Alla inlägg den 27 februari 2019

Av Rehn/Hornesjö - 27 februari 2019 10:54

Var tar dagarna vägen

 

Något som är bra är att dagarna går fort fram till varmare och soligare väder.

   

Det där med sömn och steg förföljer mig varje dag.

Klart att timmarna i sängen inte kan bli så många när jag envisas med att kolla på TV till efter midnatt och vissa dagar hinner jag inte med flera steg utan får nöja mig med att jag i alla fall rör på mig.

Skönt i alla fall att hundarna nu sover lite längre på morgonen, nu är deras klocka inställd på 5,45 och detta känns ganska okej tycker jag och vill jag så kan jag ju lägga mig och sova ett tag till som Lasse gör, men det är inte alltid så lätt.

Idag började jag morgonen efter frukost med att ta med mig Z ut på en liten träningsrunda. 

Vi jobbade lite med sitt, ligg och stanna kvar nere på tennisplan

           

Hon är så söt när vi jobbar och hon har ju vissa åsikter om vad vi gör och det talar hon om, men hon är ganska så lyhörd

Vi jobbar ju hemma inomhus med att försöka få henne att söka doften eukalyptus och hon kan själva doften, men har svårt för att fatta att hon ska leta, det är mer intressant med mina händer, så jag fick lära mig på Yras kurs att jag skulle lägga en godis vi doften så att hon ska få denna belöning direkt när hon känner doften.

    så idag jobbade vi en del med detta som jag normalt kallar för köttbullsträning, men man får väl vara lite flexibel och träna på det som kanske kan fungera i fortsättningen.

Preparerade 2 stycken träd med 2 doftställen och bredvid så fanns det korv.


  Det var ju kul att söka efter korven, men inte vet jag om det var även doften av eukalyptus som hon kände.

När vi kom hem så släppte jag ut alla hundarna på tomten och direkt var Z igång och leka med Zlatan  
  De höll på ett tag och lekte och sen gick alla in och la sig för att vila.

Då passade det bra att vi åkte i väg för att handla. Först skulle jag till Sea för att hämta sponsring till vår Nose work tävling och sedan ville jag till Kvantum för att köpa lite goda korvar.

 När vi kom så ville Lasse grilla ett par korvar och även ta ett glas vin i solskenet.

   

La på korvarna och hällde upp varsitt glas vin och så satte vi oss tillsammans med alla våra hundar för att äta njuta ett tag.  

Jag hade nog fått i mig nästan en hel korv när Lasse bara försvinner, tänkte att det var väl något han skulle hämta, men när han inte hade kommit tillbaka på ca 10 minuter så går jag in och då har han fått för sig att han inte kan svälja och har letat reda på de tabletter som han fick för ca 1 års sedan när detta hände senast. Men få ner tabletter när han inte kan svälja det är ju inte så lätt.   Försökte lugna honom med att det går ju över för det gjorde det ju senast.

Går ut och då står Nemo och har tagit ner både korvar och bröden från grillen och äter upp detta.

Plockade undan allt och gick ut och satte mig med hundarna och läste min bok.

Lasse gick och la sig och jag väckte honom vid 17 tiden och då kände han sig bättre.

 

Men under dessa timmar så hade jag varit ute med hundarna flera gånger och vi hade även haft lite sök på tomten och det bästa var att Yra och Z fick söka tillsammans och då plötsligt ramlade polletten ner och Z fattade vad hon skulle göra och var till och med snabbare än Yra och hitta doften.

Efter att de hade fått jobba rätt länge så tog jag med mig Z på en egen promenad och då mötte vi en granne med sina 2 hundar.

 

När jag kom in så kände jag mig ganska så hungrig, men ställa mig och laga mat kändes ju helt onödigt när jag förstod att Lasse inte ville ha något.

Men något måste jag stoppa i magen   så jag skar upp en mozzarella med lite tomater, olja och salt och detta fick bli min middag med det glas vin som jag hade hällt upp till lunchen.

Som vanlig var det ju en massa bra program på TV och när klockan var 8 så kände sig även Lasse hungrig och gick ut och kokade te och gjorde sig några mackor.  Te var gott men något att äta det kände jag inte för.

 

Bestämde mig för att lägga mig ner redan vid 22-tiden denna kväll, men om jag somnar det återstår att se.

Ia



Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<<
Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards