Alla inlägg den 12 januari 2023

Av Rehn/Hornesjö - 12 januari 2023 08:06

Torsdag

 

Blev i alla fall en lång natt. 

Somnade till Karlavagnen och vaknade till vid 00.10 av att det var ett annat program. 

Drog ur öronsnäckan och skulle stänga av mobilen. Famlade i mörkret och försöker stänga mobilen men det hände inget. Tände lampan och märker att jag fått tag vi en  flaska lotion och det är den jag försöker stänga av.  Nu såg jag i alla fall och kunde byta ut denna flaska mot mobilen. 

Vaknade sedan  vid 6 tiden av att Lasse höll på att klä på sig. Jag sa till honom att vänta tills hundarna själva sa till att de behövde kissa. Detta händer varje morgon 6,50 och då är det Qling som vill ut.  Lasse la sig er igen och väntade på Qlings signal. 

Efter frukost för oss alla      där mattes kille Åberlix alltid finns vid min sida så fick jag lite överskottsenergi och måste hitta på något. 

Plockade ihop alla ljusstumpar och gjorde ett antal tänd kuber.  Något som jag redan i november hade haft en tanke på att göra.  

Slängde även ihop en pannkaks smet   till kvällens middag. 


Sen fick jag för mig att göra iordning i min kryddlåda. 

Eftersom jag har både burkar och påsar så blir det ofta att vissa kryddor lämnar påsen och hamnar i lådan.  När allt var urplockat ur lådan så fanns det mycket lösa kryddor kvar.  Kanske hade blivit en spännande kryddblandning, men det kastades. 

Vet inte varför jag köper på mig så mycket som redan finns hemma. Kastade massor, men lovar att jag inte behöver köpa svartpeppar de närmaste åren. 

Fick i alla fall nysa ordentligt och det kan ibland kännas befriande. 

Hann med en lunch   på resterna från gårdagen innan det var dags att slå oss ner framför TV för att se den spännande Hem till Gården.

Vi hade en kartong som skulle ner till Stadsmissionen och även ett par lådor med skräp som skulle till Återvinningen, annars var det inte mycket vi skulle behöva oss ut för.

Hem för att kolla på tjejernas skidskytte.

Plockade samtidigt inne på mitt kontor och fick en hel del kastat. 

Tyvärr hann jag inte fortsätta med Qling som jag hade bestämt mig för . 

Snart var det dags för att göra kvällens middag. 

     


Den artade sig bra i ugnen. 


Sen skulle den även ätas

 

Så gott det var, men ack så mätta vi blev. 

Tror att det är detta man kallar "paltkoma".


Första avsnittet av Marco och hans mamma Irma var helt okej och det enda som inte tilltalar mig är alla svordomar, men detta kan jag ändå leva med och jag gillar verkligen Marco.  Ser fram emot nästa avsnitt.

Satt lite vid datorn under kvällen. Händer inte så ofta nu för tiden så det kommer upp en  hel del som jag inte sett via mobilen. 

Varken Z eller Åberlix har klagat på att sova ensamma i köket, så det var nog bara min separationsångest som störde sömnen för mig de två första nätterna. 

Så här avslappnad är  Åberlix när vi säger god natt. 

Bestämde mig för att lägga mig tidigt och lyssna på Karlavagnen. 

Handlade om  kärlek på äldre dar.  Lyssnade på de tre första samtalen men de kändes inte som något för mig. 

Stängde av mobilen och beslöt mig för att sova. 


Fredag

Somnade tydligen ganska fort. 

Tyckte jag vaknade många gånger denna natt, men sov ändå ganska bra och drömde massor men ganska osammanhängande, så det är inte mycket jag kommer ihåg. 

Började dagen med att ta fram räkor och lägga i saltlake, för tills ikväll hade jag planerat att äta rökta räkor.

Nu visade det sig att det var inte det lättaste att hitta rödsprit.. Skulle ha köpt detta i julas och brukar göra detta på Dollarstore men då fanns det inget.  De sa att det var stor åtgång på detta då många nu hade börjat använda sina spritkök.  Ja ja, tänkte jag och vi hade ingen brådska. Men så idag var vi och handlade på Lidl men ingen T sprit hade de i lager. In på Supergrossen men ingen rödsprit där heller.  Tog då en chansning och åkte upp till Lidl och hela deras skåp var precis påfyllt.  

Hem för att se på Hem till Gården och äta upp resterna på pannkakan.

Vädret nu vid strax efter 13 var perfekt att stå ute i. 

  Fram med röken och fylla på med spån och socker. 


 

Lägga ut räkorna snyggt (mest för att det ser trevligt ut). Sen tända brännarna och ställa rök lådan på elden.  Denna dag ville det sig inte riktigt med tändningen, brann så bra men elden slocknade sedan efter bara någon minut. Bara att börja om med ny röd sprit.  Nu brann det ordentligt och ville inte sluta efter10 minuter, som den normalt gör med denna mängd rödsprit . Kanske inte så konstigt eftersom jag tog samma mängd när jag började om.  

Var bara att lyfta bort lådan och släcka elden.  Sen fick den som vanligt rökas vidare. 


 

När jag lyfte på locket rök det ordentligt och jag trodde de var brända. 

Men de var perfekta och precis som jag önskar. 


 

Det ser ut att finnas mycket rom idag och jag längtar efter kvällen då jag får suga ur denna rom. 

Men nu är klockan närmare halv tre och dags för skidskytte och lagtävling. 


Dagen smög sig fram till middagen och då äntligen var det dags att få stoppa första räkan i munnen.

     

Bara räkor, aioli och en skiva toast med Chevré är allt som behövs 

Blev nästan lite väl mycket med vår toast denna dag. Så när vi hade ätit upp den så var vi mer än nöjda. Men det fick inte mig att låta bli räkorna och som vanligt satte jag i mig alldeles för många. 

Så innan kvällen var slut så var även räkorna också uppätna, av mig.

Vet inte vad som hände men helt plötsligt började min högra handled värka och sen spred sig värken i stor sett i hela kroppen.  Vet inte om det är efter min trimning av Qling för 2 dagar sedan, men något kändes i alla fall fel.

Kvällen fortsatte med Talang, kändes som om man bara måste se detta första avsnitt med ny jury. Detta första avsnitt var bra och juryn kändes som den verkligen tänkte efter innan de bestämde sig.

Blir kul att fortsätta att se.

Lasse som är en älskare av Mr. Bean var bara tvungen att kolla på denna ikväll.  Jag har ju inte riktigt samma humor som honom, men klart jag fick skratta en del.

Blev sängen sedan för jag hade ingen ork denna kväll att fortsätta att kolla på någon film.


Lördag

 


Lite liten djupsömn men timmarna blev ju bra .

Även denna morgon kände jag av min värk i lederna.  Visst spelar vädret in, men det är jobbigt när det kommer så plötsligt och jag egentligen har en massa att göra. 

Även denna dag var, det en hel del med skidor på Tv, så lika bra att börja med att åka till centrum så tidigt som möjligt. 

Egentligen hade vi inte behövt att åka, för det enda vi egentligen behövde var bröd. Men jag ville bli av med en kartong med böcker som skulle till Stadsmissionen. 

När vi kom hem så tog jag fram en påse med djupfrysta kycklingvingar (hade egentligen köpt dessa till hundarna) och la dem i en marinad av olja, vitlök, citronpeppar, salt och lite chilipulver, nu skulle dessa få ligga och tina i denna blandning till kvällen. 

Började med att kolla på gårdagens På Spåret. 

Sen blev det skidskytte  och efter detta tjej-ishockey, en superbra match och våra svenska tjejer var, så, duktiga. 


Jag höll mig på övervåningen och kollade bland de lådor som fortfarande finns i hundrummet efter pappas lägenhet. Det finns en stormhatt som var min morfars, han var född 1901 och dog 1968, när hatten hade använts har jag ingen aning om (om den över huvudtaget är använd) utan fick alltid höra när jag var liten att den inte fick röras. Min morfar var ganska liten och denna hatt är i storlek 56.  Men vad ska jag med denna till. Tror inte att någon av ungarna är intresserad. Så jag fick för mig att sätta ut en annons på den, men glömde skriva hur stor den var. Det var många som var intresserade och frågade efter storlek, men det visade sig att alla måste minst ha 58 cm. Tror att även asken är av intresse för den ligger snyggt nerpackad i sin original hattask 


Snart var det nu dags att lägga in kycklingvingarna i ugnen och grilla dessa medans klyftpotatisen stod i Airfryen

Något som jag tycker om är när spetsarna på vingarna blir riktigt knapriga, men jag vågar ändå inte grilla dem för hårt för jag vill ha kycklingköttet saftigt.



      

Behövs inte så mycket tillbehör till denna rätt, lite sötsur sås och vitlöks yougurt är det enda som jag vill ha.  Lasse vill gärna ha ris eller potatis till.



Utan att skryta så får jag nog säga att vingarna idag blev perfekta.

Blev 4 vingar kvar som vi får knapra på till lunch i morgon,



Söndag

   

Vaknade och kollade på klockan som då visade  04,25. Det fick bli en snabb tur till toa för att kissa och sedan tillbaka i sängen för att försöka somna om någon timme.

Vaknade till och såg att klockan nu var 7 och det är alltid konstigt när man inte blivit väckt mellan 6.40 och 6.50 av att Qling vill ut.  Men nu hörde nog Z att jag rörde mig däruppe och då satte hon igång istället.  

Lasse är den som alltid stiger upp och tar ut hundarna på tomten för morgonkisset.

Bäddade och gick ner tillsammans med Lasse denna morgon för att börja med frukosten.

Kände mig ganska pigg, men naturligtvis lika stel som vanligt, men när appen lyser grönt så blir den en annan känsla i kroppen.

Tänkte ta någon timme vid datorn för att sortera, spara och kasta bilder. 

Klockan var 10 när jag satte mig ner och började  med Ölandsbilder.  Bestämde mig för att kasta alla bilder som innehåller mat.  Ja det blev en del och timmarna gick. När klockan var 3 sätt jag fortfarande kvar vid datorn. Kom på att jag skulle ha rensat och diskat röken så jag satte på mig en jacka och tog med mig hundarna ut på tomten.  Men   jäklar så kallt det kändes och fingrarna stelnade direkt när jag stoppade dem i det kalla vattnet som jag skulle skölja ur röken med.  Det gick snabbt och sen var jag tvungen att gå in. Lasse kom ut och tog hand om hundarna. 

Satte mig datorn igen och hittade ett USB minne som inte sa mig ett dugg. Tänkte att det kanske kom från pappa så det var bara att rensa. Det visade sig innehålla över 2000 filer och jag kände att det var toppen för då skulle jag kunna lägga in en hel del hundbilder. 

Satte den på att radera alla filer och gick sedan in för att kolla lite på travet.

När jag kollar efter ett tag så ser jag att det inte är rensat och frågar Lasse om han känner till detta USB minne.  Jodå, det är till hans släktforskning och som tur är detta skyddat, så allt fanns kvar.  Fattar inte hur detta har kunnat hamna bland mina datasaker. 

Till middag idag blev det pannbiff med brunsås och smörslungad rödlök. 

    

   

Lasse gillar inte lök som syns, därav kan jag aldrig göra en löksås. 

Men det fungerar bra för mig att få äta denna lök vid sidan om. 

Gott var det i alla fall. 

Avslutade kvällen med en Beck. 

Imorgon är det ny vecka och vägning. 


























Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards