Direktlänk till inlägg 1 februari 2024

Torsdag till söndag vecka 5 2024 Februari

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 1 feb 08:13

Torsdag och ny månad

 

Då byter jag färg på min huvudbild och blickar framåt och bestämmer mig för att lägga januari bakom mig. 

Natten kändes bra och när både Ans och sömn visar grönt då kan jag nästan hoppa ur sängen. 

Idag är det ljust ute och dagen ska inte bjuda på något regn. 

Något som gör sig påmind när solen skiner är de smutsiga fönstren, men det får vänta någon månad på tvättning.

Som vanligt hade vi något att lämna till Stadsmissionen och nästan alltid så hittar vi något till djuren som vi köper. 

Varje liten krona vi lämnar gör i alla fall nytta. 

Idag hittade vi ett nytt spel till hundarna

  Detta var lite klurigare än de som de tidigar har och denna måste man använda en spak för att få fram belöningen. Tog filmer på Z men dessa kan jag inte visa här. Men tog ett par foton på en jättevild Zlatan      som verkligen försökte på alla vis att komma åt sin belöning.

Vädret var så fint på morgonen och jag hade stora förhoppningar på att var ute denna dag, men det var isande kallt och jag tog på mig kläder 3 gånger och gick ut men gick in nästan direkt.

Lasse däremot var ute länge och sopade gatan fri från massa grus.

Hade ingen lunch hemma med lite rester av Chevré ost och så hittade jag två skivor med tacobröd i frysen, så detta fick      vår lunch. 

Lasse fortsatte sedan med att vara ute och jag var inne och försökte i alla fall att komma igång med något.'

Tyvärr började jag sedan vid 15 tiden att känna av att det tydligen var väderomslag för hela min kropp började värka.

Lasse tog ut hundarna vid 16 tiden och kommer in och säger att nu småsnöar det och detta hade jag ju redan känt.

Middagen idag var korv för jag hade 2 frukostkorvar i kylen som hade sista förbrukning den 4 februari så jag tyckte det kändes lämpligt att göra av med dem.  Inte ofta vi har kokt korv här hemma men jisses så gott det blev med detta.

  Så kokt frukostkorv med pepparrotssås blev inte alls en dum middag.

Kvällen fortsatte sedan framför TV som vanligt.

Kom i säng strax innan midnatt.


Fredag

   

Blev i alla fall en ganska okej natt, så jag hade inget att klaga på denna morgon.

Var tvungen att åka och handla hundmat, det är ganska bra att även detta nu finns på Willys så vi slipper åka till Skärholmen.

Klart att det även blev lite annat inköpt fast jag egentligen inte behövde något mer denna dag.

Efter en bra natt hade jag ju hoppats på att även dagen skulle tillföra mig lite glädje, men även denna dag var det kaos i mina leder och inget av det jag ville göra kom jag igång med.

Hela dagens meny var i alla fall färdig och den började vid lunch

   


idag fick det bli grillade kycklingben med sötsursås och vatten.

Sen blev det en del TV tittande medans Lasse försöker sig på att få upp TV till sovrummet, tyvärr är den både tung och otymplig så den kom aldrig upp, vi är ju inte utan där uppe, men det skulle vara skönt att bli av med den i mitt kontorsrum.

Som sagt innan så blev det inte så mycket gjort denna dag annat än att för mig stå vid spisen.

Middagen var planerad att bli Scampi med ris och detta är ju ingen större svårighet att få ihop, det som jag stressar lite för är att inte allt ska vara klart samtidigt.  Vill ju inte ha sega räkor.

Men det fungerade och snart så var det dags att slå oss ner och börja äta

 


     

Det kändes som en perfekt middag och ikväll var det dags att smaka vår Lisa igen.

Detta är en mat som man blir ganska mätt av, men på ett behagligt sätt.  Nu hade jag ju planerat att vi skulle ha en efterrätt denna dag, hade tänkt mig friterad camembert, men vi var båda så mätta att vi inte kunde tänka på detta ännu på några timmar.

När Bäst i test hade börjat så kände jag för att gå ut i köket och börja i alla fall förbereda inför den friterade osten.

Blev lite förvånad när jag kom ut i köket och ser att min wokpanna som jag friterar i var alldeles tom och rengjord, jag hade sparat oljan från den första friteringen och skulle nu använda den till osten.

Frågade Lasse vad han hade gjort av oljan och fick till svar att den var kastad och woken diskad.

Nu hade jag tur i alla fall och hade en oöppnad oljeflaska i kylen.

Eftersom de inte hade någon camembert i affären denna dag så fick jag ta en brie i stället och inte hade jag någon persilja hemma heller, som jag trodde

    

Blev inget större fel på den friterade Brie osten och inte heller var det fel att fritera rucola i stället för persilja.

Vi fortsatte på flaskan med Lisa, ibland räcker en flaska vin väldigt länge.

Nu var vi riktigt mätta och belåtna efter all mat som vi intagit denna dag.

Kvällen fick sedan avslutas med en gammal Frost.


Lördag

 

Natten blev ingen höjdare, tror inte alls att jag mår bra av att äta så mycket som jag hade gjort under dagen.

Somnade ganska fort strax efter midnatt, men så vaknade jag vi 2 tiden och var alldeles kallsvettig, kände hur mitt hjärta slog och förstod att jag hade hög puls.  Sen låg jag i stort sett vaken fram till halv fyra innan jag lyckades slumra till fram till strax innan 6.  Normalt kan jag reagerar och må lite illa när jag ätit för mycket fett, men detta kände jag inte alls av igår, men troligen så gillade inte kroppen detta när natten kom.

Vi kvart i 7 när jag höll på att bädda så lystes rummet upp av strålkastare och jag kollade ut och såg att det stod en ambulans utanför oss. Verkade som den hade varit uppe mellan husen, så det var i alla fall inte grannen.

Kollade på termometern och så att idag var det 7 grader ute och solen skulle visa sig, detta gav mig lite mer energi under frukosten.

Hade bestämt vad vi skulle ha till middag denna kväll så vi behövde inte handla idag.

Efter frukosten och hundarnas måltid så sken solen och jag kände att jag måste få gå ut och bara sätta mig ner och njuta av denna. Tog med mig hundarna ut på tomten och satte mig ner, men visst visade sig solen, men inte var det skönt och redan efter 30 minuter så gav jag upp.

'Nu fick jag en ide till att baka bröd till kvällens middag. Hade 4 paket med jäst kvar sedan jag misslyckats med två degar av just denna jäst från Lidl med utgångsdatum mars -25, så nog måste jag få försöka en gång till.

Gjorde en liten deg som skulle räcka till 8 kebab bröd.  Har gjort dessa tidigare och vet att jag tyckte att det var ganska invecklat och lite onödiga saker, men tänkte att jag har tid och nu sätter jag igång.

Efter att jag knådat denna lilla deg ordentligt så skulle man dela denna i 8 runda bullar som skulle ligga på en våt mjölad handduk i 15 minuter.  Sedan skulle de bakas till lite platts runda bröd och sedan ligga mellan fuktiga handdukar i 1,5 timme.

Lasse hade nu kommit på att han ville handla lite och ville till centrum, men jag ville inte åka innan bröden var färdiga så han fick vänta om han inte ville åka själv.

Nu var de färdigjästa, men hade inte rört sig ett dugg. Men jag gav inte upp utan nu skulle de grädda i 2 minuter på varje sida på högsta värmen.  Ugnen hade stått på i en timme så den var het och bra.

Tyckte nog att den första plåten visade att de höjde sig lite, men det blev inte långvarigt, de sjönk ihop som pannkakor och blev inte alls de bröd jag ville ha.

En tur till centrum och jag som inte skulle handla hittade en massa i alla fall och kände att det var nog inte så dumt att vi hade handlat.

När vi kom hem så satte jag mig ute ett tag till, men samma nu, jag njöt av solen men inte av kylan.

Tog varsitt bröd och bredde med smör och tänkte vi får väl äta detta på annat vis än uppblåst. Men det var inte alls så gott för det var alldeles segt.

Middagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men jag hittade en påse med lite klyftpotatis i frysen så detta fick det bli istället för bröden till vår Kebabmiddag.

  La i alla fall upp varsitt bröd på tallriken, men det blev bara skådebröd tillsammans med kebabköttet, rödlöken, peperoni, de två såserna med vitlök.

Gott var det i alla fall .

Denna kväll fanns det ingen efterrätt och när klockan var nästan 21 så blev jag så sugen på något salt så jag gick ut och skivade en potatis med potatisskalaren och gjorde lite   pommes. Lasse var då snabb att ordna en romdrink till oss.

Det fick bli en thriller som gick på 3:an och den var slut kvart i 12, så det var nu lagom att lägga oss.

Ganska bra dag men mina leder vill inte riktigt vara med om detta väder.


Söndag

 


Natten blev så där, somnade fort och som en timme innan jag vaknade igen och kände samma oro i kroppen som natten innan. Tankarna gick till ambulansen som vi sett på lördagsmorgonen och att det i ett av husen inte alls var sig likt, kände en inre oro och undrade vad som kan ha hänt.

Idag är det inte alls lika fint väder som under gårdagen och även temperaturen har sjunkit igen.

Det fick bli en liten tur till Hallunda för att lösa in och köpa nya trisslotter.

Kollade lite på storslalom

Lasse tog ut Yra i trimmet och då blir både Z och Åberlix   sura. Zlatan går gärna och gömmer sig för trim bordet är ingen aktivet han gillar. 


Tog vara på en gammal (ej utgången) Halloumi som jag köpte på Öland i somras. 

Bakade in den i fyra delar i smördeg och körde den i Airfryen. 

 


Vi fick i oss varsin, gott men alldeles för mycket. 

De andra två fick fyra glada hundar dela på. 

Dagen fortsatte med i stort sett ingenting fram till middagen. 

Rester i frysen måste man ibland ta vara på och idag blev det en sjömansgryta. 

Den var perfekt i både smak och storlek. 

Känns att jag här ätit alldeles för mycket denna vecka, så imorgon kommer säkert vågen att visa siffror som jag inte vill se. 

Det blev Farmen, Sanningen och Wallander innan kvällen var slut. 

I morgon blir det årets  första besök på KS och en stor röntgen för Lasse. Alltid oroande innan man sen får svaret.


Hoppas på en bra natt. 
















 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 15 april 09:31

Måndag   Så var det kallt igen.         Så såg det ut efter denna natt.  Fattar inte varför mitt ANS är på rött, tycker att jag känner mig ganska lugn. Idag var det vägning igen eftersom det var måndag och det där med att äta choklad s...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 12 april 08:35

Torsdag             Lite orolig natt med många uppvakningar och tyvärr inte en grön app som jag vill ha. Det var riktig kallt ute idag igen och jag kände så fort jag satte foten utanför dörren att jag frös. Kände inte att vi direkt m...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 8 april 10:14

Måndag igen   Äntligen så visar termometern lite värme         Appen visade även den på en bra start på denna vecka. Att vakna upp till en knallblå himmel är något som gör att jag känner lycka. Tyvärr är ju inte allt så självklart och...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards