Direktlänk till inlägg 15 januari 2024

Måndag till onsdag V 3 2024

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 15 jan 08:02

Så var vi inne i vecka 3.

 

   

Fattar inte vad de två första veckorna tagit vägen.  Morgonen visade i alla fall en grön app, fast det var minus på ANS.

Har ju börjat väga mig igen och allt såg ganska bra ut i oktober till december och eftersom jag även var dålig en del så minskade ju vikten av den anledningen.   Mitt mål var att komma ner under 60 kg och det var bara ett kilo kvar, men nu har den börjat peka uppåt igen och idag stod jag åter på mina dryga 65 kg.


Nu är kylan tillbaka och ställer till den i mina leder. 

Morgonen började på det sämsta vis när jag skulle öppna min Levaxin burk. 

Har alltid svårt att öppna denna men när lederna värker så blir det inte inte lättare. 

Så idag gjorde jag mig även illa på burken och blodet rann utmed fingret. Förstår inte varför man inte underlättar istället för att försvåra saker för oss som måste ta medicin.  Jo naturligtvis finns det hjälpmedel som kostar pengar, nej fram för den vanliga skruvlocket som de flesta klarar.

Lasse sa redan vid frukosten att han ville laga middag idag. Visste direkt vad han ville ha och det enda jag behövde tänka på var att råsteka potatis. Resten visste jag att Lasse skulle stå för. Allt fanns hemma. 


Måste tyvärr ge oss ut idag för Lasse vill lämna tillbaka den lilla nödradion som han köpte i fredags. 

Passade då på att åka in på ÖB för att  handla lite godis till hundarna. 

    men det var inte så lätt utan omvägar att komma fram till deras entré. 

På hemvägen blev det även Hallunda för inköp av fil, mjölk och ägg.

Lasse ville in på Apoteket för att köpa hostmedicin och jag passade på att hämta lite medicin. 

Fick veta att från 2024 så går det inte att nyttja högkostnadsskyddet på Levaxin som överstiger 100 mg. Så nu hade mina Levaxin ökat från 75 kr till 105.50.  Ingen större fara men samtidigt konstigt när det är en medicin man inte kan leva utan när sköldkörteln är borttagen 

Hem och parkerade bilen i garaget. 

Till Hem till Gården fick det bli lite kyckling

 

Lasse gillar inte curry, något som jag älskar och inte kan  vara utan när det handlar om att äta kyckling.

Dagen fortsatte med att planera för hur vi ska få upp vår TV till övervåningen. Den var ganska tung, men men mest otymplig och jag som bara har en riktigt fungerande arm, som även är fel arm för mig så är det inte lätt.

Vi har ju redan en i sovrummet så det är inte något som fattas, bara att denna är lite större.

Ja ja, vi lider ingen nöd.

Dagen fortsatte i alla fall fram till middagen som Lasse ville stå för.  Vi hade handlat isterband på Coop när vi var förra veckan och de var inte de som vi brukar köpa och de såg även annorlunda ut.

     

Detta var det som stod på menyn idag, jag råstekte potatis, Lasse stekte korv och ägg.

   

Allt var gott på sitt sätt, men inte smakade isterbanden som de brukar, visst fanns det en viss syrlighet i dessa, men både konsistens och smaken för övrigt gick inte riktigt hem hos oss.

Kvällen fortsatte med Farmen, en timmes tittande på Guldbaggegalan och sedan var det någon ny serie som Lasse ville se.  Handlade om ett guld rån och jag vet inte om jag riktigt kom in i denna film, blir kanske bättre nästa gång.

Fast klockan bara var strax efter 22 så gick jag upp och la mig.


Tisdag

 

   

Natten blev väl som jag anade.  Fram till klockan var 01 så var det avbrott hela tiden och jag kom inte till ro.

Samtidigt var det under dessa timmar som jag fick den bästa djupsömn.  

    Gillar inte dessa temperaturer samtidig som jag gillar sol.  Vill ju kunna vara ute och njuta av solen utan att frysa.  Sen ser inte veckans väder direkt gynnsamt ut för min kropp.  Egentligen vore det bästa att hålla mig i sängen denna vecka.

Gjorde inte så mycket nytta denna förmiddag så det var i alla fall bra att förbereda kvällens middag som skulle bli en god korv stroganoff   som efter att den puttrat färdigt i pannan fick stå och vila lite innan den tog plats i kylen.

Vid lunchen som vi oftast tar till Hem till Gården så fick Lasse äta upp resterna från hans egenlagade middag och jag tog bara  5 små prinskorvar som jag körde lätt i Airfryen.

 

Inte alls så dålig lunch fast min kändes lite fattig idag.



Vi behövde inte handla något idag men eftersom Lasse ville köpa hem ved så passade vi på att ta detta efter klockan 13 så vi kunde få iväg lite skräp till återvinningen.

När vi kom hem och Lasse skulle plocka ur veden ur bilen så passade jag på att släppa ut alla hundarna på tomten.

  Först var det lite svårt att få igång dem för de kände nog att det var kallt om fötterna.  Jag slängde ut lite hundgodis i snön  och då blev det fart på i alla fall tre av dem.  Åberlix hade hittat Qlings gamla leksak som både Zlatan och han verkar helt galna i, så det där med att leta gods det fick de andra pyssla med.   Vi var i alla fall ute nästan en halvtimme och det kändes skönt även för mig.

Dagen fortsatte en del framför TV som vanligt.

Förra veckan när vi var på Citygross så låg det en hel vagn utanför ingången till butiken med    majschipspåsar för bara 10 kr. Lasse norpade åt sig en och sa att de måste vi smaka på.

På måndagen när vi skulle lämna tillbaka vår nödradio så ville Lasse in på Citygross och köpa 2 paket till med dessa chips som visade sig smaka väldigt bra.

I dag framför TV åkte då den ena påsen fram och vi satt där och tuggade på dessa.

Patricia hörde av sig och undrade om hon och barnen kunde komma förbi en stund och hälsa på.

Vi har inte sett lilla Mio sedan han var ett par veckor och nu är han 6 månader.  Såg verkligen fram emot detta besök i morgon.

Men när jag såg att det skulle bli ett snöoväder så ville jag inte att hon skulle ut på vägarna och det kände även hon. så nu får vi vänta ett tag till. 


Så blev det även middag denna kväll och idag valde vi spagetti i stället för ris till korven.

    

Såg inte mycket ut för världen, men det smakade bra i alla fall.

Alltid när vi sitter och äter så slappar Åberlix på detta vis   men om vi säger god natt då går han och lägger sig i sin korg. Har nog aldrig haft en hund som man kan prata med som man gör med just Åberlix, det känns som han förstår allt man säger och han älskar att lägga sitt huvud mot min kind.  


Vi kände nu för att ta lite mer chips och jag säger bara att har man inte karaktär så ska man aldrig köpa dessa   för de försvinner bara.  Så innan kvällen var slut så var den första påsen också slut och den andra hade vi öppnat.

Nej inga flera sådana påsar kommer vi att köpa.

Kvällen fick avslutas med en film som heter Olympus Has Fallen.  Ganska intressant men alldeles för mycket onödigt våld som vanligt.

Sen var det dags igen att få krypa ner i en skön säng och hoppas få en bra natt.


Onsdag

 

       


Så var vi tillbaka på ruta ett igen med snöväder och varmare.

Har lite på agendan denna dag.  Lasse ska till provtagningen och jag ska handla hem lite och fylla på frysen.

Blev en tur till Maxi på förmiddagen och då var vädret ganska lugnt så det kändes helt okej att ta bilen.

Kom hem och plockade lite och vädret blev bara värre och värre och det blåste, yrde och snöade åt alla håll.

Lasse skulle till vårdcentralen klockan 12,45 och det var nog den sämsta tiden för nu var vädret ännu värre och man såg nästan inte vägen.

Vi tog oss till Hallunda i alla fall och det gick ganska fort.

Nu skulle vi hem igen i denna storm. Precis när vi kommer in i garaget så kommer det en kastvind med snö och sveper in i garaget, det var bara att vända sig om.  Nu gick detta över ganska fort så ingen fara skedd.

De flesta bilar vi mötte körde i alla fall långsamt och tog hänsyn.

Väl hemma igen och bilen inställd i garaget så var det bara att vandra hem och in på tomten som ännu en gång måste skottas.

Hade bestämt mig för att ta tillvara mina redan lagade middagar som fanns i frysen, denna vecka.

Så idag passade det bra med Moussaka som lill lördagsrätt.

    Lasse bjöd på en ouzo innan maten.

Sen var det bara att ladda lite inför kvällens TV program som mest var Sveriges Mästerkock och Handboll.

Nu när jag sitter här vid datorn så är klockan 22 och det är visst något program om försvunna personer.

Ska ta en titt någon timme.

Så var dessa 3 första dagar denna vecka över.













 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 15 april 09:31

Måndag   Så var det kallt igen.         Så såg det ut efter denna natt.  Fattar inte varför mitt ANS är på rött, tycker att jag känner mig ganska lugn. Idag var det vägning igen eftersom det var måndag och det där med att äta choklad s...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards