Direktlänk till inlägg 6 juni 2022

Måndag till onsdag vecka 23 2022

Av Rehn/Hornesjö - 6 juni 2022 20:57

Så var det måndag. Fortfarande  helg och idag är det Sveriges  Nationaldag. 

 

Natten blev ganska okej  men som vanligt alldeles för kort 

Kom en hälsning från vår äldsta dotter  som är  på Åland med sin man Kenneth och firar deras bröllopsdag 

Idag skulle även min faster "syster" Birgit ha fyllt 78 år

Var tvungen att besöka centrum för att  skicka iväg 2 paket.

Lasse ville ha jordgubbar och ville ha färskpotatis, men  inget av detta kändes bra på Supergrossen idag, så vi åkte  till Eriksberg och handlade detta.

Hem och tog tag i lite hundtrimning.

Kändes kallt ute när solen försvann och det berodde nog på blåsten.


Blev ingen lunch.  Satte ute och löste korsord  och när solen sken så blev det lika varmt som under gårdagen  

Både Lasse och jag somnade i varsin solstol och vaknade av att Per stod hos oss.

Satt och pratade ett tag och sedan var det dags för middag.

Hade tänkt göra kycklingspett, men ändrade mig och gjorde i stället baconlindade färsspett.

Lasse fick stå vid grillen. 

   

Lite Jordgubbar   blev det också

Kvällen fortsatte med lite TV och jag passade på att gå in i duschen när det var reklam.

Kommer ut och sätter mig i soffan bara inlindad i en stor handduk.  Har precis satt mig ner när det går som en tryckvåg genom rummet och en hög men ganska dov smäll hörs.  Hundarna blir helt galna och flyger upp och börjar skälla. Lasse springer ut för att se vad som kan ha hänt och snart är han inte ensam på gatan, de flesta boende har lämnat sina hus för att komma ut och kolla vad som hänt.   Ingen fattar något och vi lär väl inte heller få reda på vad det var som small.


Kvällen fortsätter framför TV fram till 23 och nu vill jag sova.


Så var det tisdag och natten blev ganska lugn tyckte jag.

 


Men vad hände med min djupsömn denna natt, 17 minuter visade det sig att jag sovit djupt och det märks så väl när jag vaknar, känner mig mycket tröttare.

 

Idag var det i alla fall pappas födelsedag så vi bestämde oss för att ta en tur till 

 

Brännkyrka med lite blommor både från oss och hundarna.

 Sedan en tur till Hägersten bara för att kolla posten och gå ner vi källaren och skriva av numret på förråden. 

Posten hade kommit, så det var bra att vi åkte dit.

Inget väder att vara ute och njuta i, så det blev mycket inne denna dag. Tanken var att fortsätta med hundarnas pälsar, men när man inte kan stå ute så fick det vara.

Hade ingen lust att åka och handla. Bestämde mig för att ta vara på den gamla potatis som fanns kvar i kylen och göra en liten lufsa till middag. 

 

Det är en mat som alltid går ner. Gjorde den lite annorlunda idag genom att riva potatisen grovt och inget ägg i smeten, men detta gjorde den bara godare.

Grädde, sylt och kryddpeppar är det enda som behövs, tyvärr fattades ölet som jag tycker är så gott till denna maträtt. 

Avslutade kvällen med en gammal Huss. 

I morgon blir det en tur till Kungens kurva och handla hundmat. 


Onsdag

Natten blev bra och det var grönt på appen. I går natt var det 17 minuters djupsömn och i natt blev det 1 timme och 10 minuter och det märks när jag vaknar.

Idag sken solen igen och det kändes bra att kunna hålla oss ute.  Tyvärr så borde vi vara inne mer och fortsätta med att plocka bland alla saker som fortfarande står i stort sett överallt.

Som ni alla som läser min blogg har märkt så säljer jag ju en del på tradera. Detta är ett sätt för mig att bli av med mammas och pappas saker, de som ingen vill ha.  Pappa jobbade många år på Scania och vi hittade massor av just reklamprylar i hans källarkontor. För mig var det inget värde i detta och jag satte ut det mesta för några tior, märkte att det var många som var intresserade och tiorna ökade rätt snabbt till förbluffande priser. Det första som fick mig att fundera var när jag satte ut en vimpel, en simpel lite sak i blått med ett Scaniamärke. Satte priset på 50 kronor och kände att det var ganska vågat, men snart visade det sig att detta var något som många ville ha och denna lilla vimpel gick till slut för över 400 kr till en i Frankrike.  Nu fick jag blodad tand och tog de andra två vimplarna som jag tyckte var finare och även dessa gick för mera än vad jag trodde.   I förra veckan hittade jag ett nålbrev med 8  stycken små reklamnålar med Scania vabis märke      Hittade ett till med 5 nålar och satte då ut dessa två i olika annonser för 20 respektive 30 kr.  Igår var auktion slut och så här slutade detta.  Den ena till Sverige och den andra till Frankrike..

Lovar att det är lätta att få blodad tand och gilla att sälja.  Nu finns det inte mycket kvar av dessa reklamsaker som tur är och jag kan nog snart lägga ner mitt jobb med Tradera.

Nog snackat om detta.

Efter morgonmål för både oss och våra hundar och sedan en rastning så blev det en tur till Kungens Kurva.

Det viktigaste denna dag var att handla hundmat och sedan en tur in på Ica Kvantum där allt är så dyrt, tycker jag, men så fint de har och bara att få njuta av deras charkdisk är värt detta besök. Passade även på att gå in på systemet när vi ändå var i farten.

Hem och jag hade en hel del att ta itu med inomhus, men vad sjutton idag sken ju solen igen och då vill jag inte vara inne.

Satte på grillen och grillade 3 grillkorvar, detta fick räcka som vår lunch.

  Snabbast att ta en egen stol var som vanligt en alltid hungrig Z.

Man kan verkligen läsa av henne. Först tittar hon på tallriken som är tom, sen frågar hon Lasse var korven finns och sen pratar hon högljutt med mig och frågar när kommer korven.

Dagen fortsatte och eftersom det var onsdag så blev det en kall drink i   solen.

Detta har varit min favoritdrink i många år, men Lasse har bara sagt att det smakar tvål och vill inte ha. Nu helt plötsligt är det han som frågar efter en sådan.  

Vid halv fyra ville Lasse gå in och kolla på Helan och Halvan, men det visade sig att han missat tiden och den var redan slut.  Per kom förbi för att visa sin nya bil som han hade hämtat under dagen. Den var jättefin, men han har denna gång avstått från vissa dyra saker som han tidigare har haft på den andra bilen, men han ville nu ha en bensindriven i stället och när det var aktuellt att byta sin firmabil så valde han bort en del.

Hade handlat rostbiff på Kvantum och detta fick bli vår middag i kväll

   

'vad mer behövs än rostbiff, färskpotatis, sparris, salt och smör.

Kvällen blev lång även denna kväll eftersom vi fastnade framför TV och filmen The Equalizer 2. Har sett den förut men den var lika sevärd även denna kväll.

Lyckades somna strax före 00.30 och bara hoppas på en bra natt.

Så har det gått några dagar igen och på det hela har allt flutit som det ska.

Ses någon gång igen efter helgen.








 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 3 maj 08:12

Torsdag'   Vädret var det inget större fel på när jag vaknade, men sovit det hade jag knappt gjort denna natt.         När jag vaknar upp och ser denna app så blir jag så besviken.  Så rött som det var denna morgon var det ett tag sedan,...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards