Alla inlägg den 13 juni 2022

Av Rehn/Hornesjö - 13 juni 2022 06:35

Så var vi vid början på veckan igen. 

 


Blev lite förvånad när jag redan klockan 6 kollade av min klocka och insåg att värdena var på topp.  

Trodde jag aldrig att de skulle vara men hade tydligen somnat bra direkt efter att jag sett färdigt filmen och släckt TV. 

Dagen började bra och jag fick en del gjort  innan det var dags att  åka och handla.  Eller handla behövde vi inte  men en tur till centrum blev det för att  skicka iväg ett paket.

Helt plötsligt när vi var på väg till Direkten så vred jag tydligen mitt knä fel och det innebar att jag inte nästan kunde ta mig framåt, detta höll sedan i sig hela dagen och gjorde att jag inte kunde lämna tomten efter att vi kommit hem.


Hem och satte på grillen  för att ta en liten lunch 

 

Det blev bara en korv men det var gott. Bad Lasse att hämta löken och menade då den rostade, men han kom men den som var kvar sedan igår och det gick ju lika bra för mig, men själv äter han inte sådan lök, så när jag sa att jag egentligen menade den rostade så hämtade han den till sig själv.

Dagen fortsatte med att  jag tvättade alla massa sjalar och hängde ut på tork. Frågade sedan om det var någon av barnen som ville  ha dem och Pia svarade att hon gärna tar dem. 

Var som vanligt  ute mest och det blir en hel del med att jag slappar i en solstol, men det behövs när  nätterna blir  dåliga. 

Idag blev det inget mer på grillen  utan jag bestämde mig för  att  bjuda på korvstroganoff med ris

   

En bra måndags middag fast hela dagen gick i korven tecken. 

Kollade på Lotta på Liseberg och sedan även nypremiär av Skilda Världar, lite kul att  uppleva denna igen efter alls år. 

Bestämde mig för att gå och lägga mig redan 22 .15.

Tog ett tag  innan jag kände att  det var dags att stänga av Mobilen och dra täcket över huvudet.

Hur det gick får jag svar på I morgon när jag kollar appen. 


Tisdag

Bra timmar i sängen men många avbrott och lite djupsömn blev att jag i alla fall i alla  kände mig utsövd när jag steg upp. 

Lasse hade tid redan vid halv 10 till Hörsam i Skärholmen,  så för att inte jäkta så fick hundarna mat lite tidigare än vanligt.

Klockan  halv 10 var   vi på plats i detta rum.

Det kunde inte bli någon ny apparat innan september så vi får  stå ut med att  Lasse hör  dåligt 

På vägen hem blev det en tur till Hägersten för att  kolla posten. 

Hade kommit ett brev från SEB och jag trodde att det skulle ha varit  både pappas skatteåterbäring och handpenningen från lägenheten,  men det visade sig vara en fond återbetalning på 48 kr.

Behövde inte  handla något  så vi blev hemma hela dagen.

Det var en riktigt het dag och alla hundarna låg utsträckta, hanarna i skuggan     och tikarna i solen.

Lite bad blev det i alla fall för Yra 


 Åberlix vill verkligen hoppa i, men har inte riktigt förstått hur det ska gå till.  Vill inte hjälpa honom för då kanske han tycker det är otäckt. 

Han fick istället komma upp på trimbordet. 


   han njuter av  detta och är  så snäll på trimbordet.


Hade några gamla tråkiga potatisar  kvar I kylen, så jag bad  Lasse göra ett gott smakrikt  mos.

Jag gjorde en köttfärssås på kalvfärs och mycket kryddor. 

   Ja kryddstarkt blev det och då mest av svartpeppar som fanns i både moset och köttfärsen. 

Men det var jättegott med dessa kryddor. 

Hade en halv melon i kylen och ibland kan jag reagera med att  det börjat klia i min mun när jag äter stenfrukt  och igår  reagerade jag även för melon.. Det började klia på händerna och sedan i munnen och det kändes hela kvällen som om jag hade något halsen och längst bak på tungan.  Fick dricka vatten  hela tiden. 

Såg på Huss fram till 23.30 och hoppades på att kunna sova sedan och glömma bort halsen. 

.Så var det onsdag

 

Såg bra ut  på appen  och timmarna kunde ju inte bli  mer eftersom jag envisas med att kolla på TV.


Hade redan i tisdags bestämt att  vi hade lite att fira och jag ville göra något gott till middag.  Kände för att åka till Kvantum och köpa en stor hummer.  Men det kom så mycket emellan och dagen blev som vanligt.   Så idag skulle detta få hända 
Men när vi var till Hallunda så hade de fin svensk entrecote och jag tänkte en sån ska vi ha. Köpte 2 fina skivor och hoppades att de skulle  smaka lika bra som de såg ut.

En tur till systemet för en flaska sprudel.

Hem och tog en enkel fattigmanslunch 

   


Men inget man kan misslyckas med i alla fall.

Dagen fortsatte mest   så här.  Kunde inte låta bli att ta en bild på   som jag varje år klipper ner för att jag inte vill ha den kvar, men klart att den är vacker när den blommar. 

 Men bara slappande blev det inte. Det blev en hel del kontakt med mäklaren, banken och även Skattekontoret denna dag.. Fattar inte hur svårt det måste vara att få kontakt med banken som pappa hade.

Var ju till banken den 3:e för ett arvskifte. Detta blev klart i tisdags och nu trodde jag att allt skulle fungera med min bank. Enligt pappas bank så skulle vi spara ett tomt konto där eftersom vi väntade på hans skattepengar och även handpenningen från mäklaren, det kunde ju även komma in någon mer betalning eftersom jag inte ville avsluta hans autogiro innan allt var klart.  Trodde att de som kom in på hans konto nu automatiskt skulle överföras till min bank. Men så var inte fallet. Efter att ha suttit i telefonkö i nästan en timme för att prata med pappas bank så visade det sig att de hade inte skannat in mitt namn så jag kan inte se vad som händer på kontot. Nu kunde de inte göra något åt detta via telefon utan vi måste till banken en gång till för att kunna se hans konton.  Blir galen på alla dessa tider som är nu innan vi ska iväg till Öland, Lasse har ett par läkarbesök också.  Ringde sedan skatteverket för att ta reda på var pappas skattepengar skulle visa sig och fick då att om de inte gick in på kontot så skulle det skickas en check till hans adress.  Men den adressen kommer ju inte att finnas så länge till, sa jag.  Då måste du ändra hans adress till en annan fick jag till svar.  Så jag skrev ett brev till Skatteverket och gjorde en flyttanmälan till oss, nu får vi se vad som händer.  Men detta tar på krafterna.. Vi har skrivit kontrakt med mäklaren att lägenheten skulle överlåtas senast den sista denna månad, men nu har de bestämt att vi ska träffas den 8 juli i stället.  Så där förvann en vecka till innan vi kan börja planera semestern.

Undrar varför jag varje morgon vaknar med en gnolande värk i magen.


 


Blev en hel del med bad för Yra.  Hon är fortfarande den enda som använder poolen helt spontant. Tror inte att det kommer att ta så lång tid innan även Åberlix hoppar i.

Innan vi började med middagen så slappade vi i värmen med varsin liten drink

    Detta är  så gott i värmen.

Så började vi förbereda middagen.  Jag gick in och skrapade potatis och gjorde en beasås. 

Men allt  blir inte som man önskar och hur fint köttet   än såg ut så var det inte välhängt och så segt att det inte gick att äta

 vi vill ha vårt kött grillat på olika sätt, mitt får gärna vara lite blodigt medan Lasse vill ha det helt genomstekt.. Nu hade detta ingen betydelse för båda var lika sega.

Sparris, potatis och sås gick att  äta och hundarna blev glada.

Som vanligt när  vi sitter ute så kommer regnet, så det var bara att snabbt få in vara tallrikar mm och fortsätta  middagen inomhus. 

 

Jordgubbarna från Polen  var det inget fel på I alla fall. Kvällen fortsatte med en komedi fram till  midnatt. Det var ganska kul att för en gång skull se en film man får skratta åt.

Nu återstår bara natten























Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards