Direktlänk till inlägg 22 december 2021

Onsdag och torsdag innan jul

Av Rehn/Hornesjö - 22 december 2021 08:51

Idag är det onsdag och riktigt bistert ute

  Stegen igår blev väl inte så många, men annars såg det mest helt okej ut.

Tyvärr var vi även denna dag tvingade att bege oss ut bland massa människor.

Det blev Maxi, men fast det är mycket folk så känns det ganska okej att besöka denna affär.  Det roligaste var att jag åkte dit för att handla lite saker så att jag kom upp i 200 kr för att få köpa billigt kaffe.  Började med att ta en säck hundmat och då var vi ju redan förbi denna 200 kronors gräns, så nu skulle vi bara ta kaffe och gå därifrån.

Men som vanligt blir det mer och mer och mer som stoppas i korgen.  Summan slutade på strax under 1000 lappen och ingen mat hade vi köpt, jo 1 kg räkor fanns med i korgen.  Pappa ville ha lite kontanter hemma så det blev en tur till bankomaten  vid Maxi  och när vi var på väg hem så kom Lasse på att han skulle hämta sin medicin så vi tog en tur även i Hallunda.

Nu hade klockan hunnit passera 14 och vi hade inte fått något i magen ännu, slängde in ett par korvar i airfryen och satte på grillen, satte igång TV och Hem till Gården.

Såg denna och åt lunchen men vad som hände sen vet jag egentligen inte alls, måste ha varit jäkligt trött för jag somnade i soffan och vaknade vid strax innan 16.. 

Vi gav hundarna mat och nu satte även jag på mig ytterkläderna för att gå ut och piggna till.. 

Sen gjorde jag iordning julklappspengarna från pappa till barnbarnen, så nu var det i alla fall fixat.

Någon mat hade jag inte alls tänkt på.. Visste att jag hade två kartonger med Dafgårds kåldolmar i frysen så jag passade på att inviga min nya airfryer med färdigmat, men vet inte om jag var direkt nöjd. Gick efter vad som stod på paketet, 150 grader och 45 minuter, men inte blev det riktigt varmt, jo moset var skållhett med dolmarna var iskalla.

Hundarna fick detta i stället och vi avstod från middag.

Kollade på Halv 8 hos mig och slog sedan över till play och såg även finalen direkt.

Inget speciellt att se på TV,  inte sitter jag och kollar på Bonde söker fru i 2 timmar, nej detta får de sköta själva.

Fortsatte på play istället och kom på att vi i somras på Öland hade tänkt att se Fartblinda, men det blev aldrig av så vi bestämde oss för att börja kolla denna serie och det blev 3 avsnitt, hade gärna sett ett till men Lasse ville gå och sova så det får bli senare vi kollar vidare på de 5 sista.

Plockade lite och sen blev det sängen även för mig.


Så var vi då framme vid dagen före dopparedag

 


Ska väl inte påstå att det är så mycket att se fram emot.  Saknar verkligen min familj och vissa av dem har vi ju inte träffat på över 1 år.  Vill ha tillbaka våra familjehögtider, det stora julbordet som jag hade jobbat med i flera dagar med att göra allt som skulle finnas på bordet och inget halvfabrikat fick det vara. 

Fanns lite på agendan även denna dag.

Började med att besöka Dollarstore, hade sett en trevlig ren som skulle passa i pappas fönster, en ren hon en Rehn är väl lite kul.  Skulle ha satt upp julstjärna i hans fönster men det blev aldrig av . Så nu får denna ren lysa upp istället.

Den 7 juni fyllde pappa 95 år   och han var som alltid igång med att fixa en del inför de besökare som skulle komma.  Ganska pigg var han och trotts sina onda ben så tog han sig fram överallt med sin älskade bil.. sommaren såg ut att bli bra ända fram till den 6 juli då allt förändrades ganska snabbt.

Sen den dagen har pappa inte varit ute någonting, visst har han gjort en del sjukresor, men njutit har han inte kunnat göra. Kroppen sa helt ifrån och en del andra sjukdomar har kommit.  Den har varit så ledsamt att se honom sitta på en stol med en morgonrock på sig och veta att han inte kan göra det han vill. Den dagen han insåg att han måste sälja bilen tror jag var extra jobbigt.   Men igår kände jag mig så glad när vi kom in till honom, han satt där i köket, uppklädd med skjorta och slips och gjorde sina räkningar.  Han har även lyckats öka i vikt och det kändes bra.

Som alltid känns det jobbigt när vi åker från honom och veta att han nu sitter ensam.

Fortsatte till centrum för att handla lite när vi var på väg hem. När vi sedan kommer hem och har nattat bilen så upptäcker jag att vi fått en avi i brevlådan.  Nyfiken som jag är så ville jag till centrum igen för att hämta detta brev.

Det var från Emelie.  Våra fina grannar Royne och Elisabeth som vi har haft så mycket roligt med under alla år på Öland är nu båda borta och Emelie och Linda har inga direkta släktningar kvar. Emelie har deras husvagn kvar på en tomt på Öland så hon kan vara där på sommaren och det är alltid så roligt att träffa henne. 

    Det fina kortet och rimmet gjorde mig nyfiken på julklappen vi fått. 

Detta gjorde oss i alla fall extra glada denna dag och spadarna ska vi inviga i morgon

Satte in skinkan i ugnen för griljering och medan den stod där så passade vi på att ta det lilla spad som fanns för att i alla fall få varsin dopp i grytan

   


Så det fick bli lite försmak på det som kommer i morgon.  Detta fick räcka för oss.

Klockan halv  så satt vi bänkade med våra duttpennor och varsin bingolott.

Det blev ingen större vinst, 2 nya lotter var det vi vann.  Men sista spelet var jag nära att få en vinst, trodde jag. Började med tre raka nummer på 1 miljon och sedan kom snart även det fjärde numret, men det femte kom naturligtvis aldrig.

Men det blev i alla fall några skinkmackor   till denna uppesittarkväll.

I morgon är det julafton och det blir som vilken dag som helst med undantag av lite mer mat.

 


Inger, Lasse, Qling, Yra, Z, Zlatan och Åberlix.






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 6 maj 07:26

Måndag    Det positiva var att det inte regnar          Lite bättre än gårdagen  är alltid bra. En tur till Hallunda för Lasses beställningar på apoteket.  Tog en tur in på Lidl men hittade inte något som jag behövde. Hade ingen ani...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 3 maj 08:12

Torsdag'   Vädret var det inget större fel på när jag vaknade, men sovit det hade jag knappt gjort denna natt.         När jag vaknar upp och ser denna app så blir jag så besviken.  Så rött som det var denna morgon var det ett tag sedan,...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards