Direktlänk till inlägg 20 maj 2024

Måndag till onsdag vecka 21. 2024

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 20 maj 07:37

Måndag 

Lite kylslaget denna morgon. 

Natten kändes bra

          

Blev lite förvånad när jag läste av nattens app, var så säker på att allt skulle vara bättre. 

Vägningen gav även den en dålig start på dagen.

Hade  ökat 5 hg sedan förra måndagen. 

Det fick bliven snabbstart denna morgon med först Glamour, sedan utfodring av hundar, därefter  en tur till Hallunda  vårdcentral för Lasses provtagning. 

Jisses så kallt det var idag, helt plötsligt blev jag inte ens varm fast jag hade en tröja på mig.

Det gick fort på provtagningen och nu ville jag bara hem och få kolla på Tv4 play och se dagens avsnitt av Hem till Gården.


Måste även ta en tur till Skärholmen för nu måste Lasse få någon ordning på sina hörapparater. 

Denna tolkning väcker minnen från denna dag    den 22 maj för många år sedan 

På vägen hem skulle vi handla på Willys.  Det var ganska mycket folk denna dag eftersom vi var där på en annan tid än vad vi brukar.

Vi skulle ha hundmat, hundgodis, knäckebröd och kaffe. Men så hittade jag även en bit oxfilé på precis under 1 kg och blev jätteglad då alla de andra låg på minst 1.7 kg.

När vi ska betala så visar det sig att vi är inte precis ensamma vid utcheckningen, det verkar vara samma strul som det hade varit under helgen, vissa fick igenom sina betalningar och andra inte, det visade sig att det verkade vara de som hade Nordea kort som det inte ville sig för.   Men kassörskan tyckte att vi skulle prova flera gånger, men efter 5 försök så sa jag att jag inte orkade hålla på längre.  Vi och en annan kund blev då uppmanade att använda Swiss i stället och då var det bara för oss att plocka upp våra varor igen och ladda upp denna app för att betala.  Äntligen så verkade det fungera och när jag skulle slå min kod så fick jag upp ett meddelande att  jag skulle kontakta personal.

Sagt och gjort, detta gjorde jag efter att ha stått i kö igen i ca 10 minuter.  Tjejen kollar på min app och säger att jag har inte betalat mina varor och hon säger att det är nog bäst att jag lämnar dessa om jag inte har några kontanter, vilket jag inte hade denna dag.

Det virrar runt folk överallt och det är även en massa personal som hjälper till. Blir uppmanad att det är bara att lämna varorna så tar det hand om dessa, jag tycker att det känns fel eftersom det är köttvaror som man sedan inte vet hur länge dessa kommer att ligga framme.

Kommer hem och klockan närmar sig nu 14 och jag känner mig ganska både trött, hungrig och irriterad.

Vi grillar några korvar och tar oss varsitt glas vin för att lugna ner oss.  Jag tar en koll på mitt konto och ser att jag har visst betalat mina varor, så nu står jag här med att ha betalat något som jag inte fått.

Känner mig ganska lurad och besviken.

Dagen fortsätter fram till middagen som idag fick bli en ganska vanligt måndagsmat

   

Det blev ganska gott.

Kvällen fortsatte med TV och jag var så slut denna dag att jag hade svårt att hålla mig vaken.

Såg varken slutet på Mästarens mästare eller Alla mot Alla.

Dagen kändes som en förlorad dag

   

Dagen såg ganska bra ut ändå och att jag bara hade 108 i puls när jag var på Willys var nästan konstigt.

Den brukar alltid skjuta i iväg när jag blir upprörd.

Nu for vi se hur natten blir.


Tisdag

 

Solen sken och fast det var lika många grader denna dag som igår så kändes det ändå lite varmare,

       

Natten kändes mycket mer jobbig än vad appen visade och när jag steg ur sängen så sköt pulsen iväg.

Nu var det i alla fall dags att gå ner och äta frukost och utfodra hundarna innan det blev en tur till Willys.

Vi bestämde oss för att handla allt som vi gjorde igår efter att de gjort en retur på gårdagens kvitto som var draget från banken fast jag inte fått mina varor.   Blev 30 kronor dyrare eftersom det blev en annan bit oxfilé. 

Hem och fortsatte med att städa förrådet.  Hittade både gamla tält och flera sovsäckar i olika storlekar.  Vissa är säkert inte använda och vissa kanske någon gång. 

Stora fina vandrings ryggsäckar fanns det flera av.

Min gamla Eva Lotta fanns tydligen också i denna röra och hon hade tagit en del stryk under dessa år som hon befunnit sig därinne.   och tydligen så hade hon även tappat håret.

Eva Lotta kom till mig julen 1950. Vet egentligen inte varför jag fick henne för jag gillade inte dockor.  Jag ville redan då bara ha levande saker runt mig och det bästa jag visste var att få vara hos farmor och farfar där det alltid fanns katter.

Hade fått veta att min moster hade en bebis i magen och var säkert redan innan Marianne föddes ganska rädd att moster och hennes msn skulle glömma mig, så jag ville också få en egen bebis av mamma och pappa.   Men så blev det inte och mina föräldrar fortsatte istället med att stämma bort mig med döda ting.

När jag var 7 år och Eva Lotta bara hade suttit i soffan som prydnad under dessa år så ville jag ge bort henne till min morfars mamma som bodde ensam och som jag visste gillade denna docka.  Så blev det och Eva Lotta fick ett fint liv  med nya kläder och omvårdnad fram till 1966 då gammelfarmor dog och jag fick tillbaka min docka. 

Kan väl inte påstå att jag tyckte om henne och hon fick flytta in i barnens lekrum. 

Sen åkte hon in i förrådet och där har hon bott.

På något konstigt vis blev jag glad av att se henne  nu och kände även lite vemod över hennes öde.


Klockan började närma sig 12 så jag gick in och fixade till en lunch på gårdagens rester. 

Sen var det meningen att vi skulle åka och handla någon middag,  men jag kände inte för detta och hoppades att kunna trolla fram en middag på de få saker som fanns hemma.

Vid 15 tiden gick jag in för att se gårdagens Alla mot Alla som jag hade somnat ifrån på slutet.

Jag visset att det var Erik och Ebba som ledde men ville ändå nu se om det var det som vann.

Det var det och nu blir det extra roligt för ikväll är det Olof/Lotta mot Jennifer/Magnus och de som vinner blir det final mot Erik/Ebba.

Kollade i frysen och hittade lite olika saker men inget som direkt tilltalade mig, men det fanns ett stor kycklinglår och detta kunde jag nog hitta på något med.  Tog fram det och kryddade detta och la det i AF på grill i 50 minuter.

Sen skulle jag nog kunna hitta på något.

Gick ut igen och satte mig i solen och funderade en hel del på vad jag kunde hitta på för middag. 

Är inte alls så påhittig nu för tiden, förr kunde jag koka soppa på en spik hur lätt som helst, men idag finns inte detta tänket längre.

När hundarna hade fått sin mat vid 16 tiden så var det i alla fall dags att gå igenom kylen och se vad som fanns.

En mozzarellaost, 2 tomater, lök och en bit vanlig ost var det som fanns, så nu gällde det att trolla.

Kom på att jag hade kvar ett stort pitabröd i frysen och tänkte att en pizza skulle det nog gå att fixa.

Bara att riva osten, skära mozzarellan i tunna skivor och likaså tomaterna, kycklingen blev det ganska mycket kött av när jag hade rensat bort det från benet, så detta skar jag i ganska små bitar.

Detta stora pitabröd är som en vanligt pizza i storlek och vi brukar ju sällan äta en hel var, så detta kunde nog blir något.

Bredde tomatsås gjord på pure på detta bröd och sedan rev jag ganska mycket ost som jag bredde på detta innan jag skulle hitta ett bra sätta att lägga ut de andra sakerna på så att vi kunde dela.

Sagt och gjort och den såg ganska aptitlig ut innan jag stoppade den i ugnen.

 

Den såg jättegod ut när jag tog den ur ugnen och nu var det bara att dela denna i två delar

   

Kanske inte den snyggaste pizzan men god blev den och Lasse tyckte att det var bland de godaste pizza han ätit.

Varsin glass blev till efterrätt.

Kvällen fortsatte med lite titt på Polarpriset och sedan så passade jag på att klippa Lasse, något som jag hade lovat honom i flera dagar, men nu blev det gjort i alla fall.

Alla mot Alla blev en riktigt spännande match denna kväll.  Jag gillar ju Jennifer och Magnus och visst hoppades jag på att de skulle ta mästarparet Olof och Lotta, men kände från början att det skulle aldrig kunna hända.

Innan idiotfrågan som idag handlade om att säga vad som var konkav eller konvex så ledde Jennifer och Magnus med 3 poäng.  Kände direkt när Jennifer svarade att det var fel och Lotta och Olof svarade rätt och detta innebar att det nu stod lika.  Nu var det bara 3 frågor kvar och Olof briljerade i den heta stolen. Jennifer var även hon duktig och det låg nu återigen på samma poäng.  

Sista frågan och Jennifer och Magnus tog hem vinsten med 1 poäng.  Tror att Lotta var nog den som var mest besviken denna kväll, men det ska nu bli så spännande med finalen.

Nu var det åter dags att hoppa i säng men innan blev det som vanligt en titt på min app för att se hur dagen såg ut.

   

Ganska okej och nu hoppade jag bara att kunna få sova till 6 i morgon bitti.


Onsdag

 

Varmare idag igen.

       

På det hela var väl natten bra, men som vanligt vaknade jag mellan halv 3 och 3 med en ångestkänsla och men kan mycket väl se att det är just då min puls stiger.

Jaha, inte så mycket att bry sig om. 

Lasse ville iväg till Flemingsberg  för att kolla efter parkerings platser, måste vara förberedd innan den 29:e då vi ska till Polisen för att skaffa pass.

Det visade dig att det är ganska lång väg att gå från parkering och upp till polishuset, hoppas min kropp är okej den dagen.

På hemvägen blev det en tur till centrum eftersom det gapade tomt i mina skåp och vi hade varken lunch eller middagsmat.  Hittade bara kalvfärs,  något annat tilltalade mig inte, så det får väl bli detta till middagen. 

Hem och kollade på Hem till Gården, men någon lunch fanns det inte.

Lite senare gjorde jag bara varsin halv tunnbrödsklämma med gorgonzola. 

Dagen fortsatte ute tills det var dags för hundarnas mat.

Sen blev det snart middag  och det blev enkelt. 

Kalvfärsbiffar med pressad potatis och broccoli 

Det varken okej middag.

Sen Tv hela kvällen och avslutades i min smak med första finalkvällen. Blir spännande i morgon.

Nu var det bara natten kvar efter en koll på dagens app. 

   

Såg ut precis som jag hoppats. 

Nu var dessa dagar över och lite upp och ner har det varit.



















 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 24 juni 08:54

  Måndag   Vaknade upp till ett helt underbart väder Natten hade känts så där, vaknade vid halv 2 och hade svårt att somna om men det visade sig på appen att jag hade sovit väldigt mycket denna natt.         Över 2 timmars djupsömn och...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 20 juni 08:13

Torsdag  Solen sken redan när jag vaknade första gången kl 04.20. Vaknade nästa gång halv 6 och det var bara inse att jag inte skulle kunna somna om. Tog ett tag innan jag kollade mobilen.  Det var något som höll mig från denna just för att ...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 17 juni 09:09

Måndag och intåg till midsommar   Såg inte alls ut som bilden visade på dagens väder, för här sken solen från en helt molnfri himmel. Natten hade känts rätt bra förutom en kramp i vaden vid halv 5 tiden då jag enligt drömmen hade sprungit ner ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 13 juni 08:17

Torsdag   Vädret såg ut som väntat när jag första gången denna natt steg upp vid halv 4.  Hade fortfarande lite värk i min vänstra sida i magen och svetten rann på mig, så inte mådde jag bra. Kollade min app som i alla fall visade en ganska bra...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 10 juni 08:28

Måndag    De senaste dagarna har vädret i stort sett varit detsamma när jag vaknat. Natten kändes jättebra        Inga större konstigheter denna morgon enligt appen. Känns som löpet på Z börjar avta för nu äter killarna igen, men de ...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards