Direktlänk till inlägg 7 april 2022

Torsdag till söndag vecka 14 2022

Av Rehn/Hornesjö - 7 april 2022 08:47

Så var det åter torsdag

 

Kändes som en helt okej natt och det visade även appen.

Idag fick det bli en liten tur till Hägersten för att plocka ur det som ska kastas från förrådet.

Vi bestämde att vi bara skulle hålla på en timme och så fick det bli och det resulterade i 4 sopsäckar fulla med skräp (som vi tycker, men jag vet att mamma och pappa tycket det var fin saker) som ska till återvinningen  och sedan 3 säckar med mammas och pappas kläder som var så fint inlagda i sina lådor, nytvättade och nystrukna.  Så dessa blir det att lämna till Stadsmissionen.

När vi var i lägenheten så kom posten och ett kontoutdrag från SEB.  Jag reagerade för en transaktion från Liljeholmens stadsförvaltning på 2200 kr och det stod att det gällde mars.  Eftersom pappa hade allt på autogiro så ville jag veta vad detta var och ringde banken. Har redan i februari lämnat in dödsbevis där det står att jag är anhörig till pappas bank.  Men den jag pratade med idag var envis och sa att jag måste ha fullmakt av kontoinnehavaren för att få veta något.  Jag förklarade då att detta går ju inte eftersom han är avliden.  Men han var envis och då beställde jag i stället en tid till banken så att vi verkligen vet vad som gäller den dagen jag är ägare av allt.


Hem igen och tog det lite lugnt i det otäcka vädret.

Bestämde redan på morgonen vad vi skulle ha till middag och det mesta fanns hemma. Tyvärr var filen nästan slut så det blev ändå en liten tur till Hallunda och en tur ner till Vårby för att beställa tid för besiktning av vårt släp.

När vi sedan kom hem så förberedde jag kvällens soppa som vi skulle ha till middag.

I kväll hann klockan bli nästan halv 8 innan maten stod på bordet

   

För första gången använde vi även de djupa tallrikarna från mamma och pappas servis till denna köttfärssoppa som bestod av köttfärs, potatis, morötter, lök, vitlök, chili och svartpeppar och en buljongtärning.

Det hettade till en del av chilin och jag trodde nästan att Lasse skulle reagera negativt, men han gillade detta idag.


Blev att kolla på den nya serien Vi i Villa, humor och lite kul, men inte riktigt i min smak.

Kvällen avslutades som vanligt med Alla mot Alla


Fredag och ett riktigt tråkväder 

  

Vaknade och skulle kolla på klockan hur mycket den var och inser att batteriet nästan är slut, så snabbt av med denna och sätta den på laddning.  Kollade då på mobilen i stället och ser att den är kvart i 6 och det var väl en ganska normal tid att vakna upp till.

När jag efter en timme satte min fulladdade klocka på armen så inser jag i alla fall att den har fungerat hela natten och alla mina värden var uppdaterade.

Idag blev det en snabb tur till Hägersten för att öppna till killen som skulle ha sängarna.

Blev först lite förvirrad när han kom ensam och liten var han.  Tänkte nu blir det jobb för Lasse igen, men han var lika duktig på att bära som han hade varit trevlig i sina sms.

Synd att han inte ville ha allt men det var så skönt att bli av med sängarna som vi inte hade haft möjlighet att köra bort utan släp och vi har ju ingen krok.

Sängborden tog vi i bilen och körde till tippen på hemvägen.  Själva sängramen får Lasse skruva ner så vi får in i bilen.

Vädret var så otäckt och det kändes som vanligt i min kropp. Till råga på allt så började en tand värka. Har haft det till och från det senaste året, men så går det över och jag glömmer bort det. Men igår var det jävligare än någonsin och jag letade till och med efter en akut tandläkare.

Men tiden finns inte just nu för att tänka på mig själv och det viktigaste känns just nu som det måste bli optikern, även där har det gått alldeles för lång tid sedan senaste besöket och varje gång jag har fått ett brev från dem så har jag tänkt " det tar jag i morgon"  

Hade inge som helst ide när det gällde mat, men hamburgare och pommes finns det alltid i frysen, så det fick bli denna nödmat.

     

Det godaste på denna tallrik var nog haloumin

Det blev en vanlig fredagskväll men mig gnällande i soffhörnan


Lördag

 


Att jag inte hade mått så bra under natten kunde jag direkt läsa av på appen, men tanden hade i alla fall varit lugn och så länge jag inte biter ihop käken för hårt och tänker på att inte tugga på höger sida så ska jag nog klara mig över helgen.

Idag hade jag 5 auktioner som gick ut på morgonen, så jag började direkt efter frukosten att paketera dessa fem paket. 

Två betalade direkt så de tog jag sedan med mig ner till Hallunda så de fick gå iväg direkt. Gillar när folk betalar fort för då får jag iväg mina paket.

En tur till systemet för lite helgvin.. Vet att många tror att vi dricker vin varje dag, men det gör vi inte fast det står vinglas på bordet, har alltid gillat att dricka i just dessa glas oavsett om det är vatten eller något annat.

Hände inte så mycket mer under dagen. Vi hade tänkt ta alla hundarna på en promenad när vi kom från centrum, men vädret gjorde klart för oss att varken vi eller hundarna skulle gilla detta.

Blev mest lite småpyssel denna dag och middagen hade jag redan planerat tidigt på morgonen med att ta ut räkor ur frysen.

Fattar inte riktigt vad tiden tar vägen för när vi äntligen satt vid matbordet så säger Lasse "är det postkod nu", vi båda kollar på klockan och ser att den är 19.30 och vi båda trodde den var 6.

  

Men nu var i alla fall maten på bordet och vi kunde sätta oss ner och njuta 

      och det gör jag verkligen när vi har detta på bordet.

Gillar verkligen de stunder jag tar tag i mig själv och ställer mig vid spisen, för det ger mig en inre ro.

Sen blev det Lets Dance för hela slanten och ikväll tyckte jag det var så roligt att se alla dansa till ett tema som tilltalar mig.

Tyvärr hann jag somna innan resultatet kom efter Tilde.

Så det kommer jag att kolla på i morgon


Så var det söndag 

 

Bättre än i går i alla fall och när jag sover över 1 timme djupt då är jag alltid nöjd och känner mig mer utsövd på morgonen.  Tyvärr har Qling börjat vakna redan vid 5 varje morgon och då är han så kissnödig och vill ut. 

Idag sken solen igen och bara det gör mig lite gladare, fast kroppen hänger inte med som den ska och det gör mig ganska ledsen, jag vill ju så mycket.

Patricia hade lagt ut två bilder på Instagram med 2 åriga Medina och deras katt och dessa bilder gör mig så glad så jag var bara tvungen att tjäla dessa      bilder som får en gammelmormors hjärta att slå volter.

Idag ville Lasse till Hägersten och skruva isär den stora stommen till sängen, så vi åkte dit redan före halv 10 i morse. Jag ville inte göra något mer där idag för jag ville vara ute så mycket som möjligt när vädret var bra.

Var hemma igen före klockan 12 och tog då en liten lunchmacka

Sedan ut med alla hundarna för Lasse hade tänkt stå ute och trimma. Men det var så bökigt att få fram trimbordet, så Lasse satte sig på en stol och ropade på hundar och så fick det bli en liten stund per hund med enbart tovutredning

  Egentligen var det Zlatan som han hade tänkt att börja med, men Åberlix var den som var först upp på plats och han älskar verkligen att bli ompysslad. Sen blev det Z som inte har något emot detta med tovutredning men måste hålla koll på allt annat.

Sen passade jag på att ta lite film på dem när Lasse höll på.   

Qling skulle kunna stå på bänken hela tiden, han giller verkligen när någon håller på med honom.  Men han måste jag ta och klippa ner igen, han har så mycket päls och han mår bäst av att vara kortklippt.
  Zlatan däremot skulle helst låta bli. Han säger inte så mycket men går gärna och gömmer sig när han märker att det finns verktyg på bordet.
 
 
   Alla fick sig i alla fall en omgång med tovverktyget och dessa Cocker öron blir alltid toviga.  

Sen började vi diskutera vad vi ville ha för middag, men även idag var det inte alls lätt att komma på något.

Åkte till centrum för att kolla efter fläskfilé, men ingenting på Supergrossen, så vi gick till Lidl, men lika tomt var det där i deras kyldiskar. De hade en fläskfilébit på dryga kilot som kostade 189 kr kilot och det hade jag ingen lust att köpa, jag skulle behöva ca 300 gram.  Men sen hade de fläsk ytterfilé för 89 kr kilot och det fanns i alla fall bitar som var under 800 gram och såg väldigt bra ut, så det fick bli en sådan bit.  Hade i alla fall tänkt mig en gryta och då tycker i alla fall jag att ytterfilen passar utmärkt.

Började sedan se en film som började strax efter 15 och höll på till över 18, men den var sevärd och helt i min smak. Så när det var reklampaus så passade jag på att göra i ordning en gryta och låta min tryckkokare sköta maten medan jag såg klart filmen.

Så vid strax före 19 var bordet dukat och maten framme

   


Blev en mustig gryta med grädde, tomat, hönsbuljong, senap och kryddor. Idag fick det bli bulgur istället för ris eller potatis.  Idag var det äkta rödvin i glasen.

Kvällen kommer att fortsätta framför TV

I morgon blir det en ny omgång från vad som händer hos oss-




 










 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 3 maj 08:12

Torsdag'   Vädret var det inget större fel på när jag vaknade, men sovit det hade jag knappt gjort denna natt.         När jag vaknar upp och ser denna app så blir jag så besviken.  Så rött som det var denna morgon var det ett tag sedan,...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards