Direktlänk till inlägg 22 februari 2024

Torsdag till söndag vecka 8 2024

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 22 feb 07:03

Torsdag

 

Grönt på appen och det var allt jag önskade mig denna morgon.  Fast jag vaknade alldeles för tidigt och kunde inte somna om.

Satt vid frukostbordet redan klockan 6 och åt den redan färdigfixade frukosten.

Känner mig aldrig bekväm när vi ska ut i trafiken och har en tid att passa, men det är bara att bita ihop.

Lasse skulle vara på KS klockan 9.00 för att träffa sin läkare.   Denna tid är inte den bästa i Stockholms morgontrafik och detta fick vi erinra om när vi för 1 år sedan var på väg till KS just i denna tid och det hade lagt sig aktivister på Essingeleden, naturligtvis kom vi aldrig fram till KS denna morgon utan det var bara att vid Årsta försöka vända hem igen.  Detta har nu funnits i vårt bakhuvud varje gång vi ska till KS oavsett vilken tid det har gällt.

När klockan var 07,15 på morgonen så ville Lasse hämta bilen, normalt hade jag känt mig irriterad, men tänkte att hellre sitt jag i ett väntrum än i bilköer.  Så när klockan var 07,25 så var vi på väg.

Redan innan Skärholmen var det köer     och nu var det stopp helt och hållet. Hörde på radion att det var en olycka vid Kristineberg och köerna var nu från Hallunda.  Vi var i alla fall ute i god tid denna dag, så det var väl bara att ta det lugnt.  GPS visade på att vi skulle vara framme klockan 7.49

Men vara ute i denna trafik   får i alla fall att känna mig så maktlös.

Det kändes även instängt bland alla stora fordon runt om oss och jag kände nästan lite panik, men tog min mobil och satt och spelade lite spel för att försöka hålla mig lugn. Vill ju inte visa Lasse hur jag egentligen mår.

Äntligen var vi uppe på    Essingeleden och klockan tickade på.

Men helt plötsligt var det som om alla bilar bara försvann och det rullade på som vanligt. Nu borde vi hinna fram.

När vi kom fram   var klocka 8,47 och vi hade nu lite tid på oss att hitta en p-plats i garaget.

I dag hade vi tur, redan på första varvet fanns det en plats, men den var så trång och naturligtvis var det en stor bjälke på vår vänstra sida och den lyckades Lasse skapa i med vår nya bil.  Men vi var i alla fall framme och nu kunde vi ta det ganska lugnt.

Väl uppe på avdelningen   visade klockan på att vi i alla fall hade hunnit.

Vid 9,15 kom Lasses läkare och kallade in honom för undersökning och svar på senaste röntgen.

Han kom ut med ett stort leende på läpparna och berättade att läkaren hade gått igenom hela honom och inga nya tumörer fanns och även den lilla fläcken på lungan som har blivit mindre och mindre hade nu nästan försvunnit.

På väg  mot garaget med lätta steg. 

Resan hemåt gick så mycket lugnare och jag var glad att i inte satt i   köerna som fortfarande visade sig på vägen norr över.  Klockan   9,58 parkerade vi vid vårt garage.

Nu skulle hundarna få sin mat och sedan skulle det bli en tur till Hallunda.

Vi kollade på Hem till Gården men det blev ingen lunch, kände fortfarande lite stress i kroppen och då kan i alla fall inte jag äta.

När vi sedan kom hem så bad jag Lasse att skala och riva potatis, hade fått för mig att göra kroppkakor till middag.

Hade köpt 2 paket kalkonbacon och detta tänkte jag fylla dessa med.

  Koket var på gång och rädslan att de inte ska hålla ihop finns alltid, men de höll och efter en timme i sjudande vatten så kunde jag plocka upp dem   och idag hade de fått den rätt färgen som jag gillar.

Sedan var det middagen som skulle intas och jag var jätte nyfiken på hur dessa skulle smaka.

  Absolut inget fel på smaken, men de var väldigt mättande idag och efter bara en kroppkaka så kände jag mig helt nöjd.

Men ska jag vara ärligt så blir det nog vanligt stekfläsk i fortsättningen.

Kvällen fortsatte med alla torsdagens TV program och när klockan var 11,15 och Alla mot Alla var slut så var det bara att krypa ner i sängen och säga god natt.


Fredag

   


Ser att jag somnade rätt fort efter att ha intagit hostmedicin och nässpray för att lättare kunna somna.

Annars så såg det ganska bra ut på appen och den lyste i alla fall grönt, sen om jag hade haft lite väl hög puls under dagen var inte så konstigt.  

Klockan 8 satt jag vid frukostbordet och kände att dagen kunde få börja. 

Hade egentligen inte något viktigt att handla eftersom kvällens middag redan var planerad

Men eftersom det var fredag så måste vi i alla fall till systemet för att  köpa en flaska Cava till middagen. 

Passade på att springa in till förbutiken på Maxi för att köpa lotter. 

Var sugen på lammkorv till lunch men inte på Maxi ville jag inte för dessa utan det fick istället bli Lidl, men inte en enda lammkorv fanns det, inte heller några andra lite kryddigare korvar, men korv ville jag nu ha och det fick bli en lite menlös grillkorv med hög kött halt. 

Hem och jag gick ut och tog täcket av grillen som inte hade blivit använd sedan i höstas.

Den var inte jättefin och det blev en del skrubbande innan jag kunde tända den och låta den bli ordentligt avbränd för att jag skulle vilja använda denna.

    Men nu såg den hyffsat bra ut och jag stängde av den igen och gick in och kollade på Hem till Gården innan jag åter igen satte på den och grillade våra korvar

  Lasse hade plockat ut allt på bordet och trodde att jag ville vara ute och äta dessa korvar, men tyvärr så tyckte jag att det var alldeles för kallt för detta och han fick gladeligen ta in allt igen

  Det fick bli två korvar på tunnbröd med lite majonnäs och senap och en liten öl till.

Ja, ganska kul i alla fall när man grillar det första för säsongen.

Kollade lite på Bytt är Bytt men insåg att det fortfarande var soligt ute och lite kunde jag väl sätta mig ner och njuta av de fortfarande lite kalla strålarna.

Dagen gick sin gilla gång och Lasse hade lite han skulle fixa med sin dator och jag fick för mig att kolla efter ett namn på en som vi inte sett på länge och vi båda hade undrat lite om han slutat på arbetsförmedlingen i Hallunda.

Jo nog hittade jag namnet, men inte som jag hade velat, han hade gått bort i augusti och jag kände nästan en viss tveksamhet att visa detta för Lasse.  Tankarna gick tillbaka till Alfa Laval i början av 70 talet och våra både trevliga och helt galet roliga saker vi varit med om. Jag kände mig verkligen ledsen när jag insåg att han var borta.

Satte mig i massagestolen efter detta och kände att jag behövde koppla av.

Dagen fortsatte fram tills det var dags för mig att börja med att koka våra    Kronärtskockor som säkert skulle behöva minst 45 minuter på sig att släppa bladen.  Det fick bli en middag med lite blandat               med kockor, Serranoskinka, räkor och ost.  Ganska kul med dessa middagar när man mest kladdar med fingrarna.

Sen var det som vanligt samma fredagsprogram som alltid.

Avslutade kvällen med en Frost som jag kunde helt utantill, så det blev en del spel istället på mobilen samtidigt som jag kollade på TV.


Lördag

     


Natten kändes bra så jag blev lite förvånad när jag hade en massa minus på ANS, men det är ju känslan som räknas och den kändes bra.

Hade hoppats vakna till en solig dag, men den verkade i alla fall fortfarande vid 8,45 se ganska mulen ut.

Jag som hade sett fram emot att få grilla även denna dag.

Lördagen den 24 februari 1962 träffade jag min Lasse. Nu har det gått 62 år och vi strävar framåt i livet.

Mycket har hänt under dessa år och naturligtvis har det både varit glädje och sorg.  Men en sak är säker och det är att vi alltid har haft samma intresse för våra djur.

För 12 år sedan när vi firade 50 år så stod Lasse för en kärleksmiddag.  Funderar på om jag ska göra det samma idag.

Vi bestämde oss för att det skulle bli antingen lammracks eller lammkotletter från vår affär i Eriksberg

Jisses vad det svenska köttet hade ökat i pris på bara 14 dagar, men okej det är alltid ett bra kött och jag gillar killarna i köttdisken.

Idag var det massor med folk i denna lilla butik och jag hade oturen att få en kille som inte verkade förstå ett ord av det jag sa.  Jag pekade på lammkotletten, det fanns två stycken fina bitar som låg där i disken, han tog upp den jag pekade på och jag sa att den var fin och jag vill ha 4 lagom bitar och visade med min hand på ett mått på ca 2,5 cm.

Killen försvann med biten och kom sedan tillbaka med mina kotletter i ett paket.  Det står aldrig något pris på det man får i disken utan bara vad det är för vara och sedan väges det i kassan.  Hade bara köpt detta och jag blev ganska förvånad när han sa priset, men med mycket folk och en liten affär så orkade jag inte diskutera detta utan tänkte jag får ta det, kanske var det dyrare än vad jag trodde i kilopris.

Kommer hem och jag tar upp paket med köttet  och får både ett skrattanfall och känner mig lite besviken. I detta paket ligger   detta, det är hela biten som han har styckat upp i  delar och inte en enda kotlett i den storlek jag ville ha.    

Det var lite varierande storlekar på dessa och den största vägde 300 gram, sedan var det en som var lite mindre och den vägde strax under 200 gram men var ändå för tjock.  Jag som älskar dessa tunna lammkotletter där fettet blir lite hårt när det stekes fick helt enkelt tänka om vad jag skulle göra med dessa till kvällen. 

Hade några korvar kvar i kylen och dessa fick grillas ute för att i alla fall göra något roligt.

  Blev enkelt och inte speciellt gott heller.

Kontaktade sonen och frågade om han ville ha den största biten och göra något till sig själv och naturligtvis så tackade han inte nej utan kom strax efter 17 för att hämta denna och då fick han även med sig 4 öländska kroppkakor från frysen.

Kände mig ganska besviken när jag stod vid spisen denna kväll, hade planerat en god 3 rätters middag men först avokado med räkor och sedan lammkotletter med potatisgratäng och sedan friterad banan med glass.

Stekte snabbt två av dessa stora lammkotletter och sedan in i ugnen på låg värme medan gratängen skulle bli klar i Airfryen.  Gjorde förrätten som blev misslyckad på grund av att avokadon inte var mogen och sedan blev potatisen i Airfryen och misslyckad.  

Kändes inte alls kul att sätta mig vid bordet   och eftersom förrätten blev misslyckad så fick den bli som sallad till maten.

Per skickade en bild på hans mat och   den såg bra mycket mer perfekt ut än vad min hade gjort som hade blivit överstekt i ugnen medan jag väntade på potatisen. 

Var helt slut när denna middag var över och jag kände bara att jag skulle inte orka ställa mig och fritera några bananer. Så efterrätten fick vi helt enkelt glömma.

Lasse kom då in med   detta och det är ju sött och gott i hans smak.

Kvällen fortsatte med en tråkig TV kväll och fick avslutas med Wallander.-

Kände mig inte alls glad utan bara misslyckad denna dag.


Söndag

   


Efter en riktig dålig natt så såg det inte muntert ut på min app.

Hade svårt att komma till ro och redan klockan 02 var jag vaken och svettades så att jag kände mig alldeles genomvåt. Pulsen slog hårt och jag kände att jag kommer aldrig att somna om igen. Som tur var så gjorde jag i alla fall det och och vaknade sedan efter 7 av att Lasse skriker åt hundarna och jag flyger upp ur sängen för att se vad som händer. Två gånger denna vecka har Lasse glömt att haka på spärren på grinden mellan köket och hallen och eftersom våra killar inte riktigt håller sams när de är inne så är detta viktigt om man inte vill ha bråk.  Jag anser att det är Lasses fel att det blir bråk, men vi har olika uppfattningar.

Lasse upptäcker att båda killarna står vid ytterdörren, inget bråk utan båda vill bara gå ut, Lasse blir rädd och tar tag i den ena och då flyger de ihop, som tur är så har vi inte fått några skador men detta är jävligt jobbigt.

Dagen hade kunnat börja bättre.

Vid ett litet svagt ögonblick när vi satt vid frukostbordet så sken solen in genom fönstret, men detta var inte lång stund och snart var det gråa vädret tillbaka och gjorde mig besviken.

Men den visade sig snart igen och eftersom vi inte behövde åka någonstans denna dag så gick jag ut och satte mig och Lasse tog en och en hund med sig på promenad.

Sen kom ett par grannar förbi så vi snackade bort deras promenadtid.

Lika bra att smida medans järnet är varmt tänkte jag och tog de två små    fattiga korvar och de 2 skinkskivor vi hade kvar i kylen och lade på grillen.

  Vi borde nog ha en liten grill också, så lite mängd som vi oftast grillar.  Men   korvarna blev goda i alla fall.

Kollade en hel del på hästhoppningen från Göteborg, men var även ute ett par gånger för att lapa i mig lite D vitamin.

Idag hade jag tagit fram varsin ganska stor fläskkotlett från frysen och dessa tog jag och lagade i min multicocker för att få dem riktigt möra.

   

Det fick bli pressad potatis och en tomatröra och en massa med god gräddsås till detta.

Lasse hämtade sedan den lilla bit glass som fanns kvar sedan gårdagen och det fick bli vår efterrätt.

Kvällen fortsatte med Farmen och avslutades sedan med Nora Sand-Flickorna på Englandsbåten.

När vi kom upp till sängen så var det Beck på TV, men jag kände mer för att sova.


En ganska händelserik vecka, med både besvikelser och skratt.















 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 15 april 09:31

Måndag   Så var det kallt igen.         Så såg det ut efter denna natt.  Fattar inte varför mitt ANS är på rött, tycker att jag känner mig ganska lugn. Idag var det vägning igen eftersom det var måndag och det där med att äta choklad s...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 12 april 08:35

Torsdag             Lite orolig natt med många uppvakningar och tyvärr inte en grön app som jag vill ha. Det var riktig kallt ute idag igen och jag kände så fort jag satte foten utanför dörren att jag frös. Kände inte att vi direkt m...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 8 april 10:14

Måndag igen   Äntligen så visar termometern lite värme         Appen visade även den på en bra start på denna vecka. Att vakna upp till en knallblå himmel är något som gör att jag känner lycka. Tyvärr är ju inte allt så självklart och...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards