Alla inlägg den 21 september 2023

Av Rehn/Hornesjö - 21 september 2023 07:46

Torsdag

 

Att somna klockan 24.00 och vakna 5,45 kändes helt underbart.

Denna dag var det inget planerat och vi kunde ta dagen som den kom.

Många läkarbesök för Lasse hela denna vecka.  Började på måndagen med blodprovstagning.

Nästa besök blev på fredagen då det var dags igen för röntgen av hela kroppen på KS. På lördagen ville hans läkare på vårdcentralen träffa honom, de hade kommit på att han inte varit där på 3 år.

Sen fortsätter nästa vecka med flera besök hos läkaren.

Mycket stress för oss båda inför dessa besök.  

Men idag är en ganska lugn dag och jag bestämde mig redan direkt efter frukost att kolla på Idol eftersom man idag skulle få veta vilka som gått vidare till kvalet och där fanns vår grannes barnbarn med. Tyvärr gick hon inte vidare och det kändes tråkigt, hade varit kul att få följa henne på denna resa.

Efter detta gick jag ut och satte mig i solen för att sy klart kuddarna som jag igår hade sytt ihop med maskin. Men nu skulle de fyllas och sys igen och detta gjorde jag för hand

  Kände mig riktigt nöjd när de var klara. Nu skulle de bara bäras in och läggas i den rätta soffan.

Lasse fick äta upp kroppkakorna till lunch, som var kvar sedan gårdagen. Själv kände jag mig inte sugen på något.

Sedan blev det en tur till centrum för att handla det enda som fattades och det var mjölk.

När vi kom hem igen då var jag sugen på något att stoppa i magen. Hade köpt 4 små förpackningar med fetaost och det är alltid något jag gillar.  Tog en av dessa och blandade med ungefär lika mycket stark ost och ägg och sedan fick det bli varsin grekisk cheesecake (som mamma och pappa kallade detta redan på 60 talet)

  Idag gjorde jag dessa i Airfryen och de blev supergoda och frasiga och den smälta osten blev jättegod inuti denna.  Det passade bra med varsitt glas kallt vitt vin till detta.

Gick sedan in och vispade till smeten till kvällens ugnspannkaka.

Lasse jobbade vidare med trallen och den är nu nästan helt klar så jag passade på att lägga mig i min solsäng som står nu stod på det nya däcket.  

Nu hade klockan hunnit bli 16 och det var dags att bryta dagen och gå in och göra mat till våra hundar.

Sen blev det en liten promenad och jag var tvungen att få med mig Lasse till en av tomterna på andra sidan för att visa honom ett jättesnyggt staket i trä, detta skulle jag vilja ha på vår långsida.  

Vek en timme till Glamour innan jag gjorde iordning kvällens middag.

Vet inte vad som hände idag, men pannkaka brukar höja sig och blir så fin att även se på, men idag var det som man säger "platt som en pannkaka"

  Men den smakade bra och detta var det enda som blev kvar till Lasses lunch i morgon.

Kvällen fortsatte med TV som vanligt och avslutades med Alla mot Alla som var ganska kul ikväll. 

Janne och Cecilia får mig att skratta i alla fall med alla sina tokiga svar.

Nej imorgon är det lite på agendan igen.


Fredag

  


Kändes som natten varit bra och på det hela visade inte appen något annat.

Uppe tidigt som vanligt och redan före 8 så var vi klara med frukosten.  Lika bra kände jag då att kolla på dagens avsnitt av Hem till Gården eftersom jag i alla fall kommer att missa den vid halv 1 eftersom vi då måste bege oss till KS för Lasses röntgen.

Sen kände jag för att förbereda kvällens middag som skulle bli rökta räkor. 

La 40 stora räkor i röken och lät den jobba i 30 minuter.

Det luktade så gott från röken och som alla är jag ganska nyfiken på hur de ska se ut. 

Lyfter på locket och se mina räkor se ut precis som jag önskar

Häller upp dem   i en bunke och sätter på folie. Nu får de vila fram till middagen. 

Lasse ska vara på KS 13.50  och vi bestämmer oss för att starta hemifrån redan 12 30 för att inte behöva stressa om det skulle hända något på vägen, eller att leta p plats i garaget. 

Resan går fort och idag hade vi 45 minuter på oss att hitta en p plats. Även detta gick fort. 

Ut på gatan för att leta efter Eugenia vägen 23.  Nu är det bara att ta hissen upp till fjärde våningen. 

När klockan är 13,45 kommer en tjej och säger att Lasse ska upp till våningen över.  Frågar om det fungerar med trappor och vi båda säger att det är okej. Nu visar det sig att det är 2 trappor upp med spiral trappor. 

Han får direkt komma in för en input och sedan vänta i nästan 20 minuter innan röntgen som idag är både helkropp och hjärna. 

Det tar sin tid   och jag sitter i stort sett ensam i denna långa korridor.

När han kommer tillbaka så är det nu dags att kolla var utgången finns. Att gå ner för spiraltrappan gick inte för den dörren var låst.  Hittar en tjej som säger att det är bara att gå korridoren rakt fram och sedan till höger.  Så långt var det okej, fortsätter sedan till höger igen och ser att det längre fram finns hissar.  Fem stycken finns det men bara en som går och den åker förbi detta plan flera gånger innan vi till slut kan åka med.  Kommer ur hissen och vi har ingen aning om var vi befinner oss.  Gatan utanför har vi aldrig varit på innan. Hittar en sköterska som säger att ska ni åka hiss eller gå gatan. Vi väljer gatan eftersom man inte vet var man hamnar om man åker hiss.

Börjar känna igen oss och efter en bra promenad så passerar vi port 23 som vi hade gått in i från början och hade trott att vi skulle komma ut ur.

Är nu snart nere vid ingång 3 där vi har bilen i garaget.  Klockan börjar nu närma sig 15.30 och vi har varit på gång sedan 12.30.  Känner oss ganska möra men fortsätter till Eriksberg för att handla en Cava på systemet.

Kommer hem och utfodrar hundarna och jag sätter sedan igång med att förbereda vår middag.

Har varken druckit eller ätit något sedan klockan 7 denna morgon.

Orkar inte duka på matbordet utan vi sätter oss till ro framför TV med lite småplock

 

       

Friterade varsitt rispapper som vi sedan kunde lägga de rökta räkorna, avokado aioli i.

Sedan hade jag gjort några Chevré snittar och även lite inbakad fetaost.

Räkorna var helt i vår smak och allt smakade bra fast vi var så trötta.

Vi både var sedan tvungna att ta varsin liten tupplur i ca 30 minuter.'

Lasse sov sig sedan igenom nästan hela kvällen. Själv såg jag Fångarna på Fortet och avslutade kvällen med en gammal redan sedd Frost.  Stängde av TV vid 00.15 och hoppades att få sova.


Lördag

 


Vaknade vid 05.20 och kände mig ganska utsövd.  Gick upp på toa och sedan tillbaka i sängen för att avbryta sovtiden. Klockan var nu 6.05.  Tyckte att jag hade sovit bra och trodde att mitt ANS värde skulle vara på topp, men det var precis tvärtom och lyste rött. 

Låg kvar i sängen en halvtimme innan jag kände för att börja dagen.

Även denna dag var vikt för Lasses läkarbesök, men idag behövde vi bara bege oss till Hallunda.

Höll oss hemma till klockan 12.30, sen ville Lasse till Hallunda för att ha god tid på sig att varva ner i väntrummet. 

Han hade fått en ny läkare som nästan blev förbannad på att det var 3 år sedan de hade följt upp Lasses höga blodtryck.  

Han var supernoga och gillade inte  Lasses värden idag, så på onsdag blir det både EKG och blodtryckstagning. 

Han tyckte det var konstigt att man kan gå som patient på KS och att de inte även tar de vanliga proven. 

Men  detta har Lasse själv ifrågasatt och då fått till svar att det inte går att samla hans sjukdomar, utan varje läkare gör sitt jobb. 

När detta var klart så passade jag på att handla i centrum. Sen ville Lasse till Hornbach för att köpa sten som han ska ha vid den nya trallen. 

På vägen hem stannade vi vid Max och jag sprang in och köpte varsin cheeseburgare. 

Åkte hem och satte oss ute i solen och åt dessa. 

Lasse gick igenom bilen och satte tillbaka de saker vi inte har använt eftersom vi har haft hund burar i bilen. 

I morgon ska vi åka och tvätta den och på måndag ska den in för värdering. Hoppas det inte blir sämre än vad säljaren satt för värdering.. 

Idag för 23 år sedan stod vår dotter    Pia brud tillsammans med sin fina man Thomas och 

 det var Lasse som fick äran att föra henne fram till altaret.

Blev bara något att tänka på denna dag och hoppas att de ska fortsatt sitt mysiga liv och hinna vara på sitt härliga lantställe så mycket som möjligt. 

När jag letade bilder från deras bröllop så hittade jag en massa andra bilder som jag hade glömt bort och hamnade i ett stort album från 2007 och denna    bild försökte jag minnas, det är Nellie, Nemo och Sally  och så jag. Ser att det ligger en krycka bredvid mig så det var nog mina knän som spökade även detta år.  Sen var det ett kort till som tillade mig   där samma hundar dök upp och då även Opus.  Vi hade denna dag ställt ut alla dessa 5 på Böda och det kommer en utländsk domare från en annan ring och vill veta en massa om Opus. Hon gillade honom mycket och berättade att hon hade Cocker själv och letade efter en snygg avelshanne.  

Sen hittade jag en annan bild från samma år och det var när Lilian döptes   Systerdotter  Patricia var gudmor och både Rubina och Julina tyckte att allt tog för lång tid. Även Lilian i sin mamma Åsas dopklänning som nu även Rubinas dotter döptes i.  Även en söt bild från 2003 på lilla    Rubina 2 år som hjälper oss med städning på tomten.


Dagen fortsatte hemma på tomten tillsammans med hundarna.

Vädret var varierande       och ena minuten sken solen så att den värmde och nästa sekund var det stora svarta moln som skymde solen. Men njuter fortfarande av att det är så varmt så att man kan hålla sig ute större delen av dagen.  

Hade denna vecka gjort en matsedel och har varit duktig och följt den till punkt och pricka och idag stod det varma mackor på menyn.  Något som Lasse uppskattar mer än vad jag gör som inte gillar att äta bröd.

     

Ikväll blev de gjorda på ett surdegsbröd och jag tyckte det var så mäktigt, men lyckades få i mig 2 stycken, men tog bort alla kanter och lite därtill.  Lasse åt upp resten.

I morgon står det kyckling på menyn.

Ska nog fixa till en matmeny inför nästa vecka också eftersom det kommer att vara flera bokade saker som måste göras. 

Inte mycket att se på TV denna kväll. Började se en film klockan 21 men den stängde vi av för det var bara massa 

våld, mord och bränder.  Gick upp och gjorde mig klar för sängen fast klockan inte ens var 23, men tänkte att det kanske fanns något att se på TV från sängen.  Men det visade sig att batteriet i fjärrkontrollen var slut och ingen av oss hade lust att gå ner för att hämta nya. Satte på radion istället, men somnade.


Söndag

   

Blev många avbrott och ingen direkt djupsömn denna natt, men tiden i sängen blev bra. Även ANS var bättre och låg på plus.

Solen visade sig redan på morgonen, lite svalare men med hög skön luft.

Lasse började direkt efter frukosten att bege sig till garaget för att ta ut bilen och börja en rensning av sånt som bara står och skräpar. 

Jag stod ute och borstade lite på hundarna. 

Satte på poolen och gick och satte mig i solsängen och hade hoppas att, någon av hundarna hade velat bada, men ingen var intresserad. 

Tog in hundarna och gick till garaget för att kolla vad Lasse hade hittat att kasta.  Men det fanns inget av detta utan han hade satt igång och sorterat klinker och kakel.  Ja det fanns mycket av den varan och inget ville han kasta fast vi aldrig kommer att använda dessa.  Flera hundra med vita i olika storlekar. Sen några snygga   italienska klinker i både 30x30 cm och avlånga. Även några  av denna sort.  Så tråkigt att det inte finns någon stans att  sätta dem. 

Nej, kasta gick inte så de blev istället flyttade från garaget till vårt hus.  Klockan tickade på och på dagens agenda stod biltvätt som skulle göras på Glimra, men efter allt jobb som Lasse lagt ner på dessa plattor så fanns inte orken kvar. 

Det fick bli tvättautomaten som fick göra jobbet. 

Handla behövde jag inte göra för planeringen inför kvällens middag var redan planerad. 

Vi höll oss ute till halv sex innan jag kände för att gå in och laga middag. 

Det blev en god kyckling rätt

     


Kyckling i en sås gjord på buljong, grädde dijonsenap och kryddor. Sedan toppad med bacon.. Till detta krossad potatis. 

Såsen var enkel men så jäkla god. 

Lasse somnade gott när maten var uppäten. 

Kvällen fortsatte med TV. 

Avslutades med en gammal Wallander som slutade efter midnatt.

Imorgon är det måndag igen och en del på agendan.














Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards