Alla inlägg under december 2021

Av Rehn/Hornesjö - 8 december 2021 09:05

Så var det lillördag igen

 

Det mesta såg väl helt okej ut denna morgon och idag var det bara minus 4 grader.

Vaknade av att min mobil larmade att klockan var 7, detta händer ju inte ofta att jag vaknar av ett alarm och mitt i en dröm var jag också.

Hade en del på agendan denna dag och bland annat så skulle vi hem till pappas lägenhet och kolla lite inför hans hemgång som troligen skulle bli på fredagen.

Hade fått reda på att vi fick besöka pappa och tanken var när vi åkte från hans lägenhet att även ta en tur till Huddinge sjukhus, men för säkerhets skulle så ringde jag från bilen för att höra om det var någon speciellt tid som vi skulle undvika.  Får till svar att han ska åka hem idag klockan 14,00 och hemtjänsten och du är informerade. Jag var inte informerad, så vem de hade ringt till och meddelat detta vet jag inte.

Fick reda på att läkaren hade kommit in till pappa klockan 12 och sagt att du ska åka hem klockan 14.

Fick tag i pappa och sa att vi kommer imorgon, för nu visste jag i alla fall att han skulle få hjälp när han kom hem.

Som vanligt  blev det mycket att tänka på och jag glömde helt bort maten denna dag.

Hade två jättestarka lammkorvar i frysen och sedan hade jag även pommes, så det fick bli detta denna dag.

  Smakade inte alls så dumt och denna potatis sort blev jättegod i airfryer

Kvällen blev som vanligt framför TV:n


Så var det torsdag och denna dag var redan fulltecknad innan jag vaknade

  men fortfarande såg i alla fall natten som varit bra ut.

Klockan 9,15 skulle jag vara på vårdscentralen för att kolla mitt blodtryck. Jag har nu ätit bloctryckstabletter i 4 dagar och hoppades att det skulle visa sig på trycket, vilket det gjorde och idag var det 152/80, pulsen var som vanligt hög.

Hem och gav hundarna mat och rastade dessa innan vi skulle till pappa och hjälpa till lite.  Har fortfarande inte orkat med att ta tag i alla mammas saker i badrummet, men nu kände jag att jag lika väl kunde göra detta när vi var där hemma.

Fyllde två stora kassar med hårspray, massa nagellack, läppstift och massor med oöppnade  burkar  med hudkräm.

Pappa är ynklig och behöver nu mycket mer hjälp än vad han har önskat, men hoppas att de ska kunna ställa upp. Jag vill hjälpa till så mycket det går, men min ork räcker inte till och jag känner mig bara maktlös och ledsen.

Hade med mig några skinkskivor från vår julskinka och även lite julbröd som jag 

senare på kvällen fick meddelande om från pappa att han hade ätit och tyckt varit gott.

Det känns i alla fall toppen att han fortfarande orkar skriva både SMS och vara inne och kolla på FB

Kom hem vid 16 tiden och då var det prio ett med våra hundar.

Orkade inte åka och handla utan tog varsin Dafgårds mat.

     Jag tog kyckling och Lasse pasta med köttfärsås.

Senare på kvällen tog vi varsin Irich Coffee   något som vi kände att vi behövde efter denna dag.

När jag på kvällen skulle släcka ljusstaken i köket så såg jag att den första blomman   på Amaryllisen  var på gång.. 

Kom i säng sent och hade mycket att tänka på, så vi får väl se hur natten blir.





Av Rehn/Hornesjö - 6 december 2021 08:00

Kallt i dag

 

Men alltid roligt att se mycket grönt på appen.

Men idag blir det även lite nytt för mig för jag ska för första gången börja med blodtrycksmedicin. 

Satte mig ner och kollade på adventskalendern och tog samtidigt blodtrycket. Det var 153/101/90 som visade sig på mätaren.. Så ett ganska bra tryck i mitt tycke. 

Tog sedan mina nu tre tabletter. Allergi, Levaxin och blodtryckstabletten Amlodistad.. Sen skulle jag kolla mitt blodtryck efter att jag tagit min tablett 2 timmar tidigare och se vad som hade hänt. Jorå nog hade det hänt något men åt fel håll, nu var det 164/102/86,  så det var högre än i morse.. Jag låter nu bli att prova innan jag ska till vårdcentralen på torsdag och ta ett nytt prov.

Inte så mycket man kunde göra denna dag på grund av kylan.  Här hemma var brasan igång hela dagen och det var varmt och skönt inomhus.


Hade bestämt mig för att göra en krämig lasagne till kvällsmat så jag förberedde köttfärssåsen tidigt för att den skulle få lagas länge.  Normalt brukar jag göra en långpanna och frysa in till flera middagar, men sen händer det oftast att det bara blir hundmat av detta för vi hittar alltid på något annat. Så idag tog jag fram ett recept till 2 personer och det skulle då vara 250 gram köttfärs, 1 burk tomater, 1 lök och 1 klyfta vitlök och så timjan och rosmarin.  Till såsen skulle det vara 0,5 dl mjölk och 1 dl riven ost.  Hade även i rivna morötter, något som jag alltid har för att det gör den saftigare.

 


Gräddade den i 170 grader i ca 1 timme och den blev verkligen perfekt.

Jag tog en fjärde del och Lasse lika så och sen var vi hur mätta som helst.  Denna hade räckt gott och väl till 2 personer till, så nu blev det i alla fall rester och samma middag i morgon.

 

Kvällen fortsatte med samma gamla TV program som vanligt och sedan sängen strax innan midnatt.


Så var det tisdag och jag trodde det var något fel på termometern när den visade minus 21 grader. Men tydligen var det riktigt och köldrekord slogs lite varstans i landet.

 


Tyvärr inget resultat denna morgon på ANS och det tycker jag ju är det roligaste att kolla upp. Men annars så var det rätt hyffsade värden.

Efter frukosten så slängde jag ihop en liten deg för att göra saffrans kola kakor. Har aldrig gjort dessa med saffran innan så det kändes spännande med något nytt. 

Sen hade vi upptäckt en av kaninerna på tomten igen och nu hade den hittat ett täckt A hinder som vi har till hundarna och där under finns det även gräs kvar. 

   

Skulle upp till Hornbach och handla vet och passade då på att köpa en bal med hö att lägga in under detta hinder.

Sedan hem och gjorde i ordning en skön plats åt dem under tak.

Vädret var så vackert denna förmiddag då jag steg utanför dörren så jag kunde bara inte låta bli att använda mobilen och ta lite bilder.              

Pratade med killen som har hand om husdjursavdelningen och han sa att det är ingen fara för kaniner att vara ute hur kallt det än blir, bara de har någonstans att hämta hö och vätska och så länge det finns snö så får de i sig vätska.

Så nu känner jag mig ganska lugn för dessa småttingar.

Hem för att kolla på Hem till Gården och det passade då bra att ta en lunch innan Zlatans lilla fästmö skulle komma.

  Vad passade bättre än att ta en bit lasagne från gårdagen, alla pastarätter är så mycket godare dagen efter.

Vid 13 tiden kom då besöket och även idag kom Zelda med viftande svans och verkligen sprang in i hundrummet.

Vi tre stod bara och snackade och låt hundarna svansa runt och som vanligt få bestämma själva vad de ville.

Så helt plötsligt så hör man Zeldas lilla ljusa röst, det låter verkligen som om hon njuter och då vet man vad som är på gång.   Eftersom jag hade ganska ont i min kropp idag så överlät jag allt till Zeldas mattar.

Så satt de där i nästan 50 minuter och Zlatan hade nog lust att gå därifrån redan efter 30 minuter, men detta är ju inte optimalt. Klart det måste bli en bild på Zeldas fästman till deras hemsida.   

Sen blev det fika och snack och fast parningen gick fort så blev det nästan 3 timmar som vi hade en mysigt stund tillsammans.  

Klockan var nu så pass mycket att jag måste börja fundera på middagen.  Hade tänkt att koka potatis och göra ett mos till julkorv, men kände inte för att skala potatis utan tog en påse med rotmos och gjorde mos av istället

  och det blev jättegott.

Sen fortsatte kvällen som vanligt fram till midnatt.

En lyckad och trevlig dag, trotts den stränga kylan som höll i sig hela dagen   och även kvällen.


I morgon väntas det bli lite varmare ute.










Av Rehn/Hornesjö - 4 december 2021 09:17

 

Kan väl inte påstå att natten var helt okej.  Vaknade flera gånger och kände en lätt yrsel och när jag gör detta så blir jag så irriterad och vänder och vrider mig för att hitta ett sätt som inte snurrar.

klockan 04,22 steg jag ur sängen för att kolla hur mycket det snurrade och det gjorde det rejält, försökte sedan somna om och det gjorde jag säkert flera gånger fram till klockan var 7.  Steg ur sängen och karusellen satt igång.

Jag vet ju att detta kommer från min nacke om jag gjort något olämpligt och det har säkert tagit en del på mig och nacken medan vi har försökt få till en parning under dessa dagar.

Yrseln lugnade ner sig lite under dagen, men helt bra var det inte.


Klockan 13.15 skulle jag var hos läkaren. Vi åkte lite tidigare för att uträtta en del andra saker i Hallunda.

Vi har fått en nu läkare som vi inte fått träffa.  Var naturligtvis lite nyfiken på denna nya kvinna vi skulle få. Men på mitt kvitto stod det ett annat namn och naturligtvis så jagade jag upp mig. Så kommer det i alla fall en ung snygg kille (såg lite ut som en Indier) ut och ropar upp mig.  Vi skulle då först gå igenom mina prover som såg ganska bra ut, tyvärr lite väl hög var mitt värde gällande struman och det kan jag nästan förstå för jag har haft mer känning den senaste tiden och sagt till Lasse att det känns som det gjorde innan jag fick veta vad jag led av för ca 20 år sedan.

Det låg i alla fall inom referensen så vi ska prova ett tag till med den styrka jag har på levaxin.

Så skulle han mäta blodtrycket och jag kände verkligen hur mitt hjärta bultade genom kroppen. Märkte att han kollade då och då på min puls och jag tänkte att den är säkert hög, vet ju att den blir det när jag stressar upp mig.

Blodtrycket låg på 170/90 och visst är det lite högt, men det är inget jag har brytt mig om förut.  Pulsen  låg på   114 och visst låter det mycket, men jag har en hög puls och har alltid haft det. Berättade att jag har mellan 60 och 70 på natten och det var helt okej.   Men nu ville han i alla fall att jag ska prova lite medicin för blodtrycket och jag för väl lyda farbror doktorn denna gång.

Det var i alla fall en mycket gullig läkare, så lugn och fin och pratade högt och tydligt.

Hem och nu hade klockan passerat 14 och vi hade inte ätit ett dugg och kände att något ville vi stoppa i magen

Hade 5 pannkakor kvar och stekte lite bacon

  och till detta Tassans goda lingon som jag tar direkt från frysen och blandar med socker.  


Dagen fortsatte med skidor och det var ganska skönt att ta det lugnt.

Lite middag skulle vi väl ha, så jag slängde ner lite tunt skivad fläsk ytterfilé i crockpoten tillsammans med en burk tomater, basilika och andra kryddor. Sen hade jag lite potatisgratäng kvar sen dagen innan så detta fick bli vår middag.

  Såg inte mycket ut för världen, men gott var det i alla fall.


Avslutade lördagen som vanligt med Morden i Midsomer, som var bra denna kväll och inget jag sett tidigare.

Nu hoppas jag kunna somna och vakna utsövd utan yrsel.


Söndag

  Denna dag började bra.  Först en koll på klockan och se hur natten varit och den var bättre än på länge. Yrseln var borta. 

Sedan en titt på mobilen och ett inlägg från dotter och måg som hade kommit fram till Thailand.

Dagen kunde inte börjat bättre.

  Började med att tända det andra ljuset.   sen sätta på kaffet och koka risgrynsgröt och ägg. Kände för att byta ut havregrynsgröten denna dag  Sen var det bara att få slå oss ner vid frukostbordet, öppna en lott utan vinst, knacka hål på ägget och hoppas att det skulle vara precis som vi vill ha det.  Ja frukosten var på gång.   Efter denna blev det att vi innan hundarna fick sin mat slå oss ner vid TV:n för att kolla in Adventskalendern.

Nu kunde dagen börja.

Kul att vinterstudion är på gång, älskar att slå mig ner i soffan och hoppas, hoppas och hoppas på våra svenska skidåkare.  Men får väl inse att Norge är bättre än Sverige.  Men idag var våra tjejer bättre.. 

Så spännande blev det innan Zlatans lilla fästmö dök upp. 

Idag var hon sugen och den rätta dagen så det blev en spontan parning på 23 minuter. 

Så nu hoppas vi på små Zlatan/Zelda valpar om ca 9 veckor. 

Sen en snabb tur till Hallunda. 

Klockan gick fort denna dag och snart stod maten på bordet. 

 

Det blev friterade kyckling klubbor och rotfrukts gratäng. 

Kvällen fick avslutas med en Beck film.

I morgon är det ny vecka igen









Av Rehn/Hornesjö - 1 december 2021 07:42

Onsdag den 1 december

En kall 1 december morgon.  Natten blev inte alls som jag hade önskat, men ANS var i alla fall på plus och det kändes bra.

Men vakna klockan 4 och inte kunna somna om är ingen höjdare och det kändes verkligen när jag steg upp.

Idag skulle vi iväg och lämna in bilen som vi helt nyligen upptäckte att den inte gick att låsa. 

När vi förklarade felet så kändes det som om de inte fattade riktigt vad vi menade, men det skulle nog gå att fixa.  De ville behålla bilen till torsdagen eftersom de inte kunde veta vad det kunde vara för fel. 


Hem för att ta emot en liten tjej som skulle få träffa Zlatan.


Det tog inte lång tid innan de ringde från verkstan och berättade att det inte är något fel på bilen, så det var bara att hämta den när vi hade tid. 

Men nu var det annat som skulle hända på hundfronten. 

  De har träffats tidigare och de gillar varandra. 

Men någon parning blev det inte för fast hon är hur villig som helst så blir hon helt hispig så fort hon känner att han är på rätt plats. 

Får bli ett nytt försök i morgon. 


Klockan 15 kom Per för att hämta oss så vi kunde få tillbaka bilen. 

Vi skrattade gott när vi fick reda på att det räcker med att nyckeln ligger i fickan för att bilen ska öppnas.  Så det har varit så här hela tiden men det har vi inte fattat förrän nu.. 

När vi första gången upptäckte detta var vi på Hornbach. Jag var kvar i bilen medan Lasse handlade, men gick ur innan han kom tillbaka och låste bilen. När han kommer så går han fram till bakluckan och öppnar denna och alla våra dörrar var upplåsta. Jag frågade Lasse om han hade låst upp bilen, men det hade han inte och då trodde vi att det var något fel och att vem som helst skulle kunna öppna bilen.  Men så var det naturligtvis inte, den har varit lika låst som vanligt när inte vi har varit i närheten och den känt av våra nyckelkort som ligger i fickan.  Så detta var en ny erfarenhet som vi kunde skratta åt.  


Skulle ha behövt åka till Maxi för både havregryn och kaffet var nästan slut, men skulle räcka till morgondagens frukost. Så vi tog det lugnt i stället.. 

Köttfärs finns alltid i frysen och Lasse gillar pasta så det var inte svårt att få ihop en middag. 

 


Det blev en Wallander som fick avsluta dagen.. 


Så var vi framme vid torsdagen den 2/12 

 


Var kul att i alla all sömnstabiliten var bra.

Riktigt roligt att öppna dörren och släppa ut hundarna i en hel del snö denna morgon  Tänk om detta nu kunde få ligga kvar, men sån tur har vi väl inte.


Fick bli att vi åkte iväg tidigt till Maxi denna morgon eftersom vi sedan skulle få besök av Zlatans lilla flickvän igen.

Idag var hon hur glad som helst när de kom men troligen inte riktigt klar ännu för parning. Men att de får träffas flera gånger är inte alls så dumt och hon lär sig att lita på sin fästman. 

Zlatan är en riktig gentleman och jag kan jämföra honom med vår Nemo, samma mjuka kille som visar stor respekt för tiken.  Nemo var en sån som ville ha bekräftelse av tikens matte/husse innan han påbörjade en parning och detta märker jag även hos Zlatan som vänder sig ofta till tikens matte och frågar om råd.

Vi gör ett försök till i morgon och det skulle vara så kul med en kull efter denna tik som även är släkt med Z.


Middagen denna kväll fick bli en riktig torsdagsmiddag

   


Detta är i alla fall en rätt som Lasse gillar.  Det händer att även jag tycker om mina tunna pannkakor och det gjorde jag ikväll och satte i mig 3 stycken.


Veckan har annars blivit mycket annorlunda mot vad den var tänkt.  Detta beror på att pappa hamnade på sjukhus i tisdags kväll.  Skulle bli opererad igår och väntade hela dagen enda fram till middagen på att detta skulle ske, men det blev mat istället och en ny fasta från 24 ikväll och sen är han lovad att få komma ner op som första patient i morgon bitti.

I kväll fick det bli Alla mot Alla igen och sedan fortsatte vi att kolla på TV fram till efter midnatt.

Inte lätt att få in alla de 7 timmar som jag vill sova när jag ligger vaken och kollar på TV och sedan alltid vaknar vid samma tid på morgonen oavsett när jag somnat.


Så var det fredag igen och veckan känns som den bara har försvunnit

 


Sömnen blev lika dålig som natten innan, ANS var sämre men fortfarande Normalt och det är okej för mig.

Hade tydligen hört fel när de pratade om vädret igår, jag trodde det skulle bli varmare idag, men det var fortfarande ganska kallt när jag steg ur sängen


Vi hade inget speciellt på agendan denna dag och handla behövde vi inte heller. Så det fick bli Vinterstudion och massa skidor mm att kolla på innan klockan 13 då vi skulle få besök.


     

Men bara sitta still kunde jag ju inte utan det fick bli en plåt med Saffrans kärleksmums igen. Den förra gick slut ganska fort.


Även idag skulle Zlatans flickvän komma och han blir så förväntansfull när jag tar på honom strumpan för att hålla bort pälsen.

Det är så roligt att se denna tik, för hon är lika glad som vanligt när hon hoppar ur bilen och hon springer verkligen in till Zlatan och ställer upp sig. Men hit med inte längre är hennes paroll.

Så ingen parning denna dag heller.


Nu gör vi ett uppehåll till på söndag och då blir det sista försöket.

Dagen fortsatte mest framför TV:n denna dag och jag var inte utanför dörren.


Blev sugen på en avocado och räkröra och tänkte mig en sån till förrätt denna dag.

Själva middagen blev entrecote med vispat vitlökssmör och en krämig potatisgratäng.

   

Någon efterrätt fanns inte.

Kollade På Spåret och jag var riktigt duktig fram till att peka ut ställen på kartan, för det var omöjligt att få fram en hel kartbild på min mobil och där tappade jag en massa poäng

  så det blev inte flera poäng än detta.


Slog över till Idol när detta var slut och hade nog trott att Annika skulle gå vidare.


Bestämde mig i alla fall för att somna direkt efter att Idol var slut.


I morgon ska jag till läkaren på koll.

   










Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards