Alla inlägg den 3 juni 2024

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 3 juni 08:52

Så var det måndag igen

 

Idag var det nog rekord så här tidigt på morgonen, men det fläktar lite och det kändes ganska skönt när jag steg ut utanför dörren.

Natten kändes däremot inte alls kul.  

       

Blev därför ganska förvånad när jag läste av min app, inga höga siffror men i alla fall grönt.

Somnade ganska fort när filmen var slut och jag kunde läsa av att klockan var00.20 och då även djupsömn.

Men redan 02.40 så hade Åberlix troligen kommit på att han var ensam och satte igång att gråta. Han har haft Yra hos sig sedan Z fick flytta upp till oss i sovrummet, men igår kväll var Lasse envis och tyckte att Yra också kunde vara där uppe, men se det tyckte inte Åberlix. Bara att kliva upp och be Yra följa med ner till köket och då tystnade han och kände sig trygg igen.

Så det blev en del avbrott denna natt och jag kände mig inte alls redo att gå upp vid 6 tiden utan drog täcket över mig igen och lyckades somna om till 07,40.

Behövde inte handla något denna dag så vi slapp Hallunda Centrum, trodde jag. 

Satte mig i en solstol och kollade på molnen 

 

Höll mig ute tills vi hade sett Hem till Gården och intagit en enkel lunch på bara en kopp yougurt. 

Hade tydligen inte kollat så bra i kylskåpet för helt plötsligt kommer Lasse och säger att  vi måste handla både ägg, mjölk och fil.

Jaja, bara att tänka om och ta oss till centrum  .

Hem igen och försökte koncentrera hundarna på något annat  än detta jävla löp som vänder upp och ner på dagen. 

Killarna har helt slutat äta så att det är höglöp vet vi.

Bara hoppas det går över fort.

Vi satte oss tillsammans med tjejerna ute för att lösa lite korsord.  Men snart började det mullra ordentligt och så kom lilla regnet och vi var tvingade att gå in. 

Middagen hade jag planerat efter resterna från gårdagens grillning. 

Blev både enkelt att tillaga och äta.  Det enda jag behövda ha var ett paket bacon och potatis med smör.

   

Som vanligt kan jag nog påstå att det enklaste är alltid bäst.

Kvällen fortsatte framför Tv och Bonde söker fru. 

Fel val i mitt tycke, så jag hoppas få veta senare hur det gick.

Sen en film som började redan klockan 9 och det kändes som en bra tid. 

Filmen hette Seeking Justice och var sevärd i mitt tycke. Den var slut klockan 23.20 så jag passade på att gå upp och lägga mig under reklamen så att jag kunde få somna direkt när filmen var slut.

Dagen hade varit ganska tråkig så det var spännande att kolla in vad min klockan hade sett

    Ja att stegen hade blivit få förstod jag, men annars såg allt bra ut och jag såg ut att ha mått bra under dagen.

Nu var det bara att hoppas att killarna kunde hålla sig lite lugna denna natt.


Tisdag

  

Lite svalare idag och det kändes bara skönt. 

Men att natten hade varit skön vill jag inte påstå för både Zlatan och Åberlix började ganska tidigt med att gnälla och jag är livrädd att de ska börja yla för då är risken att alla sätter igång.

Det blev många avbrott denna natt och fler för Lasse än för mig.  Det slutade med att Lasse fick gå ner och sova i vardagsrummet.

       

Det konstigaste var att mina värden låg på plus, vilka inte Lasses gjorde där var det knallrött.

Det har rört ihop sig lite denna vecka och det är på fredag då vårt ena barnbarn tar studenten. Det är mottagning i Jordbro klockan 16,00, men Lasse ska vara på KS klockan 15,10 för röntgen och detta tar ju ett tag, men vi har tänkt att åka direkt från Solna till Jordbro och det är öppet hus så vi behöver inte stressa.

Nu blir ju frågan om hur det kommer att bli eftersom vårdstrejken även drabbar röntgensköterskorna. Bara att ta dagen som den kommer så blir det väl bra till slut.

Vet egentligen inte var denna dag tog vägen, kände mig bara sur och grinig hela dagen.

Blev i alla fall en tur till Systemet eftersom det är både bröllopsdag och helg som väntar.

Passade även på att besöka Maxi för lite grönsaker.

Hem igen och jag tog vara på de 9 Chicken bits som fanns i frysen

  och så satte vi oss ute och åt upp dessa innan Hem till Gården.

Vet att det inte är någon mening med att bli sur på hundarna när det finns löptikar, men det är svårt att låta bli när allt hela tiden måste kretsa runt dem för att de ska hålla sig lugna.

Blev även lite sur på SRV som skrev att de inte kunde hämta vår frys om den stod där      vi har ställt den för de behövde en kranbil och den skulle inte komma fram på vår gata.

Nonsens säger jag, den kan hur lätt som helst komma fram och det är ju helt fritt utanför oss.  

Får se om de kan lägga en ny order annars får vi väl ställa den på gatan, där den stör en del.


Fattar inte vad som händer med Z päls, den växer ut så fort hon har blivit trimmad och ibland känns det som om jag bara skulle vilja sätta maskinen i hela pälsen, men samtidigt så är hon ganska fin med sin lång päls.  Bad Lasse om hjälp med att borsta ut henne ordentligt så att jag kunde få börja trimma henne.  

     

Tog bara idag och rakade henne under magen, i armhålorna och på hela insidan av öronen, allt annat för jag ta i morgon för jag orkade inte stå i solen och jobba för länge, varken för min eller hennes skull.

Hade tidigt på förmiddagen tagit ute en förpackning med kalvfärs och tanken var att bara göra ett par hamburgare att lägga på grillen. Men det var för varmt att stå där ute så jag gick in istället för att göra några Wallenbergare.

Ja ingen av oss ville sitta ute ikväll så det fick bli middag framför TV

 


Det var riktigt gott och till och med Lasse vågade sig på att smaka lite på ärtorna.

Kvällen fortsatte och det kändes att det kommer inte att bli en roligt kväll för Zlatan är så orolig just nu. Han har intagit samma beteende som han hade när vi förlorade Qling och han inte hade honom vid sin sida.  Har har sedan accepterat att bara ha Yra hos sig, men nu när Z löper så låter killarna inte heller Yra vara ifred och hon är för snäll för att säga till, så hon bara ställer upp sig. 

Helvetet började redan när vi skulle lägga oss vid 23 tiden och det gick inte på något vis att lugna Zlatan, så Lasse fick bädda på hallgolvet och lägga sig där och då var han hur nöjd som helst, så detta får bli Lasses sovplats denna natt.

Dagen hade varit si och så 

    Ja det fick väl duga det jag såg på appen.

Imorgon är en ny dag och vi har bröllopsdag och även ska åka och hämta våra pass.


Onsdag

 


De lovar lite svalare väder idag och även regn, men vid 6 tiden så såg allt bra ut.

Lasse hade sovit på golvet hallen hela natten och det var så tyst och lugnt så jag hade sovit bra där uppe med två tjejer i sängen.

       

Sovit hade jag gjort och även ganska bra, så jag var i alla fall nöjd.

Idag har vi som sagt varit gifta    i 59 år och man undrar var dessa år har tagit vägen, för fort har det gått.

Om man summerar alla dessa år så har det varit mycket barn och djur med oss.  Vårat gemensamma intresse för hundar gällande aveln, utställningar och tävlingar har gjort att vi alltid haft kul.

Tyvärr så börjar åldern ta ut sin rätt och vi orkar inte allt detta längre så mycket har vi fått lägga på hyllan och nu bara glädjas åt via de bilder som kommer ut som minnen på FB.

Dagen skulle börjas med att vi skulle åka till Flemingsberg för att hämta våra pass.

Lasse hämtade bilen medans jag förberedde mig för att vi skulle åka.

Det blev lite förmiddagsgympa för Lasse när vi sedan skulle åka för då kom han inte in genom förardörren   på vår bil. Tur att vi stod närmast gatan så han kunde klättra in genom passagerare dörren och ta sig in till förarsätet, inte lätt när man är stel.  Men vi kom iväg i alla fall

Var framme vid den stora parkeringen klockan 9.30 och det är så bra där eftersom man bara kör in och registreras via en kamera och så när man kör ut så står det om det är gratis eller om man ska betala.

Idag var det svårt för mig att ta mig upp för trapporna för jag var så stel i min kropp, det märks direkt när det är omslag i vädret. 

Tog en nummerlapp och så satte vi oss ner för att vänta i ca 30 minuter.  Nu var det bara att gå ner igen till bilen och åka hem och börja planera dagen.

Det var flera bilar som körde ut samtidigt och på skärmen stod det deras reg.nr men vårt kom aldrig upp.

Alltid ska det vara något som jävlas och om vi inte registreras när vi åker ut så fortsätter ju avgiften att ticka.

Lasse blev naturligtvis ganska nervös och känner väl fortfarande av när han på sin födelsedag fick betala 700 kr för att han stod lite snett i vårt P-hus.  Jag sa att vi ordnar detta när vi kommer hem.

Så jag började leta telefonnummer till Aimo och berätta vad som hänt.  Det var nu inte alls så lätt att komma fram och efter 40 minuter hade jag tänkt att ge upp.  Men så provade jag med att ringa upp igen och välja en annan siffra. Då kom jag äntligen fram och jag visste ju att jag var på en helt annan avdelning än vad jag skulle när det gällde mitt problem, men hon var gullig och hjälpte mig.  Hon kollade igen infarten och sa att det troligen hade varit ett fel när vi åkte in för de hade haft detta strul på morgonen, så vi aldrig blivit registrerade.

Så var detta i alla fall klar. 

Visste vad vi skulle ha till middag denna dag och det mesta fanns hemma, men lite god ost och lite annat var vi tvingade att åka för att handla. Det blev en tur till Willys.

Hem och tog varsitt glas med yougurt samtidigt som vi kollade på Hem till Gården.

Nu gällde det att vara ute så mycket som möjligt tillsammans med hundarna som fick vara på olika ställen på tomten.

Det var kallt och ruggigt och jag var precis på väg att gå in när Lasse kommer med en sommardrink   för att få oss lite varma.  Stannade ute till klockan var 15,30 men nu var det inte kul längre.

Var jättetrött och hade så himla ont i mina leder denna dag så jag ville vila lite efter att tjejerna fått sin mat. Killarna äter fortfarande inget, så det har sina kulor står kvar i skålen.

Lasse som är bättre än mig på att koppla av gick in och la sig i skinnsoffan och jag hade tänkt att slumra till lite framför Tv:n, något som naturligtvis inte fungerade.

Hade köpt frysta potatisbullar för att göra en rätt i ugnen med dessa som tillbehör till oxfilén.

Allt började bra, jag stod där i köket vid spisen och stekte oxfilén som bara skulle få stekas snabbt på båda sidor i en riktigt het panna.  Sparrisen låg i vatten och skulle kokas upp och de fylld potatisbullarna stod i ugnen.

Säger till Lasse att öppna även köksfönstret eftersom jag inte vill ha något larm denna dag.  Har sedan de var här i december varit mycket försiktig när jag använt spisen för att jag alltid känner en oro att det ska börja larmas.

Men nu händer detta i alla fall och det tjuter och Lasse springer runt och öppnar alla dörrar och fönster medans jag  larmar av, men det fortsätter att skrika ur denna manick BRANDLARM och jag blir så både arg, ledsen och frustrerad.

Måste även tänka på vilka dörrar vi öppnade så att inte alla hundarna springer ut,  speciellt nu när Z är i höglöp.

Blir att kontakta larmbolaget igen, för nu måste de göra något så att vi kan laga mat utan att känna oro.

Vi slår oss ner i alla fall vid bordet och jag kan väl erkänna att jag inte alls hade någon matlust.

  Potatisen blev inte alls krispig som det stod i receptet som jag hittat på nätet, utan mer som en gratinerad potatis, men ganska god i alla fall. Något som var perfekt var i alla fall oxfilén som var perfekt stekt och så mör att den smälte i munnen.  Vid drack rödvin till detta.

Sedan blev det glass och Champagne till efterrätt.

      

Inte var dag vi dricker denna vara, men just idag passade denna  flaska som jag fick den 26 maj av vår son,

Semifinal i Sveriges Mästerkock och båda mina favoritkillar gick till final.

Sedan blev det en film även denna kväll och den hette Death 'Wish som handlade om en läkare Dr Paul Kersey som bor med sin fru och tonårsdotter i en lugn förort till Chicago. Hans enda kontakt med stadens eskalerande våld är genom de offer han vårdar på sin akutmottagning. Tills en dag då hans familj blir brutalt överfallna. Fast besluten att skipa rättvisa tar Paul själv upp jakten på förövarna.

En bra och sevärd film som höll mig vaken hela tiden.

Nu var det bara att på kul kolla av min app innan jag skulle inte ryggläge i sängen

    Trodde nog att min puls skulle visa sig vara högre när brandlarmet gick, så detta vara ju en normalpuls vid matlagning.

Hann bara inta sängen innan Zlatan satt igång att gråta, så Lasse tog sitt täckte och kudde och bestämde sig för att även denna natt tillbringa sömnen på golvet.


I morgon är det Sveriges Nationaldag och även vår dotter Ann och hennes man Kenneths bröllopsdag.


Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards