Alla inlägg den 14 mars 2022

Av Rehn/Hornesjö - 14 mars 2022 08:33

Så var det måndag igen

 

Kändes som om natten var toppen och det bevisade även appen.

Solen sken från en helt molnfri himmel denna tidiga morgon och fast jag hade en del på agendan denna dag så kändes det helt okej. 
I väg klockan 9.30 till Hallunda för att få iväg 2 brev och sedan även förlänga lotto. 
Klockan 10 på väg till Hägersten men hamnade i riktigt långa köer på grund av sprängning vid Lindvretens arbete. 

Dit kom vi i alla fall och även en p plats fanns på gatan

Lasse fick för sig att lyfta på kuddarna i soffan och hur kan denna jävla städerska ha tvingat pappa att köpa ny dammsugare bara för att hon skulle ha alla munstycken till både soffor och gardiner, dessa var absolut inte dammsugna

Ja ja, plockade en del i alla fall och dammsuger  så bra det gick för att det i alla fall ska vara lite snyggt i morgon när de kommer från två olika mäklare.

Hem och åka till Hallunda för jag blev så sugen på att köpa hamburgare och lägga på grillen.  Valde denna dag Lidl för jag tycker normalt att de har de bästa frysta hamburgarna. 

Plockade lite annat på vägen upp till frysdiskarna, men var fanns det hamburgare, de enda som fanns var färdiga med både bröd och annat och inget för oss.   Okej, betala detta och ta en tur in på Supergrossen. Men innan var det att stå i kö på Lidl och detta gjorde vi i 20 minuter.

Jag in på Supergrossen för att köpa hamburgare och Lasse in på apoteket för att hämta allergimedicin och sedan även beställa sina dyra cancermediciner.

Hem och jag satte igång grillen och idag gjorde jag helt rätt

Men vi som är vana med gasolgrillen måste lära oss detta med kolgrill.  Hamburgarna brann nästan upp direkt när vi la dem på grillen.  Brödet var vi tvingade att verkligen stå och kolla på.

Ja, ja  lite galet även denna dag, men gott blev det.

En av våra grannar som alltid pratar med pappa kom och frågade hur det var med honom och fick då svaret att han var borta sedan en dryg månad-.

Jag försökte vara ute så mycket som möjligt, men Lasse kan inte koppla av utan måste in och kolla igenom alla lådor.

Vid halv fyra gick jag i alla fall in och kollade på Hem till Gården.

Sen var det hundarna som måste få sin mat och jag hade som vanligt inte tänkt något till middag, men hade ett paket med skinka i kylen och även broccoli i frysen så det var inte så svårt att hitta en lätt rätt till kvällen

Detta har alltid varit en av Lasses favoriter 

 

Rullar in broccoli i skinka och sedan bara crème fraiche och massor med riven stark ost.

Sen bara gratinera och äta.

Sen fortsatte kvällen, men jag vet i sjutton var den tog vägen för jag somnade till hela tiden i soffan.

Tror inte att jag såg ett enda helt program denna kväll.

Avslutade som vanligt kvällen med Alla mot Alla.


Idag är det tisdag

    

Allt var till belåtenhet denna morgon.

Vaknade tyvärr redan klockan 5 och kunde inte somna om utan låg och spelade lite spel på mobilen fram till strax efter 6.

Hade kommit på denna morgon att jag inte hade skrivit något kontonummer i brevet som jag igår skickade till Liljeholmen, de hade nu erkänt att de var deras fel att pappas medicin hade kommit fram till den 4 februari och nu skulle jag få återbetalning av det som jag var tvungen att betala  efter den 26 januari.  Men de måste ju ha ett kontonummer till pappas bank.  Så jäkla mycket att tänka på varje gång.

Skulle möta två stycken Mäklare denna dag. Den första skulle komma klockan 11 och den andra klockan 12.30

Det var två okej killar men väldigt olika, den ena från en större Mäklarfirma och den andra lite mindre men hade stor kännedom om Hägersten. 

Båda hade samma uppfattning om värdet på lägenheten och att man inte ska göra något utan överlåta allt till köparen. Det är en hel del renovering att göra i en lägenhet som har det mesta som standaren var på 40 talet.

Har sett flera av pappas grannlägenheter som har helrenoverat och det kan verkligen bli hur snyggt som helst.

Bestämde inget med någon av dem utan ska tänka på vilken av dessa två jag vill ha, fast jag vet nog redan.

Innan den första mäklaren kom så passade jag på att ta lite bilder på pappa och mammas gamla 50 tals bokhylla. 

      Slängde ut bilderna på Marketplace. Hade satt denna bokhylla i tre annonser eftersom jag trodde att det skulle vara lättare att bli av med den.

Skrev 300 kr per del och tänkte det blir nog inte ett svar.  Men jisses vad jag bedrog mig, det tog inte ens fem minuter efter att annonsen blivit inlagd innan det fullständigt rasade in de som var intresserade och 90 % av dem ville ha alla tre delarna. 

De flesta skrev jag swishar direkt och hämtar idag.  Men jag ville tänka lite och bestämde mig för en av dem, som ska hämta dessa i morgon.

Lasse hade som vanligt packat bilen full med kartonger som skulle hem och ta plats.  Jaja, vad ska man göra när man måste tömma lägenheten, vi får väl stå ut här hemma.

Medan Lasse lyfte ur allt ur bilen så passade jag på att fixa till varsin toast, för vi var ganska så hungriga och klockan hade hunnit bli nästan 15.

 


Vi satte oss ute och åt dessa. Ville sen in för att kolla Hem till Gården och Lasse hade en del att göra inne han också.

Skulle ut i trimrummet för att hämta en grej och upptäcker att de palettskott jag satte i vintras i en kruka där det står även ett skott av en Doktorsblomma, denna ska ju inte ha så mycket vatten till skillnad mot palettbladen och nu hade det nog gått rätt länge för palettbladen såg ut att vara helt döda och jorden var torr så det knastrade om den.

Tog in krukan och dränkte den med vatten och ställde den på köksbordet. Så får vi se vad som händer.


Hade tagit fram två kycklingfiléer på morgonen och dessa tänkte jag nu bara steka i ugnen medan Glamour pågick.

Lite potatis skalade jag och sedan stekte lite spenat till detta.

     

Trodde först när jag såg kycklingen att den skulle vara helt torr, men det var ganska perfekt.


Så mycket mer händer det inte i detta hur och orken att plocka i lådorna fanns inte.

Som vanligt avslutades kvällen med Alla mot Alla.


 


Så var det onsdag och natten kändes så där, hade haft mycket att tänka på efter gårdagens Mäklarbesök och detta återkom jag till flera gånger under natten.

Vi satte oss vid frukostbordet som även detta är belamrat med saker som inte alls hör hemma där. Kollade till på blomman och ser att den har rest sig och även fått en helt annan färg och även börjat blomma

  Tänk att en stort sett död blomma kan börja leva igen och till och med börja blomma.

Nu måste jag nog plantera om denna i en egen kruka så den kan få vatten som den ska.

De som skulle hämta bokhyllan skulle komma vid 12 tiden, men idag finns det ingen parkering på Förskottsvägen så vi var tvingade att åka tidigare än vad vi egentligen skulle för att man vet aldrig var det finns en p-plats och det kan vara långt borta. Ja långt bort blev det och jag känner att mina ben inte klarar av dessa sträckor, det blev även trappor vi måste gå för att komma till lägenheten.

Framme i alla fall och så började vi med att planera om möblerna så att bokhyllan lätt skulle komma ut genom hallen och dörren.

Den första mäklaren från den större firman är på hela tiden och ringde mitt i att jag stod och jobbade. Han ville nu veta om jag hade sett filmen han skickat på deras fina arbeten som det gjort, men jag hade inte hunnit detta och sa att jag återkommer när jag vet hur jag vill ha det. Då fortsatte han med att fråga om vi träffat den andra mäklaren och jag sa att vi hade gjort det. Då ville han veta hur det hade gått och hur det kändes med honom.  Denna fråga hjälpte mig på traven med att säga att vi har nu bestämt oss för killen i Älvsjö.  Sen sa jag bara tack och adjö.

Så i morgon ringer jag denna trevliga kille och ger dem uppdraget.

Klockan 12  kom killen ändå från Sollentuna för att hämta bokhyllan, han hade en WW Touran och visst är den inte så jätteliten, men jag trodde aldrig att han skulle få in alla tre delarna, men med en hel del pusslande så lyckades han och Lasse får in allt och han slapp åka två gånger.

Nu fortsatte vi att plocka och rensa fram till klockan halv 2 då vi bara tog en snabb runda hem för att släppa ut våra hundar.  Gjorde även idag varsin toast och åt denna innan vi återigen åkte till Hägersten för att möta upp de som skulle köpa fåtöljen. De skulle komma från Lidingö och någon gång mellan halv 4 och 4, men som det är vid den tiden så var det mycket trafik och klockan hann bli nästan halv 5 innan de kom.  Det var en mamma och hennes dotter som skulle ge denna fåtölj till hennes pappa.   De blev jätteglada att få köpa en fåtölj som normalt kostar flera tusen kronor för 500 så vi blev nöjda båda två.

Men nu måste vi hem och få lugna ner oss. Tanken var att vi skulle åka till Maxi och handla, men jag kände bara att jag orkade inte detta utan det fick bli Hallunda och bara det viktigaste.  Laga mat var det sista jag ville denna dag så vi köpte varsin Dafgårds rätt.

  Ingen höjdarmiddag men det fick duga,

Bad Lasse om att vi skulle slippa Hägersten i morgon, men han vill dit och rensa mer. Jag har så mycket annat jag skulle behöva tänka på och på onsdag ska jag börja ha kurs för mina valpköpare. Ja ja dagarna går i alla fall och längtan att få se ett slut på detta känns bara längre och längre bort.

I morgon är en ny dag och hoppas se lite av ljuset i tunneln.












Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards