Alla inlägg den 27 maj 2024

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 27 maj 08:53

Måndag igen

 

       

Så var det en ny vecka igen och denna gång började den med att jag var 1 år äldre när siffran 7 hade blivit 8.

Ja ja, jag kände ju inte av detta och fast jag inte gillar att fira födelsedagar med släkt och vänner så kändes det i alla fall jättekul att få alla grattis halsningar på FB.

Vågen visade i alla fall 1 kg mindre denna vecka, så nu var jag tillbaka på det lite mer normala inför den viktnedgång jag hoppas på.

Tyvärr stod det jag inte gillar mest av allt på schemat denna dag och det var att handla och försöka hitta något som både är lätt att laga och inte ger så många kalorier.

Vi åkte bara till  centrum  för  att handla, tyvärr  blev  det inte mycket i matväg för det fanns inget som tilltalade mig varken på Lidl eller Supergrossen.

Hem igen och slappade som vanligt fram till lunch och Hem till Gården .

Det fick bli två vanliga grillkorvar

Kan väl inte  vara så farligt eftersom vi inte åt något bröd.

Dagen fortsatte ute tillsammans med hundarna. 

Lasse ville sätta sig ner och lösa lite korsord och jag satte mig ner för att lyssna på radion.

Vi båda somnade i varsin solstol i ca 30 minuter. Jag var helt genomvåt och kände mig så äckligt kladdig så jag gick raka vägen in i duschen.

 Nu skulle hundarna få lite mat och jag gick sedan ut för att låta mitt hår torka i solen. 

Hade även  hunnit med att fixa till en köttfärssås som skulle gå puttra på spisen någon timme. 

Vid 18.30 så var maten klar. 

   

klar och vi satt nu vid bordet för att äta.

Idag var såsen gjord på kalvfärs, grädde och vitlök.

Tv programmen är nu lite annorlunda och jag blev lite förvånad när det idag var halv 8 hos mig och vi inte hade sett den tidigare, så det var ju ganska glädjande.

Sen var det Bonde söker fru som jag känner att jag bara vill se fast det är så jäkla tråkigt och dumma uttalanden både från bönderna och andra medverkande.  

Sen semifinal i Superstars som jag hade hoppas få se Hedvig i finalen, men hon åkte ut igår.

Var inte så mycket mer att se denna kväll så jag bestämde mig för att försöka somna innan klockan 23.00

Klart jag även ville se hur dagen hade varit

   

Helt okej var det som visades och som vanligt var pulsen lite hög när jag lagar mat.

I morgon är en ny dag


Tisdag

  

Så såg det ut klockan halv 7, men sedan mulnade det på vid 8 såg det riktigt tråkigt ut.

Natten hade varit si och så, något som jag vet att den kan bli om jag somnar för tidigt.

       

Alla gula streck denna natt visade att jag vaknade många gånger och hade kramp i min fotled.

Bara stiga upp och gå runt ett tag, men denna natt var det värre än vanligt för så fort jag la mig igen så började foten krampa. Sista gången jag vaknade till igen var klockan redan halv 6 och jag ville inte gå upp redan då. Men några minuter var jag ändå uppe och försökte häva krampen. 

Somnade om i alla fall och vaknade igen strax efter 6.

Åkte till  Maxi för att panta flaskor.  Hade tänkt gå in och handla lite men avstod efter att  jag försökt förlänga mitt lotto och mina d

fel låg nere så det gick inte.  Kände då att  hade det börjat strula så skulle det säkert fortsätta, så det blev istället ett kort besök på systembolaget  istället. 

Hade rester efter gårdagens middag så jag kunde säkert hitta på en middag.

Kom lagom hem till Hem till  Gården. 

Sedan blev det varsin grillad korv till en sen lunch.

Lasse skulle klippa gräsmattan men batteriet ville inte ladda.

Det blev en tur upp till Jula för att reklamera detta.

Kommer upp till Jula och säger vad som har hänt och killen säger att vi är den andra kunden sedan i fredags med samma problem.  Han ber mig om kvittot och jag ha som vanligt allt på Kivra. Tar fram appen och ska visa honom detta, men Lasse måste ju naturligtvis se vad det står och gör en mantelrörelse över kvittot som bara försvinner.

Nu var det ingen skada skedd eftersom jag visste att det var den 13 maj vi hade köpt denna och det finns ju i deras system. 

Inga problem med detta utan vi fick en ny batteri sats och hoppas nu att denna ska fungera.

Men nu känner jag mig lite irriterad över att alltid jag ska ta hand om alla kvitton bara för att Lasse aldrig kommer ihåg sina inloggningar.  Nu ber jag tjejen i reklamationen att fixa ett medlemskonto till Lasse.

Det är lätt fixat säger hon och ber Lasse om hans mobilnummer, men det kan han naturligtvis inte och inte heller sitt mailkonto, så det är bara för mig att plocka fram dessa uppgifter från min mobil.  Tänker på vad jag hört på morgonen på radion om att det var den stressfria dagen idag, jag kan nog säga att jag aldrig känt mig mer stressad än just nu.

Men från och med nu så kommer jag inte att visa mitt körkort utan nu får han sköta detta själv.


Varmt och klibbigt var det hela dagen och jag höll mig mest i skuggan. Hade planer på att ligga på min madrass i vattnet, men detta blev aldrig av för jag kände mig stressad hela tiden på att även Z hade börjat löpa drygt en månad för tidigt och nu måste jag hela tiden planera för hur hundarna ska vara ute.  Att ha henne på övervåningen är inte heller kul eftersom hon då bara sitter och tjuter och vill ner.

Detta med hundarna är ju ett val vi har gjort för länge sedan, så det är bara att acceptera att det är jobbigt mellan varven.

Klockan hann bli halv 8 innan jag var klar med middagen. Egentligen var det en lätt rätt för jag skulle bara skala och koka potatis till mos som skulle vara till köttfärssåsen som var kvar sedan gårdagen.

   


Denna rätt är nog bland det godaste jag vet, bara att gratinera i ugnen med mycket riven ost.

  Lasse bjöd på en glassbåt till efterrätt.

Kvällen fortsatte med lite slötittande på TV. 

Avslutade kvällen med en film först Hudson och Rex och sedan med en bra film som hette Amina och handlade om en ung tjej som tävlade i MMA samtidigt som hon skulle ta hand om sin 7 åriga dotter.  Det var en gripande film i min smak. Den slutade 23,45 så i ganska lagom tid för att jag skulle kunna somna.

Dagens titt på min app

    som såg ut ungefär som jag kunde tänka mig.


Onsdag'

   

Idag kände man att regnet hängde i luften, men det var i alla fall varmt.

Natten hade väl varit ganska bra, men naturligtvis hade jag ett par gånger vaknat av att jag kände att jag var på gång att få kramp i min fotled och måste upp och röra mig.

       

Det syntes i alla fall att jag hade somnat nästan direkt när TV stängdes av. Kramperna var inte långa enligt appen.

Inget att direkt klaga på i alla fall.

Måste planera morgonen eftersom vi skulle vara till Flemingsberg klockan 10,10 för att besöka polisen för pass.

En tid att betyder alltid lite stress eftersom hundarna ska utfodras och hinna rastas innan vi åker. 

Klockan 9 stod Lasse i startgroparna och ville iväg.  Jaha, en timme och 10  minuter  innan för att komma till Flemingsberg var väl lite väl tidigt så när vi var framme och hade parkerat var klockan strax efter halv 10.  När vi kommer in i hallen på polishuset så ska jag registrera vår ankomst.  Man kunde välja på mobilnummer eller boknings nummer.   Men efter flera försök med både boknings och mobil nummer utan att jag kunnat få fram en nummerbiljett så gav jag upp och frågade en vakt.  Det stod tydligt att jag inte kunde boka in före 9.50, alltså tidigast 20 minuter innan bokad tid.  Så det var bara att sätta oss ner för att vänta tills det var dags. Känslig för tid var denna maskin för jag loggade in 9,49, 30 och var då tvungen att vänta denna halva minut innan jag kunde logga in igen.

Men sen gick det ganska fort, tror att klockan var ca 20 över 10 när vi båda kom in bakom skynket för att betala, fotografers och fylla i lite papper.  Ja, nu har vi i alla fall kommit så långt att vi skaffat pass, sen får vi väl se om det blir några resor.

Hem för att snabbt släppa ut hundarna igen och sedan så stekte Lasse oss varsitt ägg att lägga på en macka.

Så en knäckebrödsmacka  med stekt ägg fick bli dagens lunch.

Sen en koll på Hem till Gården innan vi kom iväg till affären för att återigen försöka komma på några middagar.

Men även denna dag fanns det inte något i min skalle. Vi hade gått in på Lidl för jag skulle köpa både fil, mjöl och grädde och gillar dessa bättre än Arlas. Men någon mat kunde jag inte hitta på.  Lasse föreslog att vi skulle köpa oss varsin Dafgårds Lasagne, men jag kände inte ens för detta, men när jag såg att de hade Mannerströms Lyx lasagne så kunde jag väl tänka mig att äta detta till middag.

Hem och vi tog det lugnt på tomten. Det var så varmt så vi var tvungna att sätta oss på baksidan under markisen och då passade jag på att kolla lite på våra växter.         Rabarberna växter så det knakar så snart måste jag nog plocka in dem i frysen. Massor med blommor på de få jordgubbsplantorna som samsas med kirskålen i landet. Satte bara 4 potatisar i år i en hink och dessa växer också ordentligt.  Så kanske vi hinner äta upp dessa innan det blir Öland efter midsommar.

På gräsmattan tar nu de söta Tusenskönorna   mer och mer plats, så där får inte Lasse klippa. Nu börjar även farmors liljor   blomma.  Har så mycket minnen med blommor från farmor och farfar som sattes i jorden hos oss 1973.

Dagen fortsatte som vanligt och när klockan var 18 så var även middagen klar som nu hade stått i ugnen i 45 minuter färdig att intas.

  Inte var det som en hemlagad lasagne, men helt okej för den var både krämig och hade många smaker.   Lasse fick i sig hela sin, jag klarade halva.

Tv med Sveriges Mästerkock och det var Maria som fick lämna igår, så båda mina favoriter Filip och Tove finns kvar tillsammans med Anders.  Alla tre duktiga matlagare.

Sista delen på Bäckström som var lika dålig som alla de delar jag redan sett.  

Vad gör man efter 22 när det inte är Alla mot Alla längre, jo man går och lägger sig för att lyssna på Karlavagnen.

Inte ens det tilltalade mig igår och det var mest larv, så jag somnade alldeles för tidigt.

Vaknade vid 24 av att radion stod på, stängde av den och fortsatte att sova efter att ha kollat på min app.

    som såg ut som jag hade tänkt mig.

I morgon är det torsdag igen.


















Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards