Direktlänk till inlägg 21 augusti 2023

Måndag till onsdag vecka 34 2023

Av Rehn/Hornesjö - 21 augusti 2023 09:22

Måndag

 

Ja nog kändes det att kvällen framför TV förstörde natten.  Kom inte till ro förren efter 4 i morse och detta innebär att sovtiden blir under 4 timmar och då kan inte appen uppdateras.

Idag sken solen redan på morgonen och det är alltid skönt.

Lasse satte igång direkt efter frukost med att   klippa gräsmattan.

Vi redde även ut lite trasslade rep.  Ville ha något att göra innan det var dags att bege oss in till Löttorp och vårdcentralen för Lasses månads prov.

Gick in på Ica för att handla lite mjölk, fil och ägg.  Middagen hade jag redan planerat och nu vill jag göra av med så mycket som möjligt ur frysen innan det blir hemfärd i slutet av veckan.

Ingen sommarpratare idag för sommaren är slut.  Det var riktigt otäckt varmt under dagen och det blev att jag satt mycket stilla, inte så bra, men jag har de senaste dagarna haft ont i mina leder och har inte kunnat röra mig som jag vill.

Dagen smög sig fram till middagen som blev en långkokad köttfärssås med spagetti.

      Denna mat har blivit vår måndagsmiddag under hela sommaren.

Men det är en mat som alltid går hem och Lasses favorit bland köttfärsrätter.

Vi satt ute och spelade kort till 20,00. Skrattade åt den nya kortleken vi hade köpt på Dollarstore, det var som att spela med tidningspapper och innan vi hade spelat klart så var även kortleken slut.

Lasse drog upp vår soptunna till alvaret, de brukar komma tidigt på morgonen för att hämta den och nu när det är sista gången för denna säsong för oss så gäller det att inte missa den.

Sen blev det friidrott för hela slanten denna afton.  

Gick tidigt i säng för att lyssna på Karlavagnen, något som jag senare kom på att jag inte hade en aning om vad den handlade om.


Tisdag

 

Natten kändes jättebra. Det enda som jag inte gillar är mina steg för under 7000 vill jag inte att de ska vara. Men aktiviteten var bra och det gillar jag.

En ganska kylslagen morgon, bara 14 grader och lite sol.

Hade lite som måste göras, bland annat sätta om vårt 5 veckors lotto och då måste vi in till macken.

Hem och jag såg på Hem till Gården och sedan gjorde jag varsin toast.

Precis när vi skulle sätta oss så ringde Lasses mobil och det var från KS.

Vet att Lasse blir både nervös och irriterad på den som brukar ringar så jag la ifrån mig min macka

   som jag bara hade börjat på.  Nu var det en annan sköterska som ringde idag och hon var mycket lättare att prata med, så det gick bra.  Tyvärr så tar hans prover alldeles för lång tid för dem att få, hon hade i dagarna fått det han tog för en månad sedan och det han tog i måndags lär ju inte komma fram förrän om en månad. Så hon ville att Lasse så fort vi kommer hem tar ett nytt prov hemma som kommer in samma dag.

Dagen fortsatte med lite plock på tomten.

Tog en promenad med killarna innan maten.

Denna vecka är det skåprensning så idag fick det bli de två hamburgarna som fann kvar i frysen.

   

Det kan bli en ganska ordentlig middag av två hamburgare, två bröd och en avokado

Det blir en riktigt god middag.

Sen satte vi ute och spelade kort med den nu ganska slitna kortleken.

Eftersom det inte var så mycket att se så satte jag och kollade lite på olika matbloggar. Det finns en som bara heter Matbloggen som har så mycket fina bilder på mat och jag brukar följa den lite då och då.  Men igår vet jag inte vad som hände. Hon som troligen har denna blogg (finns inget namn) hade lagt ut en jättetrevlig middag    med mycket kött och potatis, skrev att det fanns mer kött på sidan om, men igen mer potatis . Hon skrev att det var till henne och mannen och jag skojade med att skriva "detta hade räckt till mig och min man i 3 dagar" men det ser väldigt gott ut.  Vet inte vad som hände för det var flera som hade skrivit att det såg mycket ut, men just det jag skrev fick tydligen denna kvinna att gå i taket. 

             

Ja ibland kan det verkligen bli fel när man lägger in en kommentar.  Men jag kände mig faktiskt trakasserad och har nu lärt mig att aldrig mer kommentera en maträtt.


Kollade på friidrotten och bestämde oss för att se Van der Valk som skulle enligt TV tabellen börja klockan 22,

men precis som fotbollen så sätter även friidrotten lite andra tider i menyn. Så den började 22.30 istället.

Nu visade det sig att vi redan hade sett denna och detta var en repris.

Vi gav upp och gick och la oss för att lyssna på Karlavagnen.


Onsdag

 

Natten blev bra och jag hade en massa konstiga drömmar. Det var folk som jag inte har träffat eller ens tänkt på sedan 1989 och sedan var Madde Ivarsson med i drömmen.  Sen hade vi besök av en kille och tjej som skulle bo hos oss, men vi kände dem inte.  Tjejen gillade att pyssla och städa och ville gå igenom alla mina garderober och linneskåp.  Killen tyckte att vi hade för många mobiler och tyckte att vi skulle göra oss av med alla utom en.

Ja det var en konstig dröm egentligen helt utan innehåll.

Efter frukosten så packade Lasse bilen med det som skulle till återvinningen för sista gången och jag kollade i kylen för att ta hand om det som gick och slippa handla något.

Vid 9.30 var vi klar för att bege oss till Böda

  på helt tomma vägar-  Kändes nästan lite vemodigt att veta att nu tar det ett bra tag tills nästa gång vi besöker   detta ställe. Kolla den vackra blå himlen.

På vägen hem ville jag ändå in på Ica och köpa ett paket bacon till den tjockpannkaka jag hade planerat.

Hem och lyssnade på idrotten och sedan även se på Hem till Gården.

Passade på att ta en liten lunch på de rester som fanns i kylen

       

och då var vår lilla prins med och tiggde av Lasse.


Nu skulle även poolen täckas och då fick våra hundar ta ett sista bad. Hann bara få med Yra    på film och bild. När alla var klara så la vi på täcket och det tog inte många minuter innan Åberlix precis som förra året hade hoppat i   den täckta poolen så skyddet sjönk så pass att han fick sig ett bad till.

Z och Yra    la sig på uteplatsen för att torka i solen. 

När jag gick runt och kollade lite på tomten så var      tjejerna med och kollade vad jag gjorde.

Hela vår sida upp mot grannarna lyser i lila och det är så vackert.

Plockade ihop alla hundsaker jag hade med mig och insåg att det var inte mycket vi hade använt.

Packade så mycket som möjligt i bilen för att inte ha allt i morgon förmiddag.

Hade gjort en pannkakssmet på förmiddan och nu fick det bli en ungspannkaka, hade varken ork eller lust att stå i köket och grädda pannkakor.

 


Det fick bli en tråkig middag denna dag, men vi få leka lillördag i morgon när vi kommer hem till Stockholm.

Dessa 7 veckor har bara försvunnit och jag känner som jag inte har gjort ett dugg.

Hade så stora ambitioner att jag skulle både gå flera kilometer per dag och göra en massa roliga saker, men det finns liksom ingen inspiration och orken tryter hela tiden.

Hundutställningen är alltid normalt något jag ser fram emot och det gjorde jag även detta år, men sen kände jag mer för att få vara med på lilla Smaragdas dop som är på söndag. Detta är en ganska speciell dag där jag känner att vi alla i släkten ska vara med och stötta vår Rubina.

Det blir nog jättebra om nu inte familjehemsmamman sätter något hinder. Hon har redan börjat med att meddela att Smaragda är förkyld.

Det vore ju snopet om vi 25 inbjudna och även prästen stod där i Smaragdas morfars fina villa på Ekerö utan att lilla flickan dyker upp.

Kommer inte att hända så mycket mer denna onsdag, så nu stänger jag min dator och packar ihop allt.

Vi hörs på söndag kväll.













 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 15 april 09:31

Måndag   Så var det kallt igen.         Så såg det ut efter denna natt.  Fattar inte varför mitt ANS är på rött, tycker att jag känner mig ganska lugn. Idag var det vägning igen eftersom det var måndag och det där med att äta choklad s...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards