Alla inlägg den 13 maj 2024

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 13 maj 09:10

Så var det åter en måndag 

  som började bra med solsken och värme.

Natten var väl lite si och fram till 3 tiden då jag vaknade till och kände att jag höll på att få kramp i min fotled. Bara att stiga upp och gå runt så att detta skulle släppa.  Tyvärr triggar ju detta igång min hosta så det var inte så lätt at somna om.

       

Inte grönt på appen och lite djupsömn gjorde att jag inte jubblade när jag steg ur sängen.

Att vara i sängen i nästan 8,5 timme låter ju ganska bra, men det gäller att sova också.

Sen är det även vägdag och jag kände att jag hade gått upp i vikt. Känner ju alltid av om de så bara är några hg.

Men denna morgon spelade min hjärna mig ett spratt.  Kommer ner i köket till Lasse och säger jag väger 71,1 kg.

Lasse kollar på mig och säger men vad vägde du förra veckan och jag säger 66,5, men så tänker jag efter och inser att jag kan ju inte ha ökat nästan 5 kg på en vecka.  Går upp igen och väger mig och vågen visar på 67.1, även det en ökning men bättre.  

Vi tog det lugnt i solen på förmiddagen och det var bara filmjölk som fattades, hade inte heller tänkt ut någon middag men kände inte för att handla.

Såg på Hem till Gården och sedan grillade jag de tre korvarna som fanns i kylen

  Ganska lagom lunch i solen och värmen.

Våra hundar var helt galna denna dag med att visa att det var något i våra buskar vid syrenerna, vi kollade men kunde inte se något och hur mycket vi än sa till dem att de skulle gå därifrån så var de framme med viftande svansar och nosen i marken.

Dagen fortsatte med att vi satt stilla och löste lite korsord och så får jag för mig att vi ska ta fram partytältet och ställa någon stans vid poolen. Kan ju var bra att ha skydd för både sol och regn.  Lasse hämtar alla delar och så lägger han det vid poolen men säger att det är för varmt att sätta igång.  Men samtidigt så tar han fram den elektriska gräsklipparen för att klippa gräset på långsidan, tyvärr vill den inte starta och jag kommer då ihåg att den la av redan i höstas och Lasse pratade då om att köpa en batteridriven istället. Vi har även vår motorgräsklippare men det är både stor och tung och den behövs inte alltid.  

Nu var tankarna i gång för oss båda så vi börjar kolla på nätet vad som finns och bestämmer oss för att åka upp till Jula och kolla.

Klockan är nu nästan halv 4 och egentligen så skulle vi kunna vänta tills i morgon. Men nu var vi i farten och klart att det blev den vi hade kollat på 

Hem och Lasse började direkt med att plocka ihop maskinen      och naturligtvis var hundarna med för att kolla.

       När den var klar och batteriet laddat så måste ju den även provas.  Lasse började med att klippa utanför tomten men kunde inte hålla sig så han fortsatte även på baksidan.

Alltid kul med något nytt.

När Lasse håller på med att klippa gräset så är hundarna fortfarande intresserade av platsen vid staketet och jag går fram och kollar och ser att det är en igelkott som ligger där.  Men nu blir det fart på den och den tar sig genom staketet in till grannen        och det känns ganska skönt. Den är pigg och i farten men kliar sig jättemycket med de långa benen som jag aldrig tidigare har sett på en igelkott. Trodde de bara i stort sett hade små fötter.


Nu var klockan redan över 7 och jag hade inte planerat någon middag, men hade 2 små pajer i frysen som jag hade köpt för att ha till hands om fantasin skulle tryta och det hade den gjort idag.

Gjorde bara en liten lätt sallad och värmde på dessa pajer i Airfryen .

  Kan väl inte påstå att det var den godast paj jag har ätit, men den smakade taco och var väl ganska okej för den gick i alla fall ner.

Kvällen fortsätter som vanligt med de sedvanliga Tv programmen.

När klockan är strax efter 23 så är det slut för denna dag och nu är det sängen som väntar.

    En kolla på appen och jag ser att dagen ser ut som jag har upplevt den.


Tisdag

   

Åter en dag med strålande sol 

       

Även natten såg ut precis som jag trodde.  

Nu var det bara att sätta igång dagen efter att jag kollat på kvällens Glamour.

Idag hade jag tänkt ge mig på att sätta upp paviljongen över poolen. Den har legat inpackad sedan 4 år tillbaka så det var bara att hoppas att jag skulle komma ihåg vilka dela som skulle passas ihop.

Men först skulle blommorna ut igen och det är ett jäkla jobbande innan man vet att de kommer att klara omslaget 

 

Lasse var igång med nya gräsklipparen så jag fick jobba ifred från honom i alla fall, värre var det med hundarna som skulle vara runt fötterna på mig. Åberlix var på ett rethumör och ville få igång sin morsa, samtidigt så ville han inte släppa ifrån sig hennes leksak. Filmade en del, men det går tyvärr inte att lägga in dessa filmer längre på bloggen.

       

Han var på många ställen innan Yra gav med sig och lät honom få leksaken.


Men nu skulle jag i alla fall ge mig på paviljongen och detta är inte det lättaste med en fungerande arm och ett ben som värker så fort de kommer i fel läge.  Men jag ger mig inte i första taget och det var en ganska jobbig grej, jag körde pankor mellan stänger och alla andra prylar

  men upp kom det med en sista hjälp av Lasse med att få fast det i marken.  Såg riktigt snyggt och nu blir det lite mer skugga om man vill ligga på en madrass i vattnet och bara njuta. 

Hade ingen lust att åka ut och handla idag och det var skönt att även Lasse höll med.

Det var riktigt kul att jobba lite och jag kände inte alls av varken armen eller benet lika mycket som vanligt. 

Det fick bli en sen lunch och enkelt med bara en äggmacka

  och vatten   i vinglas. Tänk att ett vatten alltid smakar bättre i ett sånt glas än ur något annat.  

Dagen fortsatte utomhus hela långa dagen och ingen av oss hade lust att gå in och tänka på mat.

Eftersom jag ville ha något lätt och slippa stå vid spisen så passade det bra att ta Kroppdagens dag till vara och ta den sista påsen med de kroppkakor jag gjorde för ett tag sedan

   


Det smakade mycket bra fast jag vet att det är lite väl tung mat för mig.

Men ibland så bryr jag mig inte.

Fick se detta   och kan inte annat än att bli så stolt över vårt barnbarn Johanna som får den ena utmärkelsen efter den andra gällande henne som handbollsmålvakt.  Att hon sedan fast hon oftast är upptagen med detta har hunnit studera på heltid och nu snart är färdig socionom så hoppas jag att hon även ska hitta sitt drömyrke som skolkurator, något som hon skulle passa perfekt för. 


Kvällen fortsatte sedan framför TV fram till kvart över 11 då Alla mot Alla var slut.

Blir spännande att se vilka som kommer till finalen.

Dagen hade som jag sa varit bra och det såg väl inte så konstigt ut på appen heller

    Tydligen så hade jag suttit stilla en hel timme och det talade den om med att varna.  Blev inte så många steg, men vad gjorde det.

I natt klockan 03.00 kommer alla våra mobiler och bredband att byta leverantör. Men det ordnar jag i morgon när jag vaknar.


Onsdag

 

Även en dag med sol och värme

       

Det blev helt okej.

Vaknade redan vid halv 6 och var redo för att byta SIM-kort i våra mobiler och modem, men ville inte väcka våra hundar så detta fick vänta tills vi satt vid frukostbordet då jag började med det mobila modemet för att få igång WiFi.   Sen bytte jag SIM-kort i alla tre mobilerna.  Efter frukosten fick Lasse ta hand om hundarna och jag tog hand om det som skulle göras  med  nya bredbandet. 

Sen skulle alla dessa saker få det nya bredbandet installerat och även min dator.   Var nyfiken om jag nu skulle behöva göra något  med TV för att  kunna se via mobilen, men det fungerade perfekt.   Nu är det bara Lasses stationära dator jag ska ge mig på, men det får vänta  för nu vill jag se kvällens avsnitt med Glamour. 


Nu vile även Telia ha tillbaka vårt gamla modem och kablar, så det blev att paketera detta och åka till Direkten och sen borde allt vara fixat.

Passade på att handla lite när vi till centrum och skickade iväg paketet. 

Hem och snart det dags för Hem till Gården och lite lunch   som vi Idag åt inne. 

Dagen fortsatte med att Lasse var duktig och rensade ogräs vid våra djurs minneslund. 

Dagen gick sedan ganska fort fram tills det var dags för mig att ta tag i middagsplanerna som skulle bli vid grillen.

 


Idag blev det en ganska   lång grillning eftersom det var revben.  Men när det är sommar väder så står jag gärna länge vid grillen. 

Hade hunnit in några gånger för att fixa med potatisen som roll denna rätt fick bli en somrig varm  potatissallad.

    Maten smakade utmärkt och eftersom det var lillördag blev det även ett glas rött.

Sen var klockan strax halv 8 och kvällens TV program var igång. 

Äntligen slipper jag se Dominika längre i Sveriges Mästerkock   Hon är säkert jätteduktig med mat, men jobba i grupp det passar inte henne.

Kvällens Alla mot Alla blev som jag hoppats.  Skulle vara så kul om Erik och Lotta med sina respektive medspelare fick komma till final. 

Men nu var allt slut för denna kväll och jag var redo för natten. 

Bara en sista koll på appen 

    som visade en bra dag. 

God natt 





  











Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards