Direktlänk till inlägg 25 januari 2024

Torsdag till söndag vecka 4 2024

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 25 jan 09:00

Torsdag

 

   

Som vanligt flera avbrott under natten, men annars ganska bra, hade en bra djupsömn och drömmar har jag haft, men kan bara komma på små episoder från dessa.

Vet i sjutton vad vi ska göra med Lasses hörsel, hela den gångna veckan har varit katastrof och bara massa missförstånd hela tiden.  När han inte hör så blir jag irriterad och höjer rösten och jag känner ju själv att jag inte ger direkt snälla svar. Vill inte känna mig elak, men det bara kommer ur mig och så känner jag ånger för att vara elak mot någon som inte kan hjälpa att han inte  hör. 

I går när jag stod och lagade maten hände något som i alla fall fick mig att skratta istället för att höja rösten.

Lasse springer runt och letar efter sin ena hörapparat. Jag frågar om han har tappat den, men han säger att han tog ut dem när han var upp och tvättade sig.  Men nu har han bara en i örat och den andra kommer han inte ihåg var han har lagt.  Men hjälp att leta vill han inte ha.  Jag kollar på honom och frågar lite lugnt "hur många öron har du" för jag ser ju att han har en i varje öra.  

Lite roligt har vi i alla fall varje dag.

Tankarna på måndagen den 25 januari 2022 fanns redan när jag vaknade, det var nog den mest konstiga dagen i mitt liv.

Pappa hade varit inlagd på HS sedan lördagen då han åkte in akut efter att hans ben vikit sig när han skulle resa sig från stolen och han kom inte upp utan kallade på hjälp som i sin tur ringde 112. När han kom in till sjukhuset så berättade han att han hade ramlat några dagar innan och slagit sig i bröstet mot en byrå och trodde själv att han hade brutit revben, vilket även de nu visade sig vara rätt. Detta hade i sin tur tryckt på lungan så han hade fått vätska i denna, om detta nu hade med benet att göra fick vi aldrig reda på.  Pappa var vid gott mod i alla fall och på måndagsmorgonen så chattade vi som vanligt och han berättade att de hade satt på honom en syrgasmask och att han då svårt att sitta upp och skriva på mobilen, han älskade att ta selfis så han skicka en bild på sig själv där han visar sin mask.

Vid 12 tiden skickade han även en rolig bild med dansande fötter och skrev "detta önskar jag mig nu" men kan ni komma upp till mig med min anteckningsbok, jag vill gärna skriva vad de gör här.

Lasse skulle vara på KS för röntgen klockan 13.00, så jag skrev att vi skulle åka till Hägersten och hämta denna och komma upp på kvällen.

När jag sitter i väntrummet på KS och väntar på Lasse så ringer min mobil och det är en kvinnlig läkare från HS som börjar med att fråga om jag vet att min pappa ligger på sjukhus.  Jag börjar skratta och säger "ja det vet jag och vi har kontakt hela tiden, berättar även att han klockan 12 hade skickat en rolig bild och ett meddelande.

Hon säger då att det låter konstigt för personalen säger att han är sämre så om vi kan ska vore det önskvärt att vi kom upp och besökte honom.  

Lasse kommer ut strax efter 14 från röntgen och jag berättar vad jag fått veta. Vi bestämmer oss för att åka till Hägersten på hemvägen i alla fall för att hämta hans bok.   Vi kommer hem igen vid halv 4  och är jättehungriga och jag har precis brett ett par mackor när denna läkare ringer igen och säger att vill jag träffa pappa så är det bra om vi kommer snart.  Vi åker direkt och vad jag sedan fick se var något jag inte in min vildaste fantasi hade tänkt mig. Pappa var medvetslös och jag hann aldrig prata med honom.  Klockan 03.11 natten mellan måndag och tisdag somnade han in.  Vad som hände och varför har vi aldrig fått något svar på.


Men idag är en ny dag och vi ska till Ikea och kolla på en soffa jag sett på nätet.

Jag gillar ju inte att handla när det är mycket folk så jag ville vara på Ikea direkt när de öppnad.  

Kom upp till möbelavdelningen precis klockan 10 och jag ser soffan direkt.  Ibland är man glad att man inte beställer bara för att det ser snyggt ut och stämmer med måtten.  Denna soffa är jättesnygg men alldeles för mjuk för både Lasse och mig, vi vill kunna sitta stadigt och ha lätt att resa oss ur en soffa. Sen i den färgen vi ville ha så var det helt fel tyg för ett hem med hundar, tyget hade en känsla av sammet och detta fungerar inte hos oss.

  Hade en till att kolla på och den är absolut inte lika snygg men mer praktisk och det kändes direkt att den kan passa oss.  Så när klockan var 10,20 så var soffan bokad och betald och leverans redan på lördag.

Åkte hem och jag kollade igenom min mobil och ville se om det var några fler som hade frågat om soffan som låg ute på annonsen.  Det var nu 4 ytterligare som ville veta.  Men fortfarande hade jag den som redan hade bokat tid med oss denna kväll vid 18 tiden och klart att hon skulle få kolla först.

Som vanligt blev det hem till gården och denna dag även kyckling till lunch. 

    Detta är en av de godaste luncher enligt mig och så lättlagat i Airfryen.

Skulle ha behövt handla något idag, men kände inte för att åka iväg igen, så Lasse ställde in bilen och jag sa att vi tar det vi har hemma till middag.


Redan vid 17 tiden tog vi en snabb middag på några kroppkakor

  hade varken sylt eller grädde hemma så det fick helt enkelt bli bara smör.  Men det var ganska gott ändå.

Vid 18,15 så dök det upp en ung kvinna som visade sig vara från Ukraina, hon kunde inte så mycket engelska men vi försökte göra oss förstådda  ändå.  Hon frågade om vi kunde använda mobilen och prata med varandra  och det visade sig vara jättebra, jag sa vad som fanns och vad vi ville och hon översatte det direkt till ryska och svara sedan mig.

Vilken tur att detta finns, för annars hade det varit svårt att förstå varandra.

Hon var jättegullig och så lycklig när hon insåg att hon skulle få soffan. Hon berättade att hon hade fått en liten lägenhet i Norsborg men hon hade inga möbler, så detta var nu hennes första soffa, ja till och med hennes första möbel som skulle in i denna lägenhet.  Hon skulle få nyckeln på fredagen.

Jag kände en sådan lycka att få göra henne glad och jag var extra glad att jag inte hade lovat bort den till någon av de andra som troligen inte hade haft samma behov.

Nu hoppas vi bara att hon kan få hjälp med transporten tidigare än vad hon egentligen kunde för det skulle vara bra att få bort den innan vår nya kommer och det är ju redan på lördag.

Hon fick även träffa våra hundar och hon var jätteglad även för det.

Kvällen fortsatte och när jag hade sett mina program som var slut redan klockan 22 så kände jag att jag orkade inte mer denna dag.  Vet ju att det blir galet att lägga mig så tidigt, men när man inte orkar vara uppe så finns det inget val.


Fredag

 

   


Grönt på appen men ändå inget att hurra för gällande min sömn.  Bara 3 minuters djupsömn vet jag vad det innebär, jag kommer att vara trött hela dagen.

Frukosten var det vanliga   och även samma vovvar vid bordet som inte Lasse kan låta bli att mata. 


Men idag var vi tvingade att ta en tur till Maxi för fredag betyder skaldjur och idag var jag sugen på krabba. 

Tur hade vi för det fanns en hel del att  välja på. Alltid lite svårt att känna hur de ser ut inuti när de är vaccade. 

Tog en som kostade 202 kr och den kändes i alla fall tung. 

Delade krabban   och den såg jättebra ut.  Men nu skulle den få ligga och vila fram till middagen. 


Hem igen för att plocka lite och jag hade fått för mig att jag var sugen på Mannagrynspudding, så detta satte jag igång att förbereda.  Den var klar precis till när Hem till Gården började, så det fick bli som en liten lunch

Lasse hade inte en aning om vad jag hade gjort, men glad blev han och tänkte tillbaka till hans tid på kollo. Tänk vad en liten maträtt kan få igång gamla minnen. 

Som vanligt var det skidskytte som vi inte kunde låta bli att kolla på. 

Var ganska trött efter nattens lilla djup sömn. 

Kvällen fick börja vid 17 tiden med vår krabba.  Gjorde, som vanligt även varsin macka med Chevré och honung. 

    Inte var det någon brist på rom i denna och köttet var så gott. 

Vi drack en flaska mousserande Lisa som jag hade beställt och var nyfiken på och den var jättebra, lagom söt och lagom med bubblor.  Har lite svårt när det bubblar för mycket i mun. 

När klockan var 20 och På spåret började så blev det lite glass     som smakade utmärkt  efter skaldjursmiddag. 

Jag spelade med som vanligt och jag kan aldrig peka ut på blindkartan, men det gick ganska hyffsat ända  och jag var till och med 2:a denna kväll. 

Kollade, en halvtimme på Bäst i test innan det blev Frost fram till midnatt. 

Kände mig inte ett dugg trött och nu var det bara att hoppas att jag skulle kunna sova.


Lördag

 

    

Många avbrott blev denna natt och jag hade en del att tänka på gällande lördagens ut med gammalt och in med nytt.

Steg upp och bäddade vi 7 tiden och   som vanligt var det alldeles tyst på vår gata och idag var det i alla fall något som lyste och det var månen.

Fick nästan lite ångest när jag tänkte på att allt detta skulle ske idag.   Bara att hålla tummarna för att de inte kommer samtidigt för då blir det kaos i trängseln.

Annars fick jag in en bättre djupsömn och det känns alltid bättre.

Idag var en spännande dag och jag såg fram emot att få hem vår nya soffa.

Tatyana som skulle ha vår skulle komma strax efter 12 och vi skulle få leverns av den nya soffan mellan 13-17, så det

kändes som det skulle fungera.

Hade tagit fram en julskinka ur frysen på fredagen och den såg jag fram emot att få griljera och göra något gott till middag.

Ville inte iväg till någon affär denna dag utan jag ville ta det lugnt och få ut den stora tunga soffan från vardagsrummet   och ha den klar på uteplatsen när den skulle hämtas.

Kändes lite konstigt när allt var borta, men fast jag både gillade soffan och tyckte den var ganska snygg så kunde jag inte ha den på grund av att den var fylld med dun.


Klockan 12.10 kom Tatyana och två killar som skulle hjälpa henne. 

Kändes så bra när de      packade bilen och Tatyana såg så lycklig ut hela tiden.

Precis när de höll på så fick jag ett samtal från Ikea att de skulle komma till oss om 20 minuter.

Inte alltid man har tur med en sådan tajming.

Så kom leveransen med vår soffa och jag kände mig så förväntansfull.  Killarna bar in 5 stora tunga paket och Lasse började direkt att riva upp paket nummer 1, redan där kände jag en besvikelse, det var bara tyger i detta och jag började förstå att jag måste sätta dessa på dynorna och jag som har så ont i mina händer.

Min känsla började vackla, jag som var så glad över denna soffa.

Paket nummer 2 öppnades och det var en massa stål och tyg som var jättetungt. Paket nummer 3 var bara fylld med vacuumpackade kuddar.  Nummer 4 såg ungefär lika mycket ut där fanns också ett extra paket med verktyg och ben.

Paket nummer 5 visade sig var tyngst och i denna fanns hörndelen som satt ihop och var så tung att den var svår att få ur paket.

Det var den man skulle börja med enligt ritningen.  Jag såg ingen början på detta elände och detta plockepinn var alltså det som skulle bli vår soffa.   Läste vidare i manualen och den visade att jag även måste stryka vissa tyger, jag som knappt kan använda mina armar kände bara en stor förtvivlan, vad fan hade jag gjort när jag beställde detta.

Läste vidare och ser att den inte alls ska strykas utan strykjärnet är överkryssat.

Vi är inte några stora kunder på Ikea och visst har vi under alla år köpt en och annan sak, men jag har aldrig gillat deras stoppade möbler.  När jag beställde soffan så sa jag till Lasse vi kanske ska beställa monteringshjälp så slipper vi bli sura på varandra, men Lasse slog direkt ifrån sig och tyckte att detta var bara bortkastade pengar, vad kunde vara svårt att få ihop på en hörnsoffa.

Alla delarna var i alla fall numrerade och det kanske inte skulle vara så svårt, men fast det var så så passade inte bitarna ihop och efter nästan 5 timmar och inget avbrott ville jag bara fly.

   allt låg utspritt på hela vardagsrumsgolvet och det enda vi hade fått ihop var detta och inte ens det var rätt för där skulle det behövas silvertape för att hålla ihop delarna. Vi var hungriga, hade inte ätit något sedan klockan 7 på morgonen.  Jag stoppade in skinkan i ugnen och griljerade den och det blev 2 knäckebrödsmackor med skinka till middag.

Ingenstans hade vi att sitta annat än på varsin pinnstol och detta gick bara inte.  Jag gick upp och la mig i sängen för att kolla på Stjärnorna på slottet och inte ens detta såg jag allt av.

Kände mig ledsen och arg. Jag trodde jag hade köpt en soffa och inte ett plockepinn.'

I morgon får vi fortsätta och jag känner redan att jag kommer inte att kunna fylla alla dessa kuddfodral med innehåll så det blir sitt och ryggstöd.


Söndag

 

   


Ja denna natt kunde jag ha varit utan.  Visst fanns det vissa stunder som var bra, men så fort jag vaknade till så kändes det som om jag bara ville gråta över detta idiotköp som jag hade gjort.

Visste vad jag hade framför mig denna dag och det var inte alls kul.

Efter frukosten så satte Lasse igång med soffan och jag såg direkt att han gjorde fel, men hade ingen lust att börja morgonen med att klaga.  Slängde iväg ett SMS till sonen och frågade om han kunde vara min vänstra arm (jag har ju bara en fungerande och den är höger och den fungerar inte som den ska jämt).  Per kom efter ca 20 minuter och kollade på soffan och sa, men så ska den väl inte se ut.   Han plockade isär det som vi hade satt ihop och satte sig ner i lugn och ro och läste manualen, nu var den inte så lätt som han hade trott och vi hade ju stött på problem direkt efter att vi utgått från hörndelen som var ihopsatt när den kom.  Per kom snabbt på att denna måste vara ihopsatt fel och det visade sig att så var fallet, så till och med fabriken kan göra fel.

Medans han jobbade på och soffan bara såg bättre och bättre ut så gjorde jag några semlor.

Efter 2 timmar var soffan som den skulle och jag kände mig så nöjd när vi satte oss att fika.

  Per hjälpte mig även med att stoppa i alla dynor, något som jag trodde jag skulle klara själv men så fort jag började så strejkade min vänstra hand.

Vi var så nöjda nu och jag kunde äntligen känna att jag kunde le och sudda bort min sura min.

När Per hade åkt så la jag mattan på plats och ställde dit bordet och så lite kuddar för att få färg på den gråa soffan.

 

När klockan var halv fem så ville Lasse iväg för att köpa pizza till middag.  Kändes ganska skönt att slippa laga mat fast jag hade planerat denna.

Har nog aldrig tidigare sett så mycket folk på Tjuren Bravo som denna kväll, kanske var det för att det var löning och folk ville ut. 

Jag beställde varsin, en Bussola och en Opera och det tog lång tid idag att vänta för de hade en stor beställning på pizzor innan.  Men de är värda att vänta på, alltid lika goda med sin tunna botten och mycket fyllning

       

De var så stora att pizzatallrikarna räckte inte alls till.  Men jättegoda.

Sen blev det TV från nya soffan och jag kände att jag äntligen kunde andas ordentligt nu när den vita soffan var borta.  Det blev Farmen , Sanningen och Wallander.  När klockan var 23 så ville Lasse gå upp och se filmen från sovrummet, men jag njöt så av nya soffan så jag ville sitta kvar tills filmen var slut. Lasse gick upp och jag satt kvar till klockan var strax efter midnatt.

Ja det blev en bra dag och jag kände nu att jag kunde gå upp och bädda ner mig.

I morgon är det ny vecka igen.


  











 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 6 maj 07:26

Måndag    Det positiva var att det inte regnar          Lite bättre än gårdagen  är alltid bra. En tur till Hallunda för Lasses beställningar på apoteket.  Tog en tur in på Lidl men hittade inte något som jag behövde. Hade ingen ani...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 3 maj 08:12

Torsdag'   Vädret var det inget större fel på när jag vaknade, men sovit det hade jag knappt gjort denna natt.         När jag vaknar upp och ser denna app så blir jag så besviken.  Så rött som det var denna morgon var det ett tag sedan,...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards