Direktlänk till inlägg 18 juni 2019

Måndag med prov

Av Rehn/Hornesjö - 18 juni 2019 06:33

     

Det blir ingen större skillnad på mornarna. Bara lite för få steg blev det under gårdagen, men det berodde på värmen och att jag kände mig ganska orkeslös hela dagen.

Men idag är det ett bättre väder. Varmt och skönt men inte klibbigt.

Passade på att försöka dra lite päls på Zlatan, men det sitter benhårt fortfarande.

       

Klart det måste bli lite bilder på denna lilla skönhet. Men jag längtar verkligen tills all denna valppäls försvinner och jag kan få se hur han ser ut som en snygg cocker. 

 

Så kom dagen då vi  äntligen klarade av att ta upp lilla Zafira ur frysen och låta henne komma i jorden. Lasse gjorde en jättefin plats till henne på tomten och hon fick en egen liten fin sten och en solcellslampa.

   Sen fick det bli en lunch för oss och det fanns pizza kvar sedan gårdagen så det passade bra, i vinglasen finns det bara vatten.  

Dagen fortsatte bra och vi hann med en del innan vi skulle åka till klubben för att färdigställa rummet för kvällens DP.  Det var 23 stycken anmälda men det blev 3 stycken avhopp i sista minuten, men 20 stycken var vi i kommitèen helt nöjda med.

 

När Lasse och jag hade burit möbler och fått det mest på plats så kunde vi åka hem en timme och då ge våra hundar mat och även hinna handla lite.

Var tillbaka igen och då åkte den gula västen på för nu var jag funktionär ett tag innan jag själv skulle in och göra doftproven med våra hundar.

 

Det var 12 hundar som skulle göra Eukalyptus prov och vi hade fått startnummer 12, så därför hann jag med att vara lite social och dela ut lite ibland glädje och ibland tröstegodis till provdeltagarna.

 

Eftersom Lasse var med så kunde han i alla fall ta ut våra hundar så det var klara när de skulle in för prov.

Z var helt vild, hon vill ju så gärna jobba och de tjuter hon i högan sky.

Men snart var det i alla fall vår tur och jag får henne i alla fall att lugna ner sig innan hon beträder linjen och klockan startar. Man har 3 minuter på sig och när det är 30 sekunder kvar så får man veta detta.

Nu behövdes det inte många sekunder från mitt kommando sök doft tills hon markerade att hon hittat doft

    Så nu har denna lilla fröken tagit sitt första bevis på att hon kan sin doft och kan nu om en månad få börja. Det ska bli så spännande att få tävla med henne och jag hoppas komma med på en TSM i sommar på Öland som är bara ett par dagar efter hennes 1 års dag.

Sen hann jag med lite jobb igen innan det var Yras tur. Hon är mer samlad än Z och satt lugnt och still tillsammans med Lasse och andra deltagare innan det var hennes tur.  Det var 8 stycken som skulle göra Lagerblad och vi hade startnummer 5.

Nu hade det ju varit andra dofter i detta rum och det kände Yra direkt.

Så när jag kommenderade henne så tog det inte många sekunder innan hon markerade den rätta lådan men sedan fortsatte hon och blev ganska fundersam på den andra doften, jag visste ju att kartongen med eukalyptus hade stått där så jag kunde bara be henne visa igen och då återvände hon och la sin tass på den rätta lådan igen.      Klart att hon också skulle få bli fotograferad på pallen.  Nu har Yra alla tre dofterna klara och nu är det bara att försöka hitta så många tävlingar som möjligt. Även hon ska få tävla på Öland om det finns plats och det är då en annan dag. För man får aldrig tävla med 2 hundar i samma klass.

Hela tävlingen gick toppen och vi var så nöjda med vårt arrangemang denna kväll.

De flesta deltagarna var glada och nöjda och de som inte klarade provet erkände att det var nog inte hunden det var något fel på.

Vi skjutsade hem Sara till Vårby Gård  och sen hem för att släppa ut alla våra hundar och sätta oss ner och ta det lugnt 

Det var fortfarande varmt och skönt och vi satte oss ute och åt lite räkor och drack ett par glas vitt vin till dessa.

 

Sen var det snart dax för kudden

Ia

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 29 mars 08:17

Så var det påsk även detta år.         Så såg det ut denna morgon. Var nog ganska bra och när appen visar grönt så blir jag glad. Hade en del saker på agendan så det var lika bra att sätta igång direkt på morgonen. Måste upp en tur till W...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 25 mars 22:48

Måndag   Åter minus på termometern.            Natten visade sig bli ungefär som jag hade tänkt mig. Lite djupsömn och många avbrott. Men ganska okej ändå när det är plus på ANS     Kunde inte låta bli att ta en ny bild på blomman ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 21 mars 08:43

Torsdag   Lite bättre denna dag, men fortfarande grått och trist.         Så såg min natt ut.  Mådde inte alls bra idag. Ont i lederna och känner mig allmänt dålig.  Satte mig ner för att kolla på Glamour och då passade vår hungrig...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 18 mars 08:43

Måndag     Idag var det kallt igen, men solen sken och det gör mig lite glad.         Jaja, natten blev som den blev.   Tänkte lite extra på Qling idag eftersom det är 5 månader sedan han lämnade oss.  Livet med hundarna har blivit helt...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 14 mars 10:03

Torsdag   Fortfarande visar termometern att det går åt rätt håll. Natten kändes bra och jag var upp för att ordna mitt urinprov vid 6 tiden.       Fanns väl inget direkt att klaga på denna morgon. Började dagen med att se på Glamour efte...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Skapa flashcards