Direktlänk till inlägg 14 april 2022

Torsdag till söndag vecka 15 2022

Av Rehn/Hornesjö - 14 april 2022 08:46

Så börjar påsken

     

Natten blev inte alls bra och jag vet inte hur många gånger jag kollade på klockan. Något var det i alla fall som inte var som det skulle för min puls höll sig på mellan 80 och 90 hela natten fast jag inte rörde mig.

Vädret var grått och trist när jag vaknade och jag kände inte alls för att behöva stiga ur sängen.

Märktes även på hundarna att de ogillade vädret för de hade ingen lust de heller att stiga ur min säng.

Började morgonen med att paketera 3 paket som jag fått betalt för. Ett av dem skulle till Nederländerna och dit har jag skickat förut utan besvär, men just denna adress hade ingen koppling med Schenker och jag måste välja posten istället och detta innebär att jag då måste betala mellanskillnaden i portoavgift som denna gång blir 60 kr, nu förlorar jag inget så det får väl gå för denna gång.

Lasse skulle besikta vårt släp klockan 13 och då skulle Per komma och hämta honom eftersom vi inte har någon krok på bilen.  

Plockade lite i huset, men det syns nästan inte och jag blir bara ledsen över att inte kunna få ha lite fint i påsk.

Lasse kom hem med släpet som hade som vanligt gått igenom besiktningen, så nu blir det en annons på denna eftersom vi i alla fall inte kan bruka den.

Klockan 15 skulle en kille komma och hämta Music möbeln som jag skänker bort. Det var varit ett riktigt hårt tryck på denna och jag har fått sålla ordentligt. Detta var en ung kille som ville ha den och jag tyckte han var så trevlig.

Kom nästan en timme innan den skulle hämtas så vi passade på att gå till Ica på Åsen och handla lammstek mm mm.

Förstår inte varför pappa envisades med att vilja handla på Kvantum när han hade en så fin Ica bara några meter från bostaden.  

När klockan var 14.50 så började vi undra när killen skulle komma och jag skickade ett sms om att vi fanns på plats.

Men inget svar och det blev det inte heller på hela kvällen.  Hade en tjej som också verkligen ville ha denna och hon har varit på mig flera gånger för att veta om hon kunde få den så jag sms henne och sa att hon kunde få den om hon kunde hämta en vid 10 tiden i morgon.  Inga problem alls och vi bestämde detta.  

Som vanligt blev det lite si och så med maten och jag hade ingen lust att stå vid spisen.

Hade planerat att göra varsin medaljong (typ smörgåstårta) till oss och hade tagit fram de bröd som skulle användas.

Så jag vispade i hop röran till bottnarna och tog fram lite räkor till mig, Lasse skulle få lax på sin.

Ville att dessa bottnar skulle stå och dra ihop sig i alla fall några timmar så egentligen hade vi behövt ta något annat innan, men det blev aldrig av.

Vid 19 tiden så kändes i alla fall bottnarna helt okej för att dekoreras

 


Nu skulle det bara bli som en medaljong hade jag tänkt och började med min med räkor, skulle på både dill och citron   men innan jag hann göra något så hade redan Lasse satt gaffeln i sin och den fick bli som den var   innan och min fick nöja sig med räkorna, för nu var vi så hungriga att i måste få äta och skita i hur maten såg ut.

Vet inte vad som hände med min nacke men jag var så stel och det blir ju alltid att jag får yrsel när nacken krånglar så jag kände mig inte alls på humör denna kväll.

Såg de vanliga TV programmen innan det blev kväll och sängen


Fredag

 

Natten blev okej.

Det första som hände denna morgon var att jag fick ett meddelande från tjejen som skulle hämta bänken att den var för lång för hennes bil.

Blir nog att Lasse får såga sönder även denna för att få den till återvinningen.

Samtidigt hörde en annan tjej av sig som vill ha allt som finns kvar i lägenheten, men behöver någon vecka på sig att skaffa transporthjälp. Så nu får allt stå kvar ett tag till, så får vi se vad som händer.

Var i väg en snabb tur till Hallunda för att handla lite. Men  fast det är påsk så känner jag inte för någonting och mat är det minsta jag känner för.  Men hade ändå beslutat mig för att plocka fram den nyinköpta röken och röka lite räkor

Plockade upp denna   ur sin kartong och kände att den var nästan för fin för att användas. Den kunde mycket väl användas som spegel och det var inte lätt att få en bra bild på denna.

Tog i alla fall fram 5 hg räkor och la i saltlag och så fick den sedan ligga ett bra tag.

Lasse grillade varsin hamburgare som vi tog med oss in för det kändes så jäkla kallt ute, fast de hade lovat att det skulle vara så fint.

Gick i alla fall ut och satte mig i solen och då dök Per upp på sin cykel och vi satte oss och snackade lite. 

När han hade åkt så kände jag för att börja röka mina räkor   i den nu färdigställda röken.

Satte mig återigen i solen och bara tog det lugnt medan de 30 minuterna som det normalt tar att röka fick jobba.

Räkorna blev helt okej   och helt i min smak gällande i alla fall rökningen och färgen.

Men ännu var det inte dags att äta utan de fick nu stå i kylen fram till klockan var nästan 18.

Gjorde bara varsin Chevré smörgås och sedan lite vitlöks yougurt som tilltugg till räkorna

 


Inte mycket till middag men gott var det i alla fall

Lasse hade köpt någon kaffelikör som han bjöd mig på med grädde i efter maten. Gott men sött.

Sen blev det TV och det gamla vanliga en fredagskväll.


Så var det påskafton

Vet inte vad som hade hänt med min klocka denna natt för enligt uppdateringen så blev det ingenting på grund av att den inte suttit på i minst 4 timmar under natten, men den har suttit där den sitter och jag vet inte vad som hände.

Men spelade egentligen ingen roll för natten blev störd ändå av min hosta. Vaknade vid 2 tiden av att jag drömde att jag höll på med påskfjädrar och det flög in en liten gul fjäder i min mun och satte sig i halsen och detta satte igång min hosta, men nu var det på riktigt och hostan blev bara värre och värre, upp och drack vatten, tog lite hostmedicin men inget ville hjälpa, det kittlade som sjutton på min högra sida i halsen och det tog säkert minst en halvtimme innan jag kunde somna om.  Sov sedan i alla fall till kvart i 7 denna morgon.

Förberedde redan på morgonen lammsteken som skulle vara till middag.  Ville göra den i den vanliga ugnen och även använda termometer för att få den så där fint rosa som jag vill ha den. Så den fick stekas på 125 grader.


Dagen kändes i alla fall rätt bra eftersom solen mest sken och jag kunde vara ute i stort sett hela dagen

Höjdpunkten på dagen var nog att i kunde sitta ute och äta en liten påsk lunch 

     

Det blev inte mycket men helt okej. Mammas ostlåda är alltid ett måste på bordet oavsett om det är påsk, midsommar eller jul.  Sen fick det bara bli ett par snittar var

      Det bästa med denna lunch var nog att vi satt ute.

Sen slöade vi en del efter denna och jag tror till och med att jag somnade i solstolen ett tag.

Dagen gick sedan i rasande fart fram till middagen som vi slarvade med lite genom att sitta framför TV:n

   

Lammsteken blev perfekt och likaså potatisgratängen. Såsen var nog som vanligt det som Lasse njöt mest av-

Det roligaste var att när vi hade ätit färdigt och jag kollade på bilderna som jag tagit så märkte jag att sparrisen som var inköpt för detta ändamål låg kvar i kylen.  Så den får vi ta till resterna i morgon.

Sen blev det Lets Dance för hela slanten och vad jag njöt och vad tårar rann, men men sån underbar kväll det blev.  

Blev lite besviken att det var Liza som åkte ut, för hon var verkligen inte sämst ikväll.'


Hoppas nu kunna få sova lite bättre än natten innan och att min hosta håller sig borta.


Söndag

 

Natten fungerade bra.  Visst hostade jag lite, men inte alls som natten innan, tyvärr hade jag druckit en massa vatten just för att hålla hostan bort och detta resulterade i att jag istället fick gå upp och kissa två gånger denna natt.

Vädret såg inte alls ut som jag hade hoppats när jag steg ur sängen klockan 6, det var grått och trist, men redan vid strax före 8 så visade sig i alla fall solen.

Tog det lugnt på morgonen och vid 11 tiden skulle Per komma och hämta oss för att sedan ta en tur till Haninge för att hämta Malin och sedan fortsätta till Värmdö för PÅSK lunch hos Ann och Kenneth.

Vi hade verkligen tur med vädret så efter en god lunch så blev det att vi mest var ute och solen värmde så mycket att det inte ens gick att sitta mitt i solen denna dag.

Tog lite bilder som fick bli ett collage, tyvärr var aldrig Medina så stilla så jag hann fotografera henne. Men hon har blivit så stor och duktig.


  Per hade inte alls velat åka hem, men vi var tvungna att komma hem till våra hundar och så blir det ju när man åker tillsammans.  Men det var skönt för Lasse att slippa köra eftersom han har så ont i sin rygg.

När i kom hem så ville jag fortsätta att vara ute, men det kändes inte alls lika varmt här hemma som det hade gjort hos Ann och Kenneth.

Vi 19 tiden blev det i alla fall lite middag på rester av lammsteken

  och ikväll glömde jag inte sparrisen.

Sen blev det snart kväll igen och samma TV program som alltid en söndagskväll.

I morgon är det fortfarande helg, men även Lasses 79:e födelsedag. Tyvärr blir det ingen bjudning, det får vänta tills nästa år då det blir flera jämna födelsedagar i april.

Nu ses vi på onsdag igen










 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 3 maj 08:12

Torsdag'   Vädret var det inget större fel på när jag vaknade, men sovit det hade jag knappt gjort denna natt.         När jag vaknar upp och ser denna app så blir jag så besviken.  Så rött som det var denna morgon var det ett tag sedan,...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards