Direktlänk till inlägg 15 februari 2024

Torsdag till söndag vecka 7 2024

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 15 feb 08:21

Torsdag

 

Efter att ha hostat färdigt på kvällen så somnade jag i alla fall och sov ganska gott med bara ett uppvaknande under natten.

Vår lilla kanin finns fortfarande kvar   men gillar mest att vara vid parkeringen.  Har inte sett den inne på vår tomt sedan vi gjorde fint åt den med både hus och halm.

Eftersom vi var tvungna att besöka systemet för fredags Cavan så tyckte vi att det kunde vara bra att även  handla på Maxi. 

Har tidigare kollat på Icas inköpslista, men har inte fattat att den lagt sig på scannern, så detta gjorde mig förvånad men  ändå glad, så mycket lättare det skulle bli att handla denna. 

Påbörjade att handla enligt scannern och det kändes så bra att varorna låg i den ordning som hyllorna. 

Flera varor var sådana att det var ett pris för 2  eller 3 varor. 

Tyckte allt gick så smidigt så när jag skulle betala så blev det avstämning, något som jag märker att det ofta blir när vi i inte handlat på länge just här. 

Jag hade jätteont i ryggen  och var tvungen att sätta mig ner under de nästan 10 minuters väntan på kassapersonal. 

Hon loggade in och säger att det är en delavstämning och plockar upp 3 varor. Redan andra varan som hon scannade visar på fel och då måste vi plocka upp alla varor vi köpt på bandet för att hon då måste scanna om alla. 

 Okej, inga problem utan Lasse får göra det och det var många i dessa två var korgar vi hade. 

Det visade sig att jag hade scannat något fel på de tre rullpacken, hade tagit 2 bruna bönor och en ärtsoppa, men scannat 3 bruna bönor och en ärtsoppa och det klarade inte systemet av. Sedan hade jag gjort ytterligare ett fel och det var med pastan som såg i en salig röra och de enda man såg var spiral, men under alla dessa fanns även gnocchi och Penne så Lasse fick stå och packa om en massa varor för att komma åt de jag ville ha och

där fick man 4 för ett pris och jag scannade av den vart efter Lasse lyckades få fram de som jag ville ha.  Det blev det blev 1 spiral, 1 gnocchi och 2 Penne. 

Naturligtvis så hade jag scannat fel på en, men det är ju samma pasta. 

Kassörskan gav mig fler pekpinnar och talade i klartext om hur galet det var för deras lager system när man  gjorde fel. 

 Men nu var allt klart och summan på kvittot var den samma innan avstämning. 

Men hennes ord "nu kommer det att bil avstämning nästa gång också eftersom som du gjort fel".

Jag kände mig verkligen som en tjuv. Även hennes sista ord gav mig lite avsmak när hon försökte vara rolig och sa "ni får ha en trevlig kväll när ni äter er kyckling"  Jag hade köpt 2 paket med kycklingben till våra hundar.

Dagen kändes förstörd och min puls var i topp. 

Kände inte ett dugg för att laga någon lunch, men det fanns ytterst lite rester kvar sedan gårdagen och dessa delade vi på   och det räckte bra eftersom ingen av oss var direkt hungriga efter allt strul.

Att detta hade tagit mer på Lasse än vad jag trodde märkte jag snart för han slog sig ner i soffan och somnade.

Såg på Hem til Gården och sedan blev jag kvar och kollade även på Bytt är Bytt och Lasse snarkade vidare i soffan.

Dagen försvann ganska fort och vid 16 tiden när hundarna skulle ha mat så skalade jag potatis och sedan fick Lasse ta hand om rivningen.  Hade planerat att göra en enkel falsk Lufsa så denna    var jag på gång med nu.  Vill att denna ska stå i ugnen en timme för att få den som jag vill.

Vid 17,30 så satt vi i alla fall vid bordet och åt vår   goda lufsa.

Att jag kallar den för falsk lufsa är för att jag i denna använder som en pannkakssmet med potatis och med bacon istället för fläsk.

Men smakerna med både kryddpeppar, lingon och grädde gör att den är precis lika god som en Öländsk.

Jag hade ju inhandlat hårfärgningsmedel härom dagen och ikväll blev jag lite sugen på att kolla hur det skulle bli med rött hår, något som jag inte har haft säkert på 30 år. Så redan vid halv 7 så stod jag i badrummet beredd att våga göra något "roligt".  Ville bli klar med färgningen innan Farmen skulle börja.   Blev nog lite förvånad när jag såg färgen, hade tänkt mig lite mörkare och mindre rött och innan håret hade torkat så såg det mer ut som morotsfärg. Kanske inte så konstigt eftersom jag var så ljus i håret nu.

Men nu var det gjort och nu kunde jag koppla av och sedan bara sitta kvar för att kolla vidare på kvällens program.

Lasse sov sig igenom hela Alla mot Alla och ikväll väckte jag honom inte för jag vet att det spelar ingen roll om han sover nu, för han somnar lika bra i sängen i alla fall.

Ja dagen började inte så bra, men blev i alla fall ganska okej.

Nu är det bara för mig att försöka gå ner i varv innan jag somnar.


Fredag

 

Vaknade första gången vid strax innan 4, men gick och la mig igen och så började jag hosta. Klart att min klockan då registrerade mig som vaken. Detta gjorde att jag fick väldigt få timmar denna natt. Men en timme och 40 minuter djupsömn är inte ofta jag får.  Men det var ingen glad syn som syntes på appen denna morgon.

Synen utanför fönstret var inte heller så rolig, det regnade och vår tomt hade som vanligt fått en bassäng närmast grinden.

Hundarna ut på tomten för morgontoaletten och sedan kom de in alldeles dyngsura.

Idag ville jag till Citygross för att köpa skaldjur, det får alltid bli det som finns och sedan får jag planera därefter.

Att komma ut från tomten utan att bli blöt om fötterna är inte lätt   i detta regnväder, men med lite hjälp av en provisorisk spång så kommer man i alla fall en bit på väg.

Började med att stanna vid ÖB när vi kom till Kungens Kurva, det skulle inhandlas diverse rengöringsprodukter och även hundgodis.

Sen till Citygross och det enda de hade förutom räkor var havskräftor, men det gillar vi båda så det blev en hink med dessa små kräftor.

Hem för att stoppa något i munnen och det blev   Lindqvistare som stektes.

Sedan Hem till Gården och även lite annat på TV.

Hände inte så mycket denna dag och fortfarande har inte Lasse lyckas få upp Tv till sovrummet, så jag kan inte göra det jag vill i mitt datarum.

Fick lite nytagna bilder och filmer på Smaragda som var så fina. Men lika glad som jag blir av att se dem och se hennes utveckling så gör de så ont och jag faller som i en grop, som är svår att ta mig upp ur.

Vid 17 tiden så började jag med att skära huvudena av kräftorna och dela dem lite   och det är ett jäkla pillergöra, men vill ändå ha dem på detta vis för att kunna lägga på den goda röran   innan de hamnar i ugnen.

Idag gjorde jag en lite annorlunda toppning med smör, persilja, vitlök, ströbröd, parmesan, citron och salt och peppar, som jag mixade till en röra.

  Gott blev det i alla fall och naturligtvis även lite bubbel till dessa.

Sen blev det som vanligt att vi satt klistrade i soffan för att kolla på kvällen TV program  Ikväll fick det bli Morden i Sandhamn, fast man sett det tidigare.


Lördag

 

Ännu en jobbig natt gällande min hosta.  Sov ganska okej fram till strax efter halv 3 då jag vaknade av att det kittlade i halsen.  Sen var det hosta och tankar fram till klockan var 4 innan jag somnade om.

Blir så jäkla less på att vakna varje natt och ha svårt att somna om igen.

Idag fick hundarna varsin havskräfta till sitt morgonmål och det tackade de inte nej till.

En hel del på agendan denna dag.

Dagen fick sedan börja med att vi åkte till Eriksberg för Lasse hade helt plötsligt när han städade under trappan hittat vår Sodastreamer som jag har letat efter i flera år och inte fattar jag varför Lasse har ställt den under trappan och nu ville vi ha kolsyrepatron till den, för den som satt i var naturligtvis slut.

Sedan till Willys för att handla hundmat och kattsand som vi lovade att köpa åt vår dotter, hon ville ha hem en stor för förpackning och det orkar hon inte bära själv från sin affär.

Har många fina saker jag fått av Lasse under årens lopp och förr hade jag alltid mina halsband på mig, men har med, ålderns rätt börjat bli lite rädd när jag läser om alla som blir frånryckta sin halsband.  Så det senaste året har jag valt ett tunnare halsband.  Men för några dagar sen så kände jag att det gjorde mig illa. Kollade halsbandet och upptäckte att det hade gått sönder på ett ställe. Frågade Lasse om det var okej att sälja dessa för guld värdet. 

Så det blev  ett besök hos guldsmeden i Hallunda och fick 2500 kr i fickan. 


När allt var ordnat så blev det hemfärd och nu sken solen och jag kände för att vi skulle grilla några korvar utomhus, så jag gick ut på den nu   snöfria altanen.  Men nu försvann även solen och det kändes isande kallt, så jag gick in och satte på en stekpanna istället.

Kollade sedan på skidor och jag vet inte riktigt vad klockan var, men det var i alla fall slut tjejernas skidskytte och vårt lag kom 2:a.  Jag kände mig ganska trött och sa till Lasse att jag ville vila ett tag.

Brukar normalt när jag känner behov av detta slumra till i ca 20 minuter och sen är det bra.  Men vad som hände idag fattar jag inte, för jag vaknar och kollar på klockan, kollar flera gånger innan jag inser att den är halv 5 och inte har jag hört att Lasse vid 4 tiden hade gett hundarna mat.

Att sova för mycket är inte bra alls och jag kände mig nästan tröttare än innan jag somnade.

Nu var det snart killarnas tur med skidskyttet jag kände att det var en riktigt spännande tävling idag och våra duktiga killar tog guld.

Nu var klockan nästan 7 när jag började med middagen som skulle bli fläskkotlett med hasselbackspotatis.

Det var så länge sedan jag hittade en bra fläskkotlett med ben, men detta hade jag funnit på Willys, tyvärr i storpack så det blir 4 middagar med dessa.

  Kotletterna var jättefin och inte alls torra som en fläskkotlett kan bli.

Sen var det dags att kolla på Mello och idag var det ju riktigt kul att få se vad Gunilla Persson skulle kunna visa upp och det var bland de bättre tycker i alla fall jag. 

Effortless med Jacqline var inte dålig, men jag tycker att hennes klädsel var osmaklig.

Men bäst av alla är i mitt tycke Björn Gustafsson och parodin på Gunilla var jättekul och helt i min smak.

Avslutade kvällen med Shetland.

Sen fick det bli sängen.


Söndag

 


Natten började bra och jag trodde även att den skulle se bättre ut även på appen. Men jag vaknade strax efter 3 och låg tydligen vaken för läng så att min klockan helt enkelt avslutade min natt redan 03.19.  Visst var jag vaken länge får klockan 4,20 gick jag upp för att kolla vad det var för bil som stod på gatan och jag hörde massa mansröster.

Såg inte så bra, men det var en liten svart bil och utanför stod en kille som sedan satte sig i baksätet.

Gick tillbaka till sängen och somnade och vaknade när klockan var strax innan 7. Så nog blev det lite mer sömn än de dryga 4 timmar som appen registrerat.

Idag var det kallt igen och det innebär säkert att det är skithalt ute.

Men vi hade ett besök inplanerat hos dottern i Vällingby.  Vi var nyfikna på hennes senaste tillskott av en  liten

Maine coon kattunge. 

12 veckor och jätte busig var denna lilla kille   

Så charmig med denna teckning. 


       som trivs jätte bra tillsammans med sin tre katt syskon och den stora vita hunden   

När vi satt och fikade så hördes  världens liv med flygtrafiken, visst brukar man höra planen när de ska landa på Bromma, men detta var något helt annorlunda och snart fick vi svar på vad det var. 

Det var astronauten Marcus Wandt som kom till Bromma.

Efter ett par timmar så blev det hemfärd igen för att komma hem och kolla på skidtävlingar.

Dagen fortsatte framför TV fram tills det var dags för mig att påbörja middagen.

Hade tagit fram en förpackning med kalvfärs så middagen var planerad att bli Wallenbergare.

Så efter en dryg timme så var det dags för oss att slå oss ner vid middagsbordet

      Det blev en perfekt middag med alla tillbehör och Lasse jämförde mig med Tore Wretman, så då borde det vara gott.

Sen var det bara att fortsätta att kolla på TV och i kväll var det en ny serie som började och den måste vi ju se.

Nora Sand - Flickorna på Englandsbåten.  Filmen var slut klockan 23 och jag hade redan gjort mig färdig för sängen, för ikväll måste jag försöka att få sova.

Men det återstår att se i morgon hur det blir men sömnen

Även en bild som får mig att le    är på vårt fina barnbarn  Lagkapten Johanna som både spelar och pluggar på hög nivå.


















 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 15 april 09:31

Måndag   Så var det kallt igen.         Så såg det ut efter denna natt.  Fattar inte varför mitt ANS är på rött, tycker att jag känner mig ganska lugn. Idag var det vägning igen eftersom det var måndag och det där med att äta choklad s...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 12 april 08:35

Torsdag             Lite orolig natt med många uppvakningar och tyvärr inte en grön app som jag vill ha. Det var riktig kallt ute idag igen och jag kände så fort jag satte foten utanför dörren att jag frös. Kände inte att vi direkt m...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 8 april 10:14

Måndag igen   Äntligen så visar termometern lite värme         Appen visade även den på en bra start på denna vecka. Att vakna upp till en knallblå himmel är något som gör att jag känner lycka. Tyvärr är ju inte allt så självklart och...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards