Direktlänk till inlägg 13 november 2023

Måndag till onsdag vecka 46 2023

Av Rehn/Hornesjö - 13 november 2023 08:15

Måndag igen

 

 

Veckan började i alla fall med en grön app och det kändes bra.  Kommer inte ihåg något från natten så inga otäcka drömmar. 

 

När vi sitter och äter så kommer det en liten hackspett och kollar in genom fönstret. Inte så ofta vi ser en sådan så nära huset.  Småfåglarna är lite sura för det är tomt i deras behållare och ingen av oss vill gå ut innan vi har ätit.

Fyller på denna varje dag och en och annan skata är också framme för att kolla om det finns något för dem, men tror inte att de är så förtjusta i jordnötter som småfåglarna är.  Jag maler ner jordnötter tillsammans med havregryn för att det inte ska bli några stora bitar som fåglarna tappar ut och drar till sig råttor.

Känner i alla fall en inre ro när jag sitter och kollar på fåglarna.

Ville iväg för att handla riktigt tidigt så redan vid 10 tiden var vi på Willys och det är så skönt att handla där.

Sedan fick det bli en tur till Centrum för jag skulle hämta ett paket med en nödradio som jag fått via Länsstyrelsen för att ha på Öland eftersom det är när ett kärnkraftverk.

Sedan hem och när klockan började närma sig 12 så blev det bara varsin macka med fläskfilén och ett glas lättöl när vi kollade på kvällens Glamour.

Kände mig lite vissen hela dagen, småvärkte i halsen och jag kände mig tung i huvudet så det blev inte mycket annat än att tillbringa mig inomhus.

Hade missat Solsidan i söndags så den kollade vi på under dagen.

Hade en annons ute på en av våra bilburar, den köptes mest till Qling för att han skulle ha den i baksätet på bilen och nu när han är borta så fyller den ingen funktion här hemma .  

Så igår så kollade jag bara av en händelse på mobilen och såg att det fanns en som ville köpa denna. Skrev tillbaka var vi bodde och det visade sig att de bodde i Tullinge så hon blev jätteglad.

Den hämtades sedan på kvällen av hennes man.

Kände mig inte alls road av att stå vid spisen idag men hade planerat middagen och den var både i Lasses smak och lätt för honom att göra.  Så det blev hans dag vid spisen i stället

    

Var gott och det kändes speciellt att ha sluppit lagat maten själv.

Det blev Robinsson och Jeopardy innan det var dags för veckans första Alla mot Alla.

Sedan blev det bara kvällen direkt efter att denna var slut.

Kände mig fortfarande inte helt okej, men hoppas få sova några timmar.


Tisdag

 

 

Idag kändes det ganska bra att vakna och kolla på appen.

Bra sömn, lugn puls och tyvärr sämre med aktivitet.  

Fåglarnas matholk hade ramlat ner så småfåglarna var helt galna utanför vårt fönster.  De verkligen visade med sin kropp och vingslag hur hungriga de var.

Idag var det skatornas tur att försöka jaga bort Hacke.

Men vi ville äta först innan vi gick ut för att sätta tillbaka den på fönstret och fylla på mat. 

När vi då äntligen kom ut för att sätta upp behållaren igen på fönstret så hade den gått sönder och alla jordnötter låg utspridda på marken och både skatan och småfåglarna satt där i stället och kalasade på detta..

Lasse bestämde sig då för att sätta upp den på pinnen där Hacke oftast sitter.      och både småfåglarna och Hacke verkade nöjda med den nya platsen.

Sen blev det att vi åkte iväg för att handla lite på Maxi.

Hem och gjorde lite nytta.  Fick oss ett gott skratt för jag har frågat Lasse var våra fina tjocka madrasser är som vi tog från mamma och pappas lägenhet.  De var precis nyinköpta när mamma dog och pappa hade haft sin, men det märktes inte och de var så fina som bara en tempurmadrass kan vara. Lasse kunde inte komma ihåg att han hade lagt undan dessa men tog sig upp på vinden för att leta, men inga madrasser där heller.  Eftersom jag inte hade klarat av att bädda med min onda arm och mitt tunga täcke så bad jag Lasse att vi skulle göra detta tillsammans och när vi håller på så känner jag att det är något jag har glömt. Hade när vi tog hem dessa bytt ut de gamla i den befintliga mellanmadrassen mot dessa nya, så där har de legat hela tiden, så det var inte konstigt att Lasse inte hittade dem.

Klockan hade nu passerat 12 och vi satte oss ner och tog varsin macka med den stekta falukorven som blev kvar efter gårdagens middag.

När klockan är strax innan 16 och jag ska göra iordning hundarnas mat så kollar jag ut på våra fåglar.  Ser en råtta springa på marken och snart ser jag två till, alltså 3 riktiga råttor, stora men ändå inte så stora som den som Lasse såg första gången, så det fanns tydligen fler.  Står och filmar dessa och ser att en av dem är på väg uppför stolpen för att nå fågelmaten.  Jaha, så var den glädjen över for oss. Bara att plocka bort allt som har med fågelmat att göra.

Samtidigt tänker jag på all denna uppsjö av fågelmaten som alla stora varuhus säljer just nu för att vi ska tänka på våra fåglar.

Blir lite ledsen och tänker på de små stackarna som nu har blivit vana att få sina mat hos oss.

Dagen fortsatte fram till middag en som även idag fick bli falukorv.

  Det fick bli stroganoff med nudlar.


Blev en bra eftermiddag och även kväll framför TV.

Det blev Kockduellen och Segemyr innan Alla mot Alla.


Onsdag'

 

 


Natten kändes okej och det visade även appen.

När vi satte oss vid frukostbordet så märkte tydligen fåglarna att vi fanns där och de visade verkligen att de ville ha något. Både småfåglarna och Hacke gjorde allt för att visa vad de ville och jag kände mig som en riktigt svikare.

Lasse fick sätta upp behållaren på staketet och jag rent av skiter i om det kommer råttor dit.  Vill ge mina fåglar mat. 

Det gick ganska fort för dem att hitta det nya stället och till och med Hacke hittade dit efter många försök att sätta sig på det hala fönsterblecket.

Passade på att plocka lite och även leta reda på vad vi har för ljusslingor kvar, sedan förra året. Det är alltid kul att köpa något nytt, men inte mer än vad vi behöver.   Handla behövde vi inte så bilen fick stå kvar i garaget. 

Plockade fram lammfärs ur frysen som var tänkt till middagen. 

Kollade som vanligt på Glamour samtidigt som vi åt vår stroganoff från gårdagens middag.

Dagen gick fort fram till middagen som jag började med vid 17 tiden. 

Det skulle idag få bli getost fyllda lammfärsjärpar. 

När jag skulle krydda färsen så tog jag fel burk och kryddade med kardemumma istället för svartpeppar. 

Tänkte att det får bära eller brista.

Hade 5 små potatisar som jag kokade som sedan bara skulle pressas.

Gjorde även en getoströra med crème fraiche vitlök.

   

Maten blev super god och kryddorna gifte sig bra och det var absolut ingen nackdel att få känna kardemummasmak i dessa tillsammans med getosten.

Blev kvar så det blir även dessa järpar till lunch i morgon,

Sen blev det de vanliga programmen på TV.  På onsdagar har de ändrat tiden på Alla mot Alla till en timme tidigare och detta gör att jag får se Hela Sverige bakar efter detta på  4 play.

Just i kväll var Lina Thomsgård med och jag får krypningar över hela kroppen så fort hon visar sig i rutan.

Mår verkligen illa när jag ser hennes beteende med detta jävla stirrande, smekande och pussande som hon hela tiden måste ge sin medverkande Kristoffer Apelqvist. 

Hade velat se Jennifer och Erik vinna och de såg så ut länge.  Tyvärr missade de ett par viktiga frågor.

Imorgon blir det trevligt med Linnea Henriksson och Gert Wingård som möter Josefin Johansson och Jesper Rönndahl, har ingen direkt favorit av dem utan de är så trevliga båda två.


Så var dessa 3 första dagar denna vecka över.























 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 15 april 09:31

Måndag   Så var det kallt igen.         Så såg det ut efter denna natt.  Fattar inte varför mitt ANS är på rött, tycker att jag känner mig ganska lugn. Idag var det vägning igen eftersom det var måndag och det där med att äta choklad s...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards