Direktlänk till inlägg 26 februari 2024

Måndag till onsdag vecka 9 2024

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 26 feb 09:19





   

Så var det måndag igen och natten kändes ganska bra.  

Skulle som vanligt slå mig ner vid TV innan hundarnas mat för att se Glamour, men vet i sjutton vad som har hänt för jag får ingen kontakt med TV4 play och ser även på min mobil att den inte indikerar för överföring.

Lite surt, men inget att lägga energi på.

Kollade på mobilen, men inte kul att kolla i 1 timme på en sådan liten skärm.


Lite mulet och fortfarande ganska kallt ute, men jag bestämde mig i alla fall att inte bara sitta inne denna dag.

Kollade igenom både kyl och frys och insåg att vi inte behövde handla någon mat, men tyvärr var diskkuddarna slut så detta måste vi inhandla och då vara tvungen att ta ut bilen och åka en sväng till centrum.

Lasse hade även lite han skulle hämta på apoteket så vi tog en tur dit före klockan 10.

När vi kom hem tog jag med mig hundarna ut på baksidan och satte mig ner ett tag.  Satt på kul och fotograferade dem och fick nästan panik när jag såg Zlatan på bild, visst är han långhårig och jag har inte orkat ta tag i denna, men att han såg ut    som han gjorde fick mig nästan att gråta och jag insåg att detta hade jag helt blundat för.  Men nu måste jag få hjälp av Lasse så att han kan få bli lite fin.  Ska väl erkänna att efter att vi mist vår Qling så gick musten ur mig.

Men just nu orkade jag inte ta tag i detta.

December 2021 köpte jag en Amaryllis till pappa och den tog jag sedan hem när han avled i januari.  Men jag fick den aldrig att blomma om och den har bara stått i uterummet och jag har klippt ner alla blad vart efter det har vuxit. Blev aldrig av att vi köpte några nya till oss i jul men jag hade önskat att pappas hade kommit igång igen, men inget hände. Idag när jag är i uterummet så ser jag att det är en   knopp på gång och nu får vi se om den lyckas slå ut, det skulle vara så roligt.

Tog fram 3 kycklingvingar var och körde i Airfryen grillade dessa som lunch till Hem till Gården. 

Så det blev lite lunch   även denna dag.

Ville var ute så mycket som möjligt, men fortfarande känner jag att jag inte klarar av kylan och det blev att jag fick gå ut en liten stund och sedan in igen.

Dagen fortsatte så och jag hade i alla fall bestämt mig för att göra köttfärssås, så redan vid 15 tiden gjorde jag denna eftersom jag vill ha den på spisen på låg värme länge.

Idag var det skidskytte från Station i Stockholm och den skulle börja 18 och då ville jag ha ätit.

Middagen blev vid 17 tiden      och detta är en mat i vår smak.  

Skidskyttet kändes som fiasko för våra svenskar, men samtidigt lite roligt att se.

Sen var det bara att börja kvällen som vanligt med att sitta i soffan och kolla på TV.

Jeopardy, ny polisserien och Alla mot Alla blev våra kväll.

Ebba och Erik är ett toppen lag ihop och jag skulle tycka det vore kul om även Olov och Lotta kunde bli ett lag jag gillar.


Tisdag

 


Vaknade strax innan 6 och det kändes bra.  Blir bara så förvånad när jag ser på appen att den inte har gett något utslag varken i början av sömnen eller i slutet.  Ser ut som jag inte har andas under dessa utslag. Men det kan inte stämma för den sista var i över 40 minuter.  Måste försöka ta reda på vad detta betyder.

Provade på morgonen med att se Glamour, men det är fortfarande något som inte stämmer med överföringen till TV från Tv4 play och jag får ingen kontakt..

Kollade  via datorn, lite bättre än mobilen 

Sen behövde vi handla lite på Willys.

Margarin, potatis och jäst var det jag hade skrivit upp.

Men innan  vi var framme vid mjölkdisken hade jag hunnit  plocka ner en hel del annat och kvittot bevisade att vi fått en hel del   för under 500 kr.  

När vi kom till bilen med en tung kasse så kom jag på att vi hade glömt både margarin och potatis.

Det blev en lunch på resterna från gårdagens pasta. 

 

Sen hem till gården innan vi satte igång med Zlatan.

Hade planerat att baka denna dag, men avstod för att istället ta och börja grovklippa Zlatan, jag menar verkligen grovklippa för det var inte bara tovor för benen var som en grekisk ryamatta och jag bestämde mig för att raka ner benen och under magen.  Naturligtvis rör jag inte hans vackra ryggpäls. Men han är inte lätt att ha på bordet för han krånglar hela tiden när det gäller fötter och huvud, men han är snäll.  Fick släppa ner honom ett par gånger för att jag skulle orka fortsätta.  I morgon blir det bad och fortsättning på trimning.

Hann även med att ta lite på Yra.

Dagen fortsatte och jag kände mig ganska nöjd med att ha orkat göra något annat än bara sitta stilla.

Hade inte hunnit planera någon middag, men kom på att jag hade köpt en förpackning med vårrullar så det fick bli vår middag denna kväll. Dessa gjorde jag i Airfryen

  men kan nog påstå att de blir godare när jag friterar dem.

Men kände inte för massa fett denna dag.

Sen fortsatte kvällen med de sedvanliga TV programmen.

Jag verkligen gillar när Rickard och Claes är med på Alla mot Alla, tyvärr förlorade de ikväll men glädjen av att se dessa goa killar gjorde att jag inte kände så mycket för denna förlust.

Hoppas på en bra natt.


Onsdag

   


När jag ser på appen denna morgon så känner jag att det drar i mina skrattmuskler, har nog aldrig sovit så mycket djupsömn som denna natt, över 2 timmar, normalt känner jag mig glad om jag ser att det är över 1 timme.  Aktiviteten blev även denna bra under gårdagen, det är väl stegen så blir lite för få fortfarande.

Låg som vanligt kvar i sängen i nästan en timme för att spela mina spel som bara är ett måste för att jag ska få igång min hjärna ordentligt.  Gillar dessa ord spel där jag får tänka mycket.  Har varit igång och spelat ett ord spel med en av våra valpköpare några dagar, men jag lyckas aldrig komma upp i hennes nivå.  Jag ser orden och vet vad jag ska göra, men bara för att det är ett spel med en annan så känner jag mig låst.   Men det spelar ingen roll, jag tycker att det är kul fast jag hela tiden förlorar.

Mycket på agendan denna dag och vi satte igång redan efter hundarnas frukost och rastning med att åka till Centrum för Lasse skulle till labbet för sina prover. Det var bara tre personer innan oss, men bara en sköterska så det tog en ganska lång tid och det fylldes hela tiden på med folk i väntrummet.  Händer tyvärr ofta att det bara finns en på plats på grund av sjukdom och det känns inte rätt med den ensamma sköterskan.

Sedan in tlll Supergrossen för lite påfyllning av det som vi hade glömt dagen innan på Willys.  Men hur sjutton kan vanlig potatis ha blivit så dyr, idag kostade denna 16,90 kg.  Sedan skulle jag köpa en påse med wokgrönsaker, förr köpte jag alltid stora påsar som räckte minst till fyra eller fem måltider, men idag fanns det bara 480 grams påsar för nästan 50 kr. Ja det fanns ju inget att välja på och jag hade redan bestämt mig för att göra en wokgryta till middagen.

Hem och satte igång med att göra en bull deg.  Lasse tog in Zlatan i duschen för en ordentlig rengöring innan han skulle upp på trimbordet      Han skötte sig som vanligt perfekt i duschen men har lite svårt att hålla sig stilla på trimbordet.  Men Lasse fick sköta honom själv medans jag gjorde mitt som skulle göras i köket.

Klockan närmade sig 12,25 och då vill jag alltid se på Hem till Gården. Det passade bra för då fick degen jäsa ut ordentligt innan jag klockan 13 började med att baka bullar.

Medans bullarna jäste så passade jag på att hjälpa Lasse med Zlatans 45:or till tassar.  Men det tar på min rygg att göra detta när han inte vill vara still.  Det kommer säkert att ta en dag till innan jag är färdig med hans trimning.

Bullarna   var nu färdiga och jag kunde städa ur köket efter baket.

Var ganska trött i ryggen och kände för att bara sätta mig ner.  Lasse frågade vad vi skulle stoppa i mun och jag hade ingen aning och nu hade ju även tiden för lunch försvunnit.  Lasse erbjöd sig att steka varsit ägg och ta    en macka, vilket vi verkligen behövde. 

Lasse tog sedan ett glas mjölk och ett par av de nybakade bullarna. Han sa att de var godkända.

Dagen fortsatte fram till middagen som jag hade planerat och det skulle bli en gräddig wok med fläskfilé 

  Ser inte så gott ut på bild, men det smakade super och jag kände mig nöjd med dagen fram till middag.

Sen var det dags att bara slå oss ner för att kolla på kvällens Sveriges Mästerkock och Köping innan det var dags för Alla mot Alla.

Men det blev ett helt galet program denna kväll. Tycker att det inte finns en störigare person en Hammarsten, men har tagit det som en del i hans roller. Men när han idag uppträdde som om han vore nerknarkad då brast mitt tålamod och redan före 23, innan allt var slut och jag istället hade ägnat mig åt mobilen, så stängde jag av TV för att slippa se detta elände.

Kände mig ändå nöjd med dagen och när jag kollade min klocka så hade jag varit aktiv i 212 procent och hade även flera steg än vanligt.

Nu var det nog lika bra att jag gick och la mig och hoppades på en bra natt.

I morgon är det sista dagen i februari och jag längtar efter våren.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 15 april 09:31

Måndag   Så var det kallt igen.         Så såg det ut efter denna natt.  Fattar inte varför mitt ANS är på rött, tycker att jag känner mig ganska lugn. Idag var det vägning igen eftersom det var måndag och det där med att äta choklad s...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 12 april 08:35

Torsdag             Lite orolig natt med många uppvakningar och tyvärr inte en grön app som jag vill ha. Det var riktig kallt ute idag igen och jag kände så fort jag satte foten utanför dörren att jag frös. Kände inte att vi direkt m...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 8 april 10:14

Måndag igen   Äntligen så visar termometern lite värme         Appen visade även den på en bra start på denna vecka. Att vakna upp till en knallblå himmel är något som gör att jag känner lycka. Tyvärr är ju inte allt så självklart och...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards