Direktlänk till inlägg 13 december 2021

Måndag till onsdag vecka 50

Av Rehn/Hornesjö - 13 december 2021 08:35

Så var det ny vecka igen

 

Även denna natt blev ganska okej. Men sen när jag kollar på klockan på morgonen och pulsen är över 100 bara jag börjar tänka så känns det inte alls bra.

Men att sätta mig vid bordet och se den fina blomman   som nu har fyra stora klockor gör i alla fall att jag känner mig lite gladare.

Det blev en tur med bilen denna dag. Var tvungen att handla färskfoder till hundarna.  Har ett par gånger köpt på Maxi men det är ingen höjdare och det luktar så illa direkt när den har tinat upp.

Förr köpte jag alltid Bragoburgare på Arken eller fick det hemkört från Ekerö, men de hemkörda hade oftast hunnit tina lite när de kom till oss de luktade också då väldigt illa när de tinades upp för att ätas.

Men Arken hade inga burgare längre, fortsatte ner till Sea där det visade sig att även de bara hade musch och dessa har inte heller varit något riktig höjdare tycker våra hundar.

Fortsatte då till ÖB för att köpa det gamla vanliga som alla våra hundar gillar. 

Passade även på att inviga min nya jacka   och insåg att den var väldigt varm och skön.


Hem och tog en lunch

  på soppan som var kvar sedan gårdagens middag.

Det fick sedan även bli en tur till Hallunda för att handla lite annat som fattades här hemma.

Kände mig i alla fall inte riktigt lika seg idag, men min oro i kroppen finns hela tiden och det visar sig hela tiden på appen att jag inte går ner i varv fast jag i alla fall sover flera timmar och även har bra värden på sömnen.

Såg en härligt svensk film på 1:an innan det var dags för mat till både hundarna och oss.

Hade idag köpt kalvfärs som jag frusit in i 5 påsar, men bestämde mig för att behålla den som blev minst i till middagen. Hade även kvar pommes i frysen så det fick bli en hamburger tallrik.

  Frågade Lasse om han ville ha bea eller vispad vitlökssmör och visste nog svaret innan det kom.  Sedan Per lärde oss detta med att vispa smör och vitlök så har det blivit en favorit hos oss.  Inget är godare än att få doppa pommes i detta.

Hade gjort 4 små hamburgare på ca 60 gram styck, men som vanligt så orkade vi bara häften av det som gjorts. Men vad gör det, då finns det lunch i morgon också.

Kollade på sommarens Diggilo och det var i alla fall ett uppmuntrande program som jag behövde efter att innan fått ett sorgligt sms från en av våra senaste valpköpare.

Avslutade sedan kvällen med Alla mot Alla.


Så var det tisdag

  '

Fortfarande lika rött på ANS-statusen

Även denna morgon gladdes jag åt att se ytterligare en klockan på amaryllisen   .

I natt har Qling varit helt galen och låtit en massa. Yra ställer fortfarande upp sig för killarna fast det nu gått 23 dagar sedan första bloddroppen.  Har ingen aning om hur jag ska få ett slut på detta, men det börjar gå mig på nerverna att inte få leva som jag vill och ha alla hundarna tillsammans.

Passade på att färga håret, det var flera år sedan och jag hade lovat mig själv att nu skulle detta inte hända igen finns får väl acceptera ålder och färg.  Men efter att ha mått dåligt nu en längre tid så ville jag i alla fall göra något nytt.  Kan väl erkänna att det inte blev riktigt som jag hade hoppats, mer morotsfärg än gyllengult som det stod på paketet.  Men nu får det vara och det lär väl försvinna fort.

Restlunch till Hem till Gården.. Sen till återvinning med skräp innan vi handlade. Idag hade vår äggleverantör bara Danska bruna  ägg, annars brukar det vara Finska.  Men de fick duga, har inte lust att åka till flera affärer bara för några ägg.

Olusten i kroppen finns fortfarande kvar och jag känner inte alls något för varken mat eller något annat.

Men middag måste vi ha och idag fick Lasse steka några fiskpinnar till sig själv. Jag gjorde lite spenat och kokade 2 ägg var, tog 10 räkor till mig, men det hade jag kunnat låta bli, spenaten och äggen har gott räckt.

 


Sedan fortsatte kvällen som vanligt framför TV:n fram till Midnatt och jag var verkligen besviken på Alla mot Alla igår, har har mina favoriter och hade verkligen hoppats på att få se dem i finalen.  Men det var gaphalsen som vann. Får väl hoppas att de inte tar hemma allt.


Åberlix hade somnat på köksgolvet   och Lasse kunde inte låta bli att ta en bild på honom.

Imorgon är en ny dag igen 


Så var vi framme vid lillördag och förr så längtade jag efter en god middag denna dag, men den längtan har försvunnit.

 

Äntligen var det inte knallrött på ANS statusen.

Kunde inte låta bli att ta en bild på Lasse vid frukostbordet. Som vanligt med en penna i handen och mobilen framför sig   han som säger att han aldrig använder sin mobil.  Samma sak är framför TV på kvällen, han har nu för tiden alltid sin mobil till hands.



I natt har jag varit i Borgskolan igen och Lasse och jag var utsedda till att köra en stor långtradare fram till skolan. Vi visste att det inte skulle gå att komma in med den på gården och vi var verkligen rädda för att den skulle börja brinna. När vi hade parkerat så slog lågor ut och vi ringde 112 och slog larm och sedan sprang vi över till andra sidan på skolan. Där var det lugnt och stilla och jag gick in i ett rum som kallades gröna rummet och där satt två av mina elever och Barbro Rosenqvist och lyssnade på sagor.

Det var mycket mer som hände i denna dröm, men det var just detta som fastnade och jag kom ihåg.


Kanske hade det med ett möte i Hallunda att göra.  Det kom fram en man till mig med ett stort munskydd och sa  "är det inte Inger", när han säger detta så känner jag igen mannan och känner mig glad när han säger till sin fru "känner du inte igen Inger, hon var ju våra barn och barnbarns lärare.  Det är så härligt när mina gamla elevers föräldrar kommer fram och hälsar och ger mig massa fin komplimanger.


Dagen förflöt lika långsam som vanligt.  Chattade lite med pappa under dagen och när vi gör detta så känns allt så bra och jag tänker inte på att han är så sjuk.


Behövde inte handla något denna dag för jag hade allt hemma som jag skulle ha till middagen.

Men eftersom Lasse ville upp till Dollarstore för att handla lite hundgodis så passade jag på att inhandla en påse ostbågar till mig.  Har ju inte haft någon matlust på ett tag och det har resulterat i att jag nästan minskat 2 kg i vikt, vilket verkligen inte är något negativt, men vill jag gå ner i vikt så är det av egen vilja och inte att jag mår dåligt. Tyckte i alla fall att jag kunde få unna mig lite ostbågar.


  Gläds så mycket över att dessa två har så roligt med varandra  och nu känns det som om jag imorgon ska våga släppa ihop även Yra med flocken efter ett av de jobbigaste löp jag varit med om på alla år som tikägare.


Det fick bli en middag som Lasse gillar idag 

   

Det blev carbonara, det är gott tycker även jag, men just pasta är något jag inte kan äta så mycket av.

Kvällen fortsatte framför TV med   handboll och det såg så bra ut den första perioden och det var verkligen ett hopp att efter att sett Carlsons alla inlägg få hoppas på en seger. Men det sket sig i slutet och vi förlorade med 5 poäng.  

Sen blev det en ny nervkittlande match i Alla mot Alla och ikväl gick mitt lag hem med seger men avgörandet kommer i morgon och allt kan ju vända.  Men hoppet finns.


Nej nu ska jag hoppa i säng och försöka somna innan klockan visar på ny dag.














 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 6 maj 07:26

Måndag    Det positiva var att det inte regnar          Lite bättre än gårdagen  är alltid bra. En tur till Hallunda för Lasses beställningar på apoteket.  Tog en tur in på Lidl men hittade inte något som jag behövde. Hade ingen ani...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 3 maj 08:12

Torsdag'   Vädret var det inget större fel på när jag vaknade, men sovit det hade jag knappt gjort denna natt.         När jag vaknar upp och ser denna app så blir jag så besviken.  Så rött som det var denna morgon var det ett tag sedan,...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards