Direktlänk till inlägg 9 juni 2022

Torsdag till söndag vecka 23 2022

Av Rehn/Hornesjö - 9 juni 2022 08:14

Så var det torsdag och lite nytt igen

 


Vet i sjutton hur jag ska få till några flera sov-timmar under en natt. I natt var jag nere igen på bara 29 minuters djupsömn och som vanligt kändes det när jag steg ur sängen.

Ingen sol visade sig när jag vaknade men värmen fanns och det är huvudsaken.

Hade allt hemma både till lunch och middag så någon tur till affärer behövde vi inte göra.  Klart då att Lasse kom på att han skulle hämta sin medicin som han beställt. Tog en tur in på Supermarket när vi ändå var i farten för att handla lite grönsaker.

Lunchen kunde vi ta utomhus och nu hade även värmen kommit

 

Det fanns rostbiff kvar så detta fick duga som lunch. Hade tänkt mig en kall öl till detta, men det visade sig att ölen var ljummen och då fanns det bara ett alternativ och det var iskallt rödvin istället, det stod i kylen. 

Trodde hela dagen att det var fredag, så då passade ju denna lunch bra.

Dagen fortsatte och Lasse jobbade på med häcksaxen. Fick även en förfrågan av grannen om han kunde ta en buske som står utanför deras tomt, så även detta blev gjort.

Jag gjorde ingen större nytta denna dag.

Så var det middag och idag blev det verkligen en riktig sommardag och vi åt även middagen utomhus

   

Enkel middag med bara en hamburger-tallrik och nu kom även den kalla lättölen på bordet.

Inget speciellt att se på TV och hade ingen lust heller att börja se någon film eftersom jag hade bestämt mig för att försöka komma i säng innan klockan 23.


Fredag

 

Natten blev bra och jag kom i säng innan klockan 23, tyvärr gjorde detta att jag vaknade vid 01 tiden och hade lite svårt att somna om, så en halvtimme tog det säkert innan jag sov igen.

Varmt och skönt idag också och det fanns en del på agendan. 

Det första vi gjorde när morgonen var klar var att packa bilen men skräp för att åka till återvinningen På vägen hem passade vi på att ta centrum. Hade som vanligt ingen idé om middag, men något skulle vi väl hitta.

Fick verkligen en blackout när jag kom in i affären. Nästan tomt i alla hyllor gjorde ju inte att jag fick någon inspiration och det slutade med att det vara blev bara filmjölk och en zucchini som jag lämnade affären med.

Lasse hade kommit på att vi kunde grilla kyckling, så då borde jag ju ha allt hemma.

När vi kom hem så satte jag igång att rensa ogräs och Lasse hjälpte mig att klippa ner rosenbusken. Passade även på att ta in de sista rabarberna och gjorde en paj medan jag samtidigt såg på Hem till Gården.

När detta var klar och jag skulle bjuda Lasse på pajen så kom jag på att det varken fanns grädde, glass eller vaniljsås hemma.  Tänkte även på att det vore gott med färskpotatis och rädisor till kycklingen ikväll.

Tog då en tur till Maxi för att handla dess 5 saker.  Skrev till och med en lista för att inte glömma.

Det är lite bakvänt nu när de har gjort om på Maxi och istället för som vanligt alltid börja vid frukt och grönt så blir det frysdiskarna.   Jo där skulle jag ju ha glass, fortsatte ner till kyldiskarna för att köpa grädde, passade på att ta 2 stycken, sedan var det vaniljsås och även där passade jag på att ta 2 stycken.  Ja nu var jag klar, mina fem saker låg i korgen och bara att vända tillbaka till kassan för att checka ut.

När vi kommer hem och jag plockar upp dessa fem saker så kommer jag på att potatis och rädisor har jag ju alldeles glömt bort.  Lasse säger, men du skrev ju en lista. Jo men visst gjorde jag det, men den låg kvar i fickan för 5 saker borde jag väl komma ihåg utan en lista

Nu äntligen blev det i alla fall paj och lika bra var det väl att ta helg nu.

  Nu var även bilen inställd i garaget så ett glass kallt vitt vin smakade bra efter denna förmiddag som nu hade övergått till mitt på dagen.

Varmt var det så det räckte till, men idag var det ingen skön värme för det kändes som om det när som helst skulle bryta ut ett åskväder.

La mig ett tag vid den lilla poolen och väntade på att någon av hundarna skulle hoppa i, men igen verkade intresserad, men vattnet kändes varmt och jag skulle gärna ha satt mig där i om jag hade haft något att sitta på, för mig räcker det med att ha benen i vattnet.


Det var nästan så vi kände att vi kanske inte skulle kunna sitta ute denna kväll när vi åt middag.

Men ännu var det ganska fint ute 

     

Grillen fick börja jobba och klart man måste ha en liten drink när man jobbar.

   

Middagen blev helt okej, men visst saknade jag min varma potatissallad som jag hade planerat att göra, men grönsaker fick duga denna dag.

Strax efter att vi hade ätit klart så såg himlen ut på detta vis

 

Man visste då inte om det skulle bli regn och åska, men dessa mörka moln försvann ganska fort och snart så var himlen blå igen och jag satte mig ner    och bara njöt medan Lasse dukade av och tog hand om disken.

I kväll fick det bli en Frost som fick avsluta kvällen, tyvärr efter midnatt och detta brukar ju kunna störa min sömn, men jag kände mig i alla fall ganska trött när jag äntligen kom i säng.


Lördag

  

Klart att natten blev lite väl kort, men det såg ganska bra ut på appen och när djupsömnen har varit över en timme då känner jag mig riktigt nöjd.

Dagen kändes riktigt klibbig och även denna dag visste man inte om det skulle regna eller inte.

Ville iväg så tidigt som möjligt till centrum för att få skicka ett paket och göra de inköp som behövdes.

Hade redan lagt ut lite kött som skulle grillas på kvällen, men när jag såg deras högrev idag så kunde jag inte låta bli att köpa en bit.

Hem och la denna bit kött i min Crock Pot för  att sedan grilla den till kvällen.

Dagen fortsatte och det kom bara ett par droppar regn. Tvättade alla gardinerna som hade suttit uppe i pappas lägenhet och hängde ut dessa på tork. Normalt använder jag bara panelgardiner här hemma, men nu blev jag lite sugen på att prova med pappa och mammas, men jag har inga gardinstänger eftersom jag bara använder panelgardiner, så vi får se vad det blir av detta.

Vår granne Micke kom förbi och visade deras nya lilla hund som de hade hämtat på förmiddagen.   Har fått vara med om denna lilla Dansk/svenska gårdshund enda sedan den föddes, fått se lite bilder och varit i bra stöd till dem. Så idag var lilla Prins 9 veckor     hemma i sitt nya hem.

Hade jag varit yngre och skulle ska skaffa en ny ras så vore detta nog ett alternativ

Gjorde varsin kyckling/avokado burgare till lunch.

Dagen fortsatte i ganska lugnt tempo under dagen.

Precis innan jag skulle gå in och ge hundarna sin middag så kom Tommy och Lena förbi, de kom in och vi satte ute och snackade fram till klockan var 17 och då kände jag att nu måste våra hungriga hundar få sin mat.  Men vissa dagar så märker man att hundarna reagerar på vädret och just idag var en riktig slödag för dem och de märkte nog inte att middagen var försenad.

Skrapade lite potatis och gjorde sedan en varm potatissallad.

Lasse fick stå vid grillen och grilla den förkokta högreven.

Maten kom snart på bordet och det var en jättegod högrev, men lite väl mör blev den, i alla fall i mitt tycke

 

Hade behövt någon form av grillsås till denna, men detta hade vi inte hemma.

Sedan fortsatte som vanligt lördagskvällen med Morden i Midsomer.

Ikväll hade vi inget att äta som efterrätt, men det gick bra ändå.

Hoppades komma i säng och somna innan midnatt.


Söndag

 

Kom i säng och somnade tydligen innan klockan var 12, men vad gjorde det. Redan vid 1 tiden och fram till 3 låg jag mest i dvala och av detta blev det sammanlagt 31 minuter som jag var helt vaken. Men somnade om och blev jätteglad när jag såg att klockan var 6,45.  Tyvärr blev det bara 28 minuter som jag sov djupt.

Solen sken i alla fall även denna dag.

Strosade runt lite på tomten och gav blommor och växter vatten.

Lasse höll på med att laga en soffa och ville sedan upp till Dollarstore för att köpa skruv.

Så detta började vi med innan vi for vidare till centrum för att handla lite smått

Hem igen och tog det lite lugnt för helt plötsligt så blev jag så himla trött och svag i kroppen. Så kan jag bli precis innan ett oväder kommer, men det var fortfarande varmt och soligt så jag kunde inte sätta fingret på varför jag kände mig så här.

Gick in i alla fall och fixade till en björnbärspaj och gjorde lite vaniljsås.

     

Lasse blev glad för han gillar ju dessa rätter.  Tog ett glas rosé till detta.

Sen fortsatte dagen och flera gånger trodde man att nu kommer regnet och åskan, men detta uteblev hela tiden.

Strax efter fem satte jag i alla fall igång att förbereda maten. Bad Lasse att sätta på grillen och jag hade tre stycken skivor med fläskkarré som skulle grillas.  Potatis fanns kvar sedan gårdagen så det var inte så mycket jag behövde göra.

Såg lite mörkt ut på himlen   men vi bestämde oss i alla fall för att vi skulle sitta ute och äta

     

Vi hade i alla fall börjat vår middag innan det börja blåsa upp ordentligt och vi sa att så länge det inte regnade så spelade det ingen roll


  Men det blev inte så länge vi kunde sitta ute för helst plötsligt kom lilla regnet och det var bara att ta allt och flytta in.

Men det var inget långt regn, fast det var mycket som kom och snart sken solen igen.

Men nu var klockan över halv 7 och vi blev kvar inne.

Sen blev det TV och nu är klockan 23,45 och jag sitter och kollar på Beck. 

Kommer alltså inte att somna innan midnatt. 

















 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 6 maj 07:26

Måndag    Det positiva var att det inte regnar          Lite bättre än gårdagen  är alltid bra. En tur till Hallunda för Lasses beställningar på apoteket.  Tog en tur in på Lidl men hittade inte något som jag behövde. Hade ingen ani...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 3 maj 08:12

Torsdag'   Vädret var det inget större fel på när jag vaknade, men sovit det hade jag knappt gjort denna natt.         När jag vaknar upp och ser denna app så blir jag så besviken.  Så rött som det var denna morgon var det ett tag sedan,...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards