Alla inlägg den 28 september 2023

Av Rehn/Hornesjö - 28 september 2023 07:56

Torsdag

 

Idag lyste appen röd igen.  Tror att detta berodde på att jag vid 2 tiden fick en jävla hosta igen.

Detta hade börjat redan vid TV på kvällen och kände då att "hoppas det inte fortsätter".

Vaknar och kollar på mobilen och ser att ytterligare att en har dött i skjutning.

Ville inte se dessa rubriker igen. Jag som till och med började gråta när jag läste att de var tvungna att skjuta den stackars älgen som förvirrat sig in på tunnelbanans spår.

Dagen började med att vi åkte till Maxi och handlade och sedan hem direkt.

Vi hade inte haft något fil hemma på morgonen så jag hade bara ätit ett halvt ägg och kaffe.

Satte mig ner med hundarna när vi kom hem från Maxi.  Först skulle Qling få sin morgonmedicin och bli ompysslad. Sen satte jag mig ner lite och ser Yra som ligger under bordet där jag står och trimmar.    och inser att jag måste ta tag i hennes huvud i alla fall.

Sätter henne på bordet och klockan är ca 12 och vi ska sedan äta lite lunch.

Börjar med att trimma ner hennes        huvud och ska precis fortsätta med annat när trimmern slutar att gå.  Tror att det är något fel på denna och lägger den ifrån mig och tar ner henne från bordet.  Lasse frågar om han hinner såga lite innan vi ska äta en lunch och jag säger ja.

Han sätter i sladden och inser att det är strömavbrott.

Tar det lugnt och tänker att den kommer väl tillbaka snart, när det gått en timme kommer en granne och snackar och berättar att hon är så kaffesugen men har ingen rödsprit till sitt lilla spritkök, jag går in och hämtar en flaska och lånar ut till henne.  När hon kommer tillbaka känner jag mer hunger än vad jag tidigare har gjort och går in och häller stroganoffen och riset i en kastrull och tänder min rök för att använda den som värmekälla.  Det fungerar dåligt och Lasse tänder grillen istället och jag ställer   kastrullen på denna.  Vet nu att strömmen ska komma tillbaka vid 15.30 tiden och så länge kan jag inte vänta på att få något i magen.

Klockan halv 3 sätter vi oss till bords för att äta 

Vi slår oss ner och börjar äta   vår värmda mat då jag hör hur poolfiltret börjar låta och inser att nu är strömmen tillbaka.  Lite kul att leva detta liv också.

Dagen fortsätter och vid 17 tiden är det isande kallt ute, i alla fall känns det så.

Vi går in och jag börjar att skala potatis till kvällens middag. Ställer mig sedan och steker bacon och raggmunk

 

Vid 18 tiden kan vi sätta oss framför TV:n och äta 

    

Det var gott och jag åt en del denna kväll.

Kvällen fortsatte med Femteklassaren och sedan Alla mot Alla, som blev precis som förväntat. Men skratta fick jag i alla fall.

Kände mig ganska trött när jag la mig och drog täcket över huvudet för att inte höra så mycket från TV,n som stod på.


Fredag

 

Blev tyvärr en del uppvakningar då jag både hostade och hade ont i min arm.

Men på det hela sov jag bra och var nöjd med natten.  Vaknade vid kvart i 6 att jag hörde Qling som ville gå ut, Lasse klev upp och släppte ut hundarna och kom sedan upp igen och la sig för att fortsätta att vila en stund.

Både Lasse och jag var inställda på att det var KS denna dag. Men vi kom sedan på att det var den tiden som blivit flyttad till den 2/10 i stället och det kändes så skönt att veta att vi i dag slapp ta oss genom stan en fredag.

Klockan 8 var vi klara med vår frukost och jag kunde få ta en koll på dagens Hem till Gården innan hundarna fick sin mat.

Jag blev lite sugen på att baka bullar denna dag och jag hade sett ett recept på kardemumma bullar med massor av både smör, socker och kardemumma.  Jag har alltid torrjäst hemma, just för att kunna baka spontant.

Satte denna deg som jag tyckte var lite väl kraftig i min smak, men jag hade varit mycket noga med att följa receptet, något som jag annars sällan är, utan känner i stället på konsistensen.

Nu var denna gjord i maskin och jag la bara en bakhanduk över denna och så var det dags att lämna huset någon timme.

Sen lastade vi bilen full med både trädgårdsavfall och en massa andra större saker för att bege oss till återvinningen.

De öppnar 9 men idag var det ganska tomt och när vi kommer fram till de stängda grindarna och en stor textad skylt om att det var stängt på grund av att någon maskin inte gick att använda.

Inte kul att åka runt med sopor i bilen men åka hem innan vi handlade var inte heller något som kändes bra.

Men det fick bara bli Hallunda och Supergrossen för lite inköp.' Middagen var även denna dag planerad i matdagboken och det fanns allt hemma.  Men idag ville jag ha lite ostbågar att tugga på till en fredagsdrink.

När vi kom hem så kände jag mig ganska besviken för degen hade inte alls jäst som den brukar.

Gav den en halvtimme till eftersom det oftast tar längre tid för torrjäst och i denna deg var det mycket socker.

Men nu kunde jag inte vänta längre utan bakade ute 32 bullar och hoppades att de i alla fall skulle jäsa lite mer, så de fick ytterligare 30 minuter på sig.

 

Lite hände det men nu måste de in i ugnen för att inte få en bitter smak av för lång jäsning'

  Lite jäste de i alla fall men såg ganska tråkiga ut när de kom ut ur ugnen som vanligt gräddade ojämt.  Jag själv äter inte gärna bullar, men Lasse gillar bröd så jag tog en av   bullarna och gick ut till honom och bad om ett smakprov.

Detta fick i alla fall godkänt och detta var bra.


Det blev aldrig någon lunch denna dag men ute var vi i alla fall.

Idag var mina knän under all kritik och inte hade de blivit bättre under min bakning.  Så jäkla jobbigt att jag inte ska kunna göra något utan att det ska märkas på kroppen.  Men sitta ute och lösa krypto och lite andra korsord är i alla fall avkopplande.

Vid 18 tiden var det i alla fall dags för middag

Bakade varsin potatis och la fram räkor, rödlök, smör, gräddfil och majonnäs.

Sen fick vi göra vad vi ville med denna potatis. 

      Jag vet i alla fall hur jag vill ha denna potatis. Lasse som inte är jätteförtjust i vanliga räkor hade säkert önskat något annat.  Men potatisen var god och nog fick han i sig något.

Han hade önskat hummer denna dag, men det fanns ingen färsk på Maxi när vi var där i torsdags. Men jag köpte hem en fryst som jag la i frysen och vi får väl se när den kommer fram.

Kollade på Idol och kände att det var helt rätt som kom fram denna kväll.

Lasse blev sugen på bullar vid 22 tiden och värmde 3 stycken till sig, så det kändes kul att de gick att äta.


 Sen blev det Frost och denna kväll var det en som jag inte sett tidigare.

Den var slut strax efter midnatt och jag kände mig så där lagom trött när jag kröp ner i sängen.


Lördag

 


Natten kändes inte alls så dålig, men återhämtningen från dagen var tydligen inte bra för ANS visade mycket dåligt.

Vaknade av att jag drömde att vi var på en hundutställning, jag satt och pratade med Monica Forsander och det var en hund som inte kunde hålla tyst, den skällde hela tiden, nu när jag slog upp mina blå så var det Qling jag hade hört, kollade på klockan och den var 6,15 och naturligtvis så var han nödig och ville ut. Eftersom mina knän värkte så kunde jag inte rusa ner för trappan för att släppa ut honom och Lasse sov hårt. Tyvärr var jag tvungen att väcka honom så att han fick bege sig ner och släppa ut en kissnödig kille.  

Var tydligen inte riktigt vaken denna morgon för allt gick på tok när jag skulle sätta på kaffet.

Var tvungen att börja med att ta fram ett nytt kaffepaket, hällde det i burken  och sedan fyllde jag kaffefiltret med kaffe och kardemumma och satte på bryggaren.

Lasse säger "satt du inte på bryggaren" jo men det hade jag gjort, men vad fan händer det kommer inget kaffe i kannan.  Går fram till bänken för att kolla vad som hänt och inser att jag har aldrig slagit på något vatten i bryggaren.

Bara att börja om och se glad ut ändå.

Lite grått och tråkigt väder och eftersom det regnade i natt så är de dynor som vi inte tog in igår ganska blöta. Bara att hoppas att solen ska visa sig så att de torkar under dagen.

Vi kom iväg tidigt som vanligt.  Ville till systemet för att köpa en ouzo tll morgondagens middag.

Sen tog vi en tur Lidl i Vårby för att handla det som behövdes till dagens middag.

Köpte några korvar för att jag kände för att grilla en till lunch.

Vädret var väl inte det bästa men ute skulle vi sitta.

  Fick fälla upp parasollet för det småregnade hela tiden.

    Hade köpt en vanlig grillkorv fast med 80% kött och den var god.

Det blev några turer in och ut hela dagen.  Först kunde solen skina och det kändes skönt och så gick den i moln och det blev isande kallt.

Vi filade som vanligt lite på hundarna och Åberlix   var mycket intresserad när mamma Yra stod på bordet.

Dagen gick fort fram och snart var det dags för mig att börja med den middag som jag hade planerat redan på morgon med att lägga kyckling i en lätt marinad.

Eftersom jag hade ett helt blomkålshuvud så hade jag letat på nätet efter någon rätt med just kyckling och blomkål och föll för ett som verkade gott och intressant.

Det bäst var att allt kunde göras i ugnen och jag slapp stå vid spisen

  Började med att lägga ut blomkål, broccoli och kyckling på en plåt.  Sedan skulle detta lagas i 225 grader i ca 30 minuter.  Ungefär efter 20 minuter så skulle man lägga på tomater .

Eftersom jag vet hur känsligt vårt larm är när jag öppnar luckan så hade jag förberett med på att både som vanligt ha fläkten på högsta och även öppnat köksfönstret helt.

När jag öppnar luckan till spisen så kommer det rök ut eftersom allt lagas med olja och vad händer jo naturligtvis går larmet igång och de skriker från högtalaren att det är brand och en som ska prata, hundar skäller och jag blir bara för bannad och känner jag vill inte laga mat.  Vi öppnar upp alla fönster och dörrar men larmet fortsätter fast det är av larmat. Tog säker 10 minuter innan vi fick det lugnt i huset.  På måndag ringer vi till larmbolaget och om de inte kan åtgärda detta så att jag i alla fall ska kunna laga mat så säger vi upp larmet.

Maten var inte ens klar och jag vågade inte stänga luckan till spisen utan fick fortsätta att laga maten med öppen lucka.

    Men klar ville jag i alla fall att den skulle bli. Det sista som skulle på var ädelosten och brödet skulle också bli gräddat.

     

Nu stod äntligen maten på bordet och vi kunde få smaka på den.

Hade bara gräddfil och sötsur sås till denna rätt och smaken på ädelosten gjorde verkligen att denna rätt fick smaklökarna att vakna till liv.

Det blev lite glass till efterrätt.

Kan väl i alla fall påstå att det hade varit bättre om vi sluppit larmet för det tog ett tag innan min puls var nere.

Denna rätt kommer jag säkert att laga igen, när vi inte har något larm.

Kvällen fortsatte i alla fall med de få TV program som finns på en lördag..

Vid 22 tiden skulle Lasse gå ut på tomten med hundarna och som vanligt var det Zlatan som hittade   igelkotten, som idag var vid ingången till uteplatsen.  Det är i alla fall ganska komiskt och se Zlatan när han upptäcker den, han blir nog dubbelt så lång för han är nyfiken och vill gärna fram, men vågar inte och igelkotten verkar inte bry sig. De andra hundarna har accepterat att den finns här och bryr sig inte så mycket.

Kvällen fick i alla fall fortsätta med Drömkåken som vi sett ett antal gånger redan, men det är rätt kul och det är härliga skådespelare.

I morgon är det söndag och vi ska åka till Rönninge och kolla på hundutställningen som Stockholms Cocker har.

Känns lite konstigt att inte ha något att visa, men jag kan även känna att mina knän hade aldrig klarat av en runda i ringen.


Söndag'

 


Appen lyste i alla fall grön denna morgon och det känns bra.  Högsta pulsen under denna dag var när larmet gick.

Idag hade vi bestämt att åka och kolla på Cockerklubbens utställning i Rönninge.

Åkte dit vid 10 tiden och kom hem vid 15.30

Tog lotter för 300 kr men idag hade vi ingen tur alls. Men pengarna går till klubben och det är därför vi köper dessa lotter.

Kul i alla fall att träffa en massa bekanta som vi inte har sett på länge.

Tog en tur in i Hallunda på vägen hem för att köpa mjölk och fil.

Lasse gjorde några mackor till sig, jag tog en av kycklingbitarna som fanns kvar sedan gårdagen.

Kände mig nästan lika trött som jag brukar vara när vi har ställt ut.

Nu skulle jag börja med middagen som även den var förutbestämd. Men den kände nästan en klump i magen när jag tänkte på att larmet kunde gå igång.

Men jag måste ju kunna laga mat. Läste på nätet om en tjej som skulle vara på NEO i ca 4 veckor eftersom hennes tvillingar hade kommit för tidigt.  Det fanns ett kök där de kunde få laga sin mat, men man fick bara koka mat eftersom om man stekte så gick brandlarmet. Under om detta sjukhus har samma leverantör som oss.

Men nu måste jag i alla fall laga vår mat och det fick väl bli som det blev och vi slapp i alla fall larmet

 

För första gången så fick jag för mig att bara ta bara 1 aubergin och även lite potatis i botten på formen.

    Såg inte speciellt snyggt ut men jag var glad att jag i alla fall hade kunnat laga denna middag och sluppit brandalarm.

Den blev god men när jag satt och åt så kände jag att det var något som saknades, men kunde inte komma på att jag glömt något.  Men så säger Lasse "glömde du kanelen idag" jo visst hade jag glömt den.

Orkar inte med stress när jag ska laga mat men det blir det när man måste tänka på allt.


Även denna kväll blev Lasse sugen på mjölk och bullar och det känns kul att de går åt i alla fall.

Avslutade kvällen med en gammal Wallander som jag sett tidigare men kom inte ihåg allt.  Kände mig ganska ledsen när filmen var slut och tänker på hur mycket skada även en polis kan göra.

Strax efter midnatt var det dags att få sova.

I morgon är det vardag igen och även den kommande veckan finns en del på agendan.











Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards