Alla inlägg under juni 2019

Av Rehn/Hornesjö - 7 juni 2019 07:40

     

Dagen såg ut som alltid när det gällde dessa tre appar.

  Morgonen bjöd på strålande sol och värme och detta passade mig utmärkt eftersom jag ville stå ute och trimma hundarna.

Lika bra att sätta igång tidigt tänkte jag och förberedde badning av de tre som ska med på lördagens utställning

Så när Lasse kom upp ur sängen så var detta fixat och han möttes av tre halvblöta hundar och 2 som skuttade runt


  När frukosten var klar så var hundarna så pass torra att de kunde få komma ut i solen och torka vidare på trimbordet.

Först till bordet var Z      som är så duktig och stilla när hon ska göras i ordning.  

Efter detta fick det bli Qlings tur   och även han är bra på bordet och gör det inte så tungt.  Sen var det bara Olga      kvar, egentligen är inte hon heller något större problem, men hon är håröm och tycker att det gör ont på vissa ställen på kroppen.

Efter att ha hållit på några timmar inberäknat badningen så var jag ganska så mör i kroppen, men på samma gång väldigt nöjd med att kunna vara ute.

 

Ann och Kenneth firade sin 12-åriga bröllopsdag på Ålands hav och pappa åkte iväg till Grödinge för att lägga lite blommor på Birgits grav eftersom hon skulle ha fyllt 75 år idag.  

Blev en tur  till Återvinningen med lite skräp och sedan bara en tur ner till Hallunda. Egentligen var detta bara ett onödigt ont för jag skulle inte handla något men Lasse ville ha glass.

På väg ut från centrum såg vi pappa köra förbi och förstod att han kom från Grödinge och var på väg till oss.  Han ville så gärna ge oss en blomma på vår bröllopsdag i onsdags men kom inte iväg till Lidl där han tycker att de har de bästa blommorna, men nu hade han varit på Ica och handlat och hittat fina rosor till oss

 


Vid 15-tiden slog jag mig ner i skuggan för att läsa någon timme innan jag skulle göra bara varsin macka till middag.  Fanns ju kvar av det vi hade ätit dagen innan och detta passade utmärkt till en liten landgång.

    Bänkade oss utomhus under tak där det i alla fall var lite svalare och intog denna macka och ett glas rosé

 

  Glassen tog vi inomhus och även då varsitt glas rosé.

 

Kvällen gick sedan i rasande fart ända fram till klockan var kvart över 12 och TV:n stängdes av.

Men nu kom dilemmat, hur sjutton skulle jag kunna somna.  

Varmt som sjutton i rummet fast fönsterna står på korsdrag och ingen hund i sängen för båda som brukar ligga där låg utsträckta på golvet, troligen för att det var för varmt i rummet.

Klockan halv fyra i morse hade jag ännu inte somnat och huvudet snurrade av att jag hade ansträngt min nacke under dagen.

Var tvungen att stiga upp och gå runt i rummen för att jag tyckte att det var så otäckt med denna yrsel som blev värre när jag la huvudet på kudden.

Kvart i fyra tittade jag i alla fall på klockan och sen måste jag ha somnat för jag vaknade igen vid 5-tiden och lyckade somna om till klockan var nästan 6.  Men yrseln fanns kvar och det kommer att bli en jobbig dag idag då vi har en massa återigen på agendan.  

Får ta dagen som den kommer

Ia

 

 

Av Rehn/Hornesjö - 5 juni 2019 07:05

     


Om jag sa igår att det var en toppenmorgon så kan jag direkt se att det idag känns käpprätt och helvete.

Det enda som känns vara är vädret, men sömnen blev ju som jag trodde och stegen undrar jag om detta kan vara rätt, för nog gick jag mer än detta.

 

Dagen började som vanligt med hundar och frukost.

Idag blev det killarna som fick följa med mig på första promenaden, ganska lugn och fin promenad, inga dragningar annat än när Qling hittade en liten talgoxe unge på marken och blev alldeles galen, som tur var fick jag se den innan han hade den i munnen och fick den sedan att flaxa upp i slänten.

           

Fortsatte vår promenad och nu blev det lite mer drag i kopplet så när vi var framme vid tennisplan så var hundarna helt slut och klart att det var ju varmt denna morgon

 

 Idag är det vår bröllopsdag och vi brukar alltid vilja fira den på något vis, men jag fick inte till den där vanliga glädjen över en speciell dag och sa direkt att jag ville inte stå vid spisen denna dag.  Lasse föreslog då att vi skulle gå till Slagsta motell men inte ens det kändes direkt lockande.

Vi åkte till Skärholmen för att leta någon god hummer eller krabba och göra något gott hemma. Men inte hittade vi det vi sökte och bestämde oss för att vi behöver ingen middag utan vi tar bara lite snittar.

Det blev systemet och en flaska billig skumpa.

Hem och väntade på att pappa skulle komma. Bjöd honom på kaffe och rabarberpaj.

Det var mycket varmt denna dag och nu när äntligen värmen har kommit så ska jag inte klaga, men jag satte mig i skuggan och lyssnade på min bok.

 

Det blev i alla fall gott det vi åt fast det inte var något speciellt, kunde lika bra ha varit vilken onsdag som helst.

       

Satt ute rätt länge i den sköna kvällen innan vi satte oss framför TV:n och intog ett glas vin och jordgubbar   som var från Belgien för de svenska såg så dåliga ut så dessa ville vi inte ha.

 

Sen blev det som vanligt en helt vanlig TV kväll fram tills sängen lockade.

 

Ia

Av Rehn/Hornesjö - 4 juni 2019 06:45

     


Kan man må bättre när man vaknar en morgon som denna. Visst kunde jag ha fått sova lite till, men med både vackert väder, bra sömn och en bra gårdag med mina steg gjorde att jag direkt hoppade upp ur sängen

 

Började morgonen med hundarna som vanligt och sedan blev det lite plock av rabarber som jag tänkte göra en paj av och bjuda Lasse på till fikat.

 

Hade tänkt åka till Maxi för att handla lite men insåg  att det var bättre att köpa de grönsaker jag behövde i vår affär i Hallunda, mycket billigare och inga onödiga inköp som det gärna blir på Ica Maxi

Lasse hade beställt en ny rakapparat via nätet och den fanns att hämta så det hade i alla fall blivit Hallunda centrum.   

Hem och tog varsin soppa i solen.  Kände mig mycket bättre i mina leder och kropp denna soliga dag och hade nog kunnat företa mig en massa saker, men hejdade mig eftersom jag vet att jag måste ha en hel kropp på fredag och lördag.

 

 

Det blev en hel del läsning/lyssning av min bok och jag kunde bara inte slita mig efter en timme i dag heller utan fortsatte att läsa.

 

Det blev nästan lite väl mycket slappande i solen, men jag njuter av denna så det är bara ett måste att sitta still.  Visst blev det som vanligt att jag tog en hund i taget och gick en liten runda, men idag inga längre sträckor.

 

Egentligen hade det suttit bra med bara en kall sallad denna dag, men mina middagsplaner hade jag inte någon lust att ändra eftersom denna rätt är något jag gillar.

 

Det blev en köttfärsfylld zucchini med osttäcke och bara lite gurka och tomat.

Sen ville Lasse in för att kolla något på TV och då fick det bli en bit paj

med en massa  vaniljsås.

 

TV kväll med Biggest loser som slutade hur bra som helst och nu blir det roligt när man får se finalen nästa vecka.

 

Hundarna fick gå ut och sedan släckte vi lyset och gick upp och la oss för att kolla på Fjällbackamorden som inte slutade förrän kvart i 12, så ikväll kommer jag att somna efter 24,00 och natten blir säkert där efter.

 

I morgon är en ny dag och vår 54:e bröllopsdag.

Ia

Av Rehn/Hornesjö - 3 juni 2019 09:00

     

Varmt och gott redan på morgonen

 

Kastade som vanligt ut varsitt ben till alla hundarna, Z är som vanligt lite sur för att hon inte får ha alla själv.  Men till slut ger hon alltid upp och tar en och lägger sig någonstans.


 
  Både Zlatan och Yra tuggar för fullt och jag tycker att Yra är så söt när hon tuggar ben för hon stoppar alltid in benet i ringen för att hålla denna kvar.

Hoppas varje morgon efter att Zlatan har tuggat att hans hörntand ska ha lossnat, men den verkar sitta som berg fast den andra är ute rätt mycket.  Hoppas att den lossnar av sig själv för jag vill inte låta honom sövas för att dra ut den.

 

Sen blev det  Z och jag som tog vår morgonpromenad och idag var hon riktigt dragig och det gör så förbaskat ont i min kropp när hon drar.

Hon är så duktig att lyssna på ordet stanna och vänder då direkt tillbaka till min sida, men sen är hon direkt på gång igen.  Jobbar verkligen med detta och tänker på vår Yra som redan vid 6 månaders ålder var så duktig med att fatta ordet "fot".

 

Hittade i alla fall mina sandaler så det var ju bra att det inte fanns några på Jula, för det räcker med ett par. Jag hade ställt upp dem på en stol i hallen på övervåningen, sen hade Lasse lagt sina nyinköpta kläder ovanpå mina skor.. 

 

Åkte iväg till centrum för att byta lottot och handla lite till middagen.

När vi kom hem så kom jag på att det inte fanns något lätt lunch, men Lasse ville ha en äggmacka och öl så  även jag föll för detta förslag.

 

Hundarna tyckte nog att det var varmt denna dag för de sov mycket och alla hundkojorna var upptagna av hundar, men Zlatan  måste ju hålla koll på mig så han somnade framför  en av kojorna där han hade full koll på om jag skulle förflytta mig.

 

Dagen fortsatte med lite småpyssel till jag kände för att slappa i en solstol med min nya bok . Först var min tanke att detta var nog inte riktigt min stil, men efter första timmen så var jag fast och kunde inte sluta, så det blev ytterligare en timme i solen. Även Lasse hade tagit sin bok med sig och lagt sig på uteplatsen, men han sov nog ganska gott så vad han fick ut av boken det vet i sjutton.

 

Enkel middag fick det bli  med wok och räkor  

Ganska så skönt att det är uppehåll med Glamour nu fram till början av september så att jag direkt efter middagen kan göra vad jag vill och då är det hundpromenad som hägrar för mig.

 

Kvällen fortsatte som vanligt framför TV:n och fast jag inte var direkt trött när Biggest  Loser var sluta så bestämde jag mig för att bara ta en dusch och sedan hoppa i säng.

 

Ia


Av Rehn/Hornesjö - 2 juni 2019 09:18

Så var det söndag och vädret ser i alla fall helt underbart ut. Men det får ta sina timmar innan jag kan komma igång med min stela kropp

     

 

Höll mig kvar i sängen till klockan var halv 7, hundarna var jättetrötta och ingen pockade på min uppmärksamhet förrän jag gick ner och öppnade ytterdörren. Men det var bara tre av dem som vill vara ute med mig. 


   Syntes även ute att de fortfarande var trötta och tog det mycket lugnt. 

Själv gick jag runt lite på tomten för att försöka få igång min kropp som idag var stelare än vanligt.  Trodde nästan inte att jag skulle klara att få på mig mina kläder. Men som vanligt är det bara att bita ihop och försöka att se det som är positivt.

Gick in och började med vår frukost och lät Lasse sova klart en timme till.

           Kul att  få jämföra våra frukostar, är glad att jag i alla fall får i mig denna lilla knäckebrödsmacka till kaffet.  Lasse han är duktigt och får i sig en rejäl frukost.

Skrattade åt Z som hade fått för sig att ta upp en sak från leksakslådan, men inte så lätt när man är kort i rocken 


 
   men med en del möda och besvär så lyckades hon till slut

 Även jag klarade att komma igång denna dag, men det tog längre tid än vad jag trodde, fast jag försökte i alla fall göra lite nytta. Lasse hade fått för sig att städa mellan husen och jisses vad saker han hittade.  Leksaker till hundarna finns nog överallt i detta hus både inne och ute och så hittade han ett parasoll som vi helt hade glömt bort, men det kom upp med hjälp av mig.

 

Jag hade letat hela morgonen efter mina sandaler, har ju använt dessa tidigare i vår när det var som varmast ute, men nu finns de inte. Tror jag vände ut och in på hela huset men de fanns inte någonstans.  Just dessa köpte jag förra sommaren på Jula och jag gillar dem starkt så ja sa till Lasse det är bara att åka dit och köpa nya.

 

Började med att ta en soppa och sedan åkte vi till Brännkyrka för att besöka mamma i minneslunden

 
  Det var mycket torrt i alla krukor som det fanns blommor i.  Stod i valet och kvalet innan vi åkte om jag skulle plocka egna blommor eller köpa några fina. Men jag vet att mamma alltid sa att det var så fint med alla syrener så varför handla något när det finns de som jag vet skulle ha blivit uppskattade.


 
  Fick en liten pratstund med mamma och även med min moster och morbror som också finns i denna lund


  En tur in i kyrkan där vi tände 3 ljus för de som är saknade-

Fortsatte sedan till Kungens kurva och Jula för att jag skulle få mina sandaler, men dessa hade de slutat med, så jävla typiskt när man hittat något som man gillar.  Får väl leta vidare i huset, men nu finns det inte flera ställen där de kan gömma sig.

 

När vi kom hem så ställde Lasse in bilen och jag slängde ihop några smördegsknyten och så satte vi oss ner och tog lite gott att dricka till dessa

   

 

Hade ca 2 timmars lästid kvar på min bok och detta ville jag nu unna mig att få sitta i lugn och ro och lyssna på.

Lasse fortsatte att städa och jobba och jag latade mig bara.

Hade i alla fall handlat lite färskpotatis idag och längtade så efter en fransk potatissallad

 

Hade en halv fläskfilé i frysen som jag tog fram och stekte i skivor, så det blev en enkel middag med helt okej och potatisen som vi hade köpt på Lidl var som en riktigt fin sommarpotatis. 

 

Som vanligt bara för att solen skiner så har jag stoppat lite för mycket i magen denna dag och inte har jag rört mig så mycket som jag skulle ha behövt för att göra av med dessa kalorier.

Fortsatte efter middagen att läsa klart ljudboken innan jag avslutar denna kväll och kommer att sätta mig framför TV:n och bara slappa.

 

Blir nog inte mer framför datorn denna dag- I morgon är det ny vecka och ny tag inför en vecka med massor av åtaganden.

 

Ia

 

 


Av Rehn/Hornesjö - 1 juni 2019 09:15

     

Denna första dag i juni började väl ganska så bra, eller så bra den kan bli om man inte tänker på sin egen kropp

 

Lasse satt igång med lite trädgårdsjobb och jag hade önskat att jag hade kunnat hjälpa till, men det satt kroppen som vanligt stopp för.

 

Något ville jag göra denna dag och då stoppade jag ner mitt presentkort som jag fått av pappa till min födelsedag i väskan och så for vi iväg till Jula, men inte hittade jag något som jag ville ha. Var lite inne på att köpa en ismaskin, men den tar stor plats och mina skåp är redan fulla med maskiner som inte ens används, så det kändes mest som om presentkortet brände i väskan och ville bli använt.

 

Passade på att inhandla ett presentkort i en annan affär till vårt barnbarn som tar studenten på fredag. 

 

Åkte hem och Lasse satt på grillen för att vi skulle äta lite lunch och det fick bli ett par korvar var och en koppa kaffe.

 

Kände mig rastlös och ville ha något att göra så jag frågade Lasse om vi inte kunde åka iväg igen till Skärholmen, visste att Lasse ville ha en ny midjeväska och när jag sa detta så var han inte sen att hänga på.

 

Hem och tog det bara lugnt tillsammans med hundarna

       

Det blev även dryga 2 timmar med min ljudbok i solen, eller den lilla sol som ville visa sig.  När regnet kom så flyttade jag in och fortsatte att läsa en timme till.

 

Lättlagad middag blev det        och sedan en liten runda med några hundar innan jag åter slog mig ner i soffan för att bara ta det lugnt och kolla på TV

 

Avslutade kvällen med Morden i Sandhamn. 

Somnade inte fören efter halv ett, men det kändes ändå som natten skulle bli bra.

 

 Ia

 

Av Rehn/Hornesjö - 1 juni 2019 07:58

Så var det slut på denna månad och inte ett enda bad har jag kunnat ta ännu. Har till och med känt att det inte har varit någon idé att fylla poolen.

Även hundarnas egen pool har inte heller kommit fram i år.  Nej inget har varit sig likt detta första halvår.

     

Jag längtar efter en dag som var som den brukar innan detta halvår började med mycket sor g och elände.

Min kropp värker hela tiden och det jag planerar går bara inte att genomföra, men jag har mina ljusa dagar då jag verkligen älskar livet fast det värker i kroppen och det är när jag får göra något med våra hundar, fast jag vet att kroppen kommer att göra ännu mer ont efteråt, men själen mår i alla fall bättre.

 

 Trodde aldrig att det skulle göra så ont att mista min mamma, det är något man vet ska hända när föräldrarna börjar bli gamla, men jag saknar henne så mycket och det var så mycket jag skulle ha velat berätta.    

 

 

Har varje morgon fått tvätta av fönstret för att det har bildats ett mönster, trodde att det var en av mina blommor som gjorde detta så jag tog bort dessa, men så i morse så var det där igen och äntligen förstod jag att det var vår lilla Qling som gillar att sätta nosen mot fönstret och bilda detta mönster.  Så nu åker bänken som stod framför fönstret bort.

Jag gillar mina ensamma mornar med bara hundarna runt benen när jag lagar frukost och så även denna dag


 
  Dagen fortsatte med det som måste göras, blev en tur till Maxi för både smör och margarin var slut. Mat hade vi annars hemma så middagen hade jag planerat.

Men när vi kom hem så ställde Lasse in bilen och vi satte oss ner och tog en liten lunch   

Hade kvar potatismos sedan kvällen innan och även ett par skivor tunnbröd så jag fick bara för mig att jag måste ha en tunnbrödsrulle.  Det fick bli varsitt glas vin till dessa, kanske lite onödigt för jag hade planerat kaffe, men helt plötsligt så stod det bara varsitt glas på bordet och det säger jag inte nej till.

Det var ganska så varmt och skönt i solen så Lasse tog fram en bok och jag tog fram min ljudbok och så slappade vi varsin timme..

 

Vi tog sedan bara Z och Zlatan med oss på en liten promenad runt kvarteret, träffade en granne och det blev en pratstund om nya grannar mm mm.

 

Lasse var tydligen sugen på något för rätt som det var så kom han ut med varsin Martini, nu kändes det som om det var sommar på gång

 

Det blev en ganska sen middag eftersom vi hade ätit denna lunch, men vädret var fortfarande så bra att vi kunde sitta ute och det är ju så jag vill ha det under denna årstid.

     


Längtade verkligen efter denna middag, men när den nu stod på bordet så hade matlusten försvunnit och det var svårt att få i mig det goda.

 

Avslutade i alla fall kvällen med Lets Dance och det var ju två lika bra par som dansade. Visste väl på förhand att Kristin skulle vinna, men hade ett litet hopp om att det skulle få bli Magdalena, men det blev som alla hade tippat och jag tror nog att denna härligt glada Magdalena kunde ta detta med ro.

 

Så var även denna dag slut och även denna månad.

Ia 

 

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards