Direktlänk till inlägg 8 februari 2024

Torsdag till söndag vecka 6 2024

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 8 feb 08:39

Torsdag

 

Natten blev bra fram till klockan 05 då jag vaknade till och kollade på min klockan som visade att batteriet nästan var slut, bara att ta av mig denna och lägga på laddning och inse att den skulle tro att jag hade vaknat för att gå upp.

Somnade om och vaknade inte förrän klockan var 07.15 Insåg att Lasse redan var på gång nere i köket.

Idag var det lite kallare igen, något som inte alls får mig på humör, men det är ju bara att acceptera och inse att vi är ju faktiskt mitt i vintern fortfarande.

Ingenting är sig likt i huset där ambulansen var i lördags morse, familjens bil står orörd på p platsen framför vårt hur och man ser inte heller någon ute med deras lilla hund som annars brukar passera utanför oss minst en 7 gånger på en dag.  Men jag hör henne i alla fall så hon finns där hemma med de som finns i huset.

Är så vana med att de alltid stannar framför vårt hus och vill prata och vi har under de nästan 2 år som hunden funnits varit dem behjälpliga många gånger med sådant de inte klarat av med hunden.

Känner oro för vad som kan ha hänt och saknar att se dem.

Nej inte bra för mig att fundera, det gör bara ont

Hade ingen lust att åka och handla denna dag så jag tog det som fanns hemma när det var dags för lunch

  Gjorde varsin potatisvåffla på raggmunks smet som jag tänkte steka i mitt Belgiska våffeljärn, men detta var ingen hitt, så jag fick fortsätta att steka dessa i vanlig panna för att få dem klara.  Men vad gjorde det, gott blev det i alla fall och ingen dålig lunch.

Eftersom det fanns 4 ägg kvar i kartongen och jag inte gillade smaken på dessa så passade de i alla fall bra att göra en pannkakassmet av, vilket jag gjorde och sedan fick den stå i många timmar för att svälla.

Inte blev det många knop gjorda även denna dag och jag kände mig ganska värdelös.

Vid 17 tiden var det dags för mig att ställa mig vid spisen för att steka pannkakor

  Ingen direkt höjdarmiddag i min smak och absolut inte med jordgubbssylt, men gubben njöt.

Kvällen fortsatte som vanligt framför TV och det blev sedan sängen efter Alla mot Alla.  Som vanligt hoppades jag att Jennifer skulle vinna och duktiga var de båda i det nya laget, men Erik glänste denna kväll.

Ja som sagt dagen blev ganska lik alla andra.


Fredag

  

Ingen större skillnad på sömnen denna natt heller, har så himla svårt att komma till ro.

Men kände mig i alla fall piggare denna morgon och jag visste att jag idag måste åka för att handla.

Det var ju vår skaldjursdag och jag hade velat ha någon form av hummer till kvällen, men visste att jag skulle vara tvungen att snabbtina en om vi skulle kunna äta den och det vill jag inte, den blir inte alls bra.

Skrev i alla fall en lista på det som måste handlas.  Först ner till Centrum för att jag hoppades att allt skulle finnas där, men tyvärr var inte så fallet utan vi var tvingade att även bege oss till Willys.

Ingen mat direkt blev det inhandlat, utan det var mest varor som jag bara måste ha hemma.

  Ägg, smör, margarin och potatis var det som kändes viktigast denna dag. Men naturligtvis så hittade jag lite annat också och det blev en liten nota på strax under 500 kr.

Börjar ju bli ganska van att man inte kommer under dessa summor när man handlar och allt detta äter vi ju inte upp idag.

Nu fick jag ju inte tag på något skaldjur denna dag, men räkor finns det alltid hemma och jag hade planerat att när jag stod i affären att jag kunde ta ett par bakpotatisar, men detta fanns det inte varken på Supergrossen eller Willys så det fick bli 3 lite större vanliga potatisar.

Dagens lunch fick bli de korvar jag hade köpt och just Lindqvistare är så goda och till om med tilltalar mina smaklökar

   

Helst skulle jag ha velat få dem grillade, men det fick bli stekpannan och de blev lika goda.

Enkelt blev det med bara korv, senap och ketchup.

Tog fram både skalade och oskalade räkor från frysen som nu skulle få tina tills det var dags för middag.

Passade även på att göra varsin pannacotta.

Sedan blev det en del med TV tittande och det var även sprinten som vi ville se innan jag satte igång med att göra middag. Gjorde en räk röra på de skalade räkorna.


  Det blev som sagt en enkel middag bara på de 3 potatisarna

Men det blev gott i alla fall och som vanligt blev det sprudlande Lisa till middagen.

Lasse passade på att gå ut med hundarna när middagen var avklarad och när han kom in så stod efterrätten på bordet

till Lasses   förtjusning, han hade inte en aning om att jag hade gjort detta. Vet inte vad det är med denna Lisa för hon räcker hur länge som helst, har tänkt på detta nu i 3 veckor att en liten flaska räcker både till maten och efterrätten.

Kvällen fick avslutas med en gammal Frost.

Klockan hann passera midnatt och jag kände mig inte ett dugg trött. Bara att hoppas att jag skulle kunna somna.


Lördag

  

Somnade tydligen ganska fort i alla fall, men med en ganska hög puls och många tankar. Sov bara en timme innan jag vaknade igen och så fortsatte det under hela natten fram till klockan 5 då jag äntligen kom till ro och fick 2 timmars sömn.  Med ca 30 minuters djupsömn i bagaget så känns det inte kul att stiga upp.

Redan när jag steg ur sängen så kände jag en ordentlig smärta i min nacke, visst har jag alltid lite ont, men just idag var den värre än någonsin. Funderade lite på om jag hade gjort något speciellt men detta kunde jag inte komma på.

Tänkte som vanligt " skärp dig Inger, det går över", men det gjorde det inte utan värken blev värre och det gjorde att jag inte kunde göra något annat än ta det lugnt och tänka på varje liten rörelse.

Tanken var att vi både skulle åka till återvinningen och även handla ved, men jag orkade inte och Lasse ville inte åka själv.

Något skulle vi i alla fall stoppa i oss till lunch och det fick bli det lättaste jag kunde hitta på.

 

Eftersom vi i alla fall inte skulle någonstans under dagen så kände vi för ett glas vin till denna tråkiga macka som såg ut precis som jag kände mig denna dag.

Hade längtat efter lamm hela veckan och min tanke var att vi skulle åka till Eriksberg för att köpa lammracks, men som jag kände mig kom vi ju inte iväg och jag fick helt tänka om med maten.

Tog fram ett paket köttfärs och ett paket fläskfärs ur frysen och bestämde mig för att det till kvällen skulle få bli  oxjärpar med gräddsås, vet i alla fall att Lasse gillar detta.

Sedan fortsatte dagen med att sitta i soffan, men detta var inte bra det heller för nacken så jag fick röra mig lite då och då.

Vid 17 tiden var nu äntligen köttfärsen tinad och jag kunde mixa ihop en smet som sedan fick vila medans jag skalade några potatisar. .

   

Smakade av maten och den kändes ganska perfekt, men nu när allt var klart så upptäckte jag att vi varken hade lingon eller gurka hemma, så den blev ganska tråkig, men god.

Såg på Mello och gillade den musik som gick vidare, gillade även Dear Sara och det kändes bra att hon i alla fall inte blev utslagen.  Sen var Liamoos låt ännu bättre när man slapp se hans dansere runt honom.  Det var nog ett rätt beslut från folket.

Såg sedan Shetland fram till 22.30

Kände då att det var lika bra att gå och lägga oss.

Hade på morgonen bäddat rent i sängen och det är alltid lite speciellt att lägga sig i en ren bäddad säng.

Kanske kan jag få sova lite bättre.


Söndag

Lyckades tydligen somna rätt fort och det kändes bra, även djupsömnen blev bättre.

Vaknade och skulle kolla vad klockan var och upptäcker att klockan måste laddas, satte mig upp och satte den på laddning och insåg att klockan var strax efter 5, så jag kände mig ganska nöjd när jag insåg att jag hade sovit ganska bra.

Tyvärr var inte nacken bättre och vår planerade resa till Vällingby kände jag att jag inte skulle klara av denna dag.

Låg kvar i sängen till klockan 7 och passade då på att lösa lite ord på WOW.

Idag skulle det bli en tur till återvinningen och eftersom de öppnar tidigt under helgen så ville jag iväg så fort som möjligt, men lite slalom var vi tvingade att kolla på innan.

Behövde inte handla något denna dag för jag hade redan planerat vad det skulle bli för middag och allt fanns hemma.

Men när vi hade varit och kastat vårt skräp så kom jag på att cornflakes var slut och detta brukar vi alltid handla på Willys, så när vi inte var långt därifrån så tyckte jag att jag kunde springa in och handla detta paket.

Som vanligt hittade jag lite annat så det blev inte bara cornflakes för 29.90 utan lite annat så notan slutade på 101 kr.

Ja ja, det drabbar ingen fattig.  Sedan en tur till Plantagen för inköp av mera ved, vintern verkar ju inte ta slut på et tag och då är det så mysigt med en brasa.

Hem och jag fick för mig att göra varsin tunnbrödsmacka med skinka och massor med pepparrot.

Samtidigt så tog jag fram två av mina bakade bullar från frysen, gjorde en fusk mandelmassa som jag hade läst om på nätet, vispade lite grädde som inte ville tjockna, så allt var klar att fylla dessa bullar med när de var upptinade.

Mackorna var klara och färdiga för våra munnar

  och nog var de starka, men pepparroten gjorde nog sitt för det kändes nästan som att förkylningen försvann.

Fortsatte att kolla på skidor innan jag serverade oss varsin semla.

   

Massan som var gjord av solroskärnor, socker, vaniljsocker och grädde smakade jättegott, men vet inte om jag direkt gillade färgen.  Men ett toppenalternativ när man är mandel och nötallergisk

 


Som jag sa så ville inte grädden tjockna ordentligt och efter att ha stått ett tag var den ännu mer rinnig. Men semlorna var goda och fick bra betyg av en sötsugen gubbe.

Som vanligt så blev mycket skidor att kolla på och tiden gick ganska fort fram till middagen som jag måste börja tillagas minst en timme innan den skulle ätas.

Hade redan på morgonen tagit ut 2 rätt stora kycklingfiléer från frysen som nu var tinade och klara för att bli lite utbultade innan jag virade bacon runt dem.  Stekte dem i smör innan jag la in dem i ugnen.

Gjorde en broccoli pure och en liten sallad med mozzarella och tomat.

       Idag blev middagen både god och en fröjd för ögat, något som jag har slarvat med ganska mycket den senaste tiden.  Tyvärr blev det som alltid när jag har stått länge i köket, jag blir mätt väldigt fort, men Lasse åt mycket mer än vad han brukar göra och det var ju ett gott betyg.

Sen var det bara kvällens TV program kvar.

Kvällen avslutades efter att Wallander var slut och nu väntade sängen.

I morgon är en ny dag och ny vecka igen












 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 15 april 09:31

Måndag   Så var det kallt igen.         Så såg det ut efter denna natt.  Fattar inte varför mitt ANS är på rött, tycker att jag känner mig ganska lugn. Idag var det vägning igen eftersom det var måndag och det där med att äta choklad s...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 12 april 08:35

Torsdag             Lite orolig natt med många uppvakningar och tyvärr inte en grön app som jag vill ha. Det var riktig kallt ute idag igen och jag kände så fort jag satte foten utanför dörren att jag frös. Kände inte att vi direkt m...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 8 april 10:14

Måndag igen   Äntligen så visar termometern lite värme         Appen visade även den på en bra start på denna vecka. Att vakna upp till en knallblå himmel är något som gör att jag känner lycka. Tyvärr är ju inte allt så självklart och...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards