Direktlänk till inlägg 16 oktober 2023

Måndag till onsdag vecka 42 2023

Av Rehn/Hornesjö - 16 oktober 2023 06:14

Måndag

   

Att vakna redan 4,50 är ingen höjdare, men samtidigt var det en bra natt och inte några större avbrott.

Låg kvar i sängen fram till strax innan 6 och kollade på min mobil.  I natt hade det inte varit några oroligheter i alla fall.

Även denna morgon mötte Qling oss i trappan.  Men hur länge han ska kunna orka utan mat, det vet jag inte.

Idag blir det att försöka storhandla igen.  

Började skriva en matsedel igår inför denna vecka men jag kom inte så långt.

Meny: Måndag: Chili Con Carne.  Tisdag: Skinka haloumi och spenat. Onsdag: Isterband med råstekt potatis.

Längre kom jag inte denna vecka. Får kolla vad jag hittar i affären.

Åkte till Willys och handlade och köpte både kyckling och Kassler så det blir nog något av detta resten av veckan.

Ville sedan till Systemet för att köpa hem lite rött vin, gillar att ha detta i maten.  Lasse blev sugen på något sött och köpte en flaska kaffelikör och en flaska Martini, att han köpte denna var bara för att jag hade köpt gröna oliver och då ville han ha dem till en Martini,

Inget varken bak eller matlagning under dagen, var ute en del med hundarna.  Qling gillar att vara på baksidan, så det blev även att jag var där.

    Qling har helt slutat att dricka vatten ur skålar och vill gärna slicka i sig lite ur dammen.  

Vi gick in och åt en liten äggmacka och jag passade på att se Glamour så jag slapp detta vid 18 tiden.

Sen gick jag ute igen och nu var det riktigt kyligt ute, men på framsidan fanns i alla fall lite sol och eftersom hundarna vill vara ute så stannade även jag där.    Det var Qling, Z och Yra som höll sig till mig. Qling gillar att vara där de andra är   och han är så söt med sin stora kalufs som jag sparat för att inte de hudtumörer han har på huvudet ska ligga alltför öppna. Eftersom han är nere med framtassarna i dammen flera gånger om dagen så är hans framben alltid fuktiga och smutsiga, men vad gör det.

Vid 16 tiden gick vi in för att ge hundarna mat och då passade Lasse på att hälla upp varsin Martini    och mina tankar gick till sommaren på Öland och tankarna på Qling kom mycket nära. Tänkte på att han var som vanligt och till och med rymde 2 gånger och vi vet fortfarande inte hur han tar sig ut.

Nu var det inte så mycket mer att göra ute för kylan kom närmare och jag hade till och med önskat en brasa denna kväll.

På dagens meny stod det Chili Con Carne och det stod det även på bordet

       i skenet av tända ljus.  Eftersom det även denna dag fick bli lite LAB vin i maten så fick det även bli denna dryck till maten.

Kvällen fortsatte med Jeopardy och avslutades som vanligt med Alla mot Alla.

Skratt blev det som vanligt när Tom och Jerka är med.  Men ikväll var det duktiga, tyvärr förlorade de med bara 2 poäng.

Vi gick direkt upp för att lägga oss och satte inte på någon TV utan bestämde oss för att somna tidigt.


Tisdag

 

     

Ser på appen att jag somnat ganska direkt när jag la mig och sovit hade jag gjort riktigt bra.

Blev lite förvånad av de 27 minuters avbrott, för jag kommer inte ihåg ett enda.

Som vanligt hade jag bra tid på mig att hinna se både Hem till Gården och Glamour innan klockan var 9.

Lasse började plocka bland sakerna som vi skulle lämna till Stadsmissionen på övervåningen.  Jag kollade ut i hallen och ser inte Qling, ropar på Lasse för att fråga om han har släppt ut honom, men Lasse har precis upptäckt att han är uppe hos honom, så trapporna är fortfarande inte någon svårighet.

Åkte sen skulle vi till Hallunda för att lämna lite saker till Stadsmissionen.

Där efter till Plantagen för att köpa ved.  Jag skulle betala detta med kontanter, men de hade ingen kontantbetalning, så Lasse betalade detta, men eftersom jag hade sagt att jag ville köpa denna ved så tyckte Lasse att jag i stället kunde köpa några flaskor gott rött vin.

Men innan dess så ville jag till Peters grav för att sätta dit    2 ljung som jag hade köpt på Plantagen.

När vi kommer upp dit så fanns det inte en enda parkeringsplats och det var fullt med bilar överallt, helt plötsligt strömmar det folk ut från den Muslimska begravningsplatsen och jag har aldrig sett så mycket folk.

Om det var en helt vanlig begravning eller om det var någon med högt status vet jag inte, men nog var det säkert 500 människor.  Vi fick stå åt sidan och vänta på att någon av dessa skulle hämta sin bil och vi kunde få en plats.

Sedan när vi skulle ut så skulle även alla dessa bilar samma väg som vi.

   


När vi kom hem så satte Lasse på grillen och jag gick in och hämta varsin hamburgare och 2 bröd och sedan satte vi oss ute och käkade en lite försenad lunch.

       

Hundarna var naturligtvis med oss och tiggde som vanligt.

Dagen fortsatte mest inomhus denna dag då det inte var något jättebra väder.

Denna kväll stod det   spenat med skinka och haloumi på menyn och det blev även det som serverades.

Kvällen fortsatte sedan som vanligt framför TV och jag såg på Kockduellen och sedan på Husköp i blindo, men det programmet är inte slut för 22.30 och Alla mot Alla börjar 22.00 så det blir att jag kollar både på TV och på mobilen.

I morgon är det Qlings födelsedag och jag vi har köpt en burk med ankpate som han ska få.


Onsdag

 

 


Natten blev inte alls kul. Somnade bra men vaknade strax före 2 att det kliade i halsen och sedan var det svårt att somna om.   Att det skulle vara rött på appen förstod jag. 

Idag är det 15 år sedan var Qling och hans syskon föddes. Han har varit en helt otrolig hund, så älskad av alla som känt honom.  Vi hade köpt en ask med anklever som vi vet han han gillar och jag hoppades att han skulle vilja smaka på den. 

Qling var på fötterna och ville ut som vanligt, men idag var han mer trött en vanligt och la sig ute för att sova ute. Lasse bar in honom och då la ha sig i sin korg.   När hundarna skulle få mat så ställde han sig upp och gick mot dörren och ville ut, men han fastnade i detta läge och stod länge och kollade ut i bara intet. Till slut la han sig ner och somnade om. Lasse bar in honom till hans korg för vi ville inte att han skulle ligga på det kalla hallgolvet. 

Jag märkte att han andades mycket tungt   och det var inte någon större kontakt när jag smekte honom. Vi gav honom kärlet och sa grattis på födelsedagen, sedan ringde jag till Evidensia och bad att få komma akut.

Allt gick så fort och vi slapp ge honom några sprutor och han somnade in lugnt och stilla.

De gjorde så fint        och tände ljus så vi fick sitta ner och ta avsked.

Jag sa att jag skämdes för att han var så smutsig, men han gillade vår damm som nu mest bestod av lera och det syntes för han hade till och med lera under sina tassar.  Fick till svar att det syntes att han hade haft det bra.

Vi är ledsna men ändå så glada att ha fått haft honom i alla år och om ett par veckor kommer han tillbaka igen i sin urna.

Vår hundar visste vad som väntades och de är alla lugna och verkar inte ledsna.  Var så orolig för hur Zlatan skulle ta detta för de två var alltid tillsammans.

När vi kommer hem så satte jag mig vid köksbordet för att anmäla förlusten till Agria. Ser att min Basilika har 

slokat och ger den en skopa vatten, det tar inte lång tid innan plantan har rest sig och ser lika levande ut igen. Känner en klump i magen och tänker på att om Qling fått mer näring så hade han kanske också rest sig igen. 

Nej, jag vet att växter har ett annat liv. 

Det kändes tungt hela dagen och det var saker som kom över oss hela tiden.  Zlatan visade mer och mer att han saknade sin kamrat, han kunde sätta sig ner och bara gråta, något som han aldrig tidigare har gjort

Eftersom vi hade ett planerat möte i samfälligheten denna kväll så åt vi middag tidigt.

Det var isterband på menyn och det kändes bra för den rätten gillar Lasse att laga och jag behövde bara tärna potatis.

Så redan vid 17 tiden åt vi vår middag 

  Trodde aldrig att jag skulle få i mig någon middag, men jag åt en del och det kändes bra.  Men rätt som det var så var mina tankar hos Qling och tårarna flödade.

Vid 18.30 åkte vi bort till Folkets hus för att gå på möte.  Det började strula på parkeringen för Aimo appen ville inte ta emot parkeringen på Lasses mobil och jag hade ingen lust att lägga in den på min eftersom jag har både till KS och HS och det är andra appar.  Till slut så ringde Lasse ett nummer som stod på en lapp och bad om hjälp, nu ville vi koppla av våra tankar och gå på mötet.  Det blev lite skratt för Lasse sa numret och killen sa att vi stod vi Sabbatsbergs sjukhus.  Det visade sig att Lasse hade sagt en nummer fel och snart så fann han att vi stod på Borgvägen och la in oss.  Så sen kunde vi gå in på mötet som var ganska glest med folk som vanligt.

Mötet blev bra fast det blir alltid livliga diskussioner när det pratas om höjningar.  Men de flesta ville ha den större höjningen gällande vatten och värme.

När vi kom hem var klockan ca 20 och vi kollade på Bonde söker fru och sedan Hela Sverige bakar och då tog vi lite pepparkakor med gorgonzola och varsitt glas vin.

Sen blev det skrattfest med Alla mot Alla och det var skönt att kunna koppla av de jobbiga tankarna.

Nu återstår bara nattens timmar.

Kollade på FB och det var flera hundar som hade skrivit och beklagat Qlings död och mina tårar ville bara inte ta slut, hade varit roligare om det varit grattis hälsningar

Slog av min mobil och hoppades kunna somna.











 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 15 april 09:31

Måndag   Så var det kallt igen.         Så såg det ut efter denna natt.  Fattar inte varför mitt ANS är på rött, tycker att jag känner mig ganska lugn. Idag var det vägning igen eftersom det var måndag och det där med att äta choklad s...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 12 april 08:35

Torsdag             Lite orolig natt med många uppvakningar och tyvärr inte en grön app som jag vill ha. Det var riktig kallt ute idag igen och jag kände så fort jag satte foten utanför dörren att jag frös. Kände inte att vi direkt m...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards