Direktlänk till inlägg 28 december 2020

Mitt liv 2020

Av Rehn/Hornesjö - 28 december 2020 09:18


Året är nu 2020
 
Nyårsafton 2019 var över och nu längtade jag verkligen efter ett lugnt och harmoniskt år. Alldeles för mycket hade hänt under detta år och både mamma och vår hund Nemo hade lämnat oss hastig. Vår son och sonhustru hade bestämt sig för att gå skilda vägar, men som vänner och det var ju alltid något i denna sorg.
Men nu var vi framme i ett nytt år och detta år bestämde jag redan på 12 slaget att det måste bli ett glädjande år. Hade en hel del planer för alla våra hundar.. Zlatan måste nu bli meriterad och även viltspår skulle han få prova på. Yra skulle paras vid sitt löp i februari och vi hade då valt att ta en ny kull efter samma pappa som förra gången.
Hela januari kände ganska okej men i slutet av månaden så hände det något med Olga, den annars så pigga och glada tjej som nu närmade sig sitt 13 år.  Men åldern tar ut sin rätt och hon började bli lite förvirrad, tänkte att hon var senil och fortsatte detta så fick det bli en hälsokontroll., 
Den 5 februari på morgon var hundarna som vanligt ute med oss. Olga hade varit lite dålig på att äta så jag hade denna morgon gjort i ordning blodpudding till henne, något som hon normalt älskar.  Ställde som vanligt ner alla fem skålarna på golvet och alla utom Olga började äta, hon luktade på maten och vände sedan sig om och gick in på vår toalett och la sig ner och somnade för gott.
Vi hade en tid till veterinären med henne på eftermiddagen, men den blev nu tidigare och då med en redan avliden liten Olga.
Sen kom pandemin som lamslog i stort sett hela världen, men att den skulle komma så nära oss som den gjorde hade vi ingen tanke på.
Yra blev i alla fall dräktig och ultraljudet visade att det fanns 5 små foster i hennes mage. Lyckan var stor och nu hade vi något att se fram emot.
Eftersom valparna skulle komma omkring valborg så bestämde vi oss för att åka till Öland och vara där tills det var ca 2 veckor kvar innan hon skulle valpa.  Men som mycket annat så blev det inte av, helt plötsligt skulle vi Stockholmare inte få åka någonstans utan vi skulle hålla oss i karantän så mycket som möjligt.
Visst kändes det ledsamt men vi bestämde oss för att lyda och stannade hemma.
Dagarna gick och vi hade i alla fall något att se fram emot, men visst kändes allt mycket konstigt.
Så på självaste  valborgsmässoafton så föddes det 5 stycken små valpar hos oss.
De var väldigt små mot vad de brukar vara och jag kände lite oro för en av valparna som inte riktigt ville gå upp i vikt
och på dag 3 somnade denna lilla kille in.
Allt var galet, alla skulle helt plötsligt ha en valp och jag som alla andra blev bombarderade med mail, sms, telefonsamtal och även andra förfrågningar och detta var superjobbigt.  Över hundra förfrågningar på 4 valpar och vilka skulle man välja.  Valde att ta bort alla som inte bodde i Stockholm för att göra den första gallringen.
De fyra valparna som vi hade hittade vi jättebra köpare till och det bästa var att alla utom en hade redan haft cocker.
 
Mitt i lyckan av att ha valpar så fick Qling en stroke som gjorde honom helt förlamad i bakdelen. Han var helt klar i huvudet och lika lycklig som vanligt fast bakbenen bara hängde efter på honom och detta gjorde att han fick stora skavsår på fötterna som släpades i marken.  Men vi ville inte ge upp, jobbade med honom på samma sätt som vi hade gjort med Zlatan när han föddes som en swimmer. Så det kändes som om vi skulle nog kunna klara detta också. Det gjorde vi och lyckan var stor när han några veckor efter sin stroke kunde gå på alla fyra benen utan hjälp, visst ramlade han en hel del den första tiden, men blev bara bättre och bättre och att han aldrig led, det visste vi.
 
På 8:e veckodagen när valparna skulle bli besiktade så upptäcktes det att en av valparna hade ett ganska kraftigt blåsljud.
Denna valp var den enda som var tingad av en som inte hade haft cocker tidigare och jag kände att vi nu ville behålla honom för utvärdering, men det visade sig inte vara så lätt, de ville inte släppa honom.
Men han fick stanna tills han var 12 veckor och då göra ett ultraljud för att se vad det var för fel.  Eftersom felet fanns kvar så ville vi ha honom kvar, men det var inte lätt .  Fick kontakta SKK juridiska för att få rätten att behålla honom.. Det var en jobbig tid och samtidigt hade Lasse råkat ut för något som vi trodde var en böld på armen.
Den hade vuxit under en månad från en liten leverfläck till en stor tumör på 5 x 5 cm och lika hög.
Men att få läkartid visade sig var svårt på grund av hans ålder.. men så sprack denna tumör och slutade inte blöda så det blev akut och detta var nog det bästa som kunde hända. Nu blev det akut till HS. 
Men där kunde de inte göra så mycket annat än lägga om och detta skulle inte röras innan nästa besök som skulle ske på KS inom en vecka.. Men denna vecka blev till tre veckor och det blev omläggning var annan dag på vårdcentralen.  Efter nästan fyra veckor blev den första operationen där bara den nu ännu större tumören togs bort för analys.  Tog 2 veckor till nästa besök och då blev svaret hudcancer av den värsta sorten.. En ny större operation skulle göras och även en större 15x30 cm transplantation från låret göras. 
Även två mindre fläckar på bröstet opererades bort på bröstet. 
Dagen efter denna operation så åkte vi tillsammans med vår son till Öland för att klippa gräset mm. Tänkte stanna så länge som möjligt och njuta av den varma hösten. 
Vi åkte på torsdagen och redan på fredag så ringde pappa och berättade att det fanns ett brev till Lasse från KS. . Vi sa att detta brev får ligga tills vi kommer hem.  Men redan på onsdagen så fick Lasse ett SMS att han skulle vara på KS fredag morgon.. Bara att tänka om och en vecka hann vi i alla fall med i vårt hus.
I oktober så bestämde vi oss för att köpa en ny bil. Lasse ville ha en med automatväxel och vi åkte runt och kollade lite efter något som skulle passa oss. Det viktigaste var att vi skulle kunna ha en dubbelbur, bensindriven och automat.  Men vi ville ju även få så mycket som möjligt för vår Touran som vi hade haft i 4 år.  Den första bilen vi hittade var en som Lasse absolut ville ha, men den var dyr och vi skulle bara få 68 tusen för vår andra i byta. Hade jag inte sagt nej så hade det nog blivit denna.
Men så hittade vi vår på Volvo, nu blev det ingen Volvo som Lasse ville ha utan en Renault som hade allt det vi önskade. Även bättre betalt för vår gamla bil..
Hämtade bilen på onsdagen och åkte till Öland på torsdagen för att bara sova där en natt eftersom Lasse sedan måste hem och påbörja sin cellbehandling.
Många turer har det blivit till KS, men som tur är har Lasse mått bra av sin behandling och vi har i stort sett kunnat leva som vanligt.
Fem veckor hade vi varje söndag kurs för våra valpar och detta var något som jag verkligen såg fram emot varje gång.  Fredagsaktiviteten med Nosework fick jag avstå från en hel del eftersom oftast Lasses sjukbesök låg på fredagar.
Hann med två Cocker promenader med lilla Åberlix innan det åter blev stopp för sammankomster på grund av Corona.
Missade även en viltspårskurs som vi hade kommit med på på grund av denna jäkla epidemi  och den vi sedan kunde få .  .istället gick inte på grund av att jag hade kursen för valpköparna 
Ett händelserikt år på både gott och ont.
 
Vet att vi har en ganska tuff tid framför oss, men ser ändå framåt och längtar tills det blir vår och vi detta kommande år kan få vara mer på vårt Öland.
 
 
 
 
 
 
 
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 15 april 09:31

Måndag   Så var det kallt igen.         Så såg det ut efter denna natt.  Fattar inte varför mitt ANS är på rött, tycker att jag känner mig ganska lugn. Idag var det vägning igen eftersom det var måndag och det där med att äta choklad s...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards