Alla inlägg den 2 juni 2022

Av Rehn/Hornesjö - 2 juni 2022 09:10

Så vaknar man upp även denna dag med ett smatter av regn utanför sovrumsfönstret

 

Blev tydligen lite för lite sömn även denna natt, men det kände jag själv inte av och fast jag vaknade redan klockan 5 så låg jag kvar i sängen till klockan nästan var halv 7, både Lasse och hundarna sov fortfarande och jag hade ingen större lust att stiga upp och störa dem.

Hela dagen gick och jag satt mest framför datorn. Finns alltid något att göra och detta med Tradera tar mycker mer tid än vad man kan tro, men det är ganska roligt i alla fall och i dag fick jag även bud på pappas mockajacka som jag lagt ut, så den ska skickas till Linköping i morgon.

När jag satt där vi datorn och kollade på alla bilder så kom jag på att jag glömde i onsdags att lägga ut bilderna vi tog innan vi stängde dörren till pappas lägenhet

 Det var denna hall som blev din olycka när du skulle ta upp posten och fastnade med rullatorn i matten och ramlade med bröstet in i hallbyrån. Bröt revben och fick vatten i lungsäcken.   Köket gillade du, att laga mat var kul och det var viktigt att hålla snyggt och rent   Det var i detta rum som du   satt och skrev i din dagbok, gjorde alla räkningar och tog emot samtal, alltid med något gott att äta men också alla dessa medeciner som du skulle ta med olika dryck.    'sovrummet var en pina de sista månaderna, på grund av din misslyckade operation av foten så tvingade de dig att ligga redan klockan  20 eftersom de måste sätta på dig en stor sak på foten och sedan kom du inte upp ur sängen innan personalen kom klockan 8 på morgonen. Tyvärr fick du ibland under helgen ingen hjälp att komma upp ur sängen förrän vid 10 tiden.  Vardagsrummet gillade du och där hade du även mamma    vid din sidan. Att hon skulle ha färska rosor varje fredag var också viktigt och detta fortsatte du med hela tiden.  Du skickade gärna bilder till oss för att visa vad du    ätit där framför TV och mat gillade du och det var även viktigt att det var snyggt upplagt.  . 

Ja att stänga dörren till dessa minnen är inte lätt, men du fick ett långt liv som du älskade och jisses så mycket våra barn och barnbarn har fått höra om detta, så minnen finns det i massor.

Så var denna dag nästan slut och jag hade bara varit utanför dörren en gång tillsammans med hundarna.

Så var det dags för ännu en dag då jag helt hade förträngt detta med middagsplaner.  Lasse hade frågat vid 15 tiden om vi skulle handla, men jag ville bara vara hemma och jag sa att alltid hittar jag på något att äta. Vilket jag gjorde även denna kväll. Skalade potatis och kokade denna och sedan bad jag Lasse göra ett gott mos.

Gjorde iordning en form med falukorv och så satte jag in den i min lilla ugn medan jag såg på Glamour.

     

Både Lasse och jag sa att det blir bra mycket godare middag när det blir ett hastverk.

Även denna kväll åt vi rent och hundarna får i morgon bitti nöja sig med sitt torrfoder.

Alla mot Alla finalen blev så lyckad, visst hade det varit kul om Batra hade vunnit, men de var så duktiga alla fyra och det blev en roligt kväll.

Så var det bara att stänga av TV och säga god natt till våra hundar och sedan bege oss till sovrummet.


Fredag


Sov gott hela natten och vaknade till en morgon med sol.

Hundarna fick mat lite tidigare för vi skulle vara i Huddinge klockan 10 och innan dess skulle jag till Hallunda och skicka iväg ett paket.  Kände lite oro för alla bilköer och idag var det jag som ville iväg tidigare än vad vi måste.  Men idag gick det smärtfritt och vi var framme 30 minuter för  tidigt.  Gick runt  lite  i parken medan vi väntade och förutom  alla studenter som sprang ut denna dag var det ganska folktomt  i centrum  

Nu är  det första gjort innan jag kan sälja pappas lägenhet, så det känns som det kommer att bli en Ölands sommar  snart  

Fast de hade lovat ganska dåligt väder så visade sig solen och den verkligen värmde. 

Längtade efter en härlig köttbit, men att  ge sig ut i trafiken för att  handla kändes i okej efter att  ha sett  alla köer på vägen hem från Huddinge. 

Men ner till Hallunda för att köpa färskpotatis och sparris  var ett måste, sen fick det bli kalvfärs som det fick bli något  att tillaga. 

Dagen gick i flygande fart fram till  middagen.

   

Ännu en dag då vi åt rent, men idag kände jag att  det blev för mycket, men gott  var det.

Lasse hade köpt  jordgubbar på torget i Huddinge  och även  de smakade bra

 

De var jättestora och jag  var lite rädd att  de skulle vara träiga,  men de var så saftiga och fina. 

Blev att jag började se en Frost som inte slutade förrän efter midnatt.   Så nu får  vi se hur natten blir.


Så vaknar jag upp till en solig pingst afton

Natten blev väl inte jättebra, men ganska okej den första timmen så det blev bättre djup sömn än det varit de senaste nätterna. 

Idag för 57 år sedan stöd jag brud i Uppenbarelse kyrkan. 

 

Men detta år var det den 5:e så egentligen ska vi inte fira förrän i morgon. 

Men jag njuter idag av att pappas blomma visade sin andra blomma   idag.  Hoppas att en till visar sig på tisdag då det är hans dag.

Dagen började bra. Först en tur ner till Hallunda med ett jättetungt paket med en duralex service.

Sen hade vi planer på att hitta en bra hummer någonstans.  Kollade på nätet men hittade inget och jag visste att det fanns på Kvantum, men 500 kr för en hummer på 400 gram, kändes alldeles för dyrt.

Vi tog i stället en tur till Maxi för vi hade även en massa flaskor och burkar som skulle pantas.

Hade ingen större förhoppning på att hitta någon hummer där eftersom de inte har öppnat sin charkavdelning ännu efter deras ombyggnad.  Men vi fann en 400 gram i frysdisken till ett bra mycket bättre pris en på en färsk. Nu vet man ju aldrig hur den smakar, men det får vi se när kvällen kommer. Den såg i alla fall   mycket fin ut.

Dagen fortsatte sedan utomhus och jag rensade ogräs och Lasse gjorde en massa på tomten. Satte även om flera av mina blommor som nu ska få fortsätta sommaren utomhus.

  Blev ganska förvånad när jag såg mina potatisplantor, det var nu nästan 1 meter höga. I år satte jag bara 12 potatisar i plasthinkar efter att jag hade förgrott dem inne och redan första veckan hade de skjutit sig upp ur jorden.

När klockan var ca 12.30 så passade jag på att gå in och göra en rabarberpaj.  Det blev också lite jordgubbar i den eftersom det fanns kvar sedan gårdagen.  

Pingstafton betyder ju att man ska frossa lite, så när pajen var klar så bad jag Lasse att gå in och tvätta sig och komma ut och sätta sig och ta ett glas vin och paj

   


Lovar att det var en både förvånad och lycklig gubbe som satte sig till bords.  Han hade inte haft en aning om att jag  varit inne och gjort denna paj.

Samtidigt hade jag även hunnit röka räkor som vi ska ha till middagen.

Lasse njöt så mycket av denna att han slumrade till ett tag.

Sedan satte vi igång igen med tomten.

När klockan var 15.30 så kom jag på att jag ville göra något med de sparrisar som fanns kvar sedan gårdagen. Hade köpt 500 gram dyr sparris och jag hade ingen lust att ge hundarna det som fanns kvar. Snilleblixten slog till och jag sa till Lasse att jag skulle gå in och förbereda hundarnas mat, bad honom stanna ute så inte hundarna såg detta.

Men istället så passade jag på att göra en god sparrissoppa.  Gick så himla lätt, hade crème fraiche hemma och detta fick bli stommen i soppan.  Tänk att bara en buljongtärning, vatten, lök, sparris och crème fraiche kan bli så gott.

Döm om Lasses förvåning när jag kommer ut med varsin kopp rykande het   sparrissoppa.

Nu njöt han igen och detta gör mig så glad.

Det gör mig även glad att känna att min lust till att laga mat börjar återkommer.

Sen gick några timmar tills vi skulle få smaka på hummern

  och mina rökta räkor.

Det blev enkel tallrik med bara en baguette till.  Hummern visade sig vara perfekt, välmatad och massor med rom.

Kan nog påstå att denna dag har varit toppen och en av de bästa på minst 6 månader.

Det blev även att vi åt upp resten av rabarberpajen.

Hoppas kunna sova gott denna natt.


Söndag och idag är det vår riktiga bröllopsdag 

 

Natten kändes bra, men blev lite förvånad när jag såg mina värden på appen.

Bestämde oss för att inte åka någonstans denna dag. Visst hade jag 2 paket som skulle postas men det spelade ju ingen större roll att vänta tills i morgon eftersom det i alla fall är helg.

Tog det ganska lugnt och jag höll på en del med poolen för att hundarna sedan skull få bada om de ville.

Vi tog i alla fall en lunch denna dag med resterna från räkorna

  och eftersom det både var bröllopsdag och fortfarande helg så fick det bli varsitt glas vitt vin till dessa mackor.

Det var varmt och det märktes även på hundarna så när jag frågade Yra som jag vet älskar att bada om hon hade lust så slängde hon sig i poolen direkt


 
  Både Z och Zlatan tog skydd bakom en soffa, nej inte ville de bada. Åbelix var jätte nyfiken och var nära på att hoppa i flera gånger men ändrade sig hela tiden. Men Qling han ville i, men man märker att han inte har riktigt samma styrka i sina ben som han hade innan sin stroke för 3 år sedan.


  Fick hjälpa honom lite på traven, men han hade ingen större lust att simma, något som jag hade hoppats på att ha skulle göra. Men något som han är galen i är att rulla sig i jord och detta gjorde han direkt när han kom upp ur badet

Ja en riktig liten skitgris är han, men så lycklig så man har inte hjärta att bli sur på honom. Han fick torka i solen och sedan så var han nästan ren igen.

Dagen fortsatte och vid 17 tiden så bad jag Lasse att sätta på grillen medan jag gick in och gjorde en liten potatissallad på färskpotatis.  

Lasse grillade fläskarre och det var egentligen meningen att jag även skulle lägga på grillost, men detta glömde jag bort.

Middagen blev enkel

   

Det blev i alla fall god smak på köttet och till detta tog vi idag flaskan med bubbel som jag hade fått av Per till min födelsedag.

Hände inte så mycket mer denna dag 

Klockan 20 satt vi framför TV och nu är klockan 22.45 och jag tänker nog gå och lägga mig.

I morgon börjar en ny blogg, men det är fortfarande helg.
 











  



Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards