Direktlänk till inlägg 29 februari 2024

Torsdag till söndag vecka 9 2024

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 29 feb 08:42

Torsdag

   

Vet inte om min klocka fått ett tuppjuck under natten för allt från gårdagen med de bästa värden på länge gällande både aktivitet och steg var borta.  Får nog börja tänka om när jag börjar på ny månad när jag lägger in data i bloggen.

Annars var det väl ganska okej det som appen visade.

I dag på morgonen skulle vi få hit en rörmokare för att laga vår läckande toalett stol. 

Jag kollade som vanligt på Glamour via datorn innan jag tänkte börja dagen. 

När klockan var 11 så ansåg jag att morgonen var till ända och jag ringde till Tullinge Rör för att fråga när de tänkte komma. 

Men det där med dålig hörsel är inte bra för Lasse hade misstolkat det tjejen så. 

Hon hade frågat Lasse om det, gick bra med en tidig morgon ifall det skulle bli ett  återbud, så ingen tid var lagd för denna dag utan de, skulle ringa ca 30 minuter innan de kom.  Okej, det var ju inte deras fel att vi suttit och väntat. 

Fick en ny tid till i morgon mellan 7.30-8.00

Som alla vet så vill jag aldrig ha några lån på något annat än ett huslån, så jag har retat mig på att bli tvingade att ta minst 50.000 i lön när vi köper bil.  Detta är en förmån för säljaren som inte vill ha kontant kunder.  Det finns naturligtvis lite förmåner med detta lån som tex 6 månaders gratis försäkring vis Volvo och ett billigare service avtal. 

Detta lån skulle vi inte få lösa inom 6 månader och den 6/4 skulle detta ske. 

Försäkringsbrevet var tecknat för ett år och försäkrings premien låg på 774 kr, vilket vi då inte har behövt att betala ännu. 

Men tisdags fick vi ett nytt försäkringsbrev där summan från och med den 5/4 skulle kosta 997 kr per månad. 

Vi har alltid LF och bra förmåner och bilförsäkring där kostar oss 500 kr. 

Ny blev det min sak att ta reda på vad som gäller så jag ringde till  Volvo för att ifrågasätta detta.  Att bryta försäkringen gick inte och den försäkring som säljaren hade tecknat var billigare för det var hög självrisk på 6000 kr och ingen Skadeförsäkring gällande bland annat vilt.  Det är bara att tacka för att vi inte haft några skador detta första halvår.  Så nu är det bara att bita i det sura äpplet och betala dessa nästan 500 kr mer under ett halvt år. 

Nu ville jag iväg för att handla lite Punsch till kvällens ärtsoppa och samtidigt ville jag in i centrum för att kolla efter Chicky Bits som jag hade sett dagen innan, att jag blev intresserad var för att det var en man som tog 6 paket och jag tänkte att tar man så många så borde man veta vad de smakar.  Vi brukar ju köpa Chicky Bits ibland men jag har aldrig hittat några som kan jämföras med de på Mc Donald.  Men nu ville jag se om dessa var bättre. Läste på innehållsförteckningen och det stod kycklingbitar och inte färs som det oftast står på de andra. 

Dessa påsar låg på 1 kg och jag tog en för att få prova till lunch.

 


Kan nog påstå att dessa var snäppet bättre än Mc Donalds och helt i vår smak.

Köper nog hem ett kilo till om det finns kvar i morgon.

Vispade ihop en pannkaks smet som sedan skulle få stå fram till ca 17 när jag skulle börja med maten.

Per skulle komma ikväll för att bära upp vår TV till sovrummet och han skulle komma vid 18 tiden och innan dess ville jag att vi skulle ha ätit.

   

Ärtsoppan hade vi kvar i kylen sen vi var på Maxi senast och då köpt både bruna bönor och soppa eftersom det var ett pris för tre förpackningar.  Bruna bönorna var skitäckliga (om man får säga så om mat) och nu var det ärtornas tur att få en bedömning.  Vill inte i ord skriva hur denna såg ut när jag klämde fram den från sin förpackning, men den såg i alla fall inte aptitlig ut.  Smaken var väl okej, men konsistensen var under allt kritik och var fläsket fanns det har jag ingen aning om.  

Pannkakorna fick i alla fall bra betyg som vanligt av Lasse.

Sen kom Per och han tog själv den tunga TV och bar upp den för vår trappa och även hjälpte Lasse att få i alla kontakter.

 Han ville inte ha något att äta men fick med sig några av mina bullar hem.

Kvällen fortsatte framför TV som vanligt.  Farmen och Maria Wern och sedan Alla mot Alla som ikväll var ett trevligt program.

Tror Lasse sov sig igenom alla program denna kväll och jag satt och spelade en hel dem med ordspel tillsammans med min valpköpare samtidigt som jag kollade på TV.

Dagen hade sett ut på detta vis   

En helt okej dag men med en massa telefonsamtal som även de blev bra i slutändan.

I morgon är det ny måndag.'


Fredag

 

Byter till grönt denna månad för det är ju grönska jag längtar efter.  Var som jag hade trott när jag läste på appen, men även denna dag var det ett grått fält som fanns och jag vet ju inte vad detta betyder. 


Blev en lite annorlunda start denna morgon eftersom vi väntade på en kille från rörfirman.

Lite tur i oturen var att när jag skulle vattna blommorna på övervåningen så tar jag alltid vatten från en gammal kran som en gång användes när vi hade badkar.  Men idag ville den inte riktigt sluta rinna, så det blev ett extra jobb vi måste ge killen från rörfirman.

Han kom redan 7,45 och det var ju toppen, gjorde alla jobb både i badrummet där nere och även tog den läckande kranen på övervåningen.

Allt fixat och klart på 1,5 timme.

Klockan kvart i 11 hade vi hela vår dag planerad och klar med inköp.

Eftersom det är fredag så vill jag som vanligt ha någon form av skaldjur och idag fick det bli rökta räkor.

Så efter en lunch på de pannkakor som fanns kvar så fick det bli 2 crepes var

  Egentligen skulle dessa ha fyllts med champinjonstuvning, men det fick bli räk/dill stuvning i stället.  Kändes lite galet eftersom det skulle bli räkor till middag.  Men det blev bland de godaste crepes jag har gjort på länge.

Dagen fick sedan fortsätta med att jag tog tag i rökningen

  Hade köpt 3 påsar med 400 gram räkor i storleken 90/120, men jisses så olika de var i storleken    men såg ändå ganska fina ut      

Men det största problemet var att vissa var så små att de ramlade genom gallret och det blev ett ganska stort pillergöra.

Ut i duggregnet med dessa och sedan så fick de rökas i 30 minuter.  De såg helt perfekta ut när jag tog dem ur röken och nu var det bara smaken som väntade på sig inför kvällens middag.

Dagen fortsatte med att Lasse jobbade på uppe i badrummet med att ställa tillbaka alla saker han hade varit tvungen att ta ut när rörmokaren skulle göra sitt jobb.  Meningen var att jag skulle hjälpa honom med den tunga bänkskivan, men när jag kom upp så hade han redan fixat detta själv.

Finns nog inget som jag längtar så mycket efter som just rökta räkor och förr kunde jag inte låta bli att ta ett par direkt när det kom från röken, något som jag inte gör längre utan vill istället längta.

Så vid halv 6 var det äntligen dags att få smaka

     

Ikväll fick det bli en liten annorlunda bricka och vi uteslöt både Chevré och gorgonzola.

Men så gott det var och detta vita goda kött som det blir av räkorna går inte att beskriva med ord, det måste smakas.

Sen var det bara att fortsätta kvällen framför TV och den fick avslutas med en gammal Frost.

Fick idag veta att Traysi hade somnat in. Visste att hon hade varit dålig ett tag och nu hade det gått fort.

  Att få somna in i sin Lill mattes famn var nog det bästa för henne.

Men närstan 13 år får man vara glad för och hon har alltid varit en stor glädje för sin familj. 

  Här tillsammans med sin mamma och sin bror Timba på utställning i Ulriksdal, där hon och även Timba visade framfötterna.  Både Timba och Traysi var tänkta för att fortsätta våra linjer och det har Timba gjort med bravur och lämnat en massa fina avkommer. Tyvärr blev det inget med Traysi för hon visade sig ha en allergi som vi inte ville fortsätta avel på.  Men vacker var hon.


I morgon är en stor dag, då fyller vårt barnbarn Madde 13 år och det ska firas på söndag.

Men i morgon kommer vi att få träffa Johanna som är i Stockholm för att spela handbollsmatch.

Hade även velat gå på Dinos fotbollsmatch i morgon, men den är redan 8.50 och den tiden passar inte in med våra hundar.  Så det får bli en annan gång.

Dagen såg bra ut även när jag läste av min klocka

 

Hade väl önskat några fler steg, men annars helt okej.

God natt


Lördag

 

Blev ganska förvånad att jag enligt appen hade sovit för lite, jag som tyckte att jag sovit hela natten.

Men jag kände mig i alla fall både på gott humör och hade en längtan efter dagens höjdpunkt.

Klockan 14 skulle matchen mellan  OV Helsingborg och Tyresö Handboll börja. Klart att vi ville vara med när vårt barnbarn Johanna som är både målvakt och lagkapten i OLV var i Stockholm.

Det skulle vara i Tyresöhallen vilket jag slog in på GPS, men som vanligt vill Lasse vara säker så han hade tagit med sig info från Eniro.  Jag tyckte att det verkade vara helt galet som han sa att vi skulle åka. 

Men okej det är han som kör.  Jag ville i alla fall vara där minst en halvtimme innan det skulle börja för att vara säker på att hitta en parkeringsplats. 

Enligt min GPS så skulle vi vara framme klockan 13.20 och det kände bra.

Men så ville Lasse åka som han hade läst och jag fattade ingenting, varför skulle vi åka Huddingevägen, vi har ju i alla år då alla våra tre tjejer haft hus i Krusboda kört via Högdalen och det är ju raka vägen.

Om han kör och jag håller käften så blir det säker bra i slutändan.

Väl framme var klockan 13.45 och vi stod vid helt fel hall som hette Tyresövallen.  Ringde till vår dotter och frågade efter vad vägen hette och nu var det bara att skriva in detta i GPs så skulle vi snart vara där.

Men vid Tyresö centrum så tar Lasse av mot Krusboda i stället för att köra de 700 meter som GPS visade.

Bara att vända om.  Klockan 14,00 stod vi äntligen på en plats som inte var parkeringsplats, men jag sa "jag tar betalningen" för nu ska jag in.

Matchen hade hunnit börja precis när vi kom in och det stod redan 1-1.  Men nu var vi där och kunde njuta.

   

     

Tjejen som sällan står stilla. 


Två duktiga lag och spänningen var stor.  Ett tag ledde OLV med 6 poäng och jag trodde att det var klart.  Men sen var Tyresö igång och snart så var det bara en poäng som gällde.

När det var 30 sekunder kvar så gjorde Tyresö mål och nu var det lika.  På läktaren satt vi, hennes farmor och farfar, hennes mamma och pappa, syskonen och även Per var med dagen i ära.

Men precis före slutsekunden så satte de sitt mål och var vinnare denna dag.

Det var så spännande och Lasse sa att han fick ont i bröstet.

Men nu skulle vi bege oss hem igen och ingen P-bot hade vi på bilen och resan hem gick den vanliga vägen och vi var snart hemma.

Bara släppa ut hundarna på tomten medan jag gjorde iordning deras middag.

Sen var vi rätt slut och det kändes som vi behövde sätta oss ner och ta en drink innan jag påbörjade vår middag.

Hade köpt en bit entrecote på Willys, den var på 900 gram och jag skar upp den i 6 skivor.

Jag vill ha min lite halvblodig och Lasse vill ha sin ordentligt genomstekt.  Men idag höll han med mig och sa att om jag stekte min 2 minuter på varje sida, så ville han ha sin 3 minuter.

Detta blev perfekt för oss båda.

  Första gången på länge som vi hittar en köttbit som känns perfekt. Den verkligen smälte i munnen och ingen av oss hade något att ogilla denna middag.

Kollade på Mello, men gjorde även annat också, för bara sitta och kolla orkade jag inte.

Lasse var helt slut efter dagen och sov hela kvällen i soffan.

Avslutade med Shetland.  Lasse ville direkt upp och sova och jag följde med men låg och gjorde lite på mobilen fram till strax efter midnatt.

   

Så såg dagen ut

I morgon blir det en resa till Jordbro för att gratta Madde.


Söndag

       


Allt ser lite annorlunda ut nu eftersom min mobil jävlades med mig igår.  Jag hade fått ett meddelande på Alltid Öppet, men även på 1177 och detta hade jag läst.  Det var en kallelse för läkarbesök.  Jag har inte appen Alltid öppet, men det visade sig att jag tydligen måste bekräfta just på den appen att jag hade läst meddelandet.

Men jag kunde inte uppdatera denna utan att ta bort något annat.. Vad jag än tog bort så stod samma sak och till slut så tog jag bort alla meddelande jag hade och även lite annat. Appen uppdaterades och jag kunde läsa precis samma som jag redan läst på 1177.  Nu visade det sig att jag inte kunde få tillbaka mina appar som jag tagit bort och där fanns naturligtvis en app för collage som jag jobbat med.  Så nu är det bara att ändra allt.

Började morgonen med att äta frukost framför TV för att se starten på    årets Vasalopp. 

Även idag skulle vi göra något roligt.  Vi skulle uppvakta Madde på hennes 13 årsdag och det var första gången sedan pandemin började som vi var samlade med hela familjen Brejding.

Vilken lycka det var att äntligen få träffa alla 5 barnbarnen och 3 barnbarnsbarn och även barnens farmor och farfar.

Även Ann och Kenneth var på plats.

Vi blev bjudna på lunch och det var så trevligt.

Blev ett par härliga timmar hos dem och jag hade nog stannat ännu längre, men vi vill inte vara ifrån hundarna alltför många timmar.

På hemvägen fick det bli en tur till Hallunda för jag  måste ha tomater.

Tog det ganska lugnt fram tills middagen som jag redan hade planerat innan vi åkte på förmiddagen.

Det blev piccata denna kväll på fläskfilé

Alltid lika uppskattad och gott är det.  Kokade riset som de hade gjort på Sveriges Mästerkock, men jag vet inte om det blev så mycket mer annorlunda än det jag brukar koka. 

Kvällen fortsatte sedan med Farmen och Flickorna på Englandsbåten.

Den slutade så otäckt denna gång, jag fick riktiga rysningar i kroppen och hade svårt att komma över detta innan jag kom i säng.

Spelade lite ordspel med en massa olika människor innan jag somnade.

 

Så såg min dag ut.


Så var denna vecka över och jag kan nog säga att det var en av mina bättre på länge.   

Imorgon är det måndag igen.























 
 
Ingen bild

Pia

Måndag 4 mars 19:55

De heter OV, inte OLV 🫣

Rehn/Hornesjö

Tisdag 5 mars 09:53

Tack, jag tog bort din kommentar och ändrade i bloggen.
Mamma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 15 april 09:31

Måndag   Så var det kallt igen.         Så såg det ut efter denna natt.  Fattar inte varför mitt ANS är på rött, tycker att jag känner mig ganska lugn. Idag var det vägning igen eftersom det var måndag och det där med att äta choklad s...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 12 april 08:35

Torsdag             Lite orolig natt med många uppvakningar och tyvärr inte en grön app som jag vill ha. Det var riktig kallt ute idag igen och jag kände så fort jag satte foten utanför dörren att jag frös. Kände inte att vi direkt m...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 8 april 10:14

Måndag igen   Äntligen så visar termometern lite värme         Appen visade även den på en bra start på denna vecka. Att vakna upp till en knallblå himmel är något som gör att jag känner lycka. Tyvärr är ju inte allt så självklart och...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards