Alla inlägg den 25 februari 2022

Av Rehn/Hornesjö - 25 februari 2022 10:33

Så var den svåraste av dagar passerade och det var som en tung sten föll från mitt bröst

 

Vaknad utsövd för första gången på länge, kollade på appen och såg att jag hade både sovit bra och mitt ANS var högt.   Var lite nyfiken på när min puls var högst igår och det var den klockan 14.20 och då var den på 125 , detta var när prästen berättade allt fint om pappa.  

Men som kungen sa "nu vänder vi blad"  och bara de fina minnena får leva kvar.

Hade bestämt mig för att ta hem en byrå som skulle passa att ha min skrivare på, så den åkte vi i väg och hämtade.

Gjorde inget annat i lägenheten utan nu ville jag hem och försöka på denna på plats och försöka få lite ordning i mitt datarum bland alla flyttlådor. Men passade på att ta en bild på den fina blomman som var från flera grannar till pappa. Denna    lades vid hemkomsten på ett ställe där alltid mamma och pappa brukade plantera de första vårblommorna.   Nu hade det snöat en del sedan de lade blommorna där, men det var vackert ändå.

Tog en liten lunch på våra halva pizzor som var kvar sedan gårdagen.

Även denna dag var det ingen Hem till Gården klockan 12 eftersom denna kanal bara hade nyheter om kriget.

Men kom sedan på att den gick att se via TV4 play så jag kollade på den och sedan blev det en tur till Hallunda för jag längtade efter en god fläskkotlett.

Fattar inte var alla människor kommer ifrån, det var köer överallt och vissa kan ju inte tänka så istället  för att skapa en lucka vid ut och infarter så ställer man sig precis i den   och naturligtvis blir vissa irriterade och gör galna omkörningar i fel körriktning och skapar ännu mer problem och köerna blir då längre.

Bäst att inte bli irriterad och bara vänta på att allt ska ordna sig, har man ingen tid att passa så är det bättre att ta det lugnt.

När vi kom hem så tog vi varsin pläd och satte oss ute i solen ett litet tag, det var ingen värme men det kändes ändå ganska skönt att bara koppla av.

Gjorde inte så mycket mer nytta denna dag innan middagen.

   


Det blev i alla fall en middag denna kväll och det smakade rätt bra.

Det blev även lite glass denna kväll.

Kollade på Talang och sedan skulle vi se en film  som heter Moonlight och den började så bra och jag var verkligen intresserad av hur det skulle sluta för den killen det handlade om. Men vi somnade båda två och vaknade till när det bara var 15 minuter kvar på filmen och då stängde vi av och gick och la oss i stället. 

Så var denna fredag över


Idag är det lördag och solen skiner

 

I natt kändes det som jag sov ganska bra i alla fall fram till klockan 03 då jag var tvungen att gå upp och kissa.

Sen tog det ett tag innan jag somnade till, men det blev ingen riktig sömn kändes det som och det visade även ANS denna dag, fast mina värden där tyckte jag såg helt okej ut.

Tänkte att vi skulle åka till lägenheten och plocka ner alla glas i lådor så att åtminstone skåp och hyllor blir tomma, men som vanligt fanns det ingen p plats så vi ställde bara in lådorna och tog posten.

Sen ville jag hem och få vara ute.

Hade ett paket lammkorvar i kylen och dessa kändes det kul att få grilla nu när solen sken.

Vi har ingen gasol hemma så det skulle bli i murgrillen och då känner jag att det tar så lång tid.

Fanns två gamla engångsgrillar hemma så vi provade med att ta den ena och den fungerade med lite extra tändvätska

   

Det var en skön känsla att sitta och kolla på grillen och se de varma lågorna sprida sig. Lasse kom ut med varsitt glas vin till dessa korvar och det smakade mycket bra.

Lasse gick in och kollade på skidor, men jag blev kvar ute och satt och lyssnade på musik.

Lite kyligt var det men ändå så skönt att få uppleva en vanlig dag.   Per kom på besök och vi satt mest och pratade.

Upptäckte att hundarna började känna sig oroliga och märkte att klockan var faktiskt halv fem redan så de måste nu få sin middag.


Hade inte brytt mig om att planera någon middag, det fanns två redan stekta fläskkotletter kvar sedan gårdagen och Lasse gillar ju nudlar, så det blev bara att låta dessa kotletter ligga och puttra i grädde och det kändes som en okej middag.

Sen fortsatte lördagskvällen som den brukar med lite kolla på Mello och sedan Morden i Midsomer som inte var slut förrän 00,30.  Men jag kände ändå inget stress för att eventuellt inte kunna somna.

I morgon är en ny dag och det är Cockerpromenad på ny plats. Hade egentligen sett fram mot detta, men inser att jag inte har någon lust att visa upp mina otrimmade hundar.  Så vi hoppar denna dag och försöker att vara ute så mycket som möjligt i stället på hemmaplan


Så var det söndag 

 


Natten blev bra och vaknade inte förrän 6,40 och då av att Qling satt och grät.  Vet i sjutton varför för nu har vi i alla fall inga löptikar på länge.  

Som jag redan skrev igår så hoppar vi Cocker-träffen fast det rycker lite i mig.

Tog istället och åkte och köpte nya flyttkartonger för att bege oss till Hägersten och fylla några lådor. Tre lådor blev det med bara glas och porslin.

Det mesta är sådant som ska skänkas till Stadsmissionen

Mamma älskade dukar och det köptes alltid nya till varje årstid och då kastade de aldrig de som de inte använde utan de lades in i fina lådor och sparades.  Själv är jag ingen duk-människa.  Men barnen hittar säkert något som de gillar.

Gör ont att kasta sådant som jag vet att de gillade, så det är skönt att Stadsmissionen finns och kan ta emot dessa saker.

Det jobbigaste känns som det kommer att bli att gå igenom alla bilder, diabilder och filmer för det finns det i massor.


Vi har pratat om att kunna träffas hos Ann och Kenneth och ta en riktig filmdag/kväll och sortera tillsammans, så det får väl bli någon gång till hösten.

På vägen från Hägersten blev en snabbtur till Hallunda för inköp av mjölk och fil.

Hade någon tråkig kyckling i frysen som fick bli till middag.

      

För att lyxa till den lite tråkiga middagen så föreslog Lasse att vi skulle ta det goda vinet som vi fick i december av en av våra valpköpare.   

Ja varför inte, visst är det ett vin som kan lagras, men det var gott att få njuta lite.

Gamla vanliga program på söndagskvällen och kom i säng i bra tid.

I morgon blir det flera banker som ska besökas.










Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards