Alla inlägg den 30 maj 2024

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 30 maj 08:30

Torsdag

 

Känns varmt även denna dag

       

Natten kändes ganska bra, men en hel del uppvakningar blev det som alltid när jag somnat för tidigt. Slapp i alla fall kramp i foten.  Z sover hos oss nu när hon har börjat löpa och det är inte lätt att få henne att förstå att hon ska hålla sig på golvet, så det blir nog detta som stör mig en del, vill inte ha henne i sängen.

Hade en del konstiga drömmar som jag gärna hade velat komma ihåg, men de försvann från minnet när jag vaknade.


Lasse började med att han skulle lägga in SRV betalning som autogiro, något som han alltid har haft, men de ändrade massa saker för ett tag sedan och man kunde då inte betala via autogiro, men nu hade han fått ett papper från dem om att det nu gick att lägga in detta.  Men det sket sig och man måste nu istället fylla i en blankett för att göra detta.

Jag fixade detta åt honom, men nu var det något som hade hänt med min skrivare och den vägrade att ta ut detta var papper.  Såndant som gör mig bara irriterad.  Lasse valde då att ringa för att få hem en blankett och detta var inte heller det lättaste för det var en massa väntetid i mobilen.  Det tog nog säkert mer än 30 minuter innan han kom fram och fick veta att just den personal som har han om blanketterna var på kurs och han fick vänta tills imorgon med att ringa.


Även denna dag verkade det bli varmt och klibbigt, hade egentligen ingen lust att åka hemifrån men något måste jag i alla fall handla.  Men det där med att fylla upp mina skåp med något finns inte i min vildaste fantasi.

Så fort jag tänker ordet mat så blir det långkok och sådant som inte alls passar i värmen.

Ville i alla fall iväg på morgonen för att kanske hitta något att äta till lunch.

Men ingen fantasi fanns idag heller när jag kom till affären och inte får jag någon hjälp av Lasse heller.

Han föreslog att vi skulle köpa några paket med Varma koppen, nu är det ju något, men inget som jag gillar, men förslaget mottogs och det blev två olika soppor (om man nu kan kalla detta soppa).

Hem och höll oss ute tills Hem till Gården skulle börja, sedan fick det bli varsin kopp med pulversoppa.

  Vet egentligen inte vad man ska kalla denna, men enligt paket skulle det vara en redd kycklingsoppa.  Innehållet gällande kyckling var skrattretande, små millimeterstora stenhårda kuber som skulle föreställa kyckling. Passar säkert bra som bantningsmat.

Sen ville jag att vi skulle ta fram hundarnas lilla pool eftersom de behövde vatten att få röra sig i, men jag ville inte att de skulle simma i poolen eftersom jag nyligen satt på nya Frontlinedroppar.

         

Det var ingen större glädje de visade, men alla tre var i alla fall i poolen och undersökte vattnet och Zlatan tog det som en stor vattenskål.  Z som inte direkt gillar vatten försvann ganska fort när jag visade henne deras nyuppsatta pool.

Fortsatte dagen med att slöa och även fundera på vad det skulle bli för middag.  Hemma fanns det i alla fall både ägg, mjölk och bacon så jag gick in och vispade till en pannkakas smet till en ugnspannkaka.

Sen gick jag ut igen och satte mig i solen.

Så var vi i alla fall framme vid tidpunkten för att jag skulle börja med min middag

Började som vanligt med att fylla upp en ungs form med   smör och bacon, som jag sedan lät vara i ugnen på hög värme tills baconet hade börjat bli lagom stekt och formen var riktigt varm innan jag hällde i smeten   som innehåller många ägg, lite mjöl, mjölk, mycket med smör . Sedan var det bara att vänta på att denna skulle få bli lagom gräddad   och riktigt pösig.  Snart såg den ut som jag vill ha den   och vi kunde sätta oss till bords för att äta.

  Denna pannkaka blir så luftig och kanske mer som en omelett eftersom jag inte vill ha så mycket mjöl, men den verkligen smälter i munnen.

Någon som fick en riktigt mat koma efter denna rätt var Lasse som direkt sa att han måste få vila en halvtimme.

Sen var det inte så mycket att se denna kväll på TV om man inte bara ville kolla på friidrott.

Men vid 21 tiden började en film som hette The General´s Daughter med John Travolta och den var mer än sevärd. Den var slut klockan 23.30 och detta är en passande tid för mig att somna vid.

Nu var det bara att kolla av min klockan innan jag skulle lägga mig till rätta i sängen.

    Allt såg ganska okej ut, klart att jag kanske skulle önska flera steg på en dag, men det får komma när kroppen säger att det är okej.


Fredag

 


Såg kanska grått och trist ut när jag vaknade vid halv 7.

Natten hade känts ganska bra och bara en gång hade jag fått be Z att flytta sig från mina ben.

       

Så länge det är grönt på appen så känner jag mig nöjd.

Ville iväg till Maxi tidigt på morgonen för att försöka hitta något till middagen. Idag ville jag ha en entrecote och att den får kosta vad den vill, för nu skulle jag ha en bra köttbit. 

Hade skrivit en lista på det som skulle var till denna middag och det började bra med både potatis, sparris och tomater, men sen var det köttet som bara inte fanns, det gapade tomt på alla hyllor där entrecoten skulle finnas och det enda som fanns var en bit på nästan 2 kg för 400 kr/kilo och den såg inte ens bra ut.

Men i kyldisken bakom fanns det importerad entrecote för 199 kr och de låg på ca 900 gram styck.

Hittade en bit som såg ganska bra ut, kanske lite lite insprängt fett, men detta fick väl duga.

Hem till värmen som nu hade intagit hela tomten och den lammkorven som jag hade tänkt till lunch fick läggas i kylen för det var för varmt att stå ute och grilla.

Hade en liten bil pannkaka kvar sedan gårdagens middag och den fick räcka till oss

  och den var i alla fall god.

Dagen fortsatte sedan med Hem till Gården innan jag gick ut och intog ryggläge vid min lilla pool.

Men det var för varmt och jag gick in för att försöka installera en skrivare som jag köpte för ett par år sedan men fick den inte att fungera via blåtanden och jag ställde den åt sidan.. Tänkte nu att när vi har bytt internetleverantör så kanske det skulle fungera.  Försökte på alla vis att få detta att fungera, men det var inte lätt.

Efter en hel del försök med att stänga av Wifi och börja om så hade jag i alla fall fått den installerad.

Men nu kom det ett annat problem, de skulle ha en pinkod och denna hade tydligen följt med skrivaren när jag köpte denna mitt i allt annat som just då med pappas bortgång hade gjort att jag inte orkat följa hela installationen och då lagt undan allt inklusive manual mm.  Men var fanns denna nu efter dryga 2 år.

Ja ja, det var bara att lägga av och jag får väl köpa en ny igen.

Gick ut igen och kände mig ganska misslyckad.

Dagen fortsatte i skuggan fram tills det var dags att börja tänka på middagen.  Hade sett ett tips på TV om att möra kött med filmjölk och detta tänkte jag prova med de två bitar entrecoten som jag hade hade skivat upp.

Gjorde det som skulle göras inne medans grillen stod för att värmas upp ordentligt. När jag kommer ut med det som ska ligga på grillen så är värmen uppe i 250 grader och detta är perfekt för köttet.

 

Började nästan ångra mig att jag hade mörat denna biff för den såg så konstig ut.

Allt gick sedan som det skule på grillen och det mest blev som jag ville.

   

Det såg på det hela ganska bra ut, men köttet blev inte i min smak, det blev helt genomgrillat och det är inget som tilltalar mig, men Lasse var nöjd och det fick väl vara bra.

Kommer i alla fall inte att filmjölksmöra rött kött något mera för det kändes som det blev mer kokt än grillat.

Passar säkert jättebra till både kyckling och fläsk.

Vi satt i alla fall ute och åt denna kväll och det gillade jag. Gick in och kollade på Drömpyramiden och sedan gick jag ut en halvtimme till innan jag kollade på tjejfotbollen.  Kul att se Sverige vinna.

Ville sedan se en film First Blood med Sylverster Stallone, ganska dumt tänkt att börja se en film som ska vara slut efter 01 på natten.  Så när klockan var halv 1 så gav jag upp, ganska dumt för jag kunde då inte somna.

Dagens app visade detta

    och det såg i alla fall bättre ut än vad jag trodde.


Lördag och 1 juni

 

Ännu varmare denna dag och jag lider när jag tänker på de som ska springa Maran.

Natten blev lite så där och timmarna kunde inte bli så många.

       

Men sömnen blev i alla fall inte så dum om man räknar bort tiden.

Ja så kan denna dag få börja.

 

Den började med att vi upptäckte att allt i kylen som står i hundtrimmet var genomfryst, hade i veckan  sett att displayen visade på err.  men allt fungerade i både frysen och kylen. Jag verkligen gillade detta Side-by-side skåp med både vattendispenser och ismaskin. Men efter en tid då vi hade haft detta så tyckte jag att själva frysdelen var så liten och jag behövde ett större utrymme för att även få plats med allt som hörde till hundarna som klövar, blod, fåglar mm, så jag ville köpa nya saker till köket och så fick detta skåp flytta ut i hundtrimmet.

Detta är ett skåp och båda delarna styrs från samma strömkälla.  Om man stängde av strömmen och satte på den igen så fungerade displayen i ca 5 minuter. 

Men när allt idag visade sig vara isande kallt så i dag vi med lite sorg att den nu skulle få detta sitt liv.

Kommer att vara saknad och risken finns nog att jag snart köper ett nytt för att ha där.

Lasse började direkt med att försöka få ut detta tunga skåp från rummet. Han fick ta av dörrarna som känns som de väger flera hundra kilon och sedan allt som finns i skåpet för att kunna förflytta detta.

Jag kunde inte låta bli att gå in för att kolla på starten till Maraton, så häftigt att se alla dessa människor springa genom vår vackra stad.

Men tyckte att Lasse behövde få lite vila så jag ville åka upp till Dollarstore och Willys. Hade en massa på listan denna dag som skulle handlas på båda ställen.

När vi kom hem så var klockan ca halv 2 och vi grillade då några lammkorvar och hade TV4 play på så vi kunde sitta ute och kolla på Maran medans vi åt.

     

En jättegod lammkorv var detta som jag hade köpt på Ica. 

Dagen fortsatte med att mest slöa. Jag var ganska så trött denna dag efter en dålig natt och även Lasse kände sig mest nu efter allt sitt jobb med kylen att flyttats.  Nu ska den bara ut från huset också och hoppas sedan att SRV har tid att hämta denna så den inte blir stående på tomten.

Jag hade gjort ny hundglass på morgonen, den förra som jag gjorde på   yougurt älskade hundarna, men denna blev lite lättare.. Hade nu när vi var tvingade att ta bort frysen fått en massa saker över som jag måste bli av med och då fanns det även 2 st 3 dl matlagningsgrädde så dessa tog jag och satte till lika mycket vatten. Tog fram min muffinsform och la några bitar morötter + några tunna skivor grillkorv i dessa, sedan på med blandningen av grädde och vatten.  Så in i frysen några timmar.

 


Nu skulle hundarna få varsin glass och jag gav dem

varsin och både Zlatan, Z och Yra började direkt att slicka på sina.

Åberlix bar ut sin och la den    på mattan under bordet på uteplatsen och bara stirrade på den.  Jag tog då upp denna och vände den så att korven och morötterna kom fram och då verkade han fatta att detta gick att äta   och efter ett tag så var den slut och han verkade nöjd.

Det blev 12 stycken ganska stora av denna vätska så tre var blir det.

Z måste ha löpt några dagar innan vi märkte detta på hanarna för hon verkar vara i höglöp nu och både hon och killarna är jobbiga- Tycker inte att vi gör annat än att byta platser mellan dem hela tiden och att ha Z på övervåningen fungerar inte alls för då sitter hon bara och tjuter.

Vid 16 tiden ställde jag mig vid röken   för att röka dessa räkor som nu hade legat och tinat tillsammans med salt ett par timmar.

Vid 18  tiden var det sedan dags för att slå oss ner och sätta tänderna i dessa nyrökta räkor.

Lasse ville sitta inne och äta och jag sa inte nej för det var ganska så varmt på vår uteplats.

   


Middagen blev enkel med bara lite ost, bröd och aioli och cava som dryck..

Blev både mycket färg och smak på räkorna som var helt i min smak.

Kollade på Pyramiden och sedan var det inte så mycket mer att se denna kväll innan klockan 22 då det började en film vid namn Cape Fear  som jag ville se.  En thriller är alltid något jag gillar om det inte är onödigt våld.

Denna var så hemsk och det gick verkligen kalla kåror utmed ryggen, men jag satt klistrad vid TV till klockan var 00.40.  Lite väl sent för mig, men jag var klarvaken.

Dagen hade varit ganska okej visade i alla fall min app

   

Så nu var det bara att hoppas att jag skulle kunna somna.


Söndag

 

Idag såg inte vädret så roligt ut när jag vaknade, tyvärr alldeles för tidigt efter att ha somnat strax innan 01,00

Men jag tyckte ändå att natten hade varit bra så det var med spänning jag kollade min app'          

Så riktigt bra ut, fast timmarna blev som vanligt alldeles för få.

Dagen kunde nu få börja när klockan var 07.00

Vädret blev i alla fall bara bättre vart efter timmarna gick, jag det blev för varmt att vara på framsidan så vi satte oss på vår baksida under markisen.

Hundarna får variera nu när det är löptik i flocken och idag var det först Zlatan som var med oss, men när klockan började närma sig lunch så blev det      Åberlix istället som fick vara med oss medans vi intog vår lunch som idag bara blev varsin kopp med fruktyoghurt.

Sen var det dags att byta hundar igen och nu fick tjejerna vara ute, Yra rusade direkt till deras lilla pool och blötte ner sig.

Vid 14 tiden var Lasse sugen på en liten drink    och jag gick då in för att göra något till denna.

Idag fick det bli en fetaostbakelse som vi delade på 

      Alltid lika gott är detta.

Dagen fortsatte och så hörde sonen av sig och frågade om han skulle komma och hjälpa Lasse att få ut kylen utanför tomten och detta var toppen.  Han kom och det tog inte många minuter för honom att göra ungefär samma sak som Lasse hade tagit flera timmar på sig att fixa.  Men nu står den utanför tomten och jag har skickat en bilaga till SRV gällande hämtning av denna.  Hoppas den slipper stå i 5 dagar, men det borde ändå inte störa någon.

Hade planerat middagen på grillen och det skulle bli fläskfilé spätt

Idag gjorde jag allt på grillen så jag slapp stå inne och jobba-

     

Så fick middagen bli denna kväll.


Nu inväntar jag bara att klockan ska bli 22 då det börjar en film på 9:an som heter Contagion och är en thriller.

Hoppas den är bra för den är inte slut förrän klocka 24.00

Ja så var filmen slut och den var ganska verklig, men ingen höjdare i min smak.

Nu en titt på appen 

 

Såg ut som den borde efter en slappardag. Men jag förlorade 2 timmar och 8 minuter när jag var som mest aktiv eftersom klockan låg på laddning.

  Tyvärr för mycket slappande, men det är inte lätt att göra något i denna värme och jag skäms för att säga att jag tycker det är lite för mycket just nu.

I morgon blir det ny vecka igen.

  


















Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards