Direktlänk till inlägg 6 mars 2023

Måndag till onsdag V 10 2023

Av Rehn/Hornesjö - 6 mars 2023 07:07

Måndag

 

Vet inte varför men vaknade med ett ryck strax före 2, funderade på om jag hade drömt något men inget som kom upp i mitt minne.  Men när jag kollade appen i morse så hade jag 102 i puls vid den tiden, så något var det som störde mig.  Sen var det inte många steg jag tog denna söndag och även humöret var inte på topp under denna dag

Allt speglade sig nu på appen.

Idag är det 4 år sedan lilla mamma somnade in i bilen bredvid pappa.' Den dagen hade börjat på det bästa sättet med att vi var till Tullinge och träffade Laila och hundarna, var i deras fina rastgård och hade ett par härliga timmar på förmiddagen.  Men dagen slutade i chock.

Denna dag började inte heller så bra. Steg upp tidigare än vanligt för att vara klar med frukosten ifall Anticimex kom tidigt. Sedan ställde jag mig på vågen och fick något att tänka på.  Hade vägt mig i fredags morse och vägde då precis detsamma som i måndags. Men i morse hade jag lyckats med bedriften att öka på denna vikt med 1 kg.

Sen föll även snön utanför fönstret, så inte kan jag skryta med en bra morgon.

Anticimex kom 9.15:så det var en bra tid

Samtidigt som Anticimex kom så fick jag ett sms om en leverans från Tyskland och den skulle komma mellan

16.00 -22.30,  hoppades att Budbee skulle komma lite tidigare än 22.30 Vilket de gjorde, de kom klockan 19,00.

Lasse måste som vanligt till Hornbach och jag hängde med och ville sedan in till Julia, hade fått för mig att köpa ett Belgiskt våffeljärn, egentligen är det inget jag behöver, men kände för att få handla något som kanske kunde göra mig lite glad.

Tyvärr fanns det inget på Jula men jag visste att jag hade läst att det fanns på NetoNet så det fick bli en tur dit.

De hade två stycken, men det är ju svårt att se dem i verkligheten när de ligger i kartong. Tog det dyraste för det kändes i alla fall som bäst   

Hem och packade upp detta och klart att jag ville prova.  Provade med att göra franska våfflor efter mitt egna recept. Tyckte det var svårt att veta när de var klara, jag ville ha frasiga våfflor, men insåg att just detta järn gör tjockare och då blir det inte samma frasighet.

   Jag toppade mina med räkor och crème fraiche, Lasse tog crème fraiche och skinka på sina.   Stod i deras recept att det skulle gräddas i ca 7 minuter, vilket jag tycker är för lite, så nästa gång jag provar så får det bli i alla fall 10 minuter.

Hade ingen lust att vänta till klockan 18 på Glamour så jag passade på att se på denna serie efter hundarnas mat och innan jag själv började laga vår.

Det fick bli enkelt idag med köttfärssås som fick sköta sig själv i Crockpoten och sedan hade jag ett paket med färsk pasta i kylen

   Alltid lika gott med denna enkla rätt.

Kvällen fortsatte med TV fram till 23.00 och sedan blev det sängen.

Summeringen av dagen blev "inte så bra"


Tisdag

 

Ännu en urusel natt.  Sen var även vintern tillbaka med sin kyla.

Kände mig stressad när jag vaknade och det märktes direkt på min puls som sköt i höjden.

Vet inte om jag kände mig stressad för att jag skulle till läkaren på morgonen. Har inte varit där på 1,5 år nu och idag verkade det på kallelsen som det var en ny läkare jag skulle få. Så tankarna fanns och stressade upp mig.

Hittade inte de kläder jag hade tänkt ta på mig.  Så jävla rörigt i rummet där jag har min garderob för Lasse har fyllt detta med allt som han håller på med när han lägger golv. 

Gjorde mig i ordning i alla fall och bäddade innan jag skulle gå ner till köket.  Nu fanns inte min mobil. Jag letade överallt, hade kollat på den innan jag gick till badrummet, men var fanns den nu.

Var tvungen att gå ner och hämta vår telefon för att ringa till mobilen och då visade de sig att jag hade bäddat ner den. Bara att riva upp hela bädden igen och ta fram mobilen och börja om med bäddning.

Vill inte börja en morgon på detta vis.

Fick alltså träffa min nya husläkare idag. Namnet som jag hade fått kunde jag inte veta om den var en kvinna eller man. Det visade sig vara en supergullig kvinna.  Hon brydde sig verkligen och lyssnade på mig.

Jag förberedde henne på att jag har hög puls, men så hög som den var idag brukar den inte vara. Hon blev ganska förskräckt när den var 123 slag.  Tänkte att jag var stressad men den gick inte ner under 120 kände mig lugn.

Förstår henne, kollade appen    och såg att hennes fingertuta inte ljög. Men var glad att jag kunde se att det nog hade med stressen att göra, vid 14.30 var den helt normal.

Så hon ville skicka mig på EKG, något som jag har gjort en gång tidigare för ca 25 år sedan då även Kassling som var min läkare inte gillade min höga puls.  Men det är tur att det är någon som bryr sig.

Ska även tillbaka i morgon på provtagning och måste vara fastande ända från klockan 20 ikväll.

Kommer väl aldrig att vara hungrigare eller i alla fall sugen på något som just denna kväll.

Klockan 10 kom jag hem igen och då fick hundarna som hade fått vänta en timme, sin mat.

Jag passade på att kolla på kvällens avsnitt av Glamour redan nu, skönt att inte ha detta att tänka på vid 18 tiden.

Trodde inte att vi skulle behöva handla något men Lasse ville till centrum för att beställa sin medicin och då passade jag på att gå in på Supergrossen och handla ägg, ost och tomater.

Hemma blev det inte så mycket gjort denna dag. 

Som vanligt var det Hem till gården mellan 12.25 och 13,00 och efter detta så gjorde jag vår lunch som fick bestå av resterna från gårdagens pasta

 

Det var gott med denna gratäng.

Vädret blev bara sämre och sämre under dagen och vet i sjutton hur många gånger Lasse var ute och skottade.

Som sagt så hände det inte så mycket. Jag frös så Lasse tände en brasa.

Strax efter 19 så tog vi en lätt middag.  Vi brukar alltid ta något gott om än så lite att äta framför TV:n när Alla mot Alla närmar sig. Tyvärr så var jag tvungen att inte inta något annat än vatten efter klockan 20.00 denna kväll.

  Passade på att prova mitt nya våffeljärn med att göra en toast.

Lasse hade köpt ett par alkoholfria öl förra veckan och de tyckte vi skulle passa bra till denna rätt. Nja, inte var den god, tycker att öl ska smaka öl oavsett om den innehåller alkohol eller inte, men denna smakade bara en massa frukter, inget för mig och inte heller för Lasse.

Kvällen fortsatte med Biggest Loser och den nya serien Strandhotellet, var lite svår att komma in i, men det brukar kännas bättre efter ett tag. 

Sen Alla mot Alla innan sänggående.


Onsdag

 

Ingen frukost denna morgon eftersom jag skulle vara på provtagning klockan 8.30

Att fasta från 20 var inget problem, var inte ens törstig på vatten.

Trodde att vädret skulle ha lugnat ner sig idag, men det blåste och yrde snö och kändes inte alls kul att behöva gå ut.


Att bara ta oss till garaget var större svårigheter än vad jag kunde drömma om. 

Bara vitt överallt och att då kunna se vad som var väg och trottoaren gick inte. 

Väl framme vid garaget så ville inte porten gå upp utan att Lasse skottade först. 

Vägen till centrum var så läskig, man kunde inte se vägbanan som var helt översnöad. 

Vi kom iväg och vi kom hem men läskigt var det. 

Skulle haft ett urinprov med mig, vilket jag helt hade missat, så nu hoppas jag på bättre väder i morgon. 

Dagen fortsatte med att jag slöade, inte  så mycket mer jag kunde göra denna snöiga dag. 

Plockade i alla fall lite bland kläder och hittade en del som åkte i soporna. 

Hittade även en hel flyttkartong med koppar saker, bestämde mig för att fotografera, mäta och väga dessa saker och lägga ut dem på Tradera, gör ett försök innan de hamnar på Stadsmissionen. 

Hade missat Hela Sveriges kändisar bakar eftersom jag ville se första avsnittet av Strandhotellet, så detta såg jag innan Hem till Gården. 

Lika bra att även se Glamour på dagen, mest bara för att slösa bort lite tid. 

Hade tagit fram en bit fläskfilé från frysen som jag skar i tunna skivor och dubbel panerade med panco. 

 Lasse var ute och skottade flera gånger under dagen. 

Kände för att ge honom en belöning för detta så innan middagen fick det idag bli varsin   Martini . 

Det var länge sedan vi drack detta, men jisses så gott det är. 

 


Middagen gick inte av för hackor den heller. 


Allt kändes perfekt när jag efter middagen slog mig till ro i soffan. 

Måste ha varit jättetrött, vaknade till och fattade inte ett dugg av TV programmet. Det visade sig vara Sveriges Mästerkock från Åland, men var sjutton var få Farmen. 

Sen blev det Vem tror du att du är och det är lite extra spännande när det Carola, tycker jag.

Kvällen fortsatte i alla fall fram till efter Alla mot Alla, som igår bestod av den som jag gillar, allra sämst och i stort sett förstör hela programmet.  Det ödmjuka paret Tobbe och Erika  fick känna sig förlorade med bara 2 poängen. 

Kände att jag var alldeles för pigg för att sova, men finns inte så mycket annat att göra när klockan närmar sig midnatt. 

Klockan 02.00 låg jag fortfarande och kollade i taket. 






 









 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 3 maj 08:12

Torsdag'   Vädret var det inget större fel på när jag vaknade, men sovit det hade jag knappt gjort denna natt.         När jag vaknar upp och ser denna app så blir jag så besviken.  Så rött som det var denna morgon var det ett tag sedan,...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards