Alla inlägg den 27 februari 2023

Av Rehn/Hornesjö - 27 februari 2023 07:45

Måndag

 

Det såg helt okej ut denna morgon. 

Det som inte var okej var att jag helt plötsligt var tillbaka på ruta ett igen gällande min vikt.

Jag vet ju att just denna vecka har jag ätit en massa onödiga saker som jag egentligen inte alls är så förtjust i, men dessa har varit som en liten tröst.

Solen som de pratade om igår visade sig ett tag efter kl 11.

Igår kväll när jag bestämde mig för att se klart filmen Morden i Brokenwood som jag börjat se så ville Lasse gå upp och lägga sig. För att inte stressa hundarna så följde jag med upp för att fortsätta se filmen från sängen.  Lasse somnade direkt och jag tyckte den var så spännande, men när det var ca 10 minuter kvar och som mest spännande så slocknar TV och jag bara skriker rakt ut " Vad fan gör du"  för jag inser att Lasse vaknar till och stänger av Tv:n  Nu tog det väl inte så lång tid innan den kom igång igen, men nog sjutton hann jag bli irriterad. 


Jaja, nu är det en ny dag och detta är glömt. 

Efter frukosten så gjorde jag min smörblandning. Kommer nog aldrig mer att  återgå till köpt smörgås margarin.  Både mormor och farmor gjorde sitt eget smör när jag var liten och jag kommer ihåg hur gott det var med detta salta smör.  Jag var redan som liten helt besatt av salt så mormor fick gömma detta så att jag inte skulle få i mig för mycket.  En gång när jag var med mormor i deras lanthandel så försvann jag in bakom disken där jag hittade en tunna med saltad kabeljo och där jag stod jag och slickade på denna salta fisk. 

Kommer så väl ihåg morfars goda plättar som mormor tyckte man skulle ha socker på, men jag ville ha saltat smör. 

Undrar om det är åldern som gör att jag ofta förknippar vissa saker med min barndom, det kommer igång en massa tankar och upplevelser från denna forna tid. 

Började för många år sedan att skriva ner allt från min barndom och tänkte att det en dag skulle bli en bok som mina barn och barnbarn kunde få ta del av, men detta var på en gammal dator och när denna gick i graven så försvann även allt jag hade skrivit, men det finns så mycket jag kommer ihåg och jag hoppas orka någon dag att sätta igång igen.

Hade även en bok på gång om en uppfödares dagbok, den skulle handla om de hundar som inte blev sålda. 

Ja det finns så mycket jag vill och skulle kunna göra, men det händer inget just nu.

Lasse skulle till Hornbach och lämna tillbaka 2 paket golv och köpa socklar och spik. 

Jag passade på att springa in på Willy's för att köpa en liter mjölk. 

Hem och jag satte mig   ute fram till 12,15 för att då gå in och kolla på Hem till Gården. 

Kunde inte låta bli att gå ut igen så fort denna var slut. 

Tog då även med mig hundarna ut 

Lasse hade stött på lite problem med den sista brädan, så då är det lika bra att jag inte är i vägen och lägger mig i.  Jag tänker på samma sätt som när jag handarbetar och har oftast en lösning på de problem som uppstår, men Lasse är envis. 

Det var i alla fall skönt att vara ute. 

Blev så full i skratt när jag lyssnade på mobilens pip varje gång någon la ett bud på några ark knappar    jag lagt ut på Tradera.  Hittade bland pappas saker en papplåda med helt nya orangea tyska knappar.  De var kvar på sina ark och jag stod i valet och kvalet om de skulle sparas eller kastas.  Tänkte gör ett försök att lägga ut dem till försäljning.  Fick första budet på dessa redan efter någon timme, men sen blev det tyst. Men idag när annonsen skulle avslutas så hade 8 stycken lagt bud och det slutade med att den som fick dem betalade 171 kr för denna låda med knappar. 

Dagen fortsatte fram till middagen som fick bli en enkel chili con carne

Detta är alltid gott, men som vanligt blir det alldeles för mycket så det även räcker till en lunch eller middag i morgon.

Kvällen fortsatte och när klockan var 18.40 så kom jag på att Glamour hade börjat denna kväll, så jag slog om och såg den sista kvarten.  Hände väl inget särskilt innan, kan jag tänka mig.  Vet inte om jag ska kolla varje dag, det återstår och se.

Blev lite besviken när den yngsta killen var tvungen att lämna Biggest Loser, tycker att han har varit så duktig och jobbat på så bra, men det återstår ju sedan att se vad han har presterat på hemmaplan.

Kvällen fick som vanligt avslutas med Alla mot Alla.


Tisdag

 

Natten kändes helt okej men detta med djupsömnen känns lite irriterande, den har nu varit ca 30 minuter den senaste veckan, att sedan timmarna i sängen blir bra säger inte så mycket, tror att jag skulle behöva komma riktigt till ro någon natt i alla fall.

Idag sken solen redan när vi satt och åt frukost och det kändes skönt.  Hade en del på agendan som jag ville göra direkt på morgonen.  Brevet med knapparna skulle skickas och sen hade jag medicin att hämta.

När vi kom hem igen så  var klockan 11 och Lasse ville direkt in och snickra. Jag bestämde för att försöka sitta ute i solen fram till 12, men det var inte alls så skönt som det var i går och jag gav upp redan efter 15 minuter.

Gick in och plockade fram två hamburgare som jag hade bankat ut för någon vecka sedan och tog även fram två av de hembakade bröden.

Gick ut igen och flyttade mig nu till framsidan, inte så himla varmt där heller men jag satt i alla fall kvar till klockan var strax efter 12.

In för att snart kolla på Hem till Gården

När denna var slut så slog jag om till skidorna, Lasse satt och kollade på dessa på övervåningen men jag ropade ner honom till en liten lunch.

Detta är min burgare, Lasses är utan lök

Tyckte att solen sken i alla fall lite så jag tog med mig hundarna ut på tomten och såg då att killen som delar ut post från City mail var på gång.  Ser honom parkera sin cykel utanför vår tomt, tar några brev i handen och går mot vår brevlåda, kollar på lådan, kollar på posten, ja detta gjorde han säkert 5 gånger innan han lämnade sin plats utan att ha lagt något i vår låda. Tar sin cykel och cyklar vidare in på vår gata, det tar säker minst 5 minuter innan han kommer tillbaka och går återigen fram till vår brevlåda och gör samma procedur som vid första omgången. Ingen post lägger han även denna gång i lådan utan fortsätter upp mot vår gata, ser att han stannar  och lägger post i lådor.  Nu kommer han tillbaka igen och gör samma procedur vid vår låda utan att lämna någon post. Nu försvinner han och jag tror att han är klar, men snart är han återigen utanför oss och kollar på vår brevlåda. På denna står det Inger och Lars Hornesjö Hallunda Gårdsväg nummer 1.  Jag reser mig för att gå och fråga vad håller på med, men hinner inte fram innan han har försvunnit ut på gatan där han ställt sin cykel.  Har precis vänt mig om när han kommer tillbaka och lägger något i vår låda.  Jag snabbar mig på att gå ut och låsa upp lådan för att kolla vad vi har fått.  Får mig nästan ett gott skratt (behöver det ibland),  fast känner ändå en irritation för inte är posten till oss, den är till Törnblom på Hallunda Långa Längan. Tar posten och springer ikapp killen och säger "detta är inte vår post" han kollar och säger "förlåt".  Vill inte bråka med den unga killen för egentligen är det de som sorterar posten som gör fel, om han nu inte har tappat allt och lagt det i oordning.  Men samtidigt undrar jag om vi hade någon post som har hamnat hos någon annan.

Klockan har nu hunnit passera 15 och jag går in och kollar på TV innan hundarna ska ha sin mat.

Sen försvann tiden ganska fort fram till middagen som blev på rester efter gårdagens chili con carne. 

Lite olika äter vi   Lasse ville ha nudlar och jag   ville ha extra lök. 

Helt okej middag och som vanligt gillar jag rester mer än när det är nylagad mat. 

Ikväll missade jag inte Glamour och det var tur för den var riktigt spännande. 

Avslutade som vanligt kvällen med Alla mot Alla. 

I morgon är det ny månad och då byter jag färg på min logga. 

Delar även med mig en grå och ganska tråkig bild på mig   själv och citerar talesättet: Mina ögon kan tindra och mina läppar kan le, men sorgen i mitt hjärta kan ingen se.  Tyvärr finns även sorgen i mina ögon.

God natt. 


Onsdag 

 


Byter till solens färg under mars månad så denna sista app för februari visade inte på några roligheter.  Att jag njöt av solen gillade inte min kropp enligt appen. Den ansåg att jag hade varit alldeles för mycket inaktiv denna dag. 

Hoppas det kan bli bättre. 

Kan väl inte påstå att det blev någon direkt aktivt dag för mig. 

Vädret var så underbart härligt att jag bara ville sitta stilla. 

Gjorde lite olika dofter på hela tomten och sedan fick hundarna aktivera sig själva. 

Funkar bra fast de inte fick någon belöning förrän när de var trötta nog för att gå in. 

Såg på Hem till Gården fram till klockan 13 då Lasse ordnade varsin äggmacka. 

Hade ingen lust att sitta inne och kolla på skidtävling som inte innebar en vinst till Sverige. 

Gick ut igen  och stannade ute till 14 30.

Förberedde kvällens middag med att stoppa in två kyckling klubbor i ugnen. 

Sen var det bara att vänta på att klockan skulle bli 16 innan hundarna fick sin mat. 

De fick nöja sig med tomten eftersom Lasse inte kände för några promenader. 

Hade hittat tre påsar med en kyckling klubba i varje, det blir ofta så eftersom det alltid är 5 klubbor i ett paket. Delade detta kött i små bitar som blandades i wok pannan tillsammans med nudlar, vitlök, lök, spenat och grädde. 

 

Kanske inte blev de  vackraste rätt, men gott blev det. 

Glamour och Sveriges Mästerkock blev det denna TV kväll. 

Lite besviken på att det nu bara är en kille kvar och så kan jag inte låta bli att reta mig på Tom, tycker att han är allmänt otrevlig i sina uttalanden. 

Samma avslut som vanligt med Alla mot Alla. 

Imorgon är i alla fall en ny dag. 































Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards