Alla inlägg under juni 2019

Av Rehn/Hornesjö - 15 juni 2019 08:18

     

Ja så gick det med denna natt, många timmar i sängen blev det, med avbrottet vid 24 tiden när jag gick upp och satte mig vid datorn.  

Vädret denna morgon var härligt soligt, i alla fall ett par timmar, men sen blev det molnigt igen, men graderna visade i alla fall på sommartemperatur.


 

Som vanligt var det fullt ös med våra hundar och Yra hon vaktar sina råttor, men inte bryr de andra sig om hennes morrande.

Dagen fortsatte i stilla mak för mig, men Lasse han jobbade på med en massa som måste göras.

 Först nu kom jag på att det var lördag idag, jag hade hela tiden sedan jag steg ur sängen trott att det var fredag, men så när jag stod här och filmade hundarna så hörde jag att det var Ring så spelar vi och det bevisade att det var en annan dag än vad jag trodde.

Nu har solen återkommit och så förblev det hela dagen, det var riktigt varmt, både skönt och lite småjobbigt

     Det märktes på hundarna för de låg mest utsträckta hela tiden.  En del i solen och en del i skuggan.

Kollade till min pool, den måste nu rengöras innan vi ska iväg, det var i alla fall min tanke tills jag insåg att ännu mer av linern hade börjat spricka    och insåg att den kanske har gjort sitt nu under de senaste 16 år som den har funnits på tomten.

Lasse tog direkt fram aggregatet och började med att tömma poolen och detta tar ju några timmar, så det blev lite annat att göra och då blev det återigen en tur till Återvinningen med ännu mer skräp och sedan till Hallunda och handla.

 

Hem och ut i garaget för att placera ut de 12 pizzakartongerna igen, vill göra ett sök om dagen nu under helgen eftersom både Z och Yra ska ta doftprov på måndag.

Brukar alltid göra så att jag ställer de kartonger som är utan doft och sedan får Lasse byta ut en av kartongerna med doften.

Så skulle vi även göra idag och vi började med Z som ska göra prov på Eukalyptus.

Så var det då dags för henne att hitta den rätta lådan och det gick som en dans, hon tog den direkt.

Jag tog bort denna låda och satte dit en utan doft igen och sedan var det Lasses tur att placera ut den med lagerblad.

Yra in och sökte igenom alla kartonger utan att markera någon, jag tittade på Lasse och sedan så tog jag ut henne igen och bad henne markera, nu blev hon helt förvirrad, tittade på mig och satte tassen på första lådan, men Lasse ruskade på huvudet, till slut kom jag på att Yra bara ville göra mig glad och markerade för att få beröm.  Jag bad då Lasse att berätta vilken låda det var och han visade mig. Jag kollar i lådan men det är inte den med doft, han säger då att då är det nästa och jag kollar inget där heller och så fortsatte jag att kolla igenom 12 lådor utan doft. Då kommer helt plötsligt Lasse på att lådan med doften ligger på en hylla.  Lite dumt för Yra som blev helt förvirrad, men hon klarade detta när den med doft kom på plats.

Lasse ville ha middag sent denna dag, men när klockan var 17,00 så kunde jag inte hålla mig längre utan tog fram det som skulle göras inför vår grillmiddag

Det fick bli att jag tog potatisklyftor från frysen och fyllde på fritösen så den fick jobba medan jag stod vid grillen

       

Det halalstyckade köttet "entrecote" såg jättefint ut och det blev det också när det var färdiggrillat i min smak.

 

Efter denna middag så var det så dags för en kvällspromenad. Det blev Z och Zlatan som fick hänga med.

 

Först var vi och pratade med grannar på Mejramvägen som har köpt något helt underbar(är faktiskt lite avundsjuk) pool som även har en inbyggd SPA och just i kväll när vi gick förbi så var det premiärdopp för Mana.

Fortsatte sedan med den lite halvjobbiga backen upp till grannarna Lena och Tommy.

Även där blev vi stående för att snacka och det rörde sig i en buske precis vid deras tomtgräns och Zlatan blev först nyfiken men sen skiträdd när det rörde sig ännu mer

      Z stack in huvudet ordentligt i busken och ut rusade en stor hare.

Nu hem igen och jag tyckte att det fortfarande var så härligt väder och föreslog att vi satte oss ute och tog en rom/cola som avslutning på dagen.

Lasse som alltid har myror i baken måste göra något och satte igång att riva poolen

   

Så här satt jag nu och bara kollade på när han jobbade igen.

          och i morgon åker denna pool till återvinningen.

Sen är det lite att göra med denna plats och frågan är om vi ska ta bort all trädäck som varit runt den, eller bara fylla upp med grus i gropen där den stått, ja detta får vi tänka på och det blir i alla fall inte förrän till hösten.

Det blev i alla fall en lång skön dag och även denna kväll bestämde jag mig för att komma i säng innan midnatt.

 

Ia

Av Rehn/Hornesjö - 14 juni 2019 07:46

     

Naturligtvis hann klockan bli över 24,00 innan jag kunde somna och det gjorde ju att det blev färre timmar, men har nog sovit ganska bra ändå och kan inte påminna mig några drömmar.

 Var ändå ganska så trött när jag hörde Lasse gå ner för att släppa ut hundarna och ge dem mat, märkte att Z hade kommit upp igen och hoppade vid min sida av sängen för att komma upp. Jag tänkte att jag öppnar inte mina ögon för då blir hon så glad utan hjälpte henne bara upp i sängen igen och hon for omkring som en liten galning, så här brukar hon inte göra tänkte jag och och klappade henne så att hon skulle lägga sig ner, när jag klappar henne på magen så känner jag en snopp och kollar äntligen upp och upptäcker att det är Zlatan som har kommit upp och klart att han var lycklig att äntligen få var med mig i sängen.

 

 Dagen fortsatte med bra väder och Lasse kunde denna dag måla lite på boden

Vet inte varför, för denna dag kunde jag inte skylla på vädret för att kroppen värkte, men hade så ont i mina ben hela förmiddagen att det bara inte gick att gå en promenad med hundarna.

 

När Lasse hade målat lite så satte han igång med att klippa häcken och sen blev det en tur till återvinningen för att göra oss av med detta skräp.

Eftersom det var bra väder så ville jag ha en god köttbit att grilla, men hade igen lusta att varken besöka Citygross, Kvantum eller Maxi så det fick bli vad som fanns i Hallunda.

Köpte i alla fall några små skivor med entrecote från den manuella disken på Supergrossen och tanken var en middag med dessa och en lite förrätt med en toast och sen jordgubbar

 

Kopplade av någon timme innan jag skulle börja med middagen med att läsa min bok som jag inte alls gillar, men inte kan låta bli.

 

När jag kommer in i köket för att påbörja middagen så kände jag att jag inte alls var hungrig och äta allt jag hade planerat kändes nästan bara bortkastad tid.

Ut och frågade Lasse om vi verklig måste grilla eller om det räckte med en macka och ett glas vin och han var med på detta.

 

Slog ihop allt jag skulle ha haft idag och det fick bli två mackor var helt utan något kött

 

En med bara  chevrée och honung och en med massor av goda kantareller, tomat och ost och så lite vattenmelon till detta.

 

Sen blev det i alla fall en promenad med bara de hundar som inte drar och sliter i kopplet.  Ibland är det så härligt att ta dessa koppelpromenader med Yra och Olga som bara skiter i allt annat och går runt och nosar i lugn takt.

 

När vi kom hem så satte vi   oss ner och bara tog varsin cola    i det fortfarande skön vädret.

Lite senare blev det även jordgubbar med grädde   framför TV:n, men innan klockan var 22 så gav jag upp och bestämde mig för att gå och lägga mig.

Meningen var att jag skulle kolla på TV från sängen,  men jag måste ha somnat  direkt för sen vaknade jag av att min klocka alarmerade att den var 24,00. Gick upp och satte mig vid datorn och skrev klart denna blogg.

Ia

Av Rehn/Hornesjö - 13 juni 2019 08:43

     

En bra morgon med många timmars sömn och stegen igår var helt okej

Men min kropp hänger inte med denna dag, detta oväder gör mig helt stel i stort sett hela kroppen och den förbaskade lilltån värker ännu mer än den har gjort innan.

 

Tur att jag har hundarna som i alla fall ger lite glädje med både hyss och annat.

Alla hundarna har  varsitt ben, men det är alltid det som Z har som även Zlatan vill ha, men hon är helt lugn och bara ligger och håller i sitt ben och bryr sig inte ett dugg om att han försöker ta det.

 Eftersom vädret var som det var så passade det bra att jag fortsatte att plocka i trimrummet.  Det fanns fortfarande saker som skulle kastas och sen ville jag plocka ut en del i den nya lilla boden.

Höll på ett par timmar med detta och sen blev det en lätt lunch innan vi åkte iväg till City Gross.  Hade fått sms om att man fick köpa jordgubbar för 15 kr paketet och det ville jag inte missa.

Har nog aldrig sett så överfyllda jordgubbskartonger med stora knallröda svenska jordgubbar. Man fick köpa 2 paket så det passade mig ypperligt.

Sen hade de till medlemmar svensk köttfärs för 49,90 och det var ju även det något som passade mig.

Posten hade kommit innan vi skulle åka och jag såg att Lasse blev ganska så förbannad och undrade vad det var. Vi hade fått en påminnelse om en P-bot. Nu får vi aldrig några påminnelser och inte heller några P-böter eftersom vi är mycket noga med att antingen lägga skivan synlig i bilen eller betala via app.

Den 27 maj var vi till Huddinge tillsammans med pappa för att gå till banken. Kom till centrum strax efter 10 och som vanligt var det svårt att hitta en p-plats men efter några varv i garaget så fann vi en. Pappa frågade mig vad klockan var och jag sa att den var 10.20.  Var väl borta dryga timmen och när vi kom tillbaka till bilen var allt som vanligt.

Så idag kommer denna påminnelse och klart att Lasse blev förbannad. Vi visste ju att Lasse hade satt skivan på 10.30 och att den ligger helt synlig i framfönstret.

Så han ringde naturligtvis upp för att ifrågasätta denna bot.  Jo det visade sig att vi har två skivor. Visst vi har en mycket liten obrukbar som sitter på fönstret och det har den gjort sedan vi köpte bilen, tyvärr så har Lasse inte lyckats få bort den och därför har den suttit där i 2 år nu.  Men helt plötsligt så accepteras inte detta och det står i deras regler påstod damen i fråga. Jag blev också arg och ringde upp för att ifrågasätta varför vi inte hade fått en gul remsa på bilen och inte kunde tiden stämma heller som de hade angett, deras tid är 10.11-10.15 men då hade vi inte ens lämnat bilen.  Detta hade damen inget svar på, men föreslog att vi kunde bestrida detta och se vad som händer, vilket jag gjorde.

 

 

 

När vi kom hem så fortsatte jag att plocka lite, men nu var vädret så pass bra att jag ville sitta ute lite och lyssna på en bok. Lasse tog sin bok och la sig i en solstol under tak, men somnade nästan direkt.

 

Tanken var att jag skulle ha kroppkakor idag, det fanns ett paket kvar i frysen sen senaste baket.  Men kom på att jag hade potatis kvar sedan gårdagen och dessa goda svenska potatisar ville jag inte ge till hundarna utan de vill jag äta upp själv. Så jag tänkte om och gjorde i stället grekiska köttbullar i tomatsås.

 

Det fick bara bli lite mozzarella till detta.  Men gott var det och det är så roligt när jag ser att Lasse äter mycket.  Tyvärr åt även jag lite mer än vanligt.

Lasse höll på att böka i köket och jag frågade vad han gjorde, fick till svar att "det får du se".  Hörde att han vispade grädde så jag förstod att han gjorde något med jordgubbarna.

     


Jo men visst var det detta han gjorde, men även varsin Irich Coffie hade han fixat till.

Jordgubbarna var jättefina, i alla fall helt i min smak och det smakade verkligen sommar.

 

Kom på att jag måste kolla när det var sista dagen jag kunde beställa eftersändning av posten för att få detta från den 24/6 och upptäckte att det måste göras nu. 

Sagt och gjort satte mig vid datorn för att göra denna beställning, men det sket sig direkt. Så fort jag la in vår adress så fick jag upp att det var fel namn och nummer, men vi har bott här i 44 år och gör samma adressändring varje år när vi ska till Öland. Tog det då via Bank ID men då fanns inte adressen på Öland. 

Provade flera gånger men detta fungerade inte och till slut så stängde jag datorn och kände att nu orkar jag inte försöka mer.

 

Var redan irriterad för att vi inte fått vår låskolv till torktumlaren som jag beställde och betalade direkt via Swich den 4 juni och de lovade att skicka den direkt, men inte har vi fått denna och jag har skickat mail utan att få svar, jo ett svar har jag fått där de frågade från vilket nummer och ändå så har jag skickat med en kopia på min Swichbetalning och där står alla nummer.

 

Satte mig ner och kollade på Kommissarie Banks som skulle vara slut vid 23,00 tiden.

Sen satte jag på datorn igen för att göra ett nytt försök med adressändringen och nu fick jag använda mig av grannens husnummer för att få fram adressen och sedan gå in och ändra till vårt nummer, då gick det äntligen. Så nu är detta fixat.

 

Vill ju försöka somna innan klockan 24,00 för att få några timmars sömn. Men klockan är nu 23.40 så vi får väl se vad som händer

Men nu stänger jag äntligen datorn och säger godnatt

Ia 

 

Av Rehn/Hornesjö - 12 juni 2019 22:00

     


Morgonen kändes bra och eftersom de har lovat regn i morgon så ville jag så fort som möjligt påbörja bygget av vår bod redan idag

 

Men innan dess så var det frukost och lite annat som måste göras.

Upptäckte en kråka på tomten och undrade vad han tänkte göra


  Han spatserade så fint runt runt på tomten och höll samtidigt koll på vad som hände runt omkring innan han hoppade ner i dammen och tog sig ett bad.

 

Var till garaget och placerade ut 12 kartonger med 2 dofter och sen fick både Yra och Z göra två sök var och det gick på det hela rätt bra.

 

Lasse kånkade sedan ut de tunga paketen på baksidan.  Har fortfarande problem med min lilltå så jag kan inte ha några ordentliga skor på mig och idag var det isande kallt att vara barfota och därav kunde jag inte hjälpa Lasse med att bära.

 

Hade tänkt att hundarna skulle få hålla sig på andra sidan medan Lasse jobbade, men eftersom jag måste vara där och vara hantlangare så gick det inte att hålla hundarna utanför utan det var bara att öppna tomten och låta dem vara där de ville och det var ju naturligtvis nära oss


  Det blev knappt 3 timmar som vi höll på innan huset stod färdigt.

Sen en liten lätt lunch innan vi åkte till Jula för att köpa färg till boden. Kände att det var lika bra att vi fick detta gjort direkt.

 

När vi kom hem så såg vi att pappas bil stod utanför oss och naturligtvis så var han nyfiken på hur huset såg ut och sen hade han varit och handlat på Kvantum så det fanns även lite hundgodis och sen sparris till oss.

 

Medan Lasse målade så satte jag mig ner i en stol och tog fram en ny ljudbok

Gillar Inger Frimansson  men denna uppläsare hade jag lite svårt för, men kommer i alla fall att läsa hela boken, men det känns som om det är lite svår att komma in i.

Dagen blev lång och middagen lite senare än annars, men det var gott

  men tråkigt att vädret inte tillåter oss att sitta ute.

 

Efter middagen blev det sedan en promenad med några hundar.

Skulle se på någon film men jag måste ha varit jättetrött idag för jag somnade tidigt i soffan och när jag vaknade till så var det bara för att  göra i ordning hundarnas morgon mål och sedan snabbt i säng igen.

 

I morgon är en ny dag och då väntas det skitväder.

Ia

 

Av Rehn/Hornesjö - 11 juni 2019 23:45

     


Vaknade strax före 6 och kände mig helt urlakad, huvudet snurrade och jag kände att jag knappt vågade gå ur sängen.  Men envis är jag och kände att jag bara måste och lika bra att sätta igång och skingra mina tankar på något helt annat.

När hundarna var utfodrade och hade varit ute så tog jag tag i hundrummet.

När Lasse kom ner vid halv 8 så hade jag hunnit en bra bit där inne och fått ut massa saker som jag inte behöver.  Nu var det två skåp jag ville ha bort och detta måste jag ha hjälp med så de fick vara tills Lasse kände sig redo att hjälpa till.

 

Hade sett en eller rättare sagt två olika bodar som jag ville ha att ställa mina hundsaker och hobbysaker i för att få bort en del från trimrummet.

Den ena var i plast och ganska så stor och den andra lite mindre i trä och 1000 kr billigare än den i plast.

När jag hade berättat om mina tankar för Lasse så mätte han och insåg att den i plast skulle ta för stor plats, så då var det bara den i trä som blev aktuell.

  och priset var bra, tyckte jag.

Men innan vi skulle kunna ställa den på plats så var det en del förarbete, en massa stenar som måste bort och för att inte tala om ogräs.


  Vi jobbade på och hundarna var som vanligt med oss men sprang runt en del och var även iväg på baksidan och badade i poolen 


  När klockan var strax efter 12 så tog vi lite lunch och sedan packade vi in alla säckar som blivit av vårt städande i bilen      och det blev en del, fast skåpen fick vara kvar för de fick vi inte in i bilen.

Upptäckte att vi hade behövt stå och vänta i 10 minuter vid tippen så vi tog och åkte till Jula för att kolla på skåpet. Fick reda på att det bara fanns ett kvar och jag tar upp mitt kort och ska betala men säger att vi kommer och hämtar det om ca 30 minuter för vi måste tömma bilden först.  Men se, då blev det stopp. Eftersom det bara fanns ett kvar så kunde man inte göra så för det var först till kvarn som gällde. Men vi var ju först och jag ville betala, skillnad hade väl varit om jag bett dem lägga undan varan, men det gick inte tjejen i kassan med på utan hon sa att det inte gick.

Jag ska väl erkänna att jag använde några svordomar när jag lämnade butiken.

Åkte i alla fall iväg med soporna och sedan tillbaka igen och den fanns kvar.

Nu ville jag ju ha denna och fast jag var irriterad och helst inte ville handla av dem så fick jag böja mig för frestelsen.

 

När vi kom hem så var det ett riktigt oväder och tanken på att börja med något bygge fanns inte, så det var bara att kånka in de tunga paketen.

Jag fortsatte i stället med lite ommöblering i trimmet och sen blev det middag.

Längtade verkligen efter en korv stroganoff med ris

  så det fick det bli.

Klockan halv sju skulle jag vara på klubben för möte så det blev inte mer denna dag med varken städning eller hundar.

Fick veta lite av Nasek hur Per mådde och han mår inte bra, vill varken gå upp ur sängen eller äta, har en infektion i kroppen av att blindtarmen har läckt så det är mycket medicin som han äter och vi får se fram emot att denna ska göra honom pigg igen.

Kom hem strax före 21.00 och satte mig ner och tog det lugnt fram till klockan 22 då det blev TV till 23.40

Sen fick det bli god natt.

Ia

Av Rehn/Hornesjö - 10 juni 2019 07:27

     

Så var det måndag igen och denna vecka hade jag tänkt att jag bara skulle få njuta av utan några direkta åtaganden. 

Att natten hade varit så pass bra som appen visade sig hade jag aldrig kunnat drömma om. Trodde att jag inte skulle kunna sova alls eftersom jag var orolig för Per. Men tröttheten tog ut sin rätt och sova kunde jag göra.

 

Klockan halv 9 fick jag äntligen ett SMS från Per där han talade om att han börjat vakna efter narkosen, men var väldigt trött.

Fick senare veta att han inte var kvar på Huddinge som jag trodde utan att de hade skickat iväg honom i ambulans till Karolinska i Solna.

 

Men nu kunde jag i alla fall koppla av och började med att gå ut med hundarna på baksidan och direkt var det full fart på Z och Zlatan.


  Passade sedan på att tömma deras lilla pool och fylla på nytt vatten. Zlatan kröp under trätrallen och jag kände att nu får vi nog bryta upp denna för han verkade inte kunna komma fram, men med lockande så tog han sig i alla fall ut.

 Men sådana hyss orkar jag inte med i dag så det åkte ut från baksidan och fick hålla sig på de andra sidorna av tomten


  Det  var ett jäkla liv på utryckningsfordon och det lät som om de kom närmare och närmare oss så jag trodde det hade hänt något på andra sidan fårhagen.

Vi bestämde oss i alla fall för att gå en liten runda med Yra längst Mälaren


  Det blåste rätt kraftigt och när vi kom fram till bryggan och var på väg hemåt igen så stod det 2 brandbilar efter vägen, men vad som hade hänt har jag ingen aning om.  Tänkte låta Yra få bada men precis när vi hade kommit ner till strandkanten så såg jag en andfamilj och då fick hon inte bada

Dagen fortsatte med en hel del på tomten.  Visst måste det bli även en tur till Hallunda för att inhandla mjölk, fil, grädde och ost för att jag skulle kunna göra den middag jag hade tänkt.

Tanken var att i skulle åka och besöka vår son på sjukhuset, men tur att vi inte bara åkte för han låg inte på Huddinge som vi trodde för de hade förflyttat honom med ambulans vid 2 tiden i natt till Solna.  

Han mådde i alla fall  inte så bra så han ville ha något besök så det var lika bra att göra som han själv ville.  Per är mycket envis och tycker att ett läkarbesök inte är så viktigt fast han hade haft ont i magen sedan i onsdags.  Var även envis in i det sista innan han gick med på att Nasek körde in honom till akuten vid 19 tiden på söndagskvällen.

Med brusten blindtarm är man inte så kaxig.

 

Har varit ute mest hela dagen och det har varit en helt underbar dag med lagom värme.

Middagen blev enkel med n Cabonara   som gick hem hos Lasse.

Efter middagen tog vi med småttingarna på en promenad och sedan hem och latade oss i kvällssolen fram till klockan 19.30

 

Sen får det bli både fotboll och Biggest loser som får avsluta vår kväll.

 

Ia

 

 

Av Rehn/Hornesjö - 9 juni 2019 08:46

     


Vaknade redan klockan 4 i morse och trodde aldrig att jag skulle somna om, men det gjorde jag i alla fall efter nästan en timme

 

Det lovades lite svalare väder denna dag och det känns riktigt bra för som de har varit de senaste dagarna med tryckande värme har nästan fått mig att ge upp.

När jag sätter mig i skuggan, då är det kris

  Efter frukost så tog jag ut hundarna på tomten, hade nog velat ta en promenad men min tå satte stopp för detta och jag fick istället tänka om dagen.

Tog fram trimbordet och gick igenom Yra som jag inte hade hunnit med nu när det har varit så mycket annat att göra med de andra fyra hundarna.

När hon var klar så hoppade hon upp i en fåtölj och la sig att vila med ett litet gosedjur under hakan.

    Sen var hon mycket bestämd med att tala om för de andra att hon inte hade lust att leka.

 
 

Eftersom det fortfarande var lite svalt så satte jag mig ner för att läsa min bok i ca en timme. En tur till Dollarstore för att köpa något gott till vår Olga som fyller 12 år blev det  och även en liten tur till Centrum.'

  

    Det fick bli ett köttben, men det var knappt så att hon vågade röra detta, men till slut så tog nyfikenheten över och hon började i alla fall att slicka på benet. Men det kommer säkert att bli någon av de andra som får smaka.

 

Dagen förflöt lugnt och stilla och det kändes så bra att inte ha några måsten denna dag. Jo en sak hade vi på agendan och det var att åka till klubben och träna NoseWork med hundarna.

Så när klockan närmade sig 15 så tog vi med oss Yra och Z ner till klubben. Idag var det Therese och Maria som stod för träningen och de hade gjort 7 stationer med superroliga sök områden.  Vissa var lite svårare för våra hundar och vissa gick som en dans.  Tycker nästan att Z är mer snabbtänkt än Yra, men det kan bero på att Yra tar det lugnt och vill vara säker, medan Z far fram som en skottspole, markerar snabbt för att sedan fortsätta att jobba.


  Blev jätteglad när Therese skickade lite bilder till oss som hon tagit vid alla väskor som var utlagda.

 

Vid 17 tiden var det sedan time för att laga mat. Hade köpt lite färskpotatis och den fick jag stå och skrapa med kniv, har min potatisskalare på landet.  Bad sedan Lasse att sätta på grillen för jag hade tagit fram de 2 sista skivorna med entrecote från frysen.

Det blev gott och jag åt många potatisar, just färskpotatis är så himla gott, tycker jag.

Kvällen fortsatte med att jag satt ute i en timme till och läste.

När vi sedan satt i lugn och ro och kollade på TV så ringde vår telefon och det var Nasek som ville tala om att Per lång inne på akuten med svåra magsmärtor. Hon frågade om jag ville tala med honom och naturligtvis ville jag det, men han orkade knappt prata. Läkaren som hade tagit emot dem trodde på njursten eller blindtarmen.

Sen hade jag kontakt med Nasek hela kvällen och de tog hand om Per jättebra, han blev noga undersökt med både massa blodprov och röntgen som visade att blindtarmen inte såg så bra ut och det måste bli operation.

Tittade på Wera och sedan bestämde jag mig för att hoppa i säng och försöka koppla av och få sova lite.

Vaknade till av att min mobil plingade till klockan 05,17 och då var det Nasek som skrev att hon precis hade kommit hem för att se till att Hanna kom i väg till skolan.

Hon hade velat stanna kvar tills operationen var gjord men

Per tyckte att hon borde åka hem till barnen. Men hon kommer att åka tillbaka 

igen under dagen.

Nu är det ny dag och jag hoppas inte att det ska ta så många timmar innan jag får höra något från Nasek eller Per.

Ia

 



Av Rehn/Hornesjö - 8 juni 2019 21:01

Två dagar med fullt upp

     

Gårdagen började som sen bra dag och sen var det fullt upp hela dagen 

Massor var det på agendan denna dag och det var både hundar och annat som måste göras i ordning innan vi skulle på studentfirande hos vårt barnbarn Johanna.

Lite lunch blev det i alla fall för   vi skulle inte vara hos Johanna innan klockan 17,00.

 

                

Men så kom då denna tidpunkt och vi var där bland massor med folk, mest var dt nog handbollslaget som ställde upp bland alla mor och farföräldrar mm mm.

 

Det var en bra dag och allt förflöt som man alltid önskar.

Men nu var det en ny dag och idag var det ställning i Märsta.

Steg upp vid halv sex tiden för att kunna ta det lugnt innan vi skulle iväg med tre av våra hundar denna dag..

 

    Sömnen hade blivit bra denna natt men stegen var ju under all kritik

Men snart var vi iväg i alla fall och det var en helt underbar morgon, lagom varmt och inget regn

  Det började inte så bra ändå på morgonen av att jag slog min lilltå in i badrumsdörren. Bara att tänka om när det gällde skor och så får det gå som det går

Vägen upp till Märsta gick toppen och vi var på plats i god tid för att få sätt upp vårt tält

Idag får filmerna vi tog prata för sig själva


 
 
 
 
 
 
 
 
  Jag tog film på Lasse och Qling och Lasse tog filmer på mig med Z och Olga.

Dagen slutade ganska så bra och de kritiker vi fick  var väl ganska okej. Visst har jag lite att tycka om Z kritik, men det är domaren som dömer och inte jag.

Först ut var Qling 

         Sen  var det lilla Z som fick sitt förta officiella Exellent

   


Och därefter ar det vår bästa hund Olga          

Dagen blev ganska lagom lung och vi var bara hemmifrån i 7 timmar

Som vanligt hade vi inte ätit något under hela dagen men nu fick det bli rester idag också, sånt som har blivit kvar under 2 dagar

 

      och det gick ner det med-

 

Nu är det snart kväll och jag orkar inte så mycket mer denna dag så jag avslutar denna blogg med i stort sett bara filmer och bilder

 

   Sängen lockar fast klockan bara är 22

Ia

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards