Direktlänk till inlägg 21 april 2022

Torsdag till söndag vecka 16 2022

Av Rehn/Hornesjö - 21 april 2022 08:23

Så var det torsdag igen

 

Natten kändes bra och jag kan inte påminna mig om att jag har varken hostat eller varit vaken innan klockan 5 och det kändes bra.

Idag var det dags för ett besök på HS igen för Lasses provtagning.

Allergierna fortsätter för oss båda, men det är som det är.

Det konstiga var i morse att när jag stod och tvättade mig så tänkte jag att har min tvål slutat lukta. 

Men klart jag har ju varit så täppt det kanske inte är så konstigt

Efter hundarnas frukost så åkte vi till HS och idag gick det ganska fort fast det var mycket folk i rörelse på sjukhuset. En sväng förbi Hägersten för att kolla om det kommit någon post och det hade det från SEB gällande någon fond som pappa har.

Jag gick in ensam för jag ville inte stanna kvar idag.

Hem och tog en grillad korv och sedan så gjorde Lasse klart med poolen

Själv satte jag några potatisar i tre hinkar. Får se vad det blir av dessa.

Inga andra utflykter på hela dagen och det kändes skönt.

Jag tog tag i Qlings trimning, men egentligen var han för smutsig för mina maskiner så jag tog mest saxen, så jag får fortsätta när han badat.


Annars en jättehärlig lugn dag i solen

Gjorde Lasses favoriträtt idag.

 

Köttfärssås går alltid hem och fast jag inte är så jätteförtjust i pasta så var det gott ikväll med extra mycket vitlök i yoghurten för att skrämma bort våra baciller i kroppen



Sen blev det snart kväll och kvällens Alla mot Alla kändes så där. Inte direkt mina favoriter


Fredag

 

Kändes som natten var ganska hyffsad

När jag står denna morgon och tvättar mig så tänker jag precis som igår om att min Palmolive inte luktar längre, börjar fundera på om jag har någon lukt och börjar lukta på alla möjliga saker men allt luktar bara luft. Allergi eller Corona blir frågan

Kände mig i alla fall ganska pigg fast klockan inte ens hade hunnit bli 6 när jag kom ner i köket. Fanns en del att göra innan jag kunde börja med frukosten.  Märkte ganska snart att även smaken inte var som den brukar, kaffet var jättebeskt och kryddsaltet på ägget smakade nästan ingenting.

Men lite mer lukt hade jag börja förnimma och det kändes bra.

Klockan 9 skulle vi få våra däck bytta av däckfirman som kommer varje år. En av våra grannar som hade klockan halv 10 hörde av sig och undrade om vi kunde byta för hon hade ett möte klockan 10, helt okej, vad gör en halvtimme för skillnad.

Blev ändå lite tajt för oss för våra hundar var ute när klockan var 8.50 och då hör en granne av sig och säger att nu är killarna här och väntar på er så ni måste gå till bilen. Nu var det ju lång tid kvar, men klart de visste ju inte att vi bytt tid med den som skulle komma halv 10.  Lasse sprang väg och jag tog in hundarna, nej inte alla för Åberlix verkligen gjorde allt för att inte gå in och jag skulle iväg till garaget för att swisha pengar till däckfirman.  Lika bra att ta den lilla envisa killen med mig        och det var ganska bra för när han inte har sin flock då är han modigare och vågade till och med hälsa på däckkillarna.

Vi gjorde det vi skulle och sedan blev det en tur till Maxi för att handla lite. Hade ingen som helst tanke på middagen men när det låg massa flintastekar som bara kostade 29.90 kg så var jag bara tvungen att ta en liten som bara var på dryga 7 hg, detta är egentligen ingen höjdarmat för oss.

Hem igen och tog ut hundarna och så gjorde vi en liten lunch på resterna från gårdagens spagetti.

Både Z   och Åbelix   fann sina platser medan vi åt vår lunch.

Dagen fortsatte utomhus hela tiden och det kändes riktigt bra

Vid 18 tiden kändes det okej att börja med maten, tände grillen och gick sedan in för att förbereda potatisen

  medan Lasse skulle sköta grillen.   När jag var klar inne och hade tänkt gå ut och lägga på köttet så hade Lasse redan gjort detta   och ena sidan var alldeles bränd. Ja ja, allt går att ordna och jag ville ha den länge på grillen eftersom det var fläsk.
Den fick ligga kvar ett tag och dra i värmen från kolen.

   


Köttet blev väldigt fint och saftigt så att den var bränd på ytan hade ingen som helst betydelse.

Men fast det var en liten bit så blev det som vanligt mycket över  som jag skar ut till hundarnas morgonmål.

Blev lite glass till efterrätt och sedan så fortsatte kvällen med TV.


Var trött redan vid 22 tiden och kände att det var läge att försöka sova.

I morgon är det städdag i vår samfällighet.


Så var det lördag

 


Blev en lång natt med mycket uppvaknande och helt plötsligt så började jag att fundera på att vi måste ta tag i pappas lägenhet igen.  Har mycket kvar att göra och källaren är värst, men jag vill inte ha hem sakerna och det är det som gör att jag inte vill åka dit. Helst skulle jag i nuläget sätta en mask för ansiktet och bara plocka i blindo och slänga i påsar och köra till skroten, men det är så svårt att göra som jag vill.

Idag kommer det i alla fall inte att fungera för då måste vi vara hemma och städa i samfälligheten  

Lasse jobbade ute och jag gick bara runt och kollade, hade absolut ingen ork för att göra någonting.

Pratade med en del grannar om hur det hade varit i denna Corona tid och de flesta håller ju med mig om att mycket har förändrats

Åkte bara ner en snabbis till centrum för att posta ett paket.

Hem och hade helst velat vara ute men om det är för att jag inte mår bra eller om det helt enkelt är vädret som gör att jag inte känner för något, men ute kunde jag inte vara för jag frös hur mycket kläder jag än hade på mig.

Gjorde bara ett par varma mackor till middag.


Kvällen avslutades efter Lets Dance, en kväll som i alla fall var mycket trevlig.


Söndag

Fanns i alla fall inget att klaga på under natten. 

Idag är det återigen en Cockerpromenad som vi missar.  Har inte varit på en enda denna vår och det känns ganska ledsamt eftersom det är något jag alltid har sett fram emot.  Har inte heller något annat än just hälsan att skylla på.

Det fick istället bli en tur till Hägersten för att i alla fall kolla II källaren.  Jag var så nyfiken på mammas pälsar som säkert och fint hänger inplastade i en garderob.  Så äntligen efter att ha tänk på dessa i 3 år, så kom de fram.  Det var en brun lång Nutria päls, en lång vacker brun minkpäls och så den som jag gillade mest den lilla grå mink jackan   jisses så många minnen som dök upp. 

Pappas långa skinn rockar och skinnjackor fanns också och så naturligtvis plagg där inte ens prislappen var borttagen. Denna Bomberjacka      har antagligen pappa köpt efter storlek men insett att den var för liten, men gå tillbaka med ett fel köpt plagg, det var inget som de gjorde. Lasse provade den och hade inte mage att låta mig kasta ner den i säcken utan den tog han hem, fast den var för stor.

Det var så mycket folk i rörelse denna dag på Åsen, det var loppis på Riksdalertorget och även precis under mammas och pappas fönster var det en granne som hade ett eget loppis. Hade jag vetat detta så hade jag gärna tagit ut alla mammas vackra klänningar och hängt upp för några tior. 

Så mycket mer blev det inte gjort där i dag utan vi åkte hem och jobbade på tomten i stället. Kände oss i alla fall lite bättre, men inte helt friska ännu.

Lasse fixade till bänken där jag har den lilla grillen stående när vi grillar.

Det  blev ingen lunch denna dag, men jag gjorde lite gorgonzolasnittar och så tog vi en lätt drink till dessa i solen.

Måste försöka få i mig lite i alla fall, har inte haft någon riktigt matlust på flera månader och nu den senaste veckan var det ju inte alls kul när både smak och lukt försvann. 

Frågade Lasse om det var okej att bara ta en pastasallad till middag, vilket han inte hade något emot

   

Det blev enkelt med kyckling, bacon, rödlök, gurka och rädisor och så naturligtvis en massa crème fraiche.

Ganska gott blev det i alla fall och sedan blev det glass efteråt.


Så var även denna veckans omgång över och det har inte hänt så mycket som vi kanske skulle ha behövt att göra.

Nu ses vi på onsdag eller torsdag.

Må gott mina läsarvänner











 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 3 maj 08:12

Torsdag'   Vädret var det inget större fel på när jag vaknade, men sovit det hade jag knappt gjort denna natt.         När jag vaknar upp och ser denna app så blir jag så besviken.  Så rött som det var denna morgon var det ett tag sedan,...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards