Direktlänk till inlägg 24 april 2023

Måndag till onsdag vecka 17 2023

Av Rehn/Hornesjö - 24 april 2023 07:22

Måndag 

 

Vilken natt det blev. Vaknade redan 02.51 och kunde inte somna om. 

Naturligtvis måste jag hosta och steg då upp för att ta ett glas vatten. 

Trodde naturligtvis att jag skulle somna om, men klockan tickade på och varje gång jag kollade så hade det förflutit lång tid.  Sista gången jag kollade så var den 5.15, men måste sen ha slumrat till en halvtimme. 

Klockan 6,10 klarade jag inte av att vara kvar vi sängen. 

Kändes spännande att kolla på min pulsklocka och se hur den hade reagerat. 

Tyvärr ansåg den att jag hade stigit upp 2,51 och då slutat reagera. 

Måndag och vägning och vikten var den samma som förra veckan. 


Värdet är grått och trist, men detta duggregn ser ut att sätta igång all grönska. 


För något år sedan så slutade vår mikro att fungera. Jag kände inte för att köpa någon ny utan sa att vi kunde vara utan. Lasse tyckte då vi kunde ta pappas som jag hade tänkt köra till återvinning.  Samtidigt har Lasse sneglat på en röd som har funnits på ÖB, men jag har varit snål och tyckt att det var onödigt att kasta bort 1000 kr eftersom pappas fungerade. Sedan var den inte i den färgen som jag ville ha, en röd köksmaskin har jag aldrig gillat.


Men man kan ju ändra sig. I morse när jag sitter och kollar i reklambladen för denna vecka så ser jag att just denna Mikro som Lasse ville ha för ca 1 år sedan idag säljes för halv priset.  Sagt och gjort, vi tog en tur till ÖB och var där redan 9,30, men var fanns denna mikro, inte där den tidigare hade stått i alla fall. Kände att nu har vi blivit lurade, men såg en kille som höll på med varor och jag frågade var de fanns.  Jo då, de fanns med inne på lagret för de hade inte hunnit plocka fram veckans varor ännu.  Men han var snäll och hämtade en kartong till oss.

Hemma igen efter att ha handlat det vi ville ha och nu står skönheten    upplockad ur kartongen. Pappas är nerlagd istället och får nu en fin begravning på återvinningen.

Inte så fult med rött, men då kanske man skulle ha lite andra saker i samma färg.

Blev även en tur till Eriksberg för både Maxi och systemet innan vi åkte hem och tog en lätt lunch innan Hem till Gården. 


Kollade på Hem till Gården och sedan har jag suttit och kollat på Helikoptern som verkar köra upp med cement till bygget på berget.

Ser riktigt läskigt ut varje gång den lyfter och jag får känslan av att den ska störta. 

Vädret tillät inte någon utevistelse. 

Kändes som jag inte gjorde många knop denna dag, men var i alla fall vaken. 

Middagen fick även denna vecka börja med pasta. 

     

Naturligtvis blev det ett rött vin till denna rätt

En mycket bra måndags rätt nu för tiden. 

Förr när vi var många i familjen blev det ofta pyttipanna på rester från söndagens kött middagar. 

Kvällen fortsatte framför TV fram till  klockan 23 och jag var vaken hela tiden så jag hoppas natten ska bli bättre än gårdagens. 


Tisdag

 

Sov väldigt bra denna natt och somnade direkt om efter att varit uppe en sväng vid 3 tiden. 

Trodde att jag skulle ha en grön ANS men den var sämre, men inte dålig.  Sömnen låg långt över normalt. 

Skönt att komma ner i köket till doften av kaffe och kardemumma. 

Något ute väder verkar det inte bli denna dag, men får då passa på att göra lite nytta inomhus.  Blir även en tur till återvinningen för att kasta pappas Micro innan jag får för mig att den ska stanna.

Efter att hundarna hade fått sitt och varit ute en sväng så slog vi oss ner framför TV för att kolla på gårdagens Bytt är Bytt.  Var viktigare i går att se finalen i Jeopardy.  Förstod vem som skulle vinna, vilket geni han är denna unga Jonas von Essen. 

Hjälpte Lasse med en sak på datorn och detta tog ett par timmar. 

Åt en lunch på gårdagens rester. Såg på Hem till Gården innan det blev dags för återvinningen, som inte öppnar förrän 13.00

Sen en tur till Lidl för att köpa falukorv. 

Hem o, h slappade mest hela dagen. Kände av vädret i mina leder. 

Middagen blev även en den en ganska vanlig tisdags rätt. 

Alltid bra att fylla på järnförrådet.  En middag i min smak, fast just idag var jag inte hungrig. 

Kvällens TV program blev Glamour, Robinson,  finalen i Hela Sveriges kändisar bakar och där vann mina favoriter.  Sen Morden i Sandhamn och Alla mot Alla med Tom Sjöstedt och Jerka Johansson som möter Mischa Billing och Martin Melin.  Kan inte annat än tycka synd om Jerka som har denna i mitt tycke med obegåvade Tom vid sin sida. 

Fick mig i alla fall ett gott skratt när det var idiotfrågan denna kväll.  Den löd "måste man ta ut tampongen när man kissar"  Snabbt ett nej svar från Jerka, men Tom han ville fortsätta denna diskussion och var inte alls säker på sin sak, nästan så att Jerka tänkte ge sig.  Det roliga med detta var Toms svar "men det kanske är skönare, men man behöver kanske inte".  Många fel svar av Tom denna kväll, så det var med nöd och näppe de i alla fall vann och detta är en heder åt Jerka.

Jag höll mig även denna kväll vaken och det bådar i alla fall bättre för min nattsömn.

 

Onsdag

 


Hyffsad natt, visst blev det ett par uppvaknande, men inget som direkt störde.

Ser att jag hade hög puls vid halv 6 igår kväll och jag vet att det var när jag stod i köket för att laga mat och jag då kände en stress som jag egentligen inte vet vad den kom ifrån. Det var nog därför jag sedan inte heller hade någon större matlust fast jag vet att just spenat är en av mina favoriter.

Fortfarande kallt och ruggigt som gör att min kropp inte vill vara med.

Blev en del jobb även  denna förmiddag vid datorn. 

När klockan var 11,30 så sken solen och jag var bara tvungen att gå ut. Kallt var var det men himlen såg blå ut och jag trodde jag skulle kunna vara ute ett tag, men det fanns även moln på himlen och snabba var de, att förflytta sig över över den gula solen och då kom kylan som ett plåster på mina leder och det var bara att gå in. 

Fixade till lite lunch på de korv skivor och de två små potatisar som fanns kvar från gårdagens middag. 

 


Inte så mycket mat men jag drygade ut min pytt med rå rödlök'. 

Smakade bra och var en lagom portion. 

Sen blev det en del ute fast det var kallt. 

Anticimex var här idag för att hämta de två stationer de satt ut med gift. 

Det visade sig att den ena var helt tom och att då det bevisar att råttan ätit och sedan gått och lagt sig någonstans för att dö.  

Lasse snickrade lite på vår uteplats på baksidan för att det inte skulle finnas några hål för råttor att ta sig in i. 

 Bilen fick stå kvar i garaget för vi behövde inte handla. 

Middagen blev ikväll friterade kyckling i Airfryen. 

  

Egentligen skulle det varit pommes till detta, men Lasse ville hellre ha nudlar. 

Det var första gången jag gjorde detta i  Airfryen, har gjort en hel del men aldrig något jag själv gjort från grunden.

Min är lite annorlunda den är mer som en riktig ugn och jag gör ofta omeletter mm i denna och även  

vissa färdigrätter som tex vårrullar och naggets. 

När vi i måndags köpte en ny Micro så ville jag möblera om lite på våra arbetsbänkar, har även  Crockpoten som jag vill ha framme. När jag då flyttade  Airfryen så upptäckte jag att det fanns mer redskap till den än vad jag tidigare sett. Bland annat fanns det grillfunktion på denna och man kunde sätta in ett roterande spätt, så detta måste jag prova någon dag.  Kanske köper en kyckling och hänger på spettet.  

Lite kul att hitta nytt som man tidigare inte märkt.

Kvällen fortsatte med diverse TV program.  Matprogram gillar jag och de som tävlar nu är så duktiga. 

Sen Vem tror du att du är och det är ganska spännande. 

Sen fick kvällen avslutas som vanligt med Alla mot Alla.   Elsa och Ernst Billgren mötte Ebba Kleberg von Sydow och Olof Lundh.

Tyckte verkligen synd om Ernst som var så säker när han steg upp i stolen. Men sen satt han som ett frågetecken och fattade inget alls och det visade sig att han missuppfattat årtalet och trodde att det skulle handla om 1913.  Men Philip hade sagt att det skulle handla om 2013.  Eftersom han då var så inne i sitt årtal så kunde han inte få ihop svaren till frågorna.  Han själv trodde att det var någon som drev med honom.

Men vem slår Ebba och Olof.  De blir säkert stormästare även detta år.

Känner mig lagom trött så jag hoppas kunna få en bra natt.


I morgon är det ny omgång med bloggen



 

  

 

 

 





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 3 maj 08:12

Torsdag'   Vädret var det inget större fel på när jag vaknade, men sovit det hade jag knappt gjort denna natt.         När jag vaknar upp och ser denna app så blir jag så besviken.  Så rött som det var denna morgon var det ett tag sedan,...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards