Direktlänk till inlägg 15 maj 2023

Måndag till onsdag vecka 20 2023

Av Rehn/Hornesjö - 15 maj 2023 07:33

Ingen bra natt

 

Inga glädjande nyheter på appen.  Alla värden var dåliga. 

Jisses vad hjärtat fått jobba   och ännu värre var det under dagen. 


Måste även blivit något fel på aktivitet.  Kan knappast ha 195% när jag knappt rört mig

Vikten i dag kändes glädjande, men samtidigt vet jag ju att jag inte har ätit mycket denna vecka.

Min klocka måste ha fått en knäpp för redan på morgonen känner jag hur, det burrar till i klockan och det står att jag nått dagens mål.  Men jag hade bara suttit stilla. 

Kunde i inte få i mig någon lunch, så det blev bara ett glas vatten. 

Hade tänkt besöka apoteket för att köpa något som får i gång min tomma mage men orkade inte. 

Middagen fick bli en varma koppen som inte alls smakade bra. 

Det där att vara sjuk är inget för mig.  Är så sällan sjuk så när jag känner av detta så blir jag nog sjukare av själv tanken.   Visst har jag en massa problem med min kropp som atros, fibro, min onda nacke, men det är sånt jag kan stå ut med.  Men känna mig sjuk det klarar jag inte av.

De få förkylningar jag har under mitt snart 77 åriga liv är lätt räknade. Har aldrig haft en maginfluensa, men vet vad det är att må illa och kräkas vilket jag gjort under alla mina graviditeter.  Att ha huvudvärk vet jag också vad det innebär för detta har jag haft en gång i hela mitt liv och det var av tabletter jag fick mot en inflammerad axel och dessa tålde jag inte utan trodde att jag skulle sprängas.

Ont i magen har jag bara haft en gång och det var 1974 då jag fick så ont i min mage att jag var tvungen att ta mig till akuten.  Fick en spruta och sedan kom en läkare in och sa att du har antagligen en gallstensinfektion och du ska röntgas, men inte idag.  Det jag kommer ihåg var hans ord "det är inte ovanligt när man är överviktig", min vikt vid den tiden var 45 kg och jag var absolut inte överviktig. 

Kommer till röntgen efter att ha plågat i mig en massa tabletter inför denna.  Tar av mig och lägger mig till rätta och läkaren går igenom det jag svarat på. Får frågan hur ofta jag har mens och jag säger att normalt 1 gång i månaden.  Han säger att då har du gått över tiden denna månad och jag svarar att det är väl inte så konstigt när jag har så ont. Men han är envis och säger att du får återkomma när din mens har kommit tillbaka.  Jag är förbannad, ringer till Lasse och berättar och säger att jag får inte ta en röntgen för att min mens är försenad.  

Det är lördag och jag tar ett urinprov och lämnar in på apoteket för att bevisa att jag inte är gravid.  Får vänta några timmar innan jag hämtar mitt svar som visar positivt och jag kan bara säga att jag tackar den läkaren för att han varit så bestämd och inte tagit en röntgen som då kunnat skada mina foster. 


Lasse, var ute och jobbade på tomten, själv låg jag ihopkrupen framför TV, n. 

Blev en del hockey och länge trodde jag att Sverige skulle vinna. 

Men det blev straffar och vi vann tillslut. 

Båda mina favoriter i rutan denna kväll. 

Måste medge att jag blev glad när Erik och Lotta vann över Olof och 

Nu hoppas jag få en bättre natt. 


Tisdag

 

Sömnen blev toppen denna natt.  Första morgonen på flera dagar som inte ANS visar på rött. 

Inte grönt idag heller, men man får vara glad för det lilla.  Kunde inte fast det var tisdag låta bli vågen och den visade sig denna morgon på. 64,9, alltså har jag tappat 2 kg sedan i torsdags.  Detta är toppen för jag vill gå ner i vikt, men när man bara känner sig äcklad av mat så är det i inte kul. 

Idag fick jag i alla fall i mig nästan en hel frukost som består av 3 skedar filmjölk, kaffe och 1 ägg, men det blev  bara ett halvt ägg denna morgon. 

Min allergi håller i sig och jag är ganska täppt, men den gnolande känslan innanför pannan är bättre.  Så varför skulle inte jag kunna få en influensa som alla andra.


Idag är det inget utesittarväder för det regnar. Då passar det desto bättre att när jag i alla fall känner att jag orkar, ge mig ut i affärer. 

Hade tittat på en ny gasolgrill innan  jag blev dålig, hade till och med tagit måtten på den enorma kartongen för att kolla att den skulle få plats i bagage utrymmet. 

Sagt och gjort skrev en lång lista och begav oss till Kungens Kurva. 

In på Arken för färskfoder, vidare inte på Apoteket sedan till systemet. Fortsatte till ÖB för 48 kg hundmat. Allt detta placerades i baksätet eftersom turen gick direkt till Maxi för i köp av grillen. 

Vikt 36,5 kg låter kanske inte så mycket, men de är tungt när Lasse ensam ska baxa in den i bakluckan. 

Blir inte lättare när det kommer en man fram och säger till Lasse att det går lättare om han fäller ryggstöden. Nu var det inte utrymmet som var för litet utan tyngden som gjorde det hela svårare. 

Hade varit trevligt om han i stället erbjudit sin hjälp att lyfta in den. 

Hem för att ta en soppa och kolla på Hem till Gården. 

Sen en tur till Willys för att handla, tyvärr hade de inga ägg så det blev även Hallunda centrum. 

Sen hem igen och packa ur den tunga grillen från bilen. 

Lasse plockade upp den ur kartongen, men mer blev det inte denna dag. 

Det får bli morgondagens projekt. 

Vädret var ganska skönt och det lilla regn som kom gjorde luften lättare att andas.

Äntligen så kände jag lusten efter att få äta något.  Hade köpt stekfläsk innan jag blev sjuk för tanken var bruna bönor och fläsk.  Idag längtade jag åter efter detta, men vågade inte äta bönor eftersom jag fortfarande inte har fått igång min mage och vill inte få ont igen.  Så det blev lite ugnstekt  delikatess potatis och sallad istället.

   


Fick i mig 2 fläskskivor och 2 små potatisar och lite sallad.  Det var gott och jag kunde äntligen se mat utan att må illa.

Fick även i mig en Sunborn glass efter maten.  Ska väl erkänna att jag var lite orolig för att magvärken skulle komma tillbaka, men den uteblev och när klockan var 22 och Alla mot Alla skulle börja så kände jag för ett glas rött.

Vi tog varsitt glas och även ett par chips som fanns kvar i påsen sedan den 18 april.

Tyvärr blev det inte mina favoriter som vann finalplatserna i år.   Jennifer som alltid brukar var så alert och säker var igår alldeles för nervös och det var synd.

Blir spännande onsdag/torsdag och jag håller nu tummarna hårt föra Lotta och Erik.

Kan summera dagen som ganska bra och får hoppas att det blir ännu  bättre 


Onsdag

 


Första dagen på länge som det var grönt på ANS, inte mycket men ändå rätt färg.

Trodde nog att jag skulle haft mer djupsömn än vad appen visade. Men mängden blev bra och det får jag vara nöjd med.

Vaknade vid 6 tiden och gick upp på toa och undrade vad det var för liv, men insåg snart att det var regnet som öste ner och slog mot taket.  Jag gillar ju regn så detta kändes helt okej, eller är det bara smattret som jag egentligen gillar.  

Vid 9 tiden regnade det åter ganska ordentligt och jag kände mig inte alls nöjd med detta väder. Även temperaturen sjunk och det gillar inte min kropp. 

Nu har jag i alla fall bestämt mig för att låta bli att klaga denna dag.

Tog det lugnt hela förmiddagen medan Lasse muttrade, svor och försökte sätta ihop underrededet till nya gasol spisen. 

Ingen idé att jag lägger mig i för då tror han direkt att jag inte litar på hans sätt att läs manual. 

Bad honom lämna detta och komma och kolla på hem till gården. 

Jag hade inget jag behövde handla men Lasse ville helt plötsligt ha vete puffar till sin filmjölk. Hade läst att Lidl hade fin sparris så jag tyckte vi kunde kolla efter detta. Tyvärr så var det fler än vi som tänkt detsamma och allt hade redan gått åt. 

Lasse ville nu in på Pressbyrån och spela på hästar.  Jag blev intresserad när jag så att de hade grillad Ramslöks korv och blev  lite sugen.  Frågade Lasse om han också ville ha en korv så slapp jag tänka på lunch. 

Tog en tugga och korven smakade bra, men nästa tugga bara växte i munnen och jag kände att det inte smakade som jag trott.  Rullade in den i en servett och sparade tills jag kom hem och hundarna fick sig en smakbit.  Alltså inget fel på korven utan bara mina smaklökar och känslan av att ha något i munnen som blev fel. 

Lasse fortsatte med hopplockningen av underredet. 

Jag slog mig ner i soffan för att kolla på TV. 

Äntligen var grillen färdigställd, men jag säger  finns det någon dörr för den som var uppställd hade en annan framsida. 

Han ut igen och börjar leta medans jag inser att han har vänt den fel och placerat själva tunga överdelen åt baksidan. 

Nu var detta i alla fall lättare att åtgärda än om han hade fått borta om från början. 

I morgon måste vi i väg och köpa ett skydd till denna. 

Hade tagit fram varsin kycklingklubba som legat i marinad hela dagen. 

De fick grillas i ugnen och äta tillsammans med lite sallad. 

Jag gillar kyckling så idag var det äntligen en middag som jag lyckades få i mig. 

Lite senare pratade jag och barnbarnet och jag fick en ny bild på barnbarnsbarnet. 

  En boast för min trasiga själ. 

Efter denna bild kändes hela resterande kvällen som jag svävade på små moln. 


Rätt kvinna fick lämna i Sveriges Mästerkock denna kväll. Lite synd för hon är duktig, men maten hon presenterade ikväll hade jag inte ens velat ställa fram till mina hundar. 


Alla mot Alla slutade oavgjort och det känns som i morgondagens final kan vilka  som helst vinna. 

Men jag har mina favoriter Lotta och Erik och kommer att hålla tummarna för dem. 

Imorgon är det ny blogg-vecka igen och även en helgdag. 













 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 3 maj 08:12

Torsdag'   Vädret var det inget större fel på när jag vaknade, men sovit det hade jag knappt gjort denna natt.         När jag vaknar upp och ser denna app så blir jag så besviken.  Så rött som det var denna morgon var det ett tag sedan,...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards