Direktlänk till inlägg 8 maj 2023

Måndag till onsdag vecka 19 2023

Av Rehn/Hornesjö - 8 maj 2023 07:14




 

Måndag

Natten blev ganska bra, djupsömnen var under all kritik men annars helt okej.  Vaknade av en smäll klockan 03.42 och till och med hundarna började skälla.  Men allt gick fort och jag somnade om direkt.

Kollade på Aftonbladet direkt när jag vaknade och såg att det hade varit en detonation i Norsborg.

Det måste ha gått väldigt fort för mig att både vakna till och somna om för det märktes inget på min klocka,

Ingen frukost denna morgon, så det blir även att hundarna får vänta med sin tills vi kommer hem igen,

Ska var på provtagningen kl. 8.40

Kommer till centrum redan vid 8,15 och det var proppfullt i väntrummet. 

Jag hade ju en bokad  tid och de flesta av de som satt där hade nummer lappar och detta har jag aldrig tidigare varit med om. 

Träffade en bekant och stod kvar utanför och pratade med henne. Hon berättade att de som inte hade bokad tid fick ta nummerlapp.

Vid 8,35 kändes det okej att gå in och sätta mig. 

Det var bara en sköterska så jag förstod att det skulle ta lite tid. 

När klockan är 8,45 så kommer hon ut och säger att nu börjar vi med det första numret. 

Jag hojtar till och säger att jag har en tid 8.40, hon frågar vad jag heter och säger att du har ingen tid bokad. 

Jag protesterar och säger "men det var du som gav mig tiden". Hon säger kom in. 

Hon förklarar att jag måste ha missuppfattat henne för hon hade sagt att drop in börjar 8.40, men hon tog mina prover i alla fall som första patient. 

Hade ingen aning om att det fanns Drop In. 

Kom hem lagom till att hundarna skulle få sin mat. Alla utom Åberlix åt och fick sedan gå ut medans vi skulle äta vår frukost. Åberlix låg fortfarande och surade på sin plats, men när vi börjar äta så sitter han som vanligt vid min sida.

Varje morgon får han först mitt äggskal och sedan slicka rent min filmjölkstallrik.  Det var detta som fattades för honom denna morgon för att han skulle känna sig nöjd.  Efter att morgonen äntligen hade börjat som han är van med så åt han upp sin egen frukost.

Sol och varma vindar kan inte jag vara utan så jag gick ut och satte mig på baksidan tillsammans med Qling, Zlatan och Yra fram till klockan var 12, då jag gick in för att kolla på Hem till Gården.

Sen blev det en tur till Hallunda för att handla mjölk och fil.

Hem och vi fortsatte att vara ute. Nu hade vi öppnat alla grindar runt hela tomten så att hundarna kunde röra sig fritt.  De är ändå alltid vid våra fötter.  Lasse stod och filade lite på hundarna och jag satt och löste korsord då våra hundar börjar skälla.  Lasse som står upp och ser lite över häcken säger att det springer en hund här utanför.

Jag frågar om det är grannens Prins som brukar vara den som rymmer och Lasse säger att han tror det.  Jag går för att hämta ett koppel för jag vill inte att han ska råka illa ut.  Samtidigt hör jag Lasse ropa " men det är ju vår egen hund"

Jo visst var det så, det var Åberlix som måste ha tagit sig ut någonstans från tomten.  Nu var det bara att öppna grinden och ropa så kom han som skjuten ur en raket.  Men samtidigt blev jag lite skakis och tänkte på vad som kunde ha hänt.

Nu blir det inga friheter på tomten innan vi hittat stället där de tar sig ut.


Det var så härligt att vara ute en hel dag så jag hade helt glömt bort tiden.  Lasse frågar mig om jag vet vad klockan är och jag svarar att jag tror den är ungefär 15, men den var 16.40 och tid för att gå in och göra iordning hundarnas middag.

Vi hade inte ätit något denna dag så jag började med vår middag redan vid 17 tiden.

Det fick bli Crockpoten som fick jobba med en Bolognese 

 

Naturligtvis toppad med parmesanost.

Börjar kännas som detta är vår måndagsrätt, men inget fel på det. Finns nog inget godare.

Blev en del slumrande i soffan denna kväll. Somnade till och med ifrån sista delen av Glamour så den fick jag kolla på mobilen.

Kollade om mina provsvar hade kommit in och jag var så nyfiken på om det hade gjort någon verkan med att höja min dos med levaxin.

Jag har under alla min år sedan jag strålades för min giftstruma legat på ca 0,6 mlE/L. December 22 var jag till en ny läkare (på grunda av pandemin hade jag inte fått någon ny tid sedan 19) och han sa då att jag hade en förhöjning men ville inte öka min dos ännu utan tyckte att vi kunde vänta ett år. Under hela detta år har jag känt mig konstig, varit skakis, blivit lätt andfådd mm mm. Har vid några tillfällen sagt till Lasse att jag känner mig som jag gjorde innan jag började med Levaxin.  Fick ingen läkartid i december och jag väntade att han skulle höra av sig.  I mars behöver jag mer medicin och ber min läkare skriva ut ett recept. Får då veta att han inte är kvar och jag har fått en annan läkare. Hon ser att jag inte varit på min årliga kontroll och jag får en tid.  Just nu är jag mer skakis än vanligt och det känns ganska bra att få komma till en läkare.

Alla mina provsvar är bra förutom P-Tyrotropin som är över 5 och ska ligga mellan 0,4 - 4,0.  Det visade sig att jag när jag var senast hos den läkare som såg att det var förhöjt till 3,9 och tyckte vi kunde vänta eftersom det låg inom referensintervallen.  Lite dumt kan jag nog tänka när jag hör detta för en ökning från 0,6 till 3,9 borde ju kontrolleras.

Mina provsvar i kväll kändes i alla fall som det gjorde mig glad för det hade minskat till 1,5 mlE/L

Får se om min läkare ringer i morgon och vill ändra något mer gällande medicin.


Alla mot Alla var som vanligt bra och ikväll var det första kvartsfinalen mellan Linnea Wikblad och Henrik Torehammar mot Erik Blix och Jennifer Kücükaslan, som naturligtvis tog hem segern.

Sen var det bara att krypa ner i sängen och somna 


Tisdag

 

Skrattar lite när jag ser min puls kl 8.50 och det var precis när jag gick in på provtagningen och hade då 110 slag..

Förstår inte varför jag jagar upp mig för något som jag inte ens känner någon olust för.

Samma underbara väder denna dag och jag hade hoppats på att få hjälp av Lasse med att börja med poolen, men han kände inte för det idag.

Blev en tur till Maxi och även systemet.

Sen hem och slappade fram till 12.25 för att kolla på Hem till Gården och även ta en grillad korv.

Vi började planera för att ta bort vår stickiga häck på långsidan ut mot gatan och sätta upp ett lite högre staket där i stället. Egentligen gillar jag att ha häcken där eftersom det blir sån insyn utan.  Men vår häck har varit med nästan från början av 70 talet och det är mycket annat i denna än just hacktorn och detta börjar ta över er och mer.

Ja ja, detta återstår att se om det bara är en tanke.

 Hade inte funderat så mycket på middagen, alltid finns det något i frysen som man kan ta fram. Men Lasse föreslog att jag skulle göra en gratäng på Bolognesen som var kvar sedan igår.

 

Med lite ägg, grädde och broccoli tillsammans med Bolognesen så blev det en perfekt tisdagsmiddag.

Sen fortsatte jag att kolla på TV hela kvällen på Song Contest, men bara fram till strax efter 22 så jag hann se Loreen. Sen blev det Alla mot Alla och jag hade hoppats på mina härliga favoriter Thomas och Tara som ikväll skulle möta en som jag inte gillar och det är Emma Knyckare och Ola Söderholm. Tyvärr gjorde Thomas och Tara bort sig vid Idiotfrågan och det blev fel vinnare för mig.

Så var även denna kväll slut och Loreen gick vidare, något som hade varit konstigt om hon inte gjort.


Onsdag

 


Vaknade strax före halv fem av att Lasse gick upp och öppnade fönstret.  Passade på att gå upp och kissa och hade hoppats kunna somna om, men det var galet svårt.  Så denna natt blev det lite för lite med sömn.

Men dagen hade varit ganska okej i alla fall gällande aktiviteten.

Vädret lika fint idag när jag steg ur sängen.

Började morgonen efter frukost och utfodring och rastning av hundar med att åka till Maxi för jag ville köpa jord så mina potatisar kommer ner i jorden.

Behövde inte handla något denna dag.

Hem igen och jag fyllde 3 hinkar med jord och satte fyra potatisar i varje. Dessa kommer vi att kunna ta upp i september, så ingen midsommarpotatis från oss själva detta år.

Jag kände verkligen för att fira lillördag med lite Rosévin så jag plockade fram mammas midsommarglas

och   ställde ut på uteplatsen.

Lasse grillade ett par korvar även denna dag som fick ätas till Hem till Gården.

När klockan sedan var nästan 14 så fick det smaka bra med ett iskallt   glas Rosévin.

Lasse tyckte det var varmt så han gick in och satte sig för att lösa korsord.

Jag hade svårt att sitta still i den heta solen så jag tog tag i att tömma lilla poolen. Det fick rinna långsamt för att vattnet skulle hinna gå ner i marken.  

Vid 16 tiden gick jag in för att ge hundarna mat och berättade då för Lasse att jag höll på att tömma poolen och att jag i morgon ska skura den ordentligt, så han behöver inte känna sig jäktad med att få fram allt som hör till.

Nu ville Lasse sitta ute ett tag så vi stannade ute till klockan var nästan 18 och jag ville in och kolla på Glamour innan jag satte igång med att laga mat.

Hade tagit fram varsin fläskkotlett ur frysen så den skulle jag nu panera med panko innan den skulle stekas. Passade på att lägga in lite pommes i airfryen när det var reklampaus vid  18.45.  Bean var vispad så nu var det bara kotletterna som skulle stekas innan vi kunde sätta oss till bords.

 


Blev en lagom middag denna kväll

Fick svar på en förfrågan gällande att ta bort vår häck.  När Lasse började läsa mailet så kändes det ganska bra och jag var säker på mitt svar att detta tar var. Men bara upptagningen av häcken skulle kosta för dessa 15 meter ca 8000 kr och sedan kom det mer och mer som skulle kosta, bland annat så skulle det vara en kranbil som skulle hämta dessa häckplantor och bara den skulle kosta dryga 6 tusen kronor.  När allt var ihop räknat så kommer detta att kosta ca 20 tusen och då är rot inräknat.  Detta för 15 meter häck kändes ganska mycket när jag tänkte på vad jag betalade för rensning av vår tomt på Öland i somras.  Detta gick på ungefär samma minus rotavdrag och då höll de på i 3 dagar med att röja och ta ner en massa träd plus all bortforsling som det fick ta i omgångar.

Sen ska vi ju också bygga ett hög staket.  Ja ja, vi får se vad som händer.  


Kvällen fortsatte sedan med Robinson, Sveriges Mästerkock och Vem tror du att du är.

Sen var det dags igen för en kvartsfinal mellan Lina Thomsgård och Kristoffer Appelquist som idag skulle möta mästarparet Olof Lundh  och Ebba Kleberg.  Lina Thomsgård är absolut inte min favorit och jag satt som på nålar att det skulle var de som vann, lite synd egentligen för Kristoffer är så skicklig och värd att vinna.

Men  det blev en rafflande kvartsfinal och fram till utslagsfrågan var de lika, men än en gång så visade sig Ebba och Olov vara oslagbara. 

Nu var det bara att börja tänka på sänggående.

I morgon blir det en ny blogg.










    







 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 6 maj 07:26

Måndag    Det positiva var att det inte regnar          Lite bättre än gårdagen  är alltid bra. En tur till Hallunda för Lasses beställningar på apoteket.  Tog en tur in på Lidl men hittade inte något som jag behövde. Hade ingen ani...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 3 maj 08:12

Torsdag'   Vädret var det inget större fel på när jag vaknade, men sovit det hade jag knappt gjort denna natt.         När jag vaknar upp och ser denna app så blir jag så besviken.  Så rött som det var denna morgon var det ett tag sedan,...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards