Alla inlägg under juni 2024

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 24 juni 08:54

  Måndag

 

Vaknade upp till ett helt underbart väder

Natten hade känts så där, vaknade vid halv 2 och hade svårt att somna om men det visade sig på appen att jag hade sovit väldigt mycket denna natt.

       

Över 2 timmars djupsömn och min puls hade varit ganska stabil hela natten.  

Det märks att man mår bra av att det händer något under dagen som ger glädje.

Tyvärr ville inte klockan visa både högst och lägst, så det får bli att följa diagram istället.

En del på agendan denna dag.  

Lasse skulle till vårdcentralen för att ta prover och jag måste handla en del för nu gapade både frys och kyl ganska tomma.

På vägen in så mötte vi en granne som varit hos läkaren, jag hade hört att hennes hund inte mådde bra så jag stannade kvar och pratade med henne medans Lasse gick in till provtagningen.

Allt gick fort och nu skulle jag bara in och handla lite, behövde få hem färs och lite annat.

Det första jag ser är jättefina aubergin och då var det lätt att komma på vad det skulle bli till middag.

Hem med varorna innan vi skulle till Maxi och även Systemet.

Börjad att krångla direkt när jag skulle ta ut scannern, det behövdes många försök innan mitt kort fungerade.

Sen skulle jag till förbutiken för att köpa lotter och då ger jag scanner till Lasse. Jag betalar mina lotter och så när vi är på väg in genom grinden så ligger det en massa chokladkakor med havssalt där och jag tar en och vänder mig till Lasse för att han ska scanna. Han har ingen scanner i handen men jag har sett att han lagt ner den i kassen, men innan jag hinner säga detta så är han på väg ut för att han tror att han lagt den vid kassan. Ja ja det ordnade sig och jag skulle nu bara ha två saker här inne. Räkorna som jag åker just hit för att köpa fanns inte idag och jag var tvungen att köpa en annan sort, sen ner till skåpen där yoghurten står. Just den som jag ska ha står högst i på en hylla och eftersom jag bara har min högra arm så ber jag Lasse att ta ner denna. Han ger mig då scanner och jag scannar av varan och säger "nu går vi till kassan".  Jag som alltid går fort hinner fram långt innan Lasse för att checka ut mina varor. När Lasse kommer säger jag var har du scannern. Han blir ganska förvirrad och säger att den tog ju du.  Jag kan vara ganska envis när jag i alla fall tror att jag har rätt så jag säger "men vad håller du på med idag" och tänker på hur det var precis när vi skulle gå in.  Jag säger att du har väl lagt den vid skåpet när du tog ner yoghurten från hyllan. Vi vänder tillbaka dit och där står en tjej och jag säger med lite hånfull röst "vad gör man när han har tappat bort scannern", samtidigt som jag säger dessa ord så kommer jag på att jag har ju satt den i scannerskåpet på väg till kassan.  Erkänner att det är jag som är knasig och hade glömt vad jag gjort. Lasse är inte glad att han blivit beskylld för något han inte gjort.

Kommer in på systemet och jag hämtar två boxar vin och går till kassan. Lasse går ner och hämtar en rom plus en flaska Martini.  Jag har redan betalt mitt när han kommer och han ska nu betala sitt och det blir bara fel kod. Han gör om och gör om och han vet ju vad han har för kod, men är ändå tvungen att kolla på en lapp han har på ett annat ställe och det är rätt, nu visade det sig att det var Nordea som hade något knas och det var därför det krånglat.

Men jag förstod att Lasse blev ganska nervös eftersom kön växte bakom honom.

Dagen kunde ju ha börjat lite bättre, men nu var vi i alla fall hemma igen och ställde direkt in bilen för att inte komma på något att vi måste göra.

Jag började med att lyssna på gårdagens sommarpratare eftersom jag missat denna. Det var Lasse Åberg och den var så bra.

Började med att byta vatten i hundarnas lilla pool och det svårt för Zlatan        att låta bli att prova fast det inte hade kommit i så mycket vatten.

Lasse fyllde även min liggmadrass så att jag kunde få lägga mig i min lilla pool om det blev för varmt.

Dagen fortsatte och sen var det dags för lite lunch när klockan visade sig ha blivit nästan 13,00 och nu var det dags för mig att även lyssna på dagens sommarpratare som var Ellen Krauss samtidigt som vi åt vår lilla lunch.

Tog bara det som fanns kvar sedan midsommar

och det var lax till Lasse och korv till mig på en hård macka.

Helt okej i denna värme.

Jag svalkade mig då och då med att kliva i poolen men jag lag mig aldrig på någon madrass.

Lasse sa att han ville blöta fötterna men att vattnet var alldeles för kallt, det var faktiskt 23 grader, men det kunde inte Lasse stoppa fötterna i. Men till slut så tog han lite vatten i en mindre bunke och vågade sig ner.

Jag hade bestämt mig för att göra en moussaka idag och gick in för att förbereda allt från såser till ursaltade aubergin som jag istället för att steka i olja sätter in i ugnen ett tag.

Lasse ser att den lilla söta kaninen är utanför oss så han går ut för att ta några bilder på den. 

Samtidigt kommer den en bil med världens fart och kör förbi vår tomt, kommer tydligen på att han kört fel och backar med samma fart och vänder upp mellan husen. Sen tar det bara någon minut så kommer en polisbil och gör detsamma och en polisbil kommer på gatan och stoppar denna bil. Så läskigt för den som körde denna bil hade ju ingen aning om att det kunde finnas både vuxna, barn och djur som inte hade haft en chans att komma undan.

Vad de hade gjort får man som vanligt aldrig reda på.

Men nu var det i alla fall tid för mig att gå in och göra färdigt min middag.

Vid 18.30 satt vi i alla fall vid bordet inomhus och åt en god middag

      Egentligen gillar jag moussakan bättre när den först fått svalna och satt sig ordentligt, men idag var vi så sugna att vi åt direkt när den kom från ugnen.

Sen blev det fotboll hela kvällen innan det var dags att krypa ner i sängen efter en ganska så händelserik dag.

Bara en liten koll på appen och den visade precis som jag trodde att pulsen skulle ha varit lite hög när polisen dök upp.

     Men för övrigt var den helt okej. Bara synd att den inte nu längre visar lägsta pulsen utan den måste jag räkna ut själv under dagen.

Men nu var det i alla fall dags att dra täcket över huvudet.


Tisdag

 

Samma värme som igår 

       

Grönt fast sämre än igår med djupsömnen .

Klockan är bara 6 och jag är ganska nyvaken när Lasse säger "vilken tid tycker du att vi ska åka" jag ska vara där klockan 11.00.  Tur att jag var mer vaken än jag trodde för jag säger "men du sa vara på KS den 26:e", Lasse svarar att det vet han väl och det är i dag, men inser efter att han kollat klockan att det bara är den 25:e idag.  Hade jag varit det minsta lite sömning när han gav mig frågan så hade jag säkert hängt på och sagt att vi skulle åka vid 10 tiden, sen hade vi säkert inte insett förrän vid ankomsten till KS att vi var en dag för tidiga.

Men nu kunde i alla fall dagen börja och jag hade inget som behövdes köpas hem, så det var bara att få vara hemma idag och slöa i hettan.

Redan före 10 var de äntligen här för att hämta vår frys som har stått ute sedan den 2 juni på grund av att de skyllde på att de måste ha en kranbil för att hämta denna. Men någon kranbil var det inte   utan bara en lite större skåpbil med lift.  Men nu är den borta i alla fall och det känns skönt.

Tur att det finns lite skugga hos oss i alla fall, hade aldrig klarat av en sån här förmiddag om det bara hade varit sol.

Var ner i min lilla pool flera gånger redan innan lunchen som idag bestod av resterna från gårdagens middag

  och lika gott idag var det.

Klockan 13 la jag mig bekvämt i en solstol i skuggan för att lyssna på dagens sommarvärd som var Birgitta Ohlsson som är en före detta liberal minister. Ja vissa människor drabbas av allt och ända ta sig upp till ytan hela tiden.

Det var ett mycket gripande sommarprat och jag kan bara önska henne lyckat till i fortsättningen.

Vi har just nu så mycket med pilfinkar på vår tomt och det är så roligt att se dem mata sina ungar som springer efter sina mammor och bara gapar.  Våra hundar ligger mitt i detta och bryr sig inte speciellt mycket om detta, det kan vara Z som ibland kan tycka att de är lite väl närgångna och reser sig så häftigt att de flyger.  Den som är mest cool är Åberlix som verkligen ser ut att njuta av att bara ligga och kolla på dessa när de springer mitt framför fötterna på honom

         

Så var mest hela min dag, lyssna på radion, ta mig ett litet dopp och bara slöa.

Hade tagit fram 4 rätt stora kycklingben på morgonen som jag hade lagt för att tina i en marinad.

Dessa skulle jag nu grilla.  Lasse fick skrubba potatisar och sköta det som skulle göras i köket.

Så jag satte mig till ro vid grillen       . Just kycklingben är så bra att grilla för de kan aldrig grillas för mycket eftersom de är rätt feta, så oftast får man räkna med nästan en timme vid grillen innan jag vill ta dem.  Nu blev det inte så lång tid idag för Lasse hade för bråttom med potatis en sen ville han se fotbollen.  Ja huvudsaken var att kycklingen var färdig och det var den helt redan efter ca 30 minuter.

    Det blev en god middag.

Kvällen fortsatte med premiären av Allsång på Skansen som var jättebra denna kväll.

Sen blev den Morden i Midsomer som fick avsluta denna dag.

En koll på klockan 

    som inte visade några direkta katastrofer om man inte tänker på just stegen, för där hade det inte hänt mycket.   Men det tar jag igen i morgon när Lasse ska till KS.


Onsdag

   

Redan 20 grader och strålande sol klockan 7 bevisar att det blir en helvetets het dag.

Har haft jättesvårt att sova på grund av värmen och det syntes på appen

       

Det mesta på minus med ändå ingen katastrof.

Ska vara på KS klockan 11.00 så det blev att åka hemifrån redan vid halv 10 för att Lasse inte ska behöva känna sig stressad.  Resan gick bra och inga hinder på vägen. Var framme klockan 10 i garaget. Det visade sig nästan bara finnas p platser för elbilar, vilket visade sig att nan får parkera på, enligt en parkeringsvakt.  Idag måste Lasse gå till kassa så klockan han bli   halv 11 innan vi var på plats.

Så nu var det bara att hoppas på att läkaren skulle hålla tiden.  Tomt blev det  ganska snabbt i väntrummet nu var det bara Lasse och en kvinna var som väntade på att bli inropade,  När klockan visar lite över 11 så kommer en ung tjej ut och ropar Åke, Lasse reser sig snabbt och följer med henne.

  Blev lite roligt i denna stund.

Allt såg bra ut och vi kunde lämna KS för denna gång med ett leende på läpparna.

Vi åkte direkt hem för att släppa ut hundarna ett tag innan vi återigen var tvingade att sätta oss i bilen för en tur till centrum.  Men innan frågade jag Lasse om det var okej med rökta räkor till middag, ville veta vad jag behövde handla.  Det blev tummen upp och jag tog fram 5 hg för tining i salt.

Apoteket och Supergrossen var de affärer som vi besökte innan vi lämnade centrum.

Lasse gav sig ut för att rensa ogräs och jag försökte att hitta på något att stoppa i munnen till lunch.

Vi hade inga rester kvar denna dag så jag måste tänka om och längtade efter något salt, så jag stekte ett paket bacon och så hade vi 4 små potatis kvar som jag stekte upp och detta fick bli vår enkla lunch.

Dagen fortsatte i skuggan och jag ska inte säga att jag älskar denna värme som är nu, jag mår riktig illa av värmen, men gillar ju solen så det är svårt.

Lyssnade på dagens sommarvärd som var vår duktiga och trevliga Joakim Paasikivi. En helt otroligt fin sommarpratare.'

Dagen fortsatte med att jag mest satt stilla och tyckte synd om mig själv.  Hade gärna legat vid Byrum denna dag.

Vid 17 tiden var det dags för mig att börja röka räkor, göra lite aioli och rosta några brödskivor.

   Råkorna såg ut precis som jag vill ha dem när jag lyfte på locket till röken. Så nu vara att hälla upp dessa i en skål   och ta mig en funderare på om vi skulle sitta ute eller inne.  Lasse valde inne och skylde på getingar, jag kunde hålla med för att sitta i solen fast klockan nu var över 18 kändes inte som någon höjdare.

Plockade fram det vi behövde till denna middag

         

Det blev 2 mackor var, sedan satt vi bara och åt räkorna som var kvar tillsammans med aioli.

Jag kan verkligen känna en njutning när vi äter denna rätt.

Kvällen fortsatte framför TV med thrillerserien Konspirationen. Klockan var bara 21,50 när denna var slut och nu så fick det bli kolla på fotboll tills det var dags för sängen.  Ska väl inte säga att sängen lockade mig denna varma kväll.

Men en titt på min klockan      bevisade i alla fall att jag borde känna mig nöjd med dagen. 

I morgon är det torsdag igen och en ny blogg









Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 20 juni 08:13

Torsdag 

Solen sken redan när jag vaknade första gången kl 04.20

Vaknade nästa gång halv 6 och det var bara inse att jag inte skulle kunna somna om.

Tog ett tag innan jag kollade mobilen.  Det var något som höll mig från denna just för att jag var rädd för att läsa om något jag inte ville veta.

Men till slut kunde jag inte hålla mig och slapp idag läsa om både skjutningar och andra tråkigheter. 

       


Även en titt på appen fick mig att börja dagen med ett leende..

Så dagen kände som den började bra

Ännu en dag med en tur till Willys, kände att jag villet handla hem det vi skulle ha till midsommar fast det bara är vi två så är det roligt att äta något som hör till och Lasse vi gärna ha lax.

Jordgubbarna var lika dyra där idag som när vi köpte förra gången och inte var de goda heller, så det fick vara.

Däremot så ville jag även idag ha några chapminjoner och på Willys var de 10 kr billigare per kilo än i Hallunda.

Så idag fick jag 4 st större för 10 kr.  Kom ihåg att vi skulle ha köpt glass, men då satt vi redan i bilen och jag hade ingen lust att gå in igen.

Hem igen och tog dagen som den kommer. Men först skulle det bli både lunch och Hem till Gården.

Idag hoppade vi över vår yougurt för att äta upp resterna från gårdagen middag

  Hade fem små potatisar kvar så dessa smashade jag och fyllde med vitlökssmör och parmesan, sen fick de grillas i AF.  Det var så gott och som vanligt så gillar jag vissa saker bättre dagen efter.

Nu blev det att vara ute.  Ville göra iordning en kruka som finns vid vår brevlåda så Lasse hjälpte mig med detta.

Sedan var det bara att slå oss ner och ta det lilla lugna fram till 15 tiden då Lasse bjöd oss på varsin gindrink

  och idag fick den till om med innehålla lite gin.

Sen fortsatte vi att vara ute och slappa fram till klockan var halv 5 då vi var tvingade att gå in för att utfodra våra hundar.

Sen var det dags för mig att börja tänka på middagen.  Hade bestämt mig för att göra 2 falska sniglar och nu började jag med att göra iordning inkromet till dessa lite större champinjoner.

Sen gjorde jag även iordning kycklingspetten för allt skulle nu tajmas för att bli klart så vi kunde äta till fotbollen.

Det skulle bli en enkel middag och jag sa till Lasse att ville ha ha nudlar till få fick han fixa dessa själv medans jag stod vid grillen.  Hade gjort iordning "sniglarna" och de låg nu i ugnen för att bli gratinerade.

Nu stod jag där som vanligt i min ensamhet och grillade och Lasse satt redan bänkad framför TV.

Hörde att England gjorde mål och sedan hörde jag att även Danmark gjorde ett och när jag då sprang in så 

  såg jag bara en massa glada rödklädda Danskar.

Nu var i alla fall även mina spett klara och jag kunde få plocka champinjonerna ur ugnen och sätta mig ner.

  Tänkte när jag såg maten att det såg välidgt fattigt ut så även jag tog lite nudlar.  Men när både spettet och champinjonerna var uppätna så låg nudlarna kvar på min tallrik och jag var ganska så mätt och belåten.

Ikväll var det två filmer som började klockan 21 och jag var mest intresserad av den på kanal 8:a och Lasse tyckte att den på 6:an verkade vara mycket bättre för det var kända skådisar.  Efter en halvtimme så kände jag att detta var inget för mig och jag märkte även på Lasse att han inte verkade så intresserad utan satt mest och fingrade på sin mobil.   Blev lite sur eftersom jag så gärna ville se på den andra filmen.  Men så ställer sig Lasse upp och säger att han tänker gå ut och vattna jordgubbarna och jag passade då på att byta kanal.  Lasse kommer in och slår sig ner och visar intresse för denna film.  Tur att jag bytte kanal för den var superbra och en film som man inte riktigt kunde ana slutet på.  Den hette The Whole Truth och handlade om en advokat som skulle försvara en ung pojke som tagit på sig skulden till att han dödat sin pappa. Det visade sig sedan att pojkens mamma hade ett förhållande till advokaten. Slutet var så bra, men jag berättar inte ifall någon vill se filmen.

Den var slut vid en bra tidpunkt och det var nu dax för mig att inta sängen

Bara en titt på min klocka

    som visade sig se bra ut och nu kunde jag bara hoppas på även en bra natt.


Fredag och Midsommarafton

 

Vädet såg helt underbart ut när jag steg ur sängen vid 7 tiden.

         

Kändes inte som om jag hade något att klaga på denna natt, men det hade varit många både lite större och mindre uppvakningar, vissa kan jag minnas.

Men jag blir alltid lite extra glad när ANS visar på grönt.

Vi hade handlat det lilla vi behövde för oss två till midsommarafton och nu var det bara jordgubbar som fattades och dessa ville jag köpa i Hallunda.  Vi hade i början av veckan köpt en kartong med jättegoda gubbar som verkligen smakade sommar och de kostade då 49.90 kg, så idag skulle jag till Hallunda igen och hoppades på att de skulle ha lika fina.  

När vi kommer ner till Hallunda redan strax efter 9 så är det redan fullt med folk som ska ha just jordgubbar, men det finns massor och jag vänder mig upp mot skylten där det står Svenska jordgubbar 69.90, väges i kassan. Sen finns det en skylt till där det står Belgiska 69,90.  Klart det ska blir svenska och samma pris tänker jag och tar 2 stora fina kartonger, lägger på lite extra på varje för att det spelar ju ingen roll när de väges.  Vi ska nu bara hade detta idag och kommer till kassan och jag ser hur killen slår in summorna på dessa två och säger, men vad dyrt det blir. Han säger ja, de är dyra nu. Jag tar kvittot och det står 246 kr på detta. Men nu opponerar jag mig. Inte kan dessa två väga så mycket och de kostar ju 69.90 kg säger jag.  Killen kollar också och säger att det verkar dyrt så han ropar på en annan kassörska och frågar vad jordgubbarna kostar och får till svar att de svenska kostar 145 kr kg.  Jag det var bara att lämna tillbaka det ena paketet som visade sig kosta 89 kr.  Det fick räcka med en kartong till det priset.

Hem och slog oss ner ute i solen.  Fullt ös på andra gatan med barnkalas och en massa skratt och sång. Det är inte så ofta vi hör detta nu för tiden och det kändes extra roligt denna dag.

Jag hade förberett vår brunch som skulle bli vid 15 tiden, men redan vid 13 tiden så kommer Lasse ut med några glas och flaskor för att bjuda mig på en Dry Martini.  Något som har hållit i sig sedan början av 60 talet då detta var en tradition att öppna midsommarfirandet med på Ådran.  Naturligtvis så blev det som vanligt en flash back och jag nu fanns både mormor, morfar, Sollan och Freddan med och även farmor och farfar och Birgit.  Det var ju vi som träffades för att ha roligt denna dag. 

     

Kul med minnen som dyker upp.

Dagen fortsatte ute tillsammans med våra hundar som mest befann sig i skuggan.

Vid 15 tiden kände jag i alla fall att det var dags för lite mat i magen.

     

Det blev en enkel brunch med bara lite köttbullar, prinskorvar, ägghalvor och lax.

Sedan fortsatte vi att bara sitta och njuta och lyssna på de glada barnens skratt och sång som kom från ett barnkalas.

Kunde nog ha suttit ute hela kvällen, men att bara sitta och kolla på varandra ger inte så mycket så det fick bli en film istället som hette Walking Tall och handlade om en kille som återvände hem efter 8 år i armen.

Hans återkomst blev att rensa upp staden på droger mm.  Det var en action men jag kan nog nästan kalla den för lite komedi med våld.  Sevärd men inte mer.

Klockan var nu bara strax innan 23 och det fanns inte så mycket att göra.  Man kunde höra lite musik från huset där det hade varit barnkalas tidigare på dagen, men annars var det helt lugnt på hela gatan.

Kollade på min klockan och insåg att vi inte hade gjort så mycket

   

Försöka somna nu kändes fel så jag fortsatte att kolla lite på TV.


Lördag

       

Natten blev hyffsad och idag fortsätter vi dagen med att ta en tur till vår dotter i Vällingby.

Vädret var fint även denna dag och vi hann vara ute en del innan vi satte oss i bilen vid 12 tiden för att åka.

Det var meningen att det bara skulle vara Åsa och Lilly hemma denna dag, men Rubina hade ångrat sig och åkt hem tidigare från sitt midsommarfirande för att få träffa oss.  Blir så glad när alla tjejerna är hemma, tyvärr var inte Julina hemma och det är för hon alltid är på resande fot antingen för att spela schack eller träffa alla kompis som är med i Ung Vetenskapssports Ingenjörer.  Ja hon har alltid ett fullt schema och så var det även denna dag  då hon hade blivit antagen till en   sommarforskarskola.  Ja det är kul att läsa om allt denna tjej tar för sig och som Rubina sa "är så stolt över min syster".

Så denna dag blev det en jättegod midsommardags lunch tillsammans med Åsa, Rubina , Lilly  och hund och alla tre katterna.  Kände redan efter att vi åkte därifrån att jag mådde så bra.

Hem för att rasta våra hundar och sedan ge dem sin middag innan vi tog en tur upp till Willys för att handla hundmat och jag hade varit så sugen på bana split ett par dagar så jag ville handla glass och maränger, men tänkte ta jordgubbar i stället för banan.

Hem och nu var det bara att vara inne efter att jag kollat i jordgubbslandet och hittat 2 mogna bär.

Hade några potatis kvar sedan gårdagen och även 4 skivor rostbiff så det fick bli en liten lätt potatissallad och dessa skivor till middag.

Idag var det Wera på TV och det måste vi bara se, men först skulle jag göra min banana (jordgubbar) split så jag vispade lite grädde och gjorde varsin    liten skål med detta.

Nog för att det var längesedan jag åt något liknande, men inte kommer jag ihåg att marängerna var så söta, de var inte alls i min smak och smakade bara hårt socker., men det gick naturligtvis ner och för Lasses smaklökar var det perfekt med denna sötma.

Wera var slut redan halv 11 och egentligen är det lite väl tidigt att krypa ner i sängen men jag kände inte att det var någon idé att sitta kvar och kolla på någon ny film.

Det blev en titt på min klockan  för att se om även den tyckte att min dag varit bra

    vilket bevisade samma sak.

Så redan strax innan halv 12 låg jag i sängen och kände mig redo att få sova.


Söndag

  

Idag var det ingen sol när jag vaknade och det kändes även lite kyligt, men kollade och såg att det i alla fall skulle bli bättre framåt dagen.

       

Min klockan visade att jag hade även under natten mått väldigt bra och nu kände jag att jag kunde få börja dagen med ett leende på läpparna och en viss förväntan att få träffa lilla   Mio idag som skulle ha sitt 1 års kalas.

Tog det ganska lugnt och satt ute en del innan klockan var 13,20 då vi blev hämtade av sonen för att åka till Patricia och Adnan för att vara med på lilla Mios kalas.

Det blev några härliga timmar med massor med barn och vuxna 

                    Först en massa supergod tårta innan Dino sa till att nu var det dags för oss att ställa oss upp och sjunga för lillebror Mio   innan han skulle få börja ha paketöppning.

Många var intresserade av att se honom öppna sina paket och de lite äldre barnen var gärna med och hjälpte till

                        

Tror att denna boll var den bästa presenten                  och den började lillkillen leka med direkt.

Han är van med att få vara med när både brorsan och syrran är på fotboll så att nu få en helt egen visade sig vara lycka.

    klart han ville ut och få använda denna på altanen.

Det blev mycket att prova för lilla Mio som var som en solstråle hela tiden. 

Men allt roligt har också ett slut och nu var vi tvungna att åka hem för att ta hand om våra hundar.

När vi kom hem så satte vi oss ner och tog det lugnt för det känns att man inte är ung längre och dessa roliga tillställningar känns i kroppen.

Jag hade inte planerat någon middag men visste att vi hade en del rester från midsommarafton.

Lasse hade lax kvar och jag hade räkor och vi hade även några korvar att lägga på grillen.

Så medans jag satt vid grillen så kom Lasse ut men en rom och cola.

Jag brukar inte äta så mycket och hade även tagit en bit tårta för ovanlighetens skull så jag trodde inte att jag skulle vara så hungrig som jag tydligen var för allt   på denna tallrik stoppade jag i mig.

Kvällen fortsatte sedan framför TV och idag fick det bli en film igen med Bruce Wilis som hette Striking Distance. Den var bra, kanske lite mycket våld, men acceptabelt.

Filmen var slut 23.15 och det kändes då som det var dags att krypa till kojs efter att jag gjort en koll på min klocka.

     

Allt visade sig att jag hade haft en toppen dag, men något hade blivit fel på pulsmätningen och den visade bara det högsta under dagen, men det gick att följa den via diagrammet så det var lätt att se att den hade varit alldeles utmärkt hela dagen.

I morgon är det äter vardag.









Av Rehn/Hornesjö - Måndag 17 juni 09:09

Måndag och intåg till midsommar

 

Såg inte alls ut som bilden visade på dagens väder, för här sken solen från en helt molnfri himmel.

Natten hade känts rätt bra förutom en kramp i vaden vid halv 5 tiden då jag enligt drömmen hade sprungit ner för en källartrappa.

       

Veckans app fick i alla fall börja med den gröna färgen och även en okej djupsömn.

Vikten var också åt rätt håll och visade 9 hg mindre än förra måndagen

En hel del att planera för denna vecka.

Dagen började bra med några besök i affärer, inte i Hallunda.

Hem och tog det lugnt fram till Hem till Gården  började och vi intog då varsin kopp ned Yoghurt.

Dagen fortsatte sedan ute och jag plockade av en hel del rabarber som jag hade tänkt göra en paj på, men hade inget smör hemma, då de åkte in I frysen.

När vi sitter ute då kommer vår son på besök, han har semester denna vecka och hade varit och sprungit i Igelsta.

Zlatan som fortfarande efter alla år tycker att Per är lite läskig  men är ändå intresserad av honom och kan inte låta bli att  gå fram och lukta på honom.   

Efter någon halvtimme skulle han iväg och vi tog in Yra och Zlatan och släppte istället ut Z och Åberlix. 

Fick oss ett gott skratt när dessa två kommer ut, båda känner att Per har varit här, men just Åberlix sätt att visa detta på är slående. Han gör nästan en volt i luften när han känner doften och inte ser honom. Sätter näsan i marken och börjar direkt att söka. Man ser på hans svans att han är lite avvaktande och inte lika lycklig som Z . Nu har även Åberlix haft vattensvans ett par dagar så den kommer inte upp som den ska.

       

och det gör han med noggrannhet. När stolen där Per suttit är riktigt kollad så vänder han och springer mot grinden för att hitta honom.  Synd att han redan hade hunnit iväg.


Vi fortsatte att vara ute och höll oss fram till halv 5 innan vi gav hundarna sin middag.

Svårt att vara inne tycker jag när det är skönt väder. Trivs bäst hemma och ute.

Lite senare middag ville jag ha och det skulle bli en enkel kall pastasallad.

  Såg ganska tråkigt ut med mest grönsaker och lite kycklingskinka.

Blev inte så matig eftersom jag idag använde en tunn pastasort i form av små fjärilar.

Men det smakade bra i alla fall.

Kvällen fortsatte sedan med lite TV först ville jag se upplösningen av Gift vid första ögonkastet som visade sig att just det paret med tjejen från Öland hade avslutat sitt "äktenskap" och det gjorde mig lite besviken för jag gillade dessa två och trodde på dem.

Sedan blev det även denna kväll en långfilm vid namn Extraction med Bruce Willis. Var väl så där om man gillar våld.

Dagen hade varit ganska bra och jag hade inget att klaga på denna dag.

Så vara en titt på min klockan och se om det stämde med vad jag kände.

    Såg ut som jag hade hoppats.

Nu är det bara natten som väntar.


Tisdag

 

Vid 6 tiden såg vädret ganska risigt ut, men det ändrade sig ganska fort och redan vid 8 tiden sken solen.

Natten hade känts okej men väldigt lång

       

Minus på ANS men annars såg allt okej ut och bara 12 minuters avbrott och dessa var så korta att det var bara ett av dem som jag kände av. 

Fick ett meddelande på morgonen att vår kyl/frys skulle hämtas inom 5 dagar, så nu är de i alla fall på gång, men att det ska ta en sådan tid att få detta gjort, det var den 2:a som beställningen lades.

Dagen började i alla fall med att vi hade planer för dagen.

Först så skulle vi tanka bilen och sedan hade jag sett en leksak jag ville köpa till Mio som fyller 1 år och den fanns på Ikea, men jag gillar ju inte dessa varuhus, så jag ville tänka om, sen skulle vi handla blommor till Peters grav.

Någon mat behövde jag inte för vi hade allt hemma till min tänkta middag.

På vägen hem från macken så säger Lasse att vi kan väl kolla på Myrorna de brukar alltid ha så fina leksaker och mycket med just pedagogiska som du gillar.   Bättre än att åka till Ikea tyckte jag och höll med Lasse.

Det var nästan folktomt där inne och leksakshörnan visade sig vara en riktig guldgruva.

Precis den kulbana som jag hade tänkt köpa stod nu i denna hylla   och dagen var räddad på alla vis. Den såg helt ny ut och det fanns inget som kunde hindra mig för att ta denna. Gillar ju återbruk.

Sen kunde jag inte låta bli att köpa en sak till denna lilla 1 åring   och även den var så fin, kanske lite avancerad för denna ålder, men han har ju syskon.

Färden gick sedan ner till vår Plantage (som inte heter så längre) .  Visste precis vad jag skulle ha för blommor, men inte en enda sommarblomma fanns och jag kände mig lite besviken när vi gick mot kassorna.  Killen som står där säger "hittade ni inget" och när jag säger vad jag skulle ha så säger han de står utanför flera pallar som precis har kommit, så kolla bakom lagret.  Vilken tur att vi inte bara gick för där stod det hur mycket sommarblommor som helst.

Köpte tre lite större plantor och så åkte vi hem och tog vår Yoghurt innan det blev dags för dagens 

Hem till Gården.

Klockan var nu strax efter 13 när vi begav oss upp till St. Botvids kyrkogård.

Idag var det riktigt städat och fint i denna barnlund, men tyvärr så ligger Peters grav    helt i skugga och under ett stort barrande träd, så det är svårt att hålla denna plats riktigt snygg.

Tujan som vi köpte tidigt i våras hade dragits upp ur marken och låg ner. Tur att jag hade envisats med att be Lasse ta med en riktig spade och inte bara dessa små som han alltid tycker är bra.

Så nu kunde han i alla fall gräva ett större hål       och plantera om denna innan han började med att gräva för de nya plantorna.

'Nu började det i alla fall likna något      mer än en jordhög.

Sen får vi väl se hur länge dessa blommor får leva. Men idag fick de nog vatten av oss från och från ovan så det räcket ett tag.

Vädret var fort farande fint när vi kom hem och vi satte oss ute för att ta det lugnt med en liten drink

  utan alkohol, men svalkande och god.

Vädret ändrar sig snabbt och snart var himlen   helt täckt av svarta moln och det mullrade lite försiktigt.  Jag ville inte gå in men Lasse började plocka undan våra dynor för han trodde på regnet.  Nog kom regnet, himlen bara öppnade sig helt plötsligt och det var knappt jag hann in.

Började då istället  fast klockan bara var halv 4 med att förbereda kvällens middag som jag i alla fall ville att den skulle stå länge i ugnen på låg värme.

Redan vid före 17 var middagen klar och det är inte ofta vi äter så tidigt, men idag var vi båda sugna.

Hade gjort en fläskytterfilé i ugn.  Men stekte dessa skivor innan och sedan hade de fått puttra lite i pannan med en sås av grädde, vitt vin, vitlök, tomatpuré, sweet chili, rosépeppar, salt och peppar.

Sen hällde jag över detta i en form och satte in i ugnen på svag värme i nästan en timme.

 


Var lite orolig för den heta smaken eftersom Lasse är lite rädd för, men denna kväll verkligen gillade han denna smak och för en gångs skull så blev det helt rent i alla våra skålar.

Ja sen var det som vanligt inte mycket att se annat än fotboll.

Men klockan 21 var det Morden i Midsommer och det var länge sedan och det bästa var att det var en som vi inte tidigare sett.

Så nu var även denna dag till ända och det var bara en till på appen och sängen som väntade.

   

Såg väl ganska hyfsat ut och den högsta pulsen var 105 slag och det var när jag vid halv 4 började med maten.

Nu var det bara en god sömn som jag längtade efter.


Onsdag

 


Lite svalare idag och det väntas även regn, så vi får väl se vad vi kan åstadkomma denna dag.

Natten hade i alla fall känts bra och det visade väl appen också

       

Lite mer avbrott och mindre djupsömn, annars helt okej.

Vet inte om ni som läst min blogg innan kommer ihåg att jag för några nätter sedan hade en konstig dröm om en utställning som handlade om kor.  Berättade inte så mycket om denna i bloggen men berättade den för Lasse.

Den handlade om en av mina vänner som jag känt sedan ca 30 år tillbaka. Hon har alltid haft både hästar, hundar och och katter, vi har varit både arbetskamrater men haft en massa andra roliga saker tillsamman och då inte minst med våra hundar.  Våra vägar har korsats många gånger med gemensamma vänner.  Senast vi träffades var i oktober och han hade då tagit hand om en omplaceringshund och hon skulle även flytta från Flen till Mariefred.  Vi bestämde då att vi skulle träffas när hon hade flyttat klart och hennes hund hade börjat känna sig trygg.

Men naturligtvis kom annat emellan och vi hann inte träffas och i morse fick jag reda på att hon var död.

Det kändes verkligen som ett slag i magen.


Var tvungna att besöka Hallunda  idag för jag skulle på apoteket. 

Parkerade utomhus för att  slippa det trånga garaget. 

Fick bli ett besök på Supergrossen för att köpa ägg. Passade även på att köpa jordgubbar till ett bra pris. 

Hem och jag hann med att trimma Zlatans huvud innan det var dags för Hem till Gården och även vår lätta yougurt lunch. 

Sen en tur till Återvinningen för att bli av med massa skräp efter att Lasse klippt häcken och även gräsmattan. 

Doftade inte speciellt gott i bilen med dessa sura trädgårds avfall. 

Inte kul att behöva sitta i köer  innan vi blev av med skräpet, men så är det alltid oavsett vilken tid man kommer. 

Nu var det bara att hoppas att vädret skulle vara bra så jag kunde få ställa mig ute och trimma lite på Åberlix. Men snart visade det sig att regnet var på gång och det var lika bra att ställa in bord och verktyg. 

Gick in och kollade på en Helan och Halvan film och fick skratta lite.

Middagen var planerad och det skulle även idag få bli fläsk ytterfilé eftersom halv fanns kvar sedan gårdagen. 

Idag fick den helgrillas i AF. Kokade färskpotatis med skalet för att sedan smasha dessa och pensla med smör och vitlök.  Hade köpt 4 stycken jättefina champinjoner till ett pris jag aldrig tidigare kommit så nära, dessa 4 små champinjoner kostade 8 kr, som tur var de jättegoda när de bara smörstektas.

En lite mildare gräddsås denna dag

men lika god som gårdagens. 

Senare blev det jordgubbar med grädde. 

Sen fortsatte kvällen som vanligt framför Tv fram till ca 23.

Kollade av min klocka som visade på 

    en bra dag.

God natt









Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 13 juni 08:17

Torsdag

 

Vädret såg ut som väntat när jag första gången denna natt steg upp vid halv 4.  Hade fortfarande lite värk i min vänstra sida i magen och svetten rann på mig, så inte mådde jag bra.

Kollade min app som i alla fall visade en ganska bra natt förutom mitt ANS som var minus 10 och detta berodde nog mycket på att jag hade haft hög puls under natten.

       

När jag vaknade så hade jag 100 i puls fast jag inte ens hade rört mig.

Får väl ta en vilodag, om jag nu kan hålla mig stilla.

Jag hatar att känna mig vissen och även min fibro jävlas med mig nu. En värk som förflyttar sig hela tiden.

Den värsta dagen jag varit med om. Orkade ingenting och pulsen ökade hela tiden. 

Fick en allergi-hostattack och pulsen blev hamnade på 132 slag.

Sedan höll den sig på över 100 slag fast jag satte stilla hela dagen.  Denna klocka kan verkligen berätta när jag inte mår bra. 

Åt ingenting på hela dagen.

På eftermiddagen kom ett par grannar förbi och jag berättade hur jag kände mig och hon säger "du kanske är förstoppad". Kollade på nätet och där stod allt som bevisade hur jag känt mig och nog stämde det.

Middagen närmade sig och jag kände inte ett dugg för mat denna kväll.  Men Lasse måste äta och jag stekte upp de få små potatisar och 6 skivor skinka.

Tog 2 skivor och lite potatis men klarade inte att äta upp allt.

Kvällen fortsatte liggande i soffan framför Tv.

Bara gamla program och jag såg nog inte så mycket. 

Vågade knappt kolla på min klocka denna kväll för jag fick nästan panik när inte pulsen gick upp.

 

Skrattade lite när jag såg min aktivitet under dagen, knappt 3000 steg men 395% aktivitet. 

  och deras motivering var verkligen skrattretande när jag visste att jag inte rört mig på hela dagen.

Men när jag var sjuk i influensa i oktober så fick jag också så höga värden, så kanske kroppen jobbar. Jaja, allt kan jag inte  förstå.

Nu hoppas jag bara få sova.


Fredag 

Solig dag lovar de.

Natten blev bra, men mina värden var under all kritik. 

       


Och pulsen hade legat rätt högt denna natt.

Men idag är en ny dag och visst  är jag lite öm i magen men inget som hindrar mig från att göra det jag har tänkt. 

En tur till ÖB för att handla hundgodis, sen till Jula för inköp av ett skyffeljärn, sen in på Willys för att  handla något att grilla.  Idag blev det avstämning och det var bara en vara som kollades.  Blev en ganska rolig episod av detta så jag kunde inte låta bli att lägga ut det på FB   Det blev en del skratt och detta lätta min irritation  Hon måste ha trott att vi var helt dumma  och jag skämdes. 

Hem och satte oss ute efter är att  vi kollat på Hem till Gården. 

Idag var det Rubina och Smaragdas dag och för ett år sedan var vi med    när de skulle vara ute. Men detta var inte så populärt och vi har sedan dess varit portade från att få träffa henne. Förutom på dopet där alla släktingar fick vara med och glädjas och det fick bli ett fint gruppfoto på hennes familj   med både mormor, morfar och sina mostrar och farbror. 


Så nu får vi följa hennes utveckling via bilder                 Bilder som både ger glädje men även så mycket smärta


Vädret var toppen och vi var ute till  klockan var 16.

Jag hade köpt ett paket med färdigkryddade karré spett.

Vid 18 tiden fick Lasse gå ut och tända grillen.

När den var ca 250 grader lade jag på spetten  

Gjorde sedan bara varsin våfflan potatiskaka.

Stod ensam ute i regnet och grillade.

     

Det var 4 spett och vi åt upp varsitt.  Jag ville ha mango/curry sås och Lasse ville ha bea.


Blev fotboll och film tills vi la strax efter 23.30

När jag gick in i badrummet för att göra mig iordning för natten så tänkte jag när jag såg mig i spegeln "vem är det där som är så mörk".  Jag ser mig aldrig som brun på sommaren men lider av att jag känner mig blek på vintern.

Så när jag ofta hör folk säga till mig "hur kan du vara så brun", så blir svaret "jag är väl inte så brun".

 

Barnen i skolan kommer alltid ihåg mig som den bruna fröken. , haha vilka minnen  som dök upp precis innan jag somnade efter en titt på dagens app.

     

Såg i alla fall bättre ut.




Lördag

Som vanligt  sken solen.

Natten hade I alla fall känts bra.

       

Bättre i alla fall och jag var redo för dagen.  

Kände mig pigg redan när jag vaknade första gången vid 5, men lyckades i alla fall somna om i nästan en timme.

Lasse hade lite kvar på häcken och satte igång att jobba direkt  på morgonen. 

Var tyvärr  tvungen att  åka till  Willys även idag för att köpa kyckling innerfiléer till kvällens grillning.

Det blev även potatis och jordgubbar,  men vilket pris för dessa gubbar 107 kr kilo,  men Lasse ville ha.


Sa till Lasse innan  jag skulle scanna ut att han inte fick röra något, han stannade en bra bit från mig.

Hade köpt varsin Bratwurst som jag tänkte grilla till lunchen. 

Men kom på att vi hade varsitt grillspett kvar sedan igår så det ville jag att  vi åt upp istället. 

Dagen fortsatte I solen och det blev mest att lyssna på radion och spela spel.

Vid 15 tiden kände jag mig sugen på något att dricka och Lasse gjorde varsin alkoholfri drink

  Bara Grape, citron och is och det smakade så bra.

Sen gick Lasse in för att skrapa potatisen och rensa jordgubbar.   Han kommer  ut och säger att kolsyran är slut i soda apparaten så det kunde inte bli något annat än kranvatten till middagen.  Detta fick väl duga.

Vi satte sedan ute till klockan var halv 5 innan vi gick in och utfodrade våra hundar.

Lasse kände för att vila lite innan vi skulle börja med middagen och jag satte mig ner och kollade lite på Tv.

Vid halv 7 säger jag till Lasse att jag har satt på potatisen och fixat till grillspetten så han kunde gå ut och sätta på grillen.

Han kommer in och säger "gasen är slut", känner mig ganska irriterad eftersom mätaren hela tiden har visat på grönt och idag är den nere på noll.  Jaja, inte mycket att göra åt, men att gå in och lägga dessa i ugnen vågar jag inte, känner att ett brandlarm på detta vill jag inte ha.  Tar fram vår lilla kolgrill och visste att det fanns några påsar med kolbriketter sedan gammalt. Jag vill tända kolen i tändröret men det vill inte Lasse utan tycker att det kommer att gå fortare med tändvätska.  Visst kolen började brinna direkt och sedan hände i stor sett ingenting

  och jag insåg att det bara var att tänka om. Sätta på potatisen igen och ta fram en grillpanna till spisen   och låta både kyckling och ost få grillas i denna panna.

Middag blev det i alla fall      och smaken var lika god som om den varit grillad på gasol.

Ingen av oss orkade tänka på jordgubbar efter denna lite stressiga början på middagsplanerna.

Så vi bestämde oss för att spara dessa tills i morgon.

Kollade lite på Bäst i test fram till klockan 21 då vi idag skulle se fortsättningen på gårdagens långfilm Taken 2, eftergårdagens Taken 1 så kände jag väl inte direkt för denna eftersom det är alldeles för mycket våld i min smak, men i brist på annat så blev det i alla fall att jag kollade fram till slutet klockan 23.

Kändes i alla fall som det nu var dags att gå och lägga mig.

En koll på dagens aktivitet      visade som vanligt lite för få steg men annars kände jag mig ganska nöjd.  Nu ville jag bara sova.


Söndag

 

Solen sken i alla fall klockan 7.

Natten hade känts så där, hade vaknat till några gånger och kollat på klockan på väggen.

Klockan 03,00 och kvart i fem var jag klarvaken men lyckade att somna om och vaknade inte förrän klockan visade på nästan 7. 

       

Ans var dåligt idag igen, men sömnen var desto bättre så det var inte mycket att klaga på.

Drömt hade jag gjort också, vet att det handlade om utställningar som visade sig vara en ko utställning och att jag var på ett loppis där det fanns en massa saker från kända hem.  Vet i sjutton hur mycket det var men det kändes som om jag hade drömt hela natten.

Dagen fick jag planera redan på morgonen och idag var det inköp av både gasol och kolsyra så dagen kunde kännas som vanligt igen. Detta är något som alltid borde finnas hemma. Nu vet jag att denna mätare vi har här hemma kan man inte lita på, den som vi har på gasolgrillen på Öland kan man följa hela tiden från full till slut så man alltid vet när det börjar avta.

Första turen gick till ÖB och Rusta i Kungens Kurva. Allt bra och det visade sig vara mycket folk i rörelse denna tidiga söndagsmorgon.

Nu var både kolsyra och gasol inköpt och det var bara bakpotatis och gräddfil som fattades. 

Har aldrig hittat någon bra potatis på Willys  så trots att 

jag avskyr Hallunda så måste vi dit.

Klockan var strax efter 10.30 när vi kommer fram och idag är tydligen något speciellt i kyrkan för det är ren kalabalik runt hela området och då råder inga regler i p garaget.

    som inte visar en enda skråma.

Kändes inte precis om en lugn början på denna söndag och en puls på 119 hade jag gärna varit utan.

Nu var det i alla fall bara att åka hem och försöka inta lugnet.

Vid 13 tiden blev det i alla fall varsin grillad Bratwurst och ett glas rosé.

   

Fortsatte sedan med att bara slöa fram till strax efter 15 då Lasse blev sugen på jordgubbarna som vi inte hade orkat ta igår.  Så jag gick in och fixade till detta   och det var ett helt okej mellanmål.

Lasse hade igår tagit det sista på häcken på baksidan och jag hade inte varit där och kollat, men nu tänkte jag kolla hur det såg ut med mina jordgubbar och blev så irriterad när jag såg att Lasse bara hade låtit allt från häcken samlas ovanpå jordgubbslandet och allt var nertryckt under nätet.  Så nu blev det i alla fall lite jobb även för mig.  Jaja det fixade sig i alla fall och ingen större skada skedd och vi får väl som vanligt inte njuta av våra jordgubbar som aldrig brukar hinna bli klara innan vi åker till Öland.

Fattade inte vad tiden hade tagit vägen för nu gick jag in och började skala räkorna till kvällen middag.

Kollar på klockan och inser att den kommer att hinna bli närmare 20 om jag ska baka potatisarna i ugnen.

Så det fick bli att tänka om och jag fick ta mikron till hjälp.'

Hade en halv påse med blandade grönsaker som ruccula, spenat och någon lila sallad så jag tog denna och mixade tillsammans med olja, citron och vitlök samt salt och peppar.

Hade lite för mycket olja i så den blev ganska lös men jättegod, mycket godare än att äta dessa grönsaker som de var.

Middagen var nu klar strax efter 19 så det kändes bra

       

Kanske inte blev den vackraste tallriken men jisses så gott det smakade.

Kollade på Strandhotellet och sedan även idag blev det Taken 3 som inte var slut förrän 23.20

Nu en liten kolla på min klockan och se hur dagen hade varit.

   

Pulsen hade hållit sig på omkring 100 fram till klockan var 18, men sedan skunk den framtill midnatt.

Känns som det har varit en händelserik vecka.

Imorgon går vi in i midsommarveckan som inte den heller kommer att vara den lugnaste. Har i alla fall sagt att midsommarafton vill jag att vi är ensamma och laddar batterierna till den kommande veckan då vi äntligen kanske vågar börja planera vår sommarvistelse på Öland. 



























Av Rehn/Hornesjö - Måndag 10 juni 08:28

Måndag 

 

De senaste dagarna har vädret i stort sett varit detsamma när jag vaknat.

Natten kändes jättebra 

     

Inga större konstigheter denna morgon enligt appen.

Känns som löpet på Z börjar avta för nu äter killarna igen, men de får vara från varandra ett par dagar i alla fall.

Inget speciellt på agendan denna vecka så vi tar dagarna som de kommer.

Idag bestämde jag mig för att inte handla. Finns alltid något i frysen och ägg hade vi så det skulle räcka till  morgondagens frukost. 

Vår kyl/frys är fortfarande placerat utanför vårt hus och innan helgen så ringde Lasse SRV för att prata med tjejen som hade lagt denna order för hämtning, men hon var ledig denna dag och den tjejen som nu tog emot samtalet tyckte att det var bättre att den fick stå kvar och hon fick slutföra sitt uppdrag eftersom hon tyckte att detta med kranbil lät konstigt.  Så Lasse ombads att ringa på måndags morgon, vilket han nu gjorde.  Men  nu hade inte den här tjejen någon röst så hon kunde prata idag, men lovade att istället maila till Lasse, vilket hon troligen glömde bort.


Friidrotten skulle börja vid 10 tiden så det skulle bli några timmar framför TV,n.

Men bara sitta still är svårt så jag tog tillfället i akt och satte en deg på det halva paketet jäst som fanns kvar från pizzabaket. 

Samtidigt som degen stod för jäsning så stekte jag kalvfärs med vitlök och tomat puré,  sen rev jag ost. 

Nu satte jag mig ner en halvtimme och kollade på idrotten. 

Hann baka ut degen och fylla dessa degknyten med köttfärsen och osten innan Hem till 'Gården började.

Såg ganska tråkiga ut när jag la bak handduken  över dessa för ca 20 minuters jäsning.

Lagom i reklam pausen så satte jag in plåten med pirogerna för gräddning.

Den var de klara precis när TV,n var slut 

 

Nu såg de helt annorlunda ut och med lite havssalt på dessa så fick de åter ligga under handduk igen.


Vid 2 tiden kände  jag för att gå ut och sätta lig lite, men redan efter några minuter så kändes det som jag ville  röra mig lite, så vi tog varsin hund och tog en promenad  

Efter ett tag så blev det bara mörkare och mörkare och vi hann precis in innan både regnet och åskan kom.

Vi slog oss ner igen framför Tv,n och tog oss varsin ljummen pirog med ett glas vin 

Sen blev det inte så mycket gjort innan klockan var 18 och jag fixade till kvällens middag.

 Normalt panerar jag kyckling med cornflakes,  men i brist på detta så fick det istället bli Rice Crisp.

Sedan kördes dessa i AF och det blev så goda

   

Hände inte mer denna dag annat än att jag kollade lite på Gift vid första ögonkastet och en massa idrott. 

Så det blev en ganska normal tid som jag intog sängen. 

En titt som vanligt på appen

     och det enda som jag funderade lite över var de två timmar som jag varit inaktiv en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen. Tyckte att jag varit i farten hela tiden.

Den har säkert rätt. 

Håller tummarna för en bra natt. 


Tisdag

Lite bättre väder idag.

Natten kändes bra

         

Vaknade som vanligt vid 5 tiden, men kunde i alla fall koppla av lite fram till klockan var strax efter 6.

Hoppa det är sista natten som vi har haft tjejerna i sovrummet, ska bli skönt att kunna sträcka ut mina ben när jag känner för det utan att det finns en hund i sängen.

Hoppas tjejen från SRV har fått tillbaka rösten eller kan använda sina fingrar och få kontakt med oss.

Känns inte kul att ha detta skåp stå här längre. 

Lasse skickade ett nytt SMS nu på morgonen och fick till svar "vill du att vi försöker hämta skåpet" men om chauffören  inte vill ta det så få ni betala.  Vi valde då att säga att vi flyttar ut skåpet så det står bredvid sopskåpen.

Kontaktade Per och frågade om han kunde flytta skåpet dit och han svarade att han kommer klockan 12.

Toppen tyckte jag och svarade SRV att nu var skåpet flyttat till samma plats som sopbilen hämtar våra sopor.

Får då ett svar "vilken adress står skåpet på"  Vi kan väl inte veta vad numret  på Hallunda Gårdsväg är där sopskåpen står.  Jag valde att skriva 20 meter in på vägen.  Nu får vi se vad som händer.  Hoppas att vi ser när de hämtar skåpet med den jättestora lyftkranen.  Snacka om byråkrati.

Bjöd Per på ett par piroger och sedan blev det en tur till Hallunda för att handla lite.

Hem och vädret var jättefint, inte alls som de hade lovat och vi kunde vara ute.  

Det bästa idag var att vi nu kan ha alla hundarna tillsammans igen när tikarna slutat att löpa.

  Två som verkligen hade saknat detta är Yra och Zlatan.

Dagen fortsatte fram till middagen som idag fick bli på den färdiglagade lasagnen som jag hade i frysen.

  Kändes som en lagom middag.

Sen blev det mest idrott att kolla på även denna kväll.

Dagen var nu snart slut och bara en titt på appen för att se vad som hade hänt under dagen.

   

Såg ut precis som jag hade tänkt mig.

Inatt slipper vi har hundar i sängen.


Onsdag

 


Vädret såg fint ut när jag vaknade och det hade varit helt lugnt hela natten, märks så väl på våra hundar när de får vara nära varandra.

       

Kändes i alla fall ganska okej.  Lite mycket uppvakningar och jag nästan kände ibland att jag saknade tjejerna i sängen.

När Lasse gick ner för att släppa ut hundarna så passade Zlatan på att komma upp till mig och man kunde verkligen se hans   glädje när han fick fara runt i sängen och bli klappad av mig.

Kände mig vissen när jag vaknade, hade lite ont i huvudet och även i magen, något som jag sällan har.

Skyllde som vanligt på vädret för det brukar ju inverka på mig, men detta kändes som något annat.

Efter frukosten så var jag helt slut, kändes som om jag inte orkade någonting, men jag gick ut och satte mig i en solstol för att försöka komma ner i varv.

Hörde att småbarnen såg kaninerna så jag kunde inte hålla mig utan gick över på andra sidan och tog ett par bilder på dessa lekfulla kaniner

    Den lilla ljusa är helt orädd, men den andra gömmer sig gärna under en bil.

Kände inte för att göra så mycket innan vi hade sett på Hem till Gården, men visste att vi måste till Hallunda för att handla lite, något som jag egentligen inte hade ork till.

 

Hem och mellan åska och regnskurar så satte jag mig tillrätta ute.

Vi kunde i alla fall vara ute till klockan var 16 och det kändes skönt.

Hade på morgonen tagit fram ett paket med kött, vilket jag trodde var 2 fläskkarré skivor.

Så när vi nu var framme vid middagen så gjorde jag iordning ägg, mjöl och ströbröd för att panera dessa skivor.

När jag nu tar fram dessa från kylen så tänker jag, vad mörka de ser ut och vad hårda de känns och detta var ju inte så konstigt för detta var 2 skivor med entrecote som jag hade tänkt att grilla.

Fick väl blir en panerad entrecote denna dag.

     

Det var inte alls dumt och säkert mycket godare än om det hade varit fläsk. Hade även på morgonen gjort varsin  pannacotta eftersom jag hade två 3 dl grädde som var oöppnade och datumet skulle gå ut på fredan.

Lasse njöt i alla fall av middagen, jag åt även jag men jag ska väl inte påsta att jag hade så mycket matlust eftersom jag fortfarande mådde dåligt.

Sveriges Mästerkock måste jag ju bara se och de var så duktiga båda två så det var svårt att ha en vinnare, visst tyckte jag att dagens rätter som Tone gjorde tilltalade mig mer, men det var svårt att veta vem som skulle vinna.

Men det blev Tone och hon var så värd detta, men även Filip var så duktig.

Sen var det idrotten som hägrade hela kvällen och mest var det stavhoppet jag såg fram emot.

Klart att Duplantis skulle vinna, det var man ju nästan säker på och det hade varit så roligt om han även hade klarat världsrekordet och det såg så jättebra ut vid första hoppet.

Men det gick inte riktigt denna gång.

Kollade lite på min app och visste ju att jag hade varit stilla mest hela tiden

    så det såg bra ut och nu kände jag att jag måste få sova.










Av Rehn/Hornesjö - Fredag 7 juni 07:21

Torsdag

 

Idag är det torsdag och även Sveriges Nationaldag.

Dagens väder var inte det bästa på morgonen, men det ändrade sig under dagen och vi kunde vara ute en hel del.

Även denna natt fick Lasse sova på golvet i hallen eftersom Zlatan inte ville vara ensam.

Behövde inte handla något men Lasse ville som vanligt iväg i alla fall till centrum så jag passade på att gå in för att handla diskmedel på Supergrossen.

Kommer till kassan med bara två saker denna dag och det var diskmedel och en fetaost.

Lasse är alltid den som tar emot varorna vid banden och jag betalar.  När vi kommer till bilen så frågar jag Lasse var han har det vi har handlat, han tittar på sina händer och säger "jag har inget" och kommer på att han har 

aldrig tagit med sig dessa.  Det var nästan folktomt i centrum och Lasse får springa tillbaka för att hämta det han glömt.. Tjejen i kassan hade lagt undan varorna och bara skrattade åt Lasse.

Får väl skylla på att han säkert är ganska trött efter nu två nätter på golvet och dålig sömn.

Hade två fyllda potatisbakelser kvar sedan gårdagens middag och dessa två fick räcka till vår lunch

    som vi intog ute i det lite kylslagna vädret och samtidig kollade på alla festligheter från Gärdet.

Filade sedan lite på hundarna men jag hann aldrig med att trimma Z ordentligt som var tanken.

Vid 16 tiden började det bli ganska kallt ute så vi gick in och fortsatte dagen inomhus.

Eftersom jag hade köpt en bit oxfilé på 1 kg och inte ville frysa in den så fortsatte jag att tänka på detta kött även denna dag.

Men jag vägrade att stå i köket och känna samma panik som igår över att kanske larmet skulle gå igång, så jag valde i dag att grilla oxfilén i stället.

Gjorde bara en liten lätt sallad på tomater och gurka och sedan fick det bli repris på potatisbullarna, men idag vägrade jag att använda ugnen så det blev i stället i våffeljärnet.

Valde även att grilla köttet som en tornado    och bara ca 2 minuter på varje sida och sedan fick de ligga i folie tills potatisen var klar.  Var lite orolig för att Lasse skulle slå bak ut när han såg att köttet var riktigt rosa inuti, men det blev så bra och nu vet han att det inte är farligt att äta  en Medium eller en Rare istället för hans envishet att allt kött ska vara Well Done.  Äntligen efter nästan 60 år som gifta fick jag min vilja fram.

      Kanske lite mer åt Rare en Medium, men det smälte i munnen.

Finns fortfarande oxfilé kvar så det blir även detta i morgon, men i annan skepnad.

Även denna kväll blev det en film efter att vi hade kollat på Nationaldagens utsändning från Skansen.

Filmen ikväll hette Tower Heist och handlade om Anställda vid en lyxig bostadsrätt vid Central Park samarbetar med en småtjuv för att stjäla 20 miljoner dollar de är säkra på är gömda i takvåningen.

Var väl inte så där spännande med inget direkt våld och så jag lyckades hålla mig vaken i alla fall.

Så var även denna dag över och nu bara en koll på dagens app

    Ingenting i dag som hade fått min puls att rusa i alla fall.

I morgon skulle pappa ha fyllt 98 år men tyvärr hinner vi inte till kyrkan för det är en massa saker på gång, både KS och sedan till Malins studentmottagning.

Nu hoppas jag att vi får sova, det känns i alla fall lite lugnare ikväll.


Fredag

 


Kallt men soligt var det i alla fall när jag steg upp.

       

Klockan var bara halv 4 när jag vaknade av att se Lasses säng tom även denna natt. Han hade gått ner 03,15 och lagt sig på golvet. Somnade om igen men bara för att vakna till då och då och inte kunna komma till ro.

Vaknade alldeles för tidigt och kunde inte slappna av utan låg och tänkte på stressen som alltid blir när vi ska till KS och det även så krångligt när man ska parkera i garaget och sedan måste man gå ut på gatan igen för att gå upp till nr 11, det var där som vi blev helt förvirrade för ett år sedan när vi blev utsläppta på fel sida och knappt hittade tillbaka till garaget.  Idag är det även stress eftersom vi ska direkt till Jordbro. 

Jag vet att jag inte ska stressa upp mig innan vi har kommit väg, men det är så jävla svårt att låta bli.

Ja men nu kunde dagen få börja och då med en tur till Hallunda för att  handla färsk pasta

Hem till Gården skulle jag se och då blev det en kopp yougurt för något  måste vi ha i magen innan vi skulle iväg.

Lasse skulle vara på KS klockan  14.50 och som vanligt är  vi ute i god tid, allt för att veta att vi ska komna fram eftersom allt kan hända på Essingeleden och sen hitta en p plats är inte  det lättaste. 

Så redan klockan 13.40 var vi på väg. 

Resan gick toppen,  visst var det en hel del stopp på grund av en olycka vid Karlsberg, men det löste upp sig när vägen delade dig, men där kunde det skitit sig för Lasse höll på att ta fel fil och jag fick skrika HÖGER.   Det var nog på mm att  vi hade suttit I balken.  Nu gick det bra och framme i garaget gapade flera p platser tomma.  De hade även bytt till Aimo så även betalningen gick fort..

Hittade även efter alla dessa besök under 4 år att man inte alls behövde åka till stora ingången och sedan gå gatan fram för det fanns faktiskt en ingång direkt från garaget till 11:an.   Sen var det bara att ta hissen upp till våning 5 och så var vi framme.

Lasse checkande in och klockan var bara  14.34 när vi satte oss ner   inne på den rätta avdelningen.  Nu gick det helt galant och redan strax innan klockan 15 så var han klar.

Nu var det bara att sätta oss ner och fortsätta vår resa till Jordbro. Jag hade kollat på bilderna från utespringet för alla studenter och det fick vara så vi var med från början   Lite bilder på Malin med sina närmaste. 

När vi kom upp på Essingeleden så var det ganska stökigt och det gick bara i 30 minuter och precis innan vi var framme vid nerfarten mot Aspudden så sa de att det var risk för att de skulle stänga infarten till Söderledstunneln.

Skönt att det finns alternativa vägar.  Vi tog då en sväng upp till Åsen och jag kollade in lite mot pappas lägenhet som såg ganska tom ut.  Sedan var det i stort sett fri väg ända fram tills vi var framme och till och med 5 minuter innan klockan 16.00 då det öppna huset skulle börja.

Pia och Thomas hade gjort jättemycket mat och massa festligheter för Malin och hennes släkt och vänner.

Tror att hon var jättenöjd och glad denna dag.

  Bra gjort Malin och just din framtid är ljus för djur finns det alltid att jobba med.

För 5 år sedan var det Johanna    som är näst äldst i denna barnaskara som tog sin examen och det firade vi hemma hos henne i en föreningslokal. Hon fortsatte att studera samtidig som hon på heltid även spelar handboll och är en prisad målvakt och i januari når hon sitt mål och kan tituleras sig som Socionom.

För 12 år sedan var det äldsta dottern Patricia      som vi firade i deras stora villa i Vendelsö. Hon satsade direkt på yrkeslivet och träffade ganska snart sin blivande man Adnan.

Alla barnen var samlade denna dag 

  Nu är det Martin som står näst i tur och sedan Madde som kommer att firas. 

Naturligtvis var hela äldsta dottern Patricias familj med   och den där lilla skruttan Medina blir man extra glad när man träffar.  

Ja vad kan man mer säga än att jag som mamma, mormor och gammelmormor till hela denna fina familj annat än att de gör oss mycket stolta över att fått lägga grunden.


Vi hade jättetrevligt på festen och det är inte ofta vi hinner sitta ner och prata med barnen farmor och farfar, men idag lyckades vi med detta. Som Anna Carin sa "idag är det ju vi som är äldst i familjerna" och visst är det så för från början fanns både Thomas och Pias morföräldrar i livet och var alltid med på alla kalas.

Vi kunde bara stanna i 2 timmar för nu hade våra hundar fått vara ensamma alldeles för länge och de är ju inte vana med det nu för tiden.

Väl hemma igen så blev det att börja med att rasta hundarna och ge dem som var hungriga sin mat som nu var 2 timmar försenade, men det var bara Yra som visade att hon var hungrig, de andra brydde sig inte om maten.

Funderade lite om jag skulle ställa mig och laga mat, vi hade ju redan stoppat i oss lite vid 16 tiden, men jag hade ju förberett middagens meny och hade lite längtan efter den maten.

Det skulle även ikväll bli oxfilé, men idag som en pastarätt.  Stekte lök, champinjoner och tomater som sedan fick stå och puttra på spisen medans den färska pastan kokade några minuter.  Sen var det bara att lägga i oxfilén  som jag hade skurit i strimlor och sedan på med massa grädde och kryddor. När detta hade gift  sig med varandra så var det bara att slå över pastan och röra ihop med ruccassallad.


  Så nu var det bara att slå oss ner och klockan hade hunnet bli över halv 8 så det blev att titta på TV samtidigt som vi åt.

  Rätten blev super god om jag får säga det själv.  Mycket blev det av denna rätt och det får bli lunch imorgon på resterna.

Kvällen fortsatte framför TV med Friidrotts VM fram tills det var dags att gå och lägga oss.

Dagen hade varit både stressande och givande

    och aktivitet var det inget fel på.

Nu var det bara att hoppas att Zlatan skulle hålla sig lugn under natten.


Lördag

      

Vädret var väl inte det bästa när jag  steg upp.  Hade vaknat redan halv 5 och var då ganska pigg, men det är ingen tid man stiger upp i om man inte behöver.  Lasse låg kvar i sängen så det betydde att Zlatan hade varit lugn och inte förrän klockan var halv 6 så signalerade han att han ville gå ut.

       

Allt utom djupsömnen hade varit bra, visade appen.

Höll mig kvar i sängen fram till 6,30 och då hade redan Lasse rastat av alla fyra hundarna och satt igång i köket.

Som vanligt började jag dagen med att kolla på mobilen och det är alltid kul att se gamla minnen.

Just idag den 8/6 2012 tog jag denna bild på en mycket lycklig liten familj

  Det var Rubinas första skolavslutning och vi hade det så mysigt tillsammans och livet var en fest.  

Själv satte jag mig ner vid frukostbordet för att planera dagens mat för att veta vad som måste handlas. 

Hade tunt skivad oxfilé, små tomater och gorgonzola som jag ville göra något  med.  Kom att tänka på Toms pizzeria i Löttorp som fanns för ca 20 år sedan och då hade han just en oxfilé pizza som var annorlunda mot de man köper nu.

Sagt och gjort nu var middagen planerad så nu måste jag handla jäst för att kunna göra en pizza.

Så när klockan var 10 så var vi på Willys för att  handla. Klart det blev lite mer i kassen.

Trodde nog inte när jag steg ur sängen att vi skulle tillbringa dagen utomhus, men vi till och med  valde att  äta lunchen ute fast det bara var 15 grader.

Lunchen bestod av pastan från gårdagen 

    och den var lika god idag.

Vi fortsatte att vara ute tillsammans med hundarna fram till klockan 16.30,  men då var det dags att gå in och fixa mat till hundarna och även göra en pizzadeg.

Satte oss ner för att kolla på travet och även på friidrott.

Samtidigt fixade jag pizzan som jag ville hinna äta innan klockan halv 8.

     

Nu skulle bara denna härliga pizza som var kopierad från minnet från Toms Pizzeria I Löttorp. Men så mycket oxfilé som på denna kan jag inte minnas att det var.

Den var riktigt vacker med alla färger, formen på den var varken rund eller fyrkantig, men vad spelade detta för roll..

Klockan var nu 19,15 när vi äntligen satte oss ner för att börja äta   Men vi hade inte hunnit sätta besticken i pizzan innan alla fyra hundarna satte igång att skälla. Tänk att man inte ens kan få en lugn stund när man sitter vid matbordet var Lasses ord när han flög upp från stolen för att säga till hundarna att vara tyst, han ser hur Zlatan står och stirrar på vår ytterdörr så han förstår att det är någon utanför.

Där står det personal från Botkyrka kommun och säger att de har fått ett larm från oss om att vi behöver hjälp.

Det är ett bekant ansikte eftersom de ofta är hos grannen och hon säger, jag förstår att det är fel för vi ser ju alltid er i trädgården när vi går förbi.  Men det står Hallunda Gårdsväg 1 på larmet.

De inser att det är fel adress de har fått men var sjutton ska de ta vägen.   

Vi känner oss ganska upprörda över detta och inte förrän vi har satt oss till rätta igen så kommer jag på att det var nog Hallunda Gård 1 de skulle till. Lasse springer ut för att säga detta till dem men då är de borta.

Får väl bara vara glada att detta larm inte kom på natten.

 

Så äntligen kunde vi få smaka på pizzan som i alla fall var ännu godare än den jag hade kopierat i minnet.

Lite senare middag än vad jag hade tänkt mig.

Som vanligt inte så mycket att se  på TV men det fick bli en timme med Hudson och Rex och lite friidrott innan en film började som hette Changing Lanes som handlade om en advokat och en försäkringssäljare som kolliderar och sedan hände de en massa galenskaper, men allt blev bra till slut.

Den var bra och den var slut 00.15 så då var det dags för mig att somna.

Dagen hade gått i ett och vädret var inte alls så dåligt som de hade sagt så jag kände mig ganska nöjd

   

Detta såg bra ut och nu kunde jag lägga huvudet på kudden och hoppas få sova några timmar.


Söndag

 


Ungefär samma väder som igår, men det har regnat ordentligt i natt och jag vaknade flera gånger av att det slog i taket utanför fönstret.

Natten kändes ganska okej, visst hade jag vaknat upp några gånger.

       

Men att det skulle se så dåligt ut på appen, trodde jag inte.  Hade till och med fått strax över 2 timmars djupsömn och det borde ju ge ett bättre resultat, ibland fattar jag inte riktigt detta diagram.

Idag var det dags att gå och rösta så när hundarna var utfodrade strax efter 9 och sedan han blivit rastade så tog vi bilen bort till Rackethallen som detta är var vår lokal för röstning,

Som vanlig träffade vi Berit (en valpköpare till oss som har haft 3 hundar från oss och nu även en liten tik efter Zlatan) och som vanligt fanns det mycket att prata om och i år blev det både glada och ledsamma saker. 

Sedan tog vi oss till Hallunda för att handla lite innan vi hade tänkt inta en solstol och lapa den lilla sol som fanns.

Något nytt för Supergrossen visade sig idag   och det var att det nu kommer att finnas lite extrapriser för VIP kunder och idag var det ost för 59 kr kilot och det kan man ju inte avstå från.

Hem och Lasse gick ut för att plocka fram våra dynor och jag gjorde i ordning det vi skulle äta till lunch och så var tanken att vi skulle slå oss ner utomhus för solen sken i alla fall.

Men ibland händer det fort att vädret ändrar sig och helt plötsligt så öppnade sig himlen och det var bara att snabbt få in dynor och hundar.

Slog på TV och satte oss ner för att kolla på idrotten

  och där blev vi sittande ganska så länge för vädret strulade hela tiden.

Men vid 14 tiden så gled de mörka molnen förbi och det blev riktigt skönt så nu bestämde vi för att gå ut och sätta oss ett tag.  Strax efter halv 4 började tjejerna berätta att nu var det nog dags för lite middag.  Så jag gick in för att göra iordning detta och sedan gick jag ut igen i solen.  Lasse tog med sig Zlatan för att gå en runda och jag hörde hur det tutade hela tiden och det kom närmare och närmare och jag trodde nog att det tutande ljuden kom från andra sidan fårhagen.  Klockan är nu 16 och Lasse kommer in genom grinden och jag säger "vad det tutar" och Lasse säger att det står en polisbil med blåljusen på vid gångbanan utanför vår tomt.  Jag ser ju inte så mycket genom all grönska, men går runt huset och kollar och ser att den står där.  Lasse tar nästa hund med sig ut och jag sitter kvar på tomten, ser att det blinkar och tutar mer nu och helt plötsligt är vår gata full med detta blåljus och jag räknar till 5 bilar.

     

Flera som kommer ut och undrar vad som hänt och ingen vet.

Det enda vi kan se är att de tagit en röd skåpbil och att de satt ner 2 unga killar på gatan. 

När vi står inne på vår tomt och pratar med grannar så kommer det en polis med sökhund och passerar oss.

Himlen öppnar sig igen ned ett riktigt skyfall.

När klockan närmar sig halv 6 så börjar bilarna röra på sig och försvinner. 

Nu är allt dom vanligt igen och på TV är det bara idrotten som gäller  och så lite snack om valet. 

Vi ska äta lätt idag, men lite färskpotatis vill vi ha. 

 

Middag med vatten melon, kokt skinka, mozzarellaost, potatis och smör kändes som en bra avslutning efter veckans köttmiddagar.

Vi fortsatte hels kvällen med att kolla på idrotten. 

Nu var klockan 23 och det kändes lagom att avsluta dagen.

 

Avslutade på kvällen och veckan med en koll på appen. 

Imorgon är det ny vecka och nya tag.  



















Av Rehn/Hornesjö - Måndag 3 juni 08:52

Så var det måndag igen

 

Idag var det nog rekord så här tidigt på morgonen, men det fläktar lite och det kändes ganska skönt när jag steg ut utanför dörren.

Natten kändes däremot inte alls kul.  

       

Blev därför ganska förvånad när jag läste av min app, inga höga siffror men i alla fall grönt.

Somnade ganska fort när filmen var slut och jag kunde läsa av att klockan var00.20 och då även djupsömn.

Men redan 02.40 så hade Åberlix troligen kommit på att han var ensam och satte igång att gråta. Han har haft Yra hos sig sedan Z fick flytta upp till oss i sovrummet, men igår kväll var Lasse envis och tyckte att Yra också kunde vara där uppe, men se det tyckte inte Åberlix. Bara att kliva upp och be Yra följa med ner till köket och då tystnade han och kände sig trygg igen.

Så det blev en del avbrott denna natt och jag kände mig inte alls redo att gå upp vid 6 tiden utan drog täcket över mig igen och lyckades somna om till 07,40.

Behövde inte handla något denna dag så vi slapp Hallunda Centrum, trodde jag. 

Satte mig i en solstol och kollade på molnen 

 

Höll mig ute tills vi hade sett Hem till Gården och intagit en enkel lunch på bara en kopp yougurt. 

Hade tydligen inte kollat så bra i kylskåpet för helt plötsligt kommer Lasse och säger att  vi måste handla både ägg, mjölk och fil.

Jaja, bara att tänka om och ta oss till centrum  .

Hem igen och försökte koncentrera hundarna på något annat  än detta jävla löp som vänder upp och ner på dagen. 

Killarna har helt slutat äta så att det är höglöp vet vi.

Bara hoppas det går över fort.

Vi satte oss tillsammans med tjejerna ute för att lösa lite korsord.  Men snart började det mullra ordentligt och så kom lilla regnet och vi var tvingade att gå in. 

Middagen hade jag planerat efter resterna från gårdagens grillning. 

Blev både enkelt att tillaga och äta.  Det enda jag behövda ha var ett paket bacon och potatis med smör.

   

Som vanligt kan jag nog påstå att det enklaste är alltid bäst.

Kvällen fortsatte framför Tv och Bonde söker fru. 

Fel val i mitt tycke, så jag hoppas få veta senare hur det gick.

Sen en film som började redan klockan 9 och det kändes som en bra tid. 

Filmen hette Seeking Justice och var sevärd i mitt tycke. Den var slut klockan 23.20 så jag passade på att gå upp och lägga mig under reklamen så att jag kunde få somna direkt när filmen var slut.

Dagen hade varit ganska tråkig så det var spännande att kolla in vad min klockan hade sett

    Ja att stegen hade blivit få förstod jag, men annars såg allt bra ut och jag såg ut att ha mått bra under dagen.

Nu var det bara att hoppas att killarna kunde hålla sig lite lugna denna natt.


Tisdag

  

Lite svalare idag och det kändes bara skönt. 

Men att natten hade varit skön vill jag inte påstå för både Zlatan och Åberlix började ganska tidigt med att gnälla och jag är livrädd att de ska börja yla för då är risken att alla sätter igång.

Det blev många avbrott denna natt och fler för Lasse än för mig.  Det slutade med att Lasse fick gå ner och sova i vardagsrummet.

       

Det konstigaste var att mina värden låg på plus, vilka inte Lasses gjorde där var det knallrött.

Det har rört ihop sig lite denna vecka och det är på fredag då vårt ena barnbarn tar studenten. Det är mottagning i Jordbro klockan 16,00, men Lasse ska vara på KS klockan 15,10 för röntgen och detta tar ju ett tag, men vi har tänkt att åka direkt från Solna till Jordbro och det är öppet hus så vi behöver inte stressa.

Nu blir ju frågan om hur det kommer att bli eftersom vårdstrejken även drabbar röntgensköterskorna. Bara att ta dagen som den kommer så blir det väl bra till slut.

Vet egentligen inte var denna dag tog vägen, kände mig bara sur och grinig hela dagen.

Blev i alla fall en tur till Systemet eftersom det är både bröllopsdag och helg som väntar.

Passade även på att besöka Maxi för lite grönsaker.

Hem igen och jag tog vara på de 9 Chicken bits som fanns i frysen

  och så satte vi oss ute och åt upp dessa innan Hem till Gården.

Vet att det inte är någon mening med att bli sur på hundarna när det finns löptikar, men det är svårt att låta bli när allt hela tiden måste kretsa runt dem för att de ska hålla sig lugna.

Blev även lite sur på SRV som skrev att de inte kunde hämta vår frys om den stod där      vi har ställt den för de behövde en kranbil och den skulle inte komma fram på vår gata.

Nonsens säger jag, den kan hur lätt som helst komma fram och det är ju helt fritt utanför oss.  

Får se om de kan lägga en ny order annars får vi väl ställa den på gatan, där den stör en del.


Fattar inte vad som händer med Z päls, den växer ut så fort hon har blivit trimmad och ibland känns det som om jag bara skulle vilja sätta maskinen i hela pälsen, men samtidigt så är hon ganska fin med sin lång päls.  Bad Lasse om hjälp med att borsta ut henne ordentligt så att jag kunde få börja trimma henne.  

     

Tog bara idag och rakade henne under magen, i armhålorna och på hela insidan av öronen, allt annat för jag ta i morgon för jag orkade inte stå i solen och jobba för länge, varken för min eller hennes skull.

Hade tidigt på förmiddagen tagit ute en förpackning med kalvfärs och tanken var att bara göra ett par hamburgare att lägga på grillen. Men det var för varmt att stå där ute så jag gick in istället för att göra några Wallenbergare.

Ja ingen av oss ville sitta ute ikväll så det fick bli middag framför TV

 


Det var riktigt gott och till och med Lasse vågade sig på att smaka lite på ärtorna.

Kvällen fortsatte och det kändes att det kommer inte att bli en roligt kväll för Zlatan är så orolig just nu. Han har intagit samma beteende som han hade när vi förlorade Qling och han inte hade honom vid sin sida.  Har har sedan accepterat att bara ha Yra hos sig, men nu när Z löper så låter killarna inte heller Yra vara ifred och hon är för snäll för att säga till, så hon bara ställer upp sig. 

Helvetet började redan när vi skulle lägga oss vid 23 tiden och det gick inte på något vis att lugna Zlatan, så Lasse fick bädda på hallgolvet och lägga sig där och då var han hur nöjd som helst, så detta får bli Lasses sovplats denna natt.

Dagen hade varit si och så 

    Ja det fick väl duga det jag såg på appen.

Imorgon är en ny dag och vi har bröllopsdag och även ska åka och hämta våra pass.


Onsdag

 


De lovar lite svalare väder idag och även regn, men vid 6 tiden så såg allt bra ut.

Lasse hade sovit på golvet hallen hela natten och det var så tyst och lugnt så jag hade sovit bra där uppe med två tjejer i sängen.

       

Sovit hade jag gjort och även ganska bra, så jag var i alla fall nöjd.

Idag har vi som sagt varit gifta    i 59 år och man undrar var dessa år har tagit vägen, för fort har det gått.

Om man summerar alla dessa år så har det varit mycket barn och djur med oss.  Vårat gemensamma intresse för hundar gällande aveln, utställningar och tävlingar har gjort att vi alltid haft kul.

Tyvärr så börjar åldern ta ut sin rätt och vi orkar inte allt detta längre så mycket har vi fått lägga på hyllan och nu bara glädjas åt via de bilder som kommer ut som minnen på FB.

Dagen skulle börjas med att vi skulle åka till Flemingsberg för att hämta våra pass.

Lasse hämtade bilen medans jag förberedde mig för att vi skulle åka.

Det blev lite förmiddagsgympa för Lasse när vi sedan skulle åka för då kom han inte in genom förardörren   på vår bil. Tur att vi stod närmast gatan så han kunde klättra in genom passagerare dörren och ta sig in till förarsätet, inte lätt när man är stel.  Men vi kom iväg i alla fall

Var framme vid den stora parkeringen klockan 9.30 och det är så bra där eftersom man bara kör in och registreras via en kamera och så när man kör ut så står det om det är gratis eller om man ska betala.

Idag var det svårt för mig att ta mig upp för trapporna för jag var så stel i min kropp, det märks direkt när det är omslag i vädret. 

Tog en nummerlapp och så satte vi oss ner för att vänta i ca 30 minuter.  Nu var det bara att gå ner igen till bilen och åka hem och börja planera dagen.

Det var flera bilar som körde ut samtidigt och på skärmen stod det deras reg.nr men vårt kom aldrig upp.

Alltid ska det vara något som jävlas och om vi inte registreras när vi åker ut så fortsätter ju avgiften att ticka.

Lasse blev naturligtvis ganska nervös och känner väl fortfarande av när han på sin födelsedag fick betala 700 kr för att han stod lite snett i vårt P-hus.  Jag sa att vi ordnar detta när vi kommer hem.

Så jag började leta telefonnummer till Aimo och berätta vad som hänt.  Det var nu inte alls så lätt att komma fram och efter 40 minuter hade jag tänkt att ge upp.  Men så provade jag med att ringa upp igen och välja en annan siffra. Då kom jag äntligen fram och jag visste ju att jag var på en helt annan avdelning än vad jag skulle när det gällde mitt problem, men hon var gullig och hjälpte mig.  Hon kollade igen infarten och sa att det troligen hade varit ett fel när vi åkte in för de hade haft detta strul på morgonen, så vi aldrig blivit registrerade.

Så var detta i alla fall klar. 

Visste vad vi skulle ha till middag denna dag och det mesta fanns hemma, men lite god ost och lite annat var vi tvingade att åka för att handla. Det blev en tur till Willys.

Hem och tog varsitt glas med yougurt samtidigt som vi kollade på Hem till Gården.

Nu gällde det att vara ute så mycket som möjligt tillsammans med hundarna som fick vara på olika ställen på tomten.

Det var kallt och ruggigt och jag var precis på väg att gå in när Lasse kommer med en sommardrink   för att få oss lite varma.  Stannade ute till klockan var 15,30 men nu var det inte kul längre.

Var jättetrött och hade så himla ont i mina leder denna dag så jag ville vila lite efter att tjejerna fått sin mat. Killarna äter fortfarande inget, så det har sina kulor står kvar i skålen.

Lasse som är bättre än mig på att koppla av gick in och la sig i skinnsoffan och jag hade tänkt att slumra till lite framför Tv:n, något som naturligtvis inte fungerade.

Hade köpt frysta potatisbullar för att göra en rätt i ugnen med dessa som tillbehör till oxfilén.

Allt började bra, jag stod där i köket vid spisen och stekte oxfilén som bara skulle få stekas snabbt på båda sidor i en riktigt het panna.  Sparrisen låg i vatten och skulle kokas upp och de fylld potatisbullarna stod i ugnen.

Säger till Lasse att öppna även köksfönstret eftersom jag inte vill ha något larm denna dag.  Har sedan de var här i december varit mycket försiktig när jag använt spisen för att jag alltid känner en oro att det ska börja larmas.

Men nu händer detta i alla fall och det tjuter och Lasse springer runt och öppnar alla dörrar och fönster medans jag  larmar av, men det fortsätter att skrika ur denna manick BRANDLARM och jag blir så både arg, ledsen och frustrerad.

Måste även tänka på vilka dörrar vi öppnade så att inte alla hundarna springer ut,  speciellt nu när Z är i höglöp.

Blir att kontakta larmbolaget igen, för nu måste de göra något så att vi kan laga mat utan att känna oro.

Vi slår oss ner i alla fall vid bordet och jag kan väl erkänna att jag inte alls hade någon matlust.

  Potatisen blev inte alls krispig som det stod i receptet som jag hittat på nätet, utan mer som en gratinerad potatis, men ganska god i alla fall. Något som var perfekt var i alla fall oxfilén som var perfekt stekt och så mör att den smälte i munnen.  Vid drack rödvin till detta.

Sedan blev det glass och Champagne till efterrätt.

      

Inte var dag vi dricker denna vara, men just idag passade denna  flaska som jag fick den 26 maj av vår son,

Semifinal i Sveriges Mästerkock och båda mina favoritkillar gick till final.

Sedan blev det en film även denna kväll och den hette Death 'Wish som handlade om en läkare Dr Paul Kersey som bor med sin fru och tonårsdotter i en lugn förort till Chicago. Hans enda kontakt med stadens eskalerande våld är genom de offer han vårdar på sin akutmottagning. Tills en dag då hans familj blir brutalt överfallna. Fast besluten att skipa rättvisa tar Paul själv upp jakten på förövarna.

En bra och sevärd film som höll mig vaken hela tiden.

Nu var det bara att på kul kolla av min app innan jag skulle inte ryggläge i sängen

    Trodde nog att min puls skulle visa sig vara högre när brandlarmet gick, så detta vara ju en normalpuls vid matlagning.

Hann bara inta sängen innan Zlatan satt igång att gråta, så Lasse tog sitt täckte och kudde och bestämde sig för att även denna natt tillbringa sömnen på golvet.


I morgon är det Sveriges Nationaldag och även vår dotter Ann och hennes man Kenneths bröllopsdag.


Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards