Direktlänk till inlägg 20 juli 2023

Torsdag till söndag vecka 29 2023

Av Rehn/Hornesjö - 20 juli 2023 07:35

Torsdag

 

Precis vad jag trodde, denna förbaskat dåliga TV gör att jag somnar och förstör natten.

Vaknade redan strax efter fyra av att jag drömde att vår son beskyllde mig för att inte satt in 9000 kr på hans konto. Men det hade jag gjort och hade även kvitto på detta, men han visade mig sin bankbok och sa att ser du någon insättning. 

Ganska konstig dröm men det har nog med att göra att jag fortfarande inte fått pappas skattepengar plus överskottet på de pengar jag betalde in för skatten efter lägenhetsaffären.  

Försökte ringa till banken men det går ju inte utan att jag gör ett besök i Huddinge, vilket jag gjorde den 26 juni och det skulle då behöva öppna ett konto som var avslutat för att föra in dessa pengar där och sedan överföra dessa till mig.  Det skulle ta någon vecka, nu är det 3 veckor.

Ja,ja jag sitter inte i sjön.

Lika kall morgon, men dag skiner i alla fall solen.   

Idag skulle vi få besök av en av mina äldsta vänner sedan vi flyttade till vår egen bostad i Skogås för 56 år sedan.

Vi har träffats några gånger och även hållit kontakt via FB.  Men idag skulle vi äntligen träffas när de är på husbilsemester här på Öland

Vi åkte in till Löttorp tidigt på morgonen för att handla och när det hade helt nybakade frallor så måste jag fast jag inte gärna äter bröd köpa 4 stycken och göra varsin macka till fikat och inte bara mina bakade bullar.

Vädret var ostadigt, ena minuten sken solen och nästa kom regnet, så det blev att sitta under tak för säkerhets skull

  Var tvungen att ta en bild på Gittan när vi satt och fikade. Innan de skulle åka så ville Gittan ha lite gruppfoton på oss   Lasse, Gittan och jag. Tyvärr blev andra bilden väldigt mörk   Men bilden föreställer i alla fall Lasse Gittan och Klas.

Det blev några mysiga timmar att snacka bort. Nu ska det inte ta en massa år till nästa träff.

Jag hade planerat en pannkakssmet tidigare på dagen. Men just nu var vi inte speciellt hungriga.

Kunde inte låta bli att fotografera molnen som visade sig bakom skogen ner mot sjön

  I verkligheten såg det ut som snöiga fjäll, skulle ha haft men andra kamera för att fånga dessa på rätt sätt.

Passade på att koppla av i 90 minuter med att lyssna på Hanna Marklund som var ett mycket intressant inslag.

Efter detta var klockan närmare 19 och nu gick jag in för att ställa mig och steka pannkakor.

Öppnar kylskåpsdörren och blir alldeles våt och inser att den nyöppnade mjölkpaketet hade läckt. Naturligtvis hade jag lagd detta mjölkpaket med 7 dl mjölk på översta hyllan och det var nu fullt med mjölk på varje hylla och till och med i grönsakslådan.  Det var bara att plocka ut allt och börja tvätta rent. Lasse gjorde detta så jag kunde börja med våra pannkakor.

Allt gick smärtfritt och vi kunde snart sätta oss ute med vår middag

   


Fick bli med bacon och jordgubbsylt.

Blev lite full i skratt när jag tänker på vad jag skrev på morgonen, för när jag nu i kväll kollade på Nordea så hade jag fått in mina arvspengar. Så nu är detta ur världen och jag behöver inte tänka mer på detta.

Nu hoppas jag att allt som har med pappa att göra borde vara klart.

Som vanligt var det inget att se på de få kanaler vi har.  Letade efter något på 4 play och det fick bli 

Van Der Valk, som jag naturligtvis somnade ifrån.

Vi stängde av TV vid 22.30 och gick och la oss för att lyssna på Karlavagnen.

Hur denna natt blev får vi se i morgon på appen.


Fredag

   

Somnade tydligen innan 23 och vaknade vid halv 2 av att jag tyckte att jag såg en blixt, väntade på knallen, men den uteblev och jag vet inte om det var en blixt eller något som jag bara inbillade mig. Gick i alla fall upp på toa och på tillbakavägen till sängen så hör jag några ljud och smällar inne i vardagsrummet, det är alldeles svart i vårt hus och det enda jag ser är modemets blåa lampor som lyser på väggen. Men jag måste ändå ta mig in i rummet utan att tända upp för att kolla vad det är som låter. Det visar sig att det är min mobil som jag inte stängt av när vi avslutade kvällens TV program via den.

Nästa gång jag vaknar upp så kollar jag på väggen och tänker 04.10, men inser snabbt att jag har ingen klocka på den sidan, kollar på min arm och ser att klockan bara är strax efter 2, så jag hade nog knappast hunnit somna om.

Men sen somnade jag i alla fall och hörde inte ens när Lasse strax efter 6 släppte ut hundarna.

Idag skiner solen, men det är inte speciellt varmt och blåsten fortsätter.

Lasse tog sig ann Åberlix för lite utborstning

   

Behövde bara få hem lite potatis så det blev en tur till Löttorp för detta och sedan skulle Lasse som vanligt till macken för att spela på hästar.  Han ville sedan upp till Valles för att köpa något som jag inte har en aning om vad det är.  Passade på att köpa 2 flaskor handsprit.   Tycker att det är så bra att ha till hands när jag håller på med hundarna..

Hem och nu hade klockan närmat sig halv 3 så jag kunde sätta mig till ro och lyssna på  sommarprataren Robert Hurula, en riktigt sorglig historia och jag känner än en gång mig ganska ledsen för att höra hur barn/ungdomar har blivit behandlade av sina lärare. Fy fan vilken makt det trott att de har haft.

Skickade ett nytt sms till killen som utförde jobbet på tomten och frågade var den som skulle hämta det som finns kvar hade tagit vägen. Fick till svar att han själv var på semester och var förvånad att allt lågt kvar eftersom han har sagt att det ska vara hämtat. Undrar vilken tomt han har varit på.  Nu lovade han för andra gången att komma upp och kolla och sa att han skulle ordna detta.

Hade redan första dagarna vi var här köpt en vaccad flintastek, det stod att den var chilimarinerad och jag gillar ju stark mat. 

Gjorde varsin halv avocado med räkor medans flintasteken låg på grillen.

 

Absolut inget fel på köttet, men jisses stå starkt det var, jag brukar aldrig klaga på hetta men detta kändes till och med i mina öron när jag åt. 


Potatisen är så himla stor nu så jag kokade bara 2 stycken och det blev en kvar.

Köpte 4 potatisar och det var 900 gram. 

Det var isande kallt denna kväll så det blev att gå in och sätta oss vid TV istället för att spela kort.

Ikväll var det i alla fall en film på 4:an som vi trodde skulle vara bra. Men ingen av oss kom in i denna och när det visade sig att den skulle vara slut efter 24 så gav vi upp efter nyheterna och gick och la oss.


Lördag

 


Idag ville inte ANS visa sig på appen, men jag hann se i alla fall att det var grönt och 4,8 plus innan den bestämde sig för att försvinna.

Bara 13 grader denna morgon.

Idag är det Hornsjön Runt och det är alltid roligt att se lite folk.

Idag småregnade det på förmiddagen  men Lasse tog lite borstning på hundarna och jag passade på att röka räkor. 

    i denna lilla rök som kostade mig 700 kronor på Snäckan förra året, bara för att jag ville ha en ny.

Den andra jag har kan man lätt fylla med 2 kg räkor, denna tar 20 räkor men idag lyckades jag få plats med 30 stora. 


Sen ville Lasse  till macken och jag till Rosas.

Själv skulle jag bara köpa ett par skivor  Chevré och en liten bit gorgonzola   inga större  bitar men 102 kr fattigare.

Affären var som vanligt fylld med köp glada människor. 

Två unga utländska tjejer skulle ha lite kött. De köpte sedan lite olika såser och lite annat, de stod klara innan mig  för att  betala en lite  nätt summa på 2950 kr.  Ja det är inte  billigt att gå in på Rosas .

Skulle ha behövt en liter fil men avstod  Ica eftersom det inte idag fanns en enda parkeringsplats.

Hem och grillade några korvar. 

    till lunch. Gjorde visst lite väl djupa skåror i korven för den rullade ihop sig.

Sedan satte jag mig tillrätta för att lyssna på Malin Wollin. 

Hon är ju författare och det märks alltid  på deras sätt att kunna berätta. 

Men vilka minnen  hon väckte  inom mig med sina berättelser. 

Kunde inte  låta bli  att själv gå tillbaka till min ungdom när hon sa namnen på hennes kompisar.

Det fanns så många med öknamn i min krets.  Det var Möken, Tajjen, Kuken, Butcho, Tippen, Filsing, Snajs  med flera.

De flesta av dessa har jag bara glada minnen från. Men en av dem, kanske den som jag litade mest på eftersom han var bror till en tjejkompis, visade sig vara en som kunde ha förstört mitt liv.

Skulle  ha en kul vecka i deras sommarhus  tillsammans  med deras farmor.  Han försökte våldta mig två nätter i rad och jag vågade inte  säga något eftersom han sa att farmor kommer inte att  tro dig.

Han fortsatte med att trakassera mig genom att några dagar efter när jag höll på att städa mitt rum och hade fönstret öppet så stod han i deras fönster mitt över gatan och sköt rakt in i vår lägenhet med sitt luftgevär.

Jag höll tyst, men det gjorde inte han.

Spred ett ryckte om att han gjort mig med barn och detta fick jag veta av min egen mamma som fått höra detta via en bekant hos frisören. 

Jag berättade men mamma och pappa tyckte att vi skulle hålla detta tyst eftersom inget hade hänt,  de tänkte mer på hans föräldrar, än på mig. 

Träffade Lasse något år senare  och en dag när vi sitter på bussen så kommer två killar fram till mig och frågar vad jag gjorde av barnet. Lasse blir galen och det blir nästan slagsmål. 

Jag fortsätter att förneka vad som hänt och detta lägger sig.

Men en liten rolig grej i detta minne var när  vi flyttade till Skogås. Vi var alla unga i detta nybyggda område. 

Ser en av killarna med sin fru och lilla son och både Lasse och jag känner igen  honom.  Vi pratar lite minnen från Åsen och det är kul.  Några dagar senare sitter jag vid sandlådan med Ann och hans fru med deras lilla son vid samma ställe.  Hon säger till mig "jaså du känner min man" och jag svarar  snabbt "klart jag känner kuken" hon blir alldeles ställd och lämnar sandlådan. 

Nu var det ju bara ett öknamn som dök upp och inget illa menar. Vilket vi kunde prata om vid ett senare tillfälle.

Att han fått detta namn var för att  han en gång hade varit i ett badhus med sina kompisar och ville vara tuff och hade lagt i en handduk innanför badbyxorna för att få kompisarna att tro att han hade lite större paket än de andra.

Så kunde det vara på denna tid.

Fast jag har lagt detta bakom mig så har det inte bleknat och det är inte ofta men minnet dyker upp ibland och jag har tänkt berätta, men varje gång så har jag tänkt på mina föräldrar som tyckte att detta var inget att prata om. 

Kanske är det för att de är borta nu som jag vågar skriva. 


Vädret var inte det bästa när vi som vanligt hade tänkt gå upp på alvaret och kolla på ungdomarna som springer förbil i de första loppet, men det verkligen vräkte ner så vi kom aldrig dit upp.

Men vid 16,30 var det äntligen slut regnat och vi tog med oss Z och Åberlix för att gå ner till Hornsjön och se starten.

                 

Gick sedan hem för att börja förbereda vår middag.  Ville egentligen sitta ute, men det var fortfarande ruggigt och det regnade lite till och från hela tiden, så vi valde att sitta framför TV:n och äta

   


Det blev mycket ost till denna middag. Chevré på en brödskiva och denna Chevré är något alldeles extra, sen lite gratinerad zucchini med parmesan och vitlök, gorgonzola och så naturligtvis mina goda rökta räkor.

Jag drack Rosévin och Lasse drack starköl.

Sedan somnade både Lasse och jag i soffan.


Söndag

 


Somna framför TV sätter alltid sina spår under natten.

Vaknade strax innan halv 3 och låg sedan och väntade på de tre slagen, det blev även ett halvslag till som jag hörde innan jag somnade om.

Kände mig lite skakis  idag i både benen och händerna   Försökte komma på om jag gjort något speciellt de senaste 3 dagarna som skulle kunna vara boven till detta.

Men kom inte  på något, men jag har ju mina dagar då jag känner  oro i kroppen och då dyker alltid Smaragda upp.


 Ville lyssna på  Sven Björklunds sommarprat innan vi var tvingade att  åka till Ica för lite filmjölk   Middag ville jag inte  tänka på och alltid finns det något att stoppa i munnen. 

Sven fick mig att skratta, samtidigt var det ett ganska jobbigt  sommarprat där  hela tiden blandades med då och nutid. Men det var inte dåligt.

Sen åkte vi in till Ica för att  köpa en liter fil för ca 17 kr. Men när jag kom till kassan så kostade denna filmjölk 100 kr. Jaja, Lasse ville ha både chips och Digistiv kex.

Hem direkt och Lasse klippte lite på gräsmattan vid parkeringen.

Idag kom värmen tillbaka och inget regn i sikte. 

Middagen blev en enkel Ica pizza, men inte alls lika bra som den förra som var en kebab med massor av smaker. 

 

Denna Hawaii smakade nästan ingenting och ananasen måste de  ha glömt. 

Efter maten tog vi en liten promenad, var tvungen att få röra mina svullna fötter. 

Har aldrig tidigare haft problem med att fötter och ben svullnar som de gör nu. 

Satte på mig ett par stödstrumpor innan vi gick promenad. 

När vi kom hem var klockan nästan 20 och jag ville stanna ute och spela kort

   


Det, blev bara en dryg halvtimme för Lasse ville in. 

Nu har vi sett Morden i Helsingör och efter nyheterna är det en ny serie som vi ska se.

Så nu avslutar jag denna veckas blogg.

















 
 
Ingen bild

Patricia

23 juli 2023 23:35

❤️

Rehn/Hornesjö

24 juli 2023 07:10

Tack

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 15 april 09:31

Måndag   Så var det kallt igen.         Så såg det ut efter denna natt.  Fattar inte varför mitt ANS är på rött, tycker att jag känner mig ganska lugn. Idag var det vägning igen eftersom det var måndag och det där med att äta choklad s...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards