Alla inlägg den 17 mars 2022

Av Rehn/Hornesjö - 17 mars 2022 08:30

Torsdag och solen skiner även idag

 

Kändes inte alls som natten var så bra, men inga större avvikelser enligt appen.

Det första jag hör från Lasse denna morgon är ordet Hägersten och hur han har tänkt sig dagen. 

Jag känner bara att jag orkar inte med detta.  Hör pappas ord i huvudet " jag kan inte sova utan ligger och tänker på allt ni måste ta hand om" och mitt svar " tänk inte pappa, det kommer att ordna sig".

Vi bestämde i alla fall att vi skulle åka och ta hem lite mer lådor, nu är prio ett att tömma lägenheten och vi får väl stå ut här hemma.

När vi var där så tog jag några bilder på soffan och sidebordet. Dessa två saker är det som borde vara mest värde i och jag vill inte kasta något som är i stort sett perfekt.  

Satte sedan ut dessa två annonser på Marketplace och satte priset 1000 kr på varje sak. Det tog inte många minuter innan jag fick frågan om varan fanns och jag svarade ja.  Det första var på soffan    och det kändes hur bra som helst när jag fick svaret och när han sedan började skriva om att det skulle vara ett transportbolag som skulle hämta varan så tyckte jag nog inte att det var så konstigt. Det är en tung soffa och ibland måste man ju ha stor bil.

Nu skulle jag bara fylla i ett formulär där jag bekräftade adressen och namn.  Helt okej även detta, men så kom det massa konstiga saker gällande frakten och jag skulle sätta in pengar på kontot för att få någon kod som bevisade detta. 

Medan jag sitter och kollar på detta så blir det nästan exakt samma mail från den som ska ha sidebordet och samma summa som den andra, nu börjar jag bli misstänksam och ifrågasätter detta och säger att jag vill avbryta detta. Då blir det hot och en massa annat. Det skulle kosta mig deras utlägg och de ha ju lagt på mera pengar eftersom jag ska skyddas.  Blev så besviken av att jag blivit lurad, jag var ju så glad att kunna få bort möblerna från lägenheten och det var detta som gjorde mest ont att inse att det bara var bedragare.  

Jag fick panikångest, trodde att jag skulle dö, eller rättare sagt hoppades på detta. Lasse försökte lugna ner mig men det hjälpte inte.  Är så trött efter dessa första 7 veckor som vi bara har jobbat och jobbat med denna lägenhet.

Kände att jag bara ville fly från detta.  Vår son Per ringde mitt i detta och förklarade för mig att jag bara skulle lägga ner och inte bry mig om deras hot och att det inte skulle kunna hända något.

Jag lugnade ner mig och ringde till en dam som bara bor ca 300 meter från pappas lägenhet och hon var inresserad av mahognybyrån, men hade sagt att hon inte kunde hämta den utan bil. Jag ville att hon skulle komma till lägenheten och kolla på byrån så att inte Lasse jobbade med denna tunga möbel och få in den i bilen och sedan kanske hon inte ville ha den.  Vi bestämde att mötas klockan 15.30 och se vad hon ville ha.  Hon stod redan i porten när vi kom fram och hon så nöjd.  Blev ändå en del jobb för Lasse för denna lilla penning jag ville ha.

Nu hade klockan hunnit bli nästan 17 innan vi kom hem igen och då var det hundarna som måste få mat.

Lasse hade önskat sig pannkakor och jag hade lovat honom detta, smeten var färdig sedan förmiddagen så det var bara att ställa mig och steka.

   

Vet inte om det smakade så bra med rödvin till denna maträtt, men jag kände att jag måste ha ett glas och lugna ner mig efter en ganska så jobbig dag.

Fortsatte kvällen med att bara slöa och se på TV.

Precis när vi skulle gå upp och lägga oss så gjorde jag något fel med mitt högra knä och det låste sig och jag fick så ont och kände att natten kommer inte alls att bli kul.


Fredag

 

Natten blev precis som jag hade förstått att den skulle bli med denna jäkla värk i knät. Det var inte lätt att hitta en ställning där benet låg som jag ville.  Att det skulle se ganska dåligt ut på appen visste jag redan, men det roligaste var texten som kom upp "vilken hemsk natt",  det är ganska roligt att se att kroppen kan säga så mycket.


Idag skulle vi få besöka av vår dotter Pia, men hon vaknade med migrän så vi får vänta tills nästa gång hon har en ledig fredag.

Men vi hade en del att göra ändå. Men det vackra vädret som de hade lovat uteblev helt.

Hade en ytterkruka     på Tradera som skulle budas idag och det är så roligt att vara med i sista sekunden och se hur folk slåss för att vinna.  De senaste dagarna har det varit 3 som budat över varandra och nu i sista sekunden så var det en hel annan som la sista budet. Känns lite att lägga ut mammas krukor som hon gillade på Tradera, men vi har inte plats för allt.  

Vi åkte till Maxi och storhandlade och det var länge sedan vi gjorde detta.

Men jag hade egentligen ingen aning som vad jag skulle handla, men så fort vi kom in i butiken så stod det en stor vagn med en massa Tacos saker, så middagsmaten var räddad.

När vi kom hem så satte jag mig vid TV för att kolla på Hem till Gården och Lasse tände grillen för att vi skulle ta ett par korvar var.

Han dukade ut och vi satte oss ner, jag i ca 5 minuter satt vi och frös med våra korvar och detta var inte alls så kul så vi gick in för att kolla på tjejernas skidskytte istället.

Lasse blev inte mätte på de två korvarna utan ville ha ett par mackor också, vilket han gjorde till sig.

Vi hade innan varit upp till Dollarstore för att handla tändvätska och grillkol och då hade jag sett ett nytt chips som jag bara inte kunde låta bli att köpa. När Lasse nu satt och åt sina mackor så öppnade jag påsen   med chips, men det skulle jag inte ha gjort, för det mesta försvann väldigt fort.

Tjejen i kassan sa när jag betalade att de där och så pekade hon på påsen "är de godaste jag ätit" och jag kan nog hålla med.

Kvällen fortsatte i alla fall och vi åt tacos till middag

   

Kvällen gick i samma anda som alltid.


Lördag

Så började det igen.  Jag har en gammal fåtölj på Marketplace som jag säljer för 50 kr, det är många som har hört av sig och vill ha den, men de flesta har svårt med transport. Men en tjej vill gärna ha den men hon har varit sjuk och ska höra av sig till helgen.  Så när jag fick en fråga i morse om denna så svarade jag    och fick direkt svar att han tar den. Jag svarar då igen   att den är såld.. Ska man inte kunna ha en annons ute utan att dessa jävla bedragare ska försöka med allt.   Nu är det alltså tre olika med samma syfte som har kontaktat mig på mina varor. Tre olika transportföretag som säkert inte alls har något med dem att göra.

Känner mig nästan förföljd av dessa som bara ska sko sig på andra.

Inte mycket att bry sig om. Vi hade en hel del att göra i lägenheten denna fina lördag och började då riktigt tidigt

Per kom över och hjälpte till och vi passade även på att tömma ett av källarkontoren med det som vi kunde tycka var skräp, tyvärr hittar vi ju även en del som man bara inte kan kasta.

Fyllde i alla fall 5 stora plastsäckar som vi var tvingade att ställa upp i lägenheten eftersom redan bilen var fylld med sånt vi hade börjat med uppe i lägenheten och då även en del möbler skulle kastas.

Tog vägen förbi återvinningen och blev av med det som fanns i bilen innan vi fortsatte hem för att få något i magen.

Grillade ett par korvar och tog resterna från tacon    och satt ute i det fina vädret och åt.  Pia kom över med lotterna och vi satt ute och snackade.  

Kvällen fortsatte med premiären av Lets Dance.

Sen vet i sjutton var som hände mer.

Så var det söndag

Natten blev okej men klockan kunde inte visa något eftersom den hade laddat ur.

Hade inte så mycket som var viktigt idag och jag ville vara hemma och ta hand om hundarna. Men tog i alla fall en riktigt tidig morgon och åkte till Hägersten för att hämta de 5 säckarna som vi fyllt från källaren.

Återvinningen igen och sedan hem och tog det ganska lugnt, med undantag av att det är en massa plock hela tiden.

Men ute skulle jag vara det hade jag bestämt. Plockade fram trimbordet och tog den som är värst ovårdad just nu och det är Zlatan   Gillar verkligen inte ovårdade Cocker, men vi har bara inte haft tid och ork.

Nu är han inte den lättaste av våra hundar att trimma, men ganska okej.  Tog i alla fall det viktigaste och fick bort alla tovor.  Sen får vi vänta tills tiden räcker till för bad också.  Jag hann med även Z lite grann.

Dagen försvann ganska fort och när det nalkades middag så ställde jag mig vid grillen

   

Även lite jordgubbar och glass blev det   denna kväll också.


Final på Farmen och min favorittjej vann och jag tycker det var så roligt för hon har verkligen varit den som jobbat mest med djuren.

Skulle se en gammal Wallanderfilm, men somnade i soffan.

I morgon blir en ny dag och en hel del på agendan.

Syns om ett par dagar 











Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards