Direktlänk till inlägg 24 juni 2022

Torsdag till söndag vecka 25 2022

Av Rehn/Hornesjö - 24 juni 2022 07:19

 

Torsdagen  började  bra.

Hade inget annat på agendan än att  se till att  vi fick tag i jordgubbar.

Hade först tänkt att  vi skulle göra ett besök på Citygross, men kände att jag bara Inte orkade med en massa människor så vi valde  Lidl i Hallunda. 

Handlade allt vi hade på listan. Nu var det bara att  försöka hitta något till kvällens middag. Ingen av oss kom på något  vi längtade efter hur många gånger vi än kollade bland köttet.

Till slut tog jag en bit fläsk ytterfilé och slängde ner I korgen . Hade I alla fall en tanke på vad jag skulle göra med denna och det var att  så fort vi kom hem skiva tunna skivor och lägga i marinad och sedan grilla dessa på spett när  kvällen kom.

Hem plockade in alla varor, satt på TV:n för att se sista säsongens Hem till  Gården 

Sen gick jag ut och plockade lite i trädgården. 

Upptäckte att det var snustorrt i potatis hinkarna. Även jordgubbarna som nu är  på gång var helt torra.  Så nu åkte trädgårdslandet fram och de fick ordentligt med vatten.

Dagen fortsatte, Lasse hade gett sig på häcken igen  och var alldeles slut. Någon lunch hade vi inte  haft en tanke  på.

Vid 15 tiden ville Lasse ha något att tugga på och som vanligt var inte  jag sugen, men något måste jag göra för  Lasses skull.

Gjorde bara några finncrisp med salami och frågade Lasse vad han ville dricka. 

   


Ja det var inte alls så dumt påhitt av gubben. 

Vid 16 tiden ville hundarna ha sin mat. 

Vid 17 tiden kom jag på fläskytterfilen som fortfarande låg kvar i sin vacc.  Kände även efter om vi skulle orka stå och grilla i denna värmen.. Nej det ville vi inte så jag tänkte helt om och plockade fram ytterfilen gned in den med salt, peppar och rosmarin.  Lät den ligga medan jag satte på Crockpoten, brynte denna hela 1 kg bit innan jag bara hällde på 4 dl vatten och ganska  bra med smör.  Så nu fick den ligga i Crockpoten och laga sig själv medan jag gick ut och plockade  upp första koket  färskpotatis . 

In och i stort sett bara sköljde av potatisen  och det tunna skalet ramlade av. 

  Helt underbart att se de vita fina potatisarna utan en enda skada ligga där i sitt vatten och vänta på att bli kokad.

Sitta ute i värmen kände vi inte för denna kväll utan Lasse dukade framför Tv:n, hade varit godare och bättre att sitta vid matbordet, men nu blev det som det blev.

Hade ju ingen aning om hur köttet skulle vara när jag plockade upp det ur Crockpoten, tänkte att verkar det inte okej så får jag steka på det i skivor, men köttet var verkligen perfekt och det doftade så gott av rosmarinen,

   

En jättegod sås blev det av skyn och grädde och lite extra rosmarin.

Så här mycket äter ju inte vi, men jag hade ingen lust att stå och dela upp detta utan det som blir kvar får bli en annan dags middag.

   

Lasse njöt verkligen av denna middag och sa att det kändes som en söndagsstek som ofta serverades när vi var små. När han sa det så kom jag att tänka på mina midsommaraftnar hos farmor och farfar. De var då vi åt de första färskpotatisarna som farmor hade varit ute och grävt upp ur deras enorma potatisland.. Min farfar visste att jag ville ha de minsta potatisarna   så de plockade han alltid undan till mig och sa "dessa är bara Ingers" och så blev det igår också, de var de minsta som jag plockade åt mig på tallriken.

Mätta blev vi och snart så var det dags att krypa upp i soffhörnan och bara njuta av kvällen.


Dagen hade varit och varm, jag brukar inte klaga på sol och värme, men kanske är det för att jag är gammal nu, men jag tyckte inte att det var jätteskönt utan hade nog velat ligga på en plats där det skuggade lite och gärna en massa vatten runt om.

I morgon är det midsommar.  

De mysiga dagarna i Ådran hos mamma och pappa med alla barn och barnbarn, moster och morbror och ibland flera är nu bara ett minne blott.  Men jag kan fortfarande känna doften av all mat som dukades fram och idag kan jag känna "hur orkade mamma med denna dag", vi bara satt där och njöt och mamma sprang fram och tillbaka med mat och dryck efter att ha stått i köket sen tidig morgon för att allt skulle bli så perfekt.

Pappa ordnade med lekar för oss och alla barnen. Alltid slutade vi denna dag med att pappa la några korvar på grillen för att vi inte skulle gå därifrån hungriga.  Tror egentligen inte alls att vi orkade dessa korvar, men vi åt för pappas skull.


Fredag och Midsommarafton

 


17 grader redan klockan 6 på morgonen säger bara att denna dag kommer att bli ganska varm. 

Alla våra barn och barnbarn är på sina respektive håll.  Per är den enda som kommer till oss för att få lite mat i magen.

Det skulle bara bli den vanliga enkla maten som lax, sill, ägghalvor, köttbullar och  prinskorv.   En liten ostlåda fick det även bli.

Mammas midsommarduk 

 

 och mitt ärvda porslin efter dem passade bra denna dag. 

   kändes lite konstigt att pappa fattades vid bordet, men så är det nu.   Fast det inte var så mycket så kände jag mig ganska slut när  vi skulle äta och det var inte så mycket jag fick I magen.

Vi tog sedan en flaska bubbel till jordgubbarna. 

Hade suttit på baksidan i skydd under markisen.

Flyttade till framsidan när  vi var klara, men det gick nästan inte att andas på denna sidan.  

Per cyklade hem och jag la mig vid poolen där  det nu fanns skugga. 

Hundarna var som vanligt med mig.

Slappade mest hela hela kvällen.


Lördag

 

När  klockan var 22 så var jag helt  slut  och bestämde mig för att inta sängen. 

Många timmar blev det i sängen, men ganska oroliga, så natten blev inte vad jag hoppades på. 

Svettig morgon som gjorde att det jag hade tänkt göra uteblev. 

Det blev en tur till Hallunda för att lägga på ett paket och handla lite filmjölk. 

Lena och Tommy kom förbi för att berätta att en granne (som har flyttat) hade avlidit. Vi har tänkt på henne och vetat att hon drabbats av cancer flera gånger de senaste åren, men hon ville aldrig klaga.  

Så roligt att se Zlatan som inte gärna vill närma sig de som inte hör till familjen, men Tommy hoppade han upp till i soffan och satte sig bredvid. Även Åberlix var upp i soffan för att hälsa, Tommy måste ha den speciell dragningskraft till hundarna. 

Lasse försökte sig på att klippa gräset, men det var inte lätt eftersom det var så varmt. 

Egentligen var jag inte alls varken hungrig eller sugen men ville ändå ta vara på det som fanns kvar sedan igår, så det fick bli en pytt på detta. 

   

och varsitt glas rosé.  Satt på baksidan under markisen och det var riktigt skönt. 

Sen vid 14.30 la jag mig i skuggan vid poolen för att lyssna på dagens sommarpratare Per Lernström. Men det bara sket sig och jag fick inte igång radion på mobilen.  Tror att jag somnade till och vaknade helt genomsvettig och var tvungen att stoppa huvudet under vattnet 

Klockan hade nu hunnit närmare 16 och det var dags för att utfodra hundarna. 

Sen gick jag in och gjorde varsin Coca-Cola drink med glass. Iskall cola med massa glass i var något som jag verkligen längtade efter i denna värme. 


Någon middag var inte heller aktuellt, men något måste vi väl ändå ha i magen och jag kom att tänka på att min Mozzarella sallad fanns orörd kvar i kylen och den och ett par kex kändes som en utmärkt middag med bara iskall Coca cola.

Kvällen fortsatte framför TV fram till strax efter midnatt med Snabba Cash.

Natten kommer troligen inte att bli så lång, men jag hoppas ändå kunna få sova gott.


Söndag

Blev en ganska bra natt och det var i alla fall helgrönt på appen. 


Ännu varmare denna morgon när vi satt vid frukostbordet.

Hade fått en betalning för ett paket som skulle skickas så detta började jag med direkt på morgonen att slå in och sedan fick det bli en tur till centrum för att skicka detta.

Hade även en som hade budat på 3 av mina saker och han ville gärna hämta dem istället för att jag skulle skicka. Han bodde i Gröndal så jag frågade om han ville hämta dessa i Hägersten och det blev han glad för. Så vid 14 tiden denna dag hade vi stämt möte i pappas lägenhet.

Killen var på plats  som avtalat och han berättade att han köpte dessa varor för att smälta ner. Det kände lite galet att sälja de fina både glasen och burkarna med bra årsstämplar och i utmärkt skick för att det skulle bli något annat. Men jag kan ju inte bara spara. 


I morgon går de 3 sista sakerna ut som jag har ligger på Tradera, sedan får det vara nog för i sommar. Men till hösten blir det att börja om med alla dessa flyttlådor som finns placerade i 3 av våra rum och då blir det nog att jag är tvungen igen att sätta igång och försöka sälja av lite.

Per hade hade varit förbi innan vi skulle åka, så jag gjorde bara varsin Coca cola shejk så vi fick något hi oss i värmen. 


Hem igen och jag letade upp en skuggig plats för att lägga mig till ro och lyssna på Per Lernström.  Nu fungerade det bättre än igår och jag njöt av denna 1,5 timme.  

Sen är återberättade jag hela för Lasse. 

Hundarna svalkande sig i poolen. 

Som vanligt hade vi inte ätit något så Lasse ville ha lite kex och ost och ett glas vin innan vi skulle börja med middagen. 

Sen blev det lite kycklingspett på grillen.

   

Det godaste på denna tallrik var vår egen smörslungade potatis.  

Vi satt inne och åt, det var alldeles för varmt utomhus.

 

Glöm inte att det bara är ni som svettas i denna värme, så håll noga koll på era hundar och katter.


Skulle ha hoppat in i duschen innan TV började, men det blev aldrig av utan jag satt där jag satt och kollade på TV fram till midnatt.

I morgon är det vardag igen och en hel del på agendan denna dag.




















 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 3 maj 08:12

Torsdag'   Vädret var det inget större fel på när jag vaknade, men sovit det hade jag knappt gjort denna natt.         När jag vaknar upp och ser denna app så blir jag så besviken.  Så rött som det var denna morgon var det ett tag sedan,...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards