Direktlänk till inlägg 24 juli 2023

Måndag till Onsdag vecka 30 2023

Av Rehn/Hornesjö - 24 juli 2023 07:18

Måndag

 


Sovit bra hela natten, lite varmt inne men det blir det nästan alltid vid regn, för detta har det gjort hela natten. 

Var tvungen att ta en bild på mina    fötter/ben innan jag steg ur sängen. 

Har den senaste tiden fått svullna ben/fötter efter att jag varit igång på dagen. 

Igår kväll var de så svullna när vi kom hem efter promenaden så såg det ut  så här. 

Idag regnar det och jag tänker ha långbyxor och då även stödstrumpor för att se vad, som händer. 

När vi satt vid frukostbordet denna morgon så bestämde vi oss för att ta en tur till Borgholm.

När hundarna hade fått sin frukost och sedan blivit rastade så satte vi oss i bilen för att bege oss till Borgholm

Zlatan fick följa med, egentligen skulle jag vilja ha även Åberlix med för social träning men med alla dessa idioter till hundförare med sina flexikoppel så vägrar jag ha en hund som inte gillar att det kommer andra hundar mot honom, med mig.  Efter olyckan i Borgholm förra året då jag sitter och väntar utanför apoteket på Lasse, har Åberlix i kort koppel vid mina ben och det kommer en bakom vår soffa och släpper fram sin hund under bänken, Åberlix sliter till och haken på kopplet går rakt in i mitt ben och blodet forsar, naturligtvis försvann denna husse snabbt från platsen.

Ja sådana saker sätter sina spår och har förstört för både mig och Åberlix

Så är vi på väg och första stoppet blir vid återvinningen   Löttorp.  Sen är vi på väg och snart är vi på 136:an      Fram till Köpingsvik   är det ganska lugnt på vägen. Men här tar det som vanligt stopp och det finns både folk och fordon överallt.

Men vi närmar oss Borgholm    och vårt andra stopp vid Dollarstore.  .  Ganska lagom med folk och vi vet precis vad vi behöver, så det går ganska fort därinne.  Sedan blir nästa stopp vid Borgen för jag vill som vanligt köpa svampkonserver

   

Skrattar lite när vi kommer in i butiken, den är väldigt liten och precis innanför är deras lokal.

 

När tjejen äntligen kommer så ska jag betala och det man kan använda här är swiss och kontanter. Jag tar fram en 500 hundring och tjejen utbrister "bästa kunden idag" för swiss ligger nere.  Kul när de gillar kontanter.

Fortsätter in i stan och det finns inte många p platser denna dag när hela torget och gatorna är fulla av folk.

Vi börjar med Systembolaget   Jag går in först och Lasse sitter utanför med Zlatan, sen byter vi och jag och Zlatan sitter på en bänk när lilla torgtåget kommer förbi, ganska kul att se hur Zlatan ska reagera, men ha bara kollade och sa inte ett dugg.

Nu vill Lasse att jag ska bjuda honom på en glass. Så vi går gatan   ner  mot hamnen.  Lasse sitter kvar utanför medan jag går in för att köpa glass.  Det är en massa att välja på och jag känner att ju mer jag ser så vill inte jag ha något. Köper en våffla med två smaker till Lasse och går ur med denna till honom.  någon som blir intresserad   är Zlatan som gör allt för att tigga.    Snabba  dig på husse, jag svälter ihjäl       och klart att han inte blir utan.

Nu vill jag till Coop för jag har sett att de har både entrecote och lammfilé från NATURKÖTT och priset på detta är bara en bråkdel av vad det tar på ROSAS Handel i Löttorp. Att köpa hem nöt, lamm och kyckling är bra när sedan Per kommer.  Men inte har det fått detta. Jag frågar en tjej var köttet  ligger och hon säger "tror att det kommer i morgon".  Ja ja, det är bara 10 mil fram och tillbaka till Borgholm och inget man han lust med bara för att kolla om det finns.  Känner mig jättebesviken.  Köper ett isbergssalladshuvud, en liter mjölk  och en ost för 119 kr.

Vill att vi stannar och går in på Ica också för de har en massa extrapriser på sånt som vi behöver som både kaffe och smör.  Det är smockfullt med folk i denna butik och jag hittar inget av det jag vill ha, går tillbaka med scannern och lämnar affären utan några varor.

Så vänder vi hemåt igen och stoppet får bli på Ica i Löttorp för inköp av hundmat och lite annat.

Hem för att släppa ut hundar i omgångar.  Plocka ur bilen och sedan bara ta varsin macka.

Sätter mig i lugn och ro för att lyssna på dagens sommarpratare som är Harald Mix.

Hade lite planer på att göra en köttfärssås och pasta till middag, men hade 3 potatisar kvar och blev lite sugen på dessa så det fick bli några pannbiffar i stället

    och det var nog godare än det jag hade tänkt mig.

Spelar lite kort innan vi går in för att kolla på Lotta på Liseberg och sedan Beck.

Kvällen blir lagom lång och jag kommer i säng vid 23.45


Tisdag

 

Blev en bra natt förutom att Z hade svårt att komma till ro och det tog ett par timmar som jag hörde henne traska omkring.

Efter frukosten så fick jag för mig att ta bort mina pallkragar som jag hade såna förväntningar på för en massa år sedan att det skulle bli både jordgubbar och kryddor i, men detta sket sig eftersom vi inte kan vara här och vattna när det behövs, den enda kryddan som växte och bara blev större och större var oregano och en mycket liten rabarber.

Lasse fick hjälpa mig att flytta dem till långsidan av huset, så får vi se vad som kan hända med dem senare.

Hade lite planer på vad man skulle kunna göra nu med den plätten som blev ganska tom och skulle passa bra att inhägna till hundarna, vid sådan tillfällen då man måste sära på dem.  Jaja vi får väl se vad som händer.

När vi håller på med detta är klockan ca 10.45 och jag hör hur Lasses mobil ringer inne i huset, ber honom gå in och svara men han hinner inte in och snart börjar då min mobil ringa istället och den är ute.  Just nu är det en del dörrar och annat som ska stängas och öppnas eftersom vi fortfarande har en löptik. Klart att jag inte hinner ut innan den slutar att ringa. Lasse kollar och ser att det är ett 123 nummer och det är från KS. Nu börjar Lasses mobil ringa igen och han får inte fram sidan och kan svara. Jag hör hur det ringer på min andra mobil, men det är ett meddelande från Lasses sjuksköterska på KS  Hon säger på meddelandet "jag söker Lasse, han måste lämna blodprov".  Sen ringer det på vår hemtelefon och Lasse hinner äntligen svara. Han är nog både irriterad och andfådd när han svarar och när hon säger kl 11 på förmiddagen "har du varit och tagit blodprov"  han talar om att han har en tid klockan 14 på eftermiddagen och hon säger att de måste faxa svaren direkt.

Klockan är nu nästan 12 och jag vill till Snäckan för att köpa en mattermometer för jag har planer på att både röka och laga en fläskytterlår i min airfryer.

Köper en billig och sedan åker vi till en ny Loppis "Hela Människan" för att kolla lite innan vi handlar och även åker till Macken.  Klockan är bara 13,25 när vi kommer till vårdcentralen   Det är ganska lugnt där inne, sitter en tjej och en man i väntrummet.  Det fylls sedan på med människor hela tiden men det händer inte så mycket mer innan klockan år 14.00 och då öppnar det dörrarna och de flesta inklusive Lasse blir inropade.

Han har även en remiss på blodtagning den 31:a och frågar om de kan ta detta också idag, men det gick inte utan han får en ny tid denna dag.

Han säger till att det är viktigt att de faxar hans provsvar till KS och får till svar att de har ingen fax och kan inte göra detta utan proverna måste gå till Kalmar och därifrån skickas allt. Han får ett telefonnummer till Kalmar som han kan ge till hans sjuksköterska, tyvärr går det inte att ringa till henne utan bara till växeln där man inte kan nå henne.  Men hon kommer väl att ringa senast i morgon bitti och ifrågasätta om han verkligen har varit till labbet.

Stress är inte bra.

När vi kommer hem vill Lasse ha 3 kanelbullar, jag tar en och så tar vi varsitt glas Rosévin.

Vi slöar och lyssnar på sommarprataren Eric Grönwall. Intressant om man vill lyssna på sjukdomar, men inget för varken mig eller Lasse.

Nu går jag in och plockar fram den vaccade ytterfilen för att krydda den ordentligt och sedan lägga den i röken.

Låter den ligga ca 10 minuter i röken efter att lågan har slocknat, så det blev ca en halvtimme allt som allt.

Den doftar gudomligt när jag tar ur den och sedan kryddar den lite mer och stänker på lite olja innan jag lägger den Airfryen på 190 grader och 20 minuter.

Den ser jättefin ut   när jag skär upp den i skivor.

Steker en burk kantareller och de två kokta potatisar som är kvar sedan gårdagen. 

  Serverade detta med bara isbergssallad och sötsur sås.

När vi har ätit och tagit hand om disk och kök så tog vi med oss Åberlix och Zlatan på promenad.

  Gick rundan runt alla de nya husen. Det har sett ganska tomt ut i 3 av de fem husen, men ikväll var det rörelse i alla.  Det är trevligt med lite folk.

När vi kom hem satt vi ute och spelade lite kort fram till Allsång på Skansen, som denna afton var lite svagare än de tidigare och jag gjorde lite annat.

Ikväll var det även Wera på TV och den serien gillar vi båda. 

Ute var det svart som vanligt en kväll men den halva månen lyste ändå upp himlen      

Gick till sängs för att lyssna på Karlavagnen när Wera var slut.

I morgon är juli-loppisen vid Bygdegården sista gången och det måste vi gå på.


Onsdag

 

Blev inte så mycket Karlavagnen för mig, somnade ganska fort efter att jag lagt huvudet på kudden

Natten blev bra, men blir lite besviken när inte ANS kan visas på appen, det är ju den jag är mest intresserad av.

Idag är det sista dagen för loppisen vid Bygdegården och den ville vi till, men innan dess så gick Lasse en tur med killarna och jag och tjejerna    satt och väntade. Z gillar solen och lägger sig alltid där det är som varmast.

Lite bilder på där jag nu vill ha mina pallkragar      De är ganska slitna efter alla år i jorden, men jag vill i alla fall se vad jag kan använda dessa till-

Här stod det innan   och nu är de borta och jag tänker mig en plats för hundarna.

Inte mycket att kolla på på loppisen. Lasse köpte en liten, ja verkligen litet lamm till sin samling.

Tog sedan en tur upp till Böda hamn och till och med där var det mer människor än vad någonsin har sett sedan 1969 då det var första gången jag besökte denna ö-

Blev lite bilder                 

Tog en tur till Ica Böda för att köpa med oss lite jordgubbar hem.

När vi sedan kom hem så var Lasse hungrig och ville ha några mackor.

Sen somnade han i soffan och jag satt i solen och lyssnade på Judith Gough och det var mycket intressant.

Middagen idag blev en pastasallad med det rökta köttet

 


Det smakade bra

Det blev en promenad med tjejerna

       

Efter denna promenad var Lasse helt slut, att ha med Z är en pina eftersom hon drar så förbaskat.

Vi satte oss ner och spelade ett parti kort, jag vann.

Sen gick in och Lasse rensade jordgubbar.

Fick bli dessa med lite glass

Kom i säng vi 23 tiden för att lyssna på Karlavagnen














 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 15 april 09:31

Måndag   Så var det kallt igen.         Så såg det ut efter denna natt.  Fattar inte varför mitt ANS är på rött, tycker att jag känner mig ganska lugn. Idag var det vägning igen eftersom det var måndag och det där med att äta choklad s...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards