Direktlänk till inlägg 14 december 2023

Torsdag till söndag vecka 50 2023

Av Rehn/Hornesjö - 14 december 2023 10:15

Torsdag

  

 


Ja denna natt var inte mycket att hurra för.  Somnade ganska direkt men vaknade sedan redan efter någon timme och kände av att jag hade ätit alldeles för mycket denna kväll.  Självförvållat och dumt.

Kom inte till ro förrän klockan hade passerat 03, men sen sov jag gott fram till halv 8 då jag insåg att jag missat adventskalendern.

Lasse hade startat upp en brasa så det var varmt och skönt att komma ner i köket och påbörja min del av frukosten.

Passade sedan på att se adventskalendern på mobilen medans vi åt.

Sen gick jag in och satte mig vid TV för att kolla på kvällens program med Bonde söker fru.

Får nu vänta tills nästa onsdag för att se hur det verkligen går för dem.

Vi åkte till Dollstore för att handla lite. 

Vi hade allt hemma gällande både lunch och middag så vi slapp tänka på att handla idag. 

Men jag var ända tvungen att åka till  centrum för att hämta mitt nya körkort. 

Nog för att jag var besviken på  den bild de tog på mig, men hade en förhoppning om att det skulle se bättre  ut på körkortet. Men det var värre och jag hade lust att bara slänga detta körkort i soporna. 

 Har aldrig under de 10 år som gott sedan det förra känt mig nöjd med bilden, men nu var det värre. Inte nog med att de 10 år som förflutit satt sina spår utan nu såg jag vettskrämd ut också. 

Jaja, bara att inse att åren sättet sina spår. 


Dagen fortsatte som vanligt. 

Middagen  blev bara 2 kroppkakor var med smör och lingon

 

Känns som om de aldrig tar slut denna gång, men så bra att ha dessa i frysen när fantasin tryter. 

Mycket på TV denna kväll och fast jag mär riktigt dåligt av att se Ondskan så måste den ses. 

Kul avslutad på kvällen är med Alla mot Alla och mina favoriter Lotta och Erik vann. 

Blev ingen mer film denna kväll

Fick ett alldeles ny taget foto på lilla söta   Smaragda och detta fick mig att känna glädje,  samtidigt en glädje som gör ont. 

Känns som det kan bli en bra natt. 


Fredag

 

 

Appen lyste grönt och det kändes bra att vakna till en ny dag. 

Efter frukost och utfodring  och rastning av  hundarna så ville jag iväg till Kungens kurva och först Öb för hundgodis och sedan Citygross  för krabba.   

Men så besviken jag blev idag när de bara hade räkor och havskräftor. 


Handlade  i alla fall  det som stod på min lapp. Bregott var billigt så det passade jag på att handla.   Annars gör jag mitt eget. 

På vägen ut från Citygross så säger Lasse att jag ska bestämma var vi ska åka nu eftersom han vet att jag vill ha min krabba. 

Känner att det enda alternativet är  Maxi men  känner att jag kommer att bli så besviken om de inte  heller  har någon.  Men  säger att  vi tar Maxi och finns det inte  så får jag tänka om och ta något annat. 

Jo det ligger 3 stycken I deras fiskdisk.  Först känner jag att är det verkligen värt det priset   Nästan 400 kr kilot bara för att jag är sugen  Frågar om de inte har några vaccade, vilket de har och som i alla fall kostar 100 kronor mindre per kilo.  Tar en   och den kostar 170 kr och jag känner att det kan vi unna oss.

Lasse tar en tur in på Systemet för  en flaska Cava.


Hem och jag värmer upp de två kroppkakor som finn kvar sedan igår.   Enkel och väldigt lite lunch, men gott.

Snart  är  det dags att slå oss ner för vintersport. 

Har svårt att bara sitta still så jag får för mig att gå ut i köket och fixa till en "mammas ostlåda".

River 3 dl prästost och sedan vispar jag ihop 2 ägg och 2 dl grädde. Lägger en stor klick smör i en mindre eldfast form som sedan får stå i ugnen tills smöret börjar bli lite nötaktigt. 

Nu är det bara att hälla i smeten och drömma mig bort för att tänka på alla mysiga middagar i min ungdom när denna fanns på bordet

Lasse kommer ner från övervåningen och säger att det doftar så gott. 

Den ser fin ut   när jag tar den ur ugnen och mina tankar går till Royne på Öland och tänker på våra matstunder, just för att denna låda stod alltid på hans önskelista. 

Ja nu började dagen lacka mot middag och Lasse var snabb att servera oss varsin   Rom drink. 

Jag fortsatte i köket och Lasse fixade till matbordet med lite stämningsfulla ljus och korkar upp en flaska Cava. 

   

Nu kan vi bara sätta oss till bords för att avnjuta denna helt perfekta krabba som nog var bland den bästa vi ätit på länge. 

Lite kex och  gorgonzola fick avsluta denna fredagsmiddag

Sen På spåret och lite slötittande på TV fram till innan Frost började och som sedan fick avsluta kvällen. 


Lördag

 

 

Idag är det mildare igen och nu börjar i alla fall den otäcka hala och oplogade vägen till garaget och parkeringen att vara framåtkomlig utan att jag ska vara rädd att ramla.

Blir sugen på Tacos och vill iväg för att köpa ett kit som vi brukar.  Tyvärr finns det inget sådant i vår affär utan bara kartonger med skalen och det är alldeles för många för oss.  Tar i stället lite lösa saker och så får det bli (fast Lasse inte gillar detta) mjuka bröd i stället.  Dessa kan jag i alla fall spara i frysen och använda till pizza.

Ska få besök av yngsta dottern Pia vid 13 tiden och jag ser att det finns semlor i affären, jag frågar Lasse om han vill ha och det är klart att han vill.  Köper ett paket med 2 till Pia och Lasse,

När vi kommer hem så plingar det i min mobil och Pia säger att 2 av barnbarnen kommer med.

Tar även fram lite bullar ur frysen och delar dessa två ganska stora semlor i 8 delar, känns ganska perfekt.


Kul att få besök och de stannar en dryg timme.

En hel del med skidor på TV som vi kollar på.

Vid 17 tiden känns det som om vi nog borde stoppa i oss något och jag börjar med Taco middagen.

Steker köttfärs, river ost och gör lite röror.

Frågar Lasse hur många bröd han vill ha och han säger 2 stycken, värmer 4 men vet redan nu att vi bara kommer att äta ett var.

         

Det var gott men vi fick bara i oss varsin.

Inte mycket att se på TV så det fick bli en Morden i Midsomer.

Blev att vi gick och la oss tidigt för att sedan kolla på en gammal James Bond från sängen.


Söndag

 

   


Natten blev orolig och jag hade svårt att somna.

Vid 2 tiden står helikoptern över vårt hus och som vanligt undrar man vad som kan ha hänt.

Försöker somna om men tycker att jag hör att någon hund ulkar, kollar och det är Lasse som sitter upp och har svårt att andas, något som händer då och då när han har satt i sig lite extra godis innan sänggående.

Till slut somnar jag om i alla fall.  Hör hur det plingar till i min mobil och jag ser att klockan är något på 4, men jag orkar inte kolla vad det är.

Vaknar vid kvart i 7 och nu är jag nyfiken på både varför helikoptern stod här och vad som hände vid 4 tiden.

Kollar på blåljus och ser att de letade efter någon som hade kört drönare över vattenverket, men det visade sig vara en satellit.  Det andra var att Ann berättade att de precis hade landat och nu kommit hem från Thailand.

En vacker soluppgång som färgar hela himlen röd.

Grattar vår Zlatan som fyller 5 år idag och mina tankar går till denna dag, en dag med både glädje och sorg.

Yras vatten gick tidigt på kvällen och sen hände det inte mer.  Vädret var det mest otänkbara att ge sig ut i och den enda som kunde ta emot oss denna natt var i Uppsala.

Det var oklart om vi hade tagit oss fram i denna snöstorm och jag hade kontakt med veterinär som avrådde oss från att bege oss ut.  Var bättre att vara på plats i Kungens kurva så fort de öppnade.

De visste att vi skulle komma så jag kände mig lugn och trygg.

  Yra var lugn och trygg.  Efter närmare 2 timmar kommer äntligen veterinären in och säger att han är ny och har aldrig varit med om en valpning och han säger att han känner sig trygg med oss som är vana. Nu var vi här för att få hjälp med att sätta igång henne.

Han börjar med att undersöka hennes öron och hals.  Jag säger men hon är här för att få sättas igång. Men han vill ändå undersöka allt.

Sen försvinner han och är borta länge och vi sitter där med vår ångest.  Han vill ta henne till röntgen för att kolla att allt ser bra ut,  återkommer och säger att det är 7 valpar som alla ligger rätt.

Sen försvinner han igen och åter kommer efter ett tag och vill nu ta ett ultraljud som visar att alla valpar lever.

Jag ifrågasätter när de ska sätta igång henne och får till svar att det inte är någon brådska eftersom allt ser bra ut.

Timmarna går och tillslut så kommer de med en apparat som ska sätta igång henne.  Tar bara ett par minuter så märker jag att hon börjar krysta och jag ser den första valpen.  Ska precis ta emot den när veterinären slänger sig ner på golvet och säger att detta vill han ta hand om.  Vår lycka är på topp, äntligen har hon börjat valpa.

Veterinären tar valpen och säger till en sköterska att han vill ha en peang och en sug.  Jag säger att detta behövs inte,  men han är envis.  Han ger valpen till en sköterska och börjar fumla med paketen som är svåra att öppna. Valpen har börjat gny och han sitter där på golvet och ska ta emot valpen från sköterskan som står upp med valpen i handen.  Fattar inte vad som händer men hon släpper den och han tar inte emot utan den faller handlöst till golvet och avlider    En trefärgad liten kille. Veterinären säger ingenting utan tittar bara bort och sedan säger han det finns ju 6 kvar.

Det är iskallt i rummet och det finns inget för Yra att ligga på annat än en liten enkel fäll, vi tar  våra ytterkläder och lägger dessa under henne.

Valparna börjar födas, men det har tagit alldeles för lång tid och 3 dör.  Efter nästan 10 timmar åker vi hem med 4 små valpar och en avlider i bilen innan vi har kommit hem.

Nu är det tre kvar och de mår bra.  Alla tre äter   och vi känner oss lugna, men så får Yra mjölkstockning och det är svårt för valparna att få ur någon mat, men detta häver vi ganska snabbt med medicin.

Men på dag 4 så somnar en tik in helt utan förvarning.

Nu finns det bara 2 kvar och dessa är tingade, som även de andra fem också var.

Dagarna går och allt är frid och fröjd, vi skrattar lite åt hanen som ser ut som en groda   när han ligger.  Har aldrig sett en valp tidigare som legat på detta sätt och nu börjar jag blir rädd, ska vi även mista denna helt underbara lilla kille      . Är tvungen att meddela de som ska ha honom att han inte verkar var helt okej och de bestämmer sig att de inte vågar chansa.  Snart står det klart för oss att han är en liten swimmer och med tålamod och träning så ska han bli helt normal.  Han leker med sin syster, han tar sig fram med benen hoptejpade för att de inte ska glida iväg.   Vi kämpar dag och natt i 8 veckor och visst blir han bättre för var dag men min oro finns när vi på deras 9 veckors dag är på veterinärkontroll.

    och han får ett stor UA i rumpan.

Efter den dagen gick allt framåt och han blev som en riktig hund.  Vi är så glada att vi fick behålla honom. 

Lite blandat, de, mesta jag har är filmer och de går inte att ladda upp. 

     

Han visade även framtassarna på utställningar och vann varje vi var på under hans valptid.

Han blev sedan viltspårschampion och är även pappa till flera fina valpar.


Idag har han blivit grattad med både extra mat och även leksaker, något som han älskar.


Som vanligt mycket skidor på Tv.  Hade egentligen ingen aning om vad, vi skulle ha till middag

Kände att jag kanske måste till centrum, men får bara panik när jag kommer in i affärer och det inte finns det jag vill ha. 

Så jag valde att skippa centrum och plockade fram lite kyckling från frysen så får det bli något. 

Gjorde i alla fall varsin pizza på Tacorester

 och det, smakade faktiskt bättre än i går. 

Dagen fortsätter framför TV.  Ville till vår andra dotter, men Lasse ville inte missa något av skidorna, så detta får vi ta i veckan.

Jag hade tagit fram kycklingfilé ur frysen och detta hade jag först tänkt att panera, men eftersom vi har en öppnad grädde så väljer jag i stället att göra kyckling i rosépepparsås.

Har två lite större potatisar i kylen och ber Lasse att skala dessa och sedan riva grovt för till denna mat är det alltid gott med rösti.

När kyckling puttrat färdigt i den goda såsen så är det bara röstin som ska stekas.

Detta gör jag och de ser fina ut båda två. Den sista får ligga kvar i stekpannan som är avstängd medans jag dukar i vardagsrummet.  Det tar inte många minuter innan jag känner hur det luktar bränt och nu har det hänt, det som inte ska hända att när jag tagit besticken så har jag troligen med min kropp kommit åt vredet på spisen och nu stod den på högst och potatiskakan brann i stekpannan.  Fick snabbt den under vatten och så stod vi där men en liten rösti.

Ja ja, vi är ju inte så stora i maten och en potatisrösti får räcka till oss båda.  Kyckling fanns det gott om i alla fall.

  Det räckte gott, men man är väl aldrig så sugen på någon som när det inte finns och just rösti är något som jag gillar.  Men maten var god och det var huvudsaken.

Lasse som alltid är sugen på något sött frågar mig om vi inte ska ha lite likör.  Ja inte det bästa jag vet men idag känner jag lite för detta och säger  "ja tack"

 


Kollar på Hellenius Hörna och sedan avslutar vi kvällen med en repris på Morden i Sandhamn.

Klockan är nu över midnatt och det är dags att göra oss i ordning för sängen  och en god natt.

i morgon börjar julveckan och det finns en del att göra.































 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 15 april 09:31

Måndag   Så var det kallt igen.         Så såg det ut efter denna natt.  Fattar inte varför mitt ANS är på rött, tycker att jag känner mig ganska lugn. Idag var det vägning igen eftersom det var måndag och det där med att äta choklad s...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards