Direktlänk till inlägg 24 juni 2024

Måndag till onsdag vecka 25 2024

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 24 juni 08:54

  Måndag

 

Vaknade upp till ett helt underbart väder

Natten hade känts så där, vaknade vid halv 2 och hade svårt att somna om men det visade sig på appen att jag hade sovit väldigt mycket denna natt.

       

Över 2 timmars djupsömn och min puls hade varit ganska stabil hela natten.  

Det märks att man mår bra av att det händer något under dagen som ger glädje.

Tyvärr ville inte klockan visa både högst och lägst, så det får bli att följa diagram istället.

En del på agendan denna dag.  

Lasse skulle till vårdcentralen för att ta prover och jag måste handla en del för nu gapade både frys och kyl ganska tomma.

På vägen in så mötte vi en granne som varit hos läkaren, jag hade hört att hennes hund inte mådde bra så jag stannade kvar och pratade med henne medans Lasse gick in till provtagningen.

Allt gick fort och nu skulle jag bara in och handla lite, behövde få hem färs och lite annat.

Det första jag ser är jättefina aubergin och då var det lätt att komma på vad det skulle bli till middag.

Hem med varorna innan vi skulle till Maxi och även Systemet.

Börjad att krångla direkt när jag skulle ta ut scannern, det behövdes många försök innan mitt kort fungerade.

Sen skulle jag till förbutiken för att köpa lotter och då ger jag scanner till Lasse. Jag betalar mina lotter och så när vi är på väg in genom grinden så ligger det en massa chokladkakor med havssalt där och jag tar en och vänder mig till Lasse för att han ska scanna. Han har ingen scanner i handen men jag har sett att han lagt ner den i kassen, men innan jag hinner säga detta så är han på väg ut för att han tror att han lagt den vid kassan. Ja ja det ordnade sig och jag skulle nu bara ha två saker här inne. Räkorna som jag åker just hit för att köpa fanns inte idag och jag var tvungen att köpa en annan sort, sen ner till skåpen där yoghurten står. Just den som jag ska ha står högst i på en hylla och eftersom jag bara har min högra arm så ber jag Lasse att ta ner denna. Han ger mig då scanner och jag scannar av varan och säger "nu går vi till kassan".  Jag som alltid går fort hinner fram långt innan Lasse för att checka ut mina varor. När Lasse kommer säger jag var har du scannern. Han blir ganska förvirrad och säger att den tog ju du.  Jag kan vara ganska envis när jag i alla fall tror att jag har rätt så jag säger "men vad håller du på med idag" och tänker på hur det var precis när vi skulle gå in.  Jag säger att du har väl lagt den vid skåpet när du tog ner yoghurten från hyllan. Vi vänder tillbaka dit och där står en tjej och jag säger med lite hånfull röst "vad gör man när han har tappat bort scannern", samtidigt som jag säger dessa ord så kommer jag på att jag har ju satt den i scannerskåpet på väg till kassan.  Erkänner att det är jag som är knasig och hade glömt vad jag gjort. Lasse är inte glad att han blivit beskylld för något han inte gjort.

Kommer in på systemet och jag hämtar två boxar vin och går till kassan. Lasse går ner och hämtar en rom plus en flaska Martini.  Jag har redan betalt mitt när han kommer och han ska nu betala sitt och det blir bara fel kod. Han gör om och gör om och han vet ju vad han har för kod, men är ändå tvungen att kolla på en lapp han har på ett annat ställe och det är rätt, nu visade det sig att det var Nordea som hade något knas och det var därför det krånglat.

Men jag förstod att Lasse blev ganska nervös eftersom kön växte bakom honom.

Dagen kunde ju ha börjat lite bättre, men nu var vi i alla fall hemma igen och ställde direkt in bilen för att inte komma på något att vi måste göra.

Jag började med att lyssna på gårdagens sommarpratare eftersom jag missat denna. Det var Lasse Åberg och den var så bra.

Började med att byta vatten i hundarnas lilla pool och det svårt för Zlatan        att låta bli att prova fast det inte hade kommit i så mycket vatten.

Lasse fyllde även min liggmadrass så att jag kunde få lägga mig i min lilla pool om det blev för varmt.

Dagen fortsatte och sen var det dags för lite lunch när klockan visade sig ha blivit nästan 13,00 och nu var det dags för mig att även lyssna på dagens sommarpratare som var Ellen Krauss samtidigt som vi åt vår lilla lunch.

Tog bara det som fanns kvar sedan midsommar

och det var lax till Lasse och korv till mig på en hård macka.

Helt okej i denna värme.

Jag svalkade mig då och då med att kliva i poolen men jag lag mig aldrig på någon madrass.

Lasse sa att han ville blöta fötterna men att vattnet var alldeles för kallt, det var faktiskt 23 grader, men det kunde inte Lasse stoppa fötterna i. Men till slut så tog han lite vatten i en mindre bunke och vågade sig ner.

Jag hade bestämt mig för att göra en moussaka idag och gick in för att förbereda allt från såser till ursaltade aubergin som jag istället för att steka i olja sätter in i ugnen ett tag.

Lasse ser att den lilla söta kaninen är utanför oss så han går ut för att ta några bilder på den. 

Samtidigt kommer den en bil med världens fart och kör förbi vår tomt, kommer tydligen på att han kört fel och backar med samma fart och vänder upp mellan husen. Sen tar det bara någon minut så kommer en polisbil och gör detsamma och en polisbil kommer på gatan och stoppar denna bil. Så läskigt för den som körde denna bil hade ju ingen aning om att det kunde finnas både vuxna, barn och djur som inte hade haft en chans att komma undan.

Vad de hade gjort får man som vanligt aldrig reda på.

Men nu var det i alla fall tid för mig att gå in och göra färdigt min middag.

Vid 18.30 satt vi i alla fall vid bordet inomhus och åt en god middag

      Egentligen gillar jag moussakan bättre när den först fått svalna och satt sig ordentligt, men idag var vi så sugna att vi åt direkt när den kom från ugnen.

Sen blev det fotboll hela kvällen innan det var dags att krypa ner i sängen efter en ganska så händelserik dag.

Bara en liten koll på appen och den visade precis som jag trodde att pulsen skulle ha varit lite hög när polisen dök upp.

     Men för övrigt var den helt okej. Bara synd att den inte nu längre visar lägsta pulsen utan den måste jag räkna ut själv under dagen.

Men nu var det i alla fall dags att dra täcket över huvudet.


Tisdag

 

Samma värme som igår 

       

Grönt fast sämre än igår med djupsömnen .

Klockan är bara 6 och jag är ganska nyvaken när Lasse säger "vilken tid tycker du att vi ska åka" jag ska vara där klockan 11.00.  Tur att jag var mer vaken än jag trodde för jag säger "men du sa vara på KS den 26:e", Lasse svarar att det vet han väl och det är i dag, men inser efter att han kollat klockan att det bara är den 25:e idag.  Hade jag varit det minsta lite sömning när han gav mig frågan så hade jag säkert hängt på och sagt att vi skulle åka vid 10 tiden, sen hade vi säkert inte insett förrän vid ankomsten till KS att vi var en dag för tidiga.

Men nu kunde i alla fall dagen börja och jag hade inget som behövdes köpas hem, så det var bara att få vara hemma idag och slöa i hettan.

Redan före 10 var de äntligen här för att hämta vår frys som har stått ute sedan den 2 juni på grund av att de skyllde på att de måste ha en kranbil för att hämta denna. Men någon kranbil var det inte   utan bara en lite större skåpbil med lift.  Men nu är den borta i alla fall och det känns skönt.

Tur att det finns lite skugga hos oss i alla fall, hade aldrig klarat av en sån här förmiddag om det bara hade varit sol.

Var ner i min lilla pool flera gånger redan innan lunchen som idag bestod av resterna från gårdagens middag

  och lika gott idag var det.

Klockan 13 la jag mig bekvämt i en solstol i skuggan för att lyssna på dagens sommarvärd som var Birgitta Ohlsson som är en före detta liberal minister. Ja vissa människor drabbas av allt och ända ta sig upp till ytan hela tiden.

Det var ett mycket gripande sommarprat och jag kan bara önska henne lyckat till i fortsättningen.

Vi har just nu så mycket med pilfinkar på vår tomt och det är så roligt att se dem mata sina ungar som springer efter sina mammor och bara gapar.  Våra hundar ligger mitt i detta och bryr sig inte speciellt mycket om detta, det kan vara Z som ibland kan tycka att de är lite väl närgångna och reser sig så häftigt att de flyger.  Den som är mest cool är Åberlix som verkligen ser ut att njuta av att bara ligga och kolla på dessa när de springer mitt framför fötterna på honom

         

Så var mest hela min dag, lyssna på radion, ta mig ett litet dopp och bara slöa.

Hade tagit fram 4 rätt stora kycklingben på morgonen som jag hade lagt för att tina i en marinad.

Dessa skulle jag nu grilla.  Lasse fick skrubba potatisar och sköta det som skulle göras i köket.

Så jag satte mig till ro vid grillen       . Just kycklingben är så bra att grilla för de kan aldrig grillas för mycket eftersom de är rätt feta, så oftast får man räkna med nästan en timme vid grillen innan jag vill ta dem.  Nu blev det inte så lång tid idag för Lasse hade för bråttom med potatis en sen ville han se fotbollen.  Ja huvudsaken var att kycklingen var färdig och det var den helt redan efter ca 30 minuter.

    Det blev en god middag.

Kvällen fortsatte med premiären av Allsång på Skansen som var jättebra denna kväll.

Sen blev den Morden i Midsomer som fick avsluta denna dag.

En koll på klockan 

    som inte visade några direkta katastrofer om man inte tänker på just stegen, för där hade det inte hänt mycket.   Men det tar jag igen i morgon när Lasse ska till KS.


Onsdag

   

Redan 20 grader och strålande sol klockan 7 bevisar att det blir en helvetets het dag.

Har haft jättesvårt att sova på grund av värmen och det syntes på appen

       

Det mesta på minus med ändå ingen katastrof.

Ska vara på KS klockan 11.00 så det blev att åka hemifrån redan vid halv 10 för att Lasse inte ska behöva känna sig stressad.  Resan gick bra och inga hinder på vägen. Var framme klockan 10 i garaget. Det visade sig nästan bara finnas p platser för elbilar, vilket visade sig att nan får parkera på, enligt en parkeringsvakt.  Idag måste Lasse gå till kassa så klockan han bli   halv 11 innan vi var på plats.

Så nu var det bara att hoppas på att läkaren skulle hålla tiden.  Tomt blev det  ganska snabbt i väntrummet nu var det bara Lasse och en kvinna var som väntade på att bli inropade,  När klockan visar lite över 11 så kommer en ung tjej ut och ropar Åke, Lasse reser sig snabbt och följer med henne.

  Blev lite roligt i denna stund.

Allt såg bra ut och vi kunde lämna KS för denna gång med ett leende på läpparna.

Vi åkte direkt hem för att släppa ut hundarna ett tag innan vi återigen var tvingade att sätta oss i bilen för en tur till centrum.  Men innan frågade jag Lasse om det var okej med rökta räkor till middag, ville veta vad jag behövde handla.  Det blev tummen upp och jag tog fram 5 hg för tining i salt.

Apoteket och Supergrossen var de affärer som vi besökte innan vi lämnade centrum.

Lasse gav sig ut för att rensa ogräs och jag försökte att hitta på något att stoppa i munnen till lunch.

Vi hade inga rester kvar denna dag så jag måste tänka om och längtade efter något salt, så jag stekte ett paket bacon och så hade vi 4 små potatis kvar som jag stekte upp och detta fick bli vår enkla lunch.

Dagen fortsatte i skuggan och jag ska inte säga att jag älskar denna värme som är nu, jag mår riktig illa av värmen, men gillar ju solen så det är svårt.

Lyssnade på dagens sommarvärd som var vår duktiga och trevliga Joakim Paasikivi. En helt otroligt fin sommarpratare.'

Dagen fortsatte med att jag mest satt stilla och tyckte synd om mig själv.  Hade gärna legat vid Byrum denna dag.

Vid 17 tiden var det dags för mig att börja röka räkor, göra lite aioli och rosta några brödskivor.

   Råkorna såg ut precis som jag vill ha dem när jag lyfte på locket till röken. Så nu vara att hälla upp dessa i en skål   och ta mig en funderare på om vi skulle sitta ute eller inne.  Lasse valde inne och skylde på getingar, jag kunde hålla med för att sitta i solen fast klockan nu var över 18 kändes inte som någon höjdare.

Plockade fram det vi behövde till denna middag

         

Det blev 2 mackor var, sedan satt vi bara och åt räkorna som var kvar tillsammans med aioli.

Jag kan verkligen känna en njutning när vi äter denna rätt.

Kvällen fortsatte framför TV med thrillerserien Konspirationen. Klockan var bara 21,50 när denna var slut och nu så fick det bli kolla på fotboll tills det var dags för sängen.  Ska väl inte säga att sängen lockade mig denna varma kväll.

Men en titt på min klockan      bevisade i alla fall att jag borde känna mig nöjd med dagen. 

I morgon är det torsdag igen och en ny blogg









 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 28 juni 07:13

Tordag  Varmt även idag.  Svårt att få ihop en bra natt i denna värme.         Men det såg ändå ganska okej ut på appen. Idag blev det en tur till Kungens Kurva och stora fina Sea och en tur till ÖB. Sen även en tur till Dollarstor...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 20 juni 08:13

Torsdag  Solen sken redan när jag vaknade första gången kl 04.20. Vaknade nästa gång halv 6 och det var bara inse att jag inte skulle kunna somna om. Tog ett tag innan jag kollade mobilen.  Det var något som höll mig från denna just för att ...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 17 juni 09:09

Måndag och intåg till midsommar   Såg inte alls ut som bilden visade på dagens väder, för här sken solen från en helt molnfri himmel. Natten hade känts rätt bra förutom en kramp i vaden vid halv 5 tiden då jag enligt drömmen hade sprungit ner ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 13 juni 08:17

Torsdag   Vädret såg ut som väntat när jag första gången denna natt steg upp vid halv 4.  Hade fortfarande lite värk i min vänstra sida i magen och svetten rann på mig, så inte mådde jag bra. Kollade min app som i alla fall visade en ganska bra...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 10 juni 08:28

Måndag    De senaste dagarna har vädret i stort sett varit detsamma när jag vaknat. Natten kändes jättebra        Inga större konstigheter denna morgon enligt appen. Känns som löpet på Z börjar avta för nu äter killarna igen, men de ...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards