Direktlänk till inlägg 27 mars 2020

Fredag

Av Rehn/Hornesjö - 27 mars 2020 07:11

   

Så såg dag och natt ut.

Blir ganska besviken när jag hör att både Öland och Gotland inte vill ha oss Stockholmare till sina öar nu i Coronatider. Visst kan jag förstå dem men samtidigt känns det som om både 40 talister och Stockholmare är pestsmittade. 

Kanske skulle bojkotta dessa öar ett par år så får vi se vad som händer för dessa öar, de lever ändå på oss fastlänningar. 

 

Nej tillbaka till verligheten igen, orkar inte tänka på allt elände som denna smitta har fört med sig, blir bara så ledsen och helt plötsligt så känner jag ingen som helst glädje av att åka till Öland fast jag har längtat så länge. Åka dit och känna sig som pestsmittad om man är tvungen att gå in i en affär för att handla, det fungerar inte. Så det blir att sitta hemma istället.

Vet inte hur det blir med de som vi har lovat att komma och hämta en säng som jag har sålt, inte heller hur det blir med de som skulle komma och gräva för vårt bredband.

 

Har inte handlat någon mat på hela veckan men idag var det ett måste att åka iväg för att både mjölk, fil och ägg nästan var helt slut.

Passade på att åka iväg vid kvart över 7 eftersom vår Supergrossen har öppet för pensionärer och de som är i riskzonen, mellan 7-8.

På vägen ner till centrum så såg vi endast barn och ungdomar som var på väg till bussen, parkering i Hallunda centrum var det bara 2 bilar och inne på Supergrossen var det mest personal. Jag och Lasse var de enda pensionärerna och de andra två verkade vara sådan som passade på att handla lite på väg till tunnelbanan.   Kändes ganska ödsligt, men samtidigt skönt att inte behöva samlas med andra.   Det var väldigt tomt på köttsidan och jag hade idag längtat efter en god köttbit att lägga på grillen, den manuella disken gapade helt tom förutom en hög med lammnackar, visst de gillar jag, men idag var det något nötkött jag ville ha.

Det fick blir hamburgare och pommes från frysdisken.

Väl framme i kassan var det bara vi igen och jag frågade tjejen om det var lika lite folk varje dag, hon skrattade och sa att idag är ni många. De flesta mornar mellan den tiden var det bara personal.

 

Visst nu tycker många att vi gör fel som överhuvudtaget går till en affär och så kanske det är, men jag har lärt mig att sköta mig själv och fast så många har sagt att de gärna handlar till oss så är det svårt för mig att ta det steget och erkänna att jag inte kan eller får själv. 

 

Vid kvart över 10 så tog Lasse och jag Yra och Z med oss ner mot Slagstabadet för att vi skulle göra några sök som Carin skulle ordna.  

Vädret var helt underbart 

     

 

 

Det var så mycket folk vid badet denna dag, massor med barn som troligen hade utegympa och så även en massa vuxna som tränade på utegymet, så störningar blev det i alla fall och det var inte lätt för Z,  Yra brydde sig inte så mycket utan var helt fokuserad på det hon skulle göra.

 

Så såg det ut idag när vi sökte.

 Bad Lasse göra en film på varje hund, men det blev tydligen ett missförstånd för det är även denna dag en del korta filmer.

 Dagen  fortsatte utomhus och när solen var framme så riktigt värmde den.

Hade tänkt så lite frön, men kom aldrig till skott, så detta får jag ta en annan dag.

Middagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men det blev i alla fall på grillen

 

Vet inte riktigt vad dagen sedan tog vägen, men helt plötsligt vaknade jag i soffan och kände att det var dags för sängen.

Godnatt

Ia

 

 

 

 

 
 
 
What do you want to do ?
New mail
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 15 april 09:31

Måndag   Så var det kallt igen.         Så såg det ut efter denna natt.  Fattar inte varför mitt ANS är på rött, tycker att jag känner mig ganska lugn. Idag var det vägning igen eftersom det var måndag och det där med att äta choklad s...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 12 april 08:35

Torsdag             Lite orolig natt med många uppvakningar och tyvärr inte en grön app som jag vill ha. Det var riktig kallt ute idag igen och jag kände så fort jag satte foten utanför dörren att jag frös. Kände inte att vi direkt m...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 8 april 10:14

Måndag igen   Äntligen så visar termometern lite värme         Appen visade även den på en bra start på denna vecka. Att vakna upp till en knallblå himmel är något som gör att jag känner lycka. Tyvärr är ju inte allt så självklart och...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 4 april 10:25

Torsdag   Kallt och soligt var det denna morgon.         Men ännu en natt som kändes okej med en grön app. Idag fungerade TV4 play igen på tv:n i vardagsrummet så det blev en timme för mig innan hundarna fick sin mat. På morgonen har...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 1 april 09:27

Så var vi inne i april    Lite svalare denna dag och även grått och trist.         Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade förväntat mig efter den struliga kvällen. När jag vaknade denna morgon så ser jag att det brunnit i ett p-...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards