Direktlänk till inlägg 23 oktober 2023

Måndag till onsdag vecka 43 2023

Av Rehn/Hornesjö - 23 oktober 2023 07:32

Så var det ny vecka och nya tag

 

 

Kändes som en bra natt, men vaknade som alltid alldeles för tidigt.  Denna morgon väcktes jag av att Åberlix gav skall, något som händer väldigt sällan.  Men både han och Zlatan har varit som magneter efter Yra i flera dagar och hon har verkligen hatat detta och skrikit så fort de kollat på henne. Har kollat henne och kan inte se några andra tecken på löp än det som märks på hanarna.  Men tidpunkten är helt fel, hon löpte i mitten på juli så då är det bara 3 månader sedan, men visst hon börjar också komma upp i åren och allt kan ju ändras.

Idag blev det att försöka sig på att storhandla på Willys igen.

Men först efter frukosten denna tidiga morgon fick det bli mina TV program.

Planerade min veckomeny redan under gårdagen och den kommer att se ut så här, alltid med en reservation.

Måndag: Panerad kassler med krossad potatis.  Tisdag: Stekta kroppkakor med lingon.

Onsdag: Spagetti och köttfärssås. Torsdag: Pannkaka.  Fredag: hummer.

Lördag: Varma mackor.  Söndag: "Julskinka"

Så skönt att veta på i alla fall ett ungefär vad jag behöver handla hem.

Lasse fick även sina hörapparater tillbaka från verkstaden i fredags och i dag klockan 12.45 ska dessa bli justerade, så det får bli en tur till Skärholmen.

Passade att gå in på Telia för att ge dem en fråga om hur jag ska göra när det är någon i vår närhet som har ett Wifi  som heter Netgear_EXT som bryter vårt Telia Wifi.  Sedan i fredags har vi inte haft något fungerande internet utan avbrott hela tiden.. Men han kunde inte hjälpa mig och fattade inte vad jag menade fast jag hade tagit bilder på hur allt ser ut innan vi åkte dit.  Så nu får jag använda mitt mobila internet för att kunna vara uppkopplad hela tiden när jag jobbar.

Sedan in till   hörselcentret för att få Lasses hörapparater uppkopplade i ett nytt system.

Åkte sedan hem och tog oss en lite sen lunch   på de rester som fanns kvar sedan igår.  Nu fick det bara bli vatten till detta.

Ner till Centrum för jag upptäckte att det fattades filmjölk.

Sen var det bara att inse att klockan redan hade hunnit bli 15 denna dag.

Hade 6 skivor kassler kvar sedan söndagens middag och detta ville jag använda idag. Men 6 skivor äter vi inte hur jag än tillagar den så jag tog bara 2 av dessa och de andra fick åka in i frysen tills nästa gång jag blir sugen på kassler.

Men vad jag skulle göra med bara varsin skiva visste jag och det blev att jag dubbelpanerade dessa med panko.

Det fick bli en påse med beasås och sedan varsin rösti till detta

   

Gjorde även en sallad men den stod kvar i kylen.

Men maten smakade bra trotts att den såg ganska tråkig ut.

Hoppade en del fram och tillbaka på olika kanaler denna kväll tills klockan var 22 och det var dags för  2:a delen av Alla mot Alla som startade med fyra av mina favoriter.

Ebba och Olof mot Erik och Lotta. Båda dessa är mästare sen tidigare och så duktiga och går verkligen in för att vinna.

I kväll var det Erik och Lotta som vann.

Orkade inte se mer på TV efter detta utan vi gick upp och la oss i ny-bäddade sängar med härligt hårt manglade lakan som jag hittade i en låda från pappa och mamma.

Men nu skulle jag i alla fall sova och gott hoppades jag på.


Tisdag

 

 


Tittar man på appen så syns det inte alls hur mycket våra hundar har ylat denna natt, men det känns i både kropp och själ, för detta var nog den värsta natt vi varit med om. 

Somnade bra och sov ganska hårt när jag vid 2 tiden vaknade av en serenad från killarna på nedre våningen.

Lasse for upp ur sängen och ner för att lugna dem. Sen blev det mer eller mindre uppvak av små ljud från dem i en halvtimmen. Sen lugnade de ner sig, men vid 4 var de igång igen och nu tog även Z fart med att yla. Men sen kändes det ganska lugnt ända fram till klockan kvart i 6 och då gick Lasse ner och lugnade dem och la sig i vardagsrummet för att få sova ett litet tag i alla fall.  Själv somnade jag om och sov till klockan var strax efter 7.

Yra verkar vara inne i ett torrlöp och det bara 3 månader efter hennes förra.  Det värsta är att vi vet ju inte när hon började utan det var när hanarna började jaga henne förra veckan som vi förstod att något galet måste det vara.

Så vi får väl hoppas att detta är ett höglöp eftersom killarna ylar och inte vill äta.

Inte ofta vi sitter vid frukostbordet så sent som 8.30, men det blev så denna dag.

Full fart på fåglarna utanför fönstret och så lite mat fanns det kvar så att de satte sig i skålen. 

Kunde inte låta bli att ta en bild på pappas blomma   som nu börjar ta fart med, blomningen igen.

Kollade på både Hem till Gården och Glamour innan jag fyllde på mat till småfåglarna. 

När jag plockande fram kanterna från frysen för att mala ner till fågelmat så hittade jag 6 skivor med kavring som fanns kvar sedan i midsommar. Fick för mig att ta fram dessa och även 3 skivor vitt bröd för att göra en liten smörgåstårta senare idag . 

Sen blev det en tur till Hallunda för Lasse skulle hämta sin medicin. 

Lasse önskade sig hummer till helgen och jag hade läst att det fanns å Lidl, så när vi ändå var i centrum kunde jag handla en.  Men inte fanns, det någon hummer. 

Kollade på Willys hemsida och det fanns enligt den 2 olika. Så det blev en tur till Fittja, men jag hittade ingen. Frågade en kille om hjälp.  Han kollade i sin mobil och sa att de inte hade hummer i sitt sortiment, men höll med mig att det var konstigt att det fanns på deras hemsida. 

Vi fortsatte till Maxi och där fanns i alla fall det vi sökte. Köpte även en förpackning med korv, gräddfil och chips bara för att det var på extrapris. Hade även tagit ett paket med salami som var gratis till Stammiskunder om man handlat för 100 kr, vilket jag hade gjort, men den visade 20 kr och det hade jag inte lust att betala när det stod gratis.

När vi kom till kassan så frågade jag en tjej om detta.  Jo jag skulle ha använt en app istället och loggat in med.  Men nu kunde jag inte få denna men hon sa att vi kunde gå tillbaka och logga in så skulle jag få nästa veckas vara gratis. Jag lämnade tillbaka salamin och sa att jag inte tänkte bry mig om några gratisvaror.  Blir helt snurrig på alla dessa medlemsförmåner som är olika beroende på vilken affär man besöker. 


När vi kom hem satte Lasse på grillen. 

Jag la på   4 korvar som vi avnjöt i solen. 

Så fort solen gick i moln så blev det isande kallt och det var lika bra att gå in. 

Dagen fortsatte inne fram till middagen som idag var planerad. 

Det blev stekta Ölandskroppkakor.. 

 med grädde och lingon.  

Var verkligen proppmätt när vi satte oss framför TV,n men kunde ändå inte låta bli att hämta chipspåsen och göra en dipp med vitlök. Jag verkligen njöt av detta och skämdes inte ett dugg för att jag satt där och svullade en massa onödiga kalorier.

Kom på att jag hade lagt brödskivorna i kylen och det kändes bra nu att förbereda en smörgåstårta av dessa. Vispade grädde och blandade med majonnäs, riven gurka och strimlad rökt kycklingskinka.  Fyllde de tre lagren och la sedan in i kylen mellan    2 skärbrädor och där får det ligga tills i morgon,

Kollade på kockduellen som var lika bra som vanligt.

Idag var det Linnea Wikblad och Henrik Torehammar mot Lina Thomsgård och Kristoffer Appelqvist.

De var ganska jämna och jag verkligen hoppades på att Linnea och Henrik skulle vinna, jag gillar inte Lina eftersom hon verkar tro att tävlingen bara är för henne och hon verkligen nervärderar sin partner Kristoffer i buren.

Kände mig lagom trött när vi gick upp och la oss och hoppas natten blir lugnare än i går.


Onsdag


Natten kändes bra och ingen hund som ylade. Vaknade 4.50 och gick upp för att kissa. Gick och la mig igen och försökte somna om, men som vanligt var det svårt.  Lasse steg upp strax innan 6 och släppte ut hundarna för deras morgonkiss.

Klockan 7 låg förfaranden   vår gata i mörker.  Inte ett enda hus av de jag kunde se från fönstret hade ännu tänt någon belysning. 


Vet inte vad som hade hänt med min klocka denna natt, fanns inget ANS och bara visade den effektiva nattsömnen.

Känns så konstigt att det redan gått en veckan sedan Qling lämnade oss, förstår inte riktigt vad dagarna tar vägen. 

Efter frukost så slog jag mig ner för att kolla på Hem till Gården innan hundarna fick sin mat. 

Sen blev det 50 minuter med Glamour innan jag gjorde i ordning vår   macklunch, som skulle ätas lite senare. Blev en man taget vad man haver tårta. 

Det viktigaste är ändå det som finns inuti. 

Blev sedan en tur till Willys eftersom en granne berättade att hon köpt skinka och skulle göra en "julskinka".

Den minsta vi hittade var på 1,8 kg och lite väl stor, men köpte den i alla fall.  Som vanligt blev blev det lite mer. 

Igår när jag skulle köpa hummer, som inte fanns, så blev det bara ett vitkålshuvud för  drygt 10 kr.  Tyckte att jag kunde bränna den 20 kr sedel som låg i mobilen, så jag gick till kassan och lämnade scannern och betalade kontant. 

Idag när jag skulle ta en scanner så stod det att jag hade en påbörjad scanner så det gick inte att få fram någon ny.  Nu visade det sig att tjejen i kassan hade aldrig avslutat den igår.  

Men det ordnade en annan kassörska. 

Sen var det bara att börja scanna mina varor. 

Passade sedan på att ta även systemet inför kommande helg. 

När vi kom hem så var det dags för oss att sätta tänderna i denna smörgås tårta    och jisses så gott det var. Toppade den med smulad ädelost. Kanske inte den vackraste, men den godaste sa Lasse . 

Blev lite tovutredning och klo klippning. 

Annars försvann dagen fort och snart var det tid för mig att börja med middagen. 

En köttfärssås som fick puttra en timme innan spagettin skulle kokas i 10 minuter. 

Vid 19 tiden var allt på bordet

   tillsammans med ett glas rött... 

Bonde söker fru och Hela Sverige bakar blev det innan kvällens höjdpunkt. 

 

Allt började så bra och alla var duktiga, men så kom den där jäkla reklamen och jag vet inte vad som hände men helt plötsligt slog jag upp ögonen och såg att programmet höll på att avslutas och jag hade inte en aning om vem som vann.

Kollade på Lasse och han sov hur gott som helst, så han hade inte heller någon aning.

Ja, ja så blir det när man inte får sova på nätterna.


I morgon är det torsdag igen och en ny blogg tar sin början.




















 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 15 april 09:31

Måndag   Så var det kallt igen.         Så såg det ut efter denna natt.  Fattar inte varför mitt ANS är på rött, tycker att jag känner mig ganska lugn. Idag var det vägning igen eftersom det var måndag och det där med att äta choklad s...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 12 april 08:35

Torsdag             Lite orolig natt med många uppvakningar och tyvärr inte en grön app som jag vill ha. Det var riktig kallt ute idag igen och jag kände så fort jag satte foten utanför dörren att jag frös. Kände inte att vi direkt m...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards